- 21 Mayıs 2014
- 766
- 307
- 123
Merhaba öncelikle iyi akşamlar.. Zor zamanlardan geçiyorum ve hepimizin dertleri var bazen çözüm arıyorum bu forumda tavsiyeler alıyorum. Aslında son zamanlarda iyice düşündüğüm bir konu var aklımda. Tavsiyeye gerçekten ihtiyacım olduğu. Yalnız büyüdüm diyebilirim. Dertlerimi anlattığım kimse olmadı. Ya da örnek alabileceğim sağlıklı anne ve baba. Aile olarak çok kapalıydık. Evimize misafir gelmezdi. Dışarı çıkmama pek izin olmazdı. Yani işte kısaca kapalı büyüdüm. İlk üniversiteye gittiğimde insan ilişkilerindeki zorlanmamı gördüm. Çok basit hatalar yaptım insan ilişkilerinde mesela aileni güvenmediğin insanlara anlatmamak gibi. Ya da tanımadığın insanların yanında sarhoş olmamalısın gibi. Bütün bunları değerlendirmek istiyordum. Bunda korana günlerinde insanlardan uzaklaşmamın ve daha fazla düşünmemin etkisi olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle benden daha tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum. Yani aslında iyileşme terapisi gibi. Bu hayatta başıma şu şu geldi asla yapmadığım dediğiniz neler var. Hatasız yaşamak değil amacım biraz daha düşünüp hayata daha iyi adapte olabilmek aslında söylediklerinizi uzun uzun düşünüp listeme yazmayı planlıyorum. Bana daha iyi geleceğini ve bence birbirimizden çok şey öğrenebileceğimize inanıyorum.
Üniversiteye ilk başladığım zamanda ailemle ilgili sıkıntılarımı arkadaşımla paylaşmıştım tabi o zamanlar iyi anlaşıyorduk. Anlaşamadığımız zamanların birinde bunu bana karşı kullanmıştı işte senin annen baban böle sen de onlar gibisin diye aslında alakası yoktu sadece onda rahatsız olduğum bir davranış konusunda uyarmıştım. Bana karşı yapılan bir hareketti çünkü. Ve bunu çok iyi öğrendim. Kimseye güvenmiyorum değil de daha dikkatli olmam gerektiğiydi.
Üniversiteye ilk başladığım zamanda ailemle ilgili sıkıntılarımı arkadaşımla paylaşmıştım tabi o zamanlar iyi anlaşıyorduk. Anlaşamadığımız zamanların birinde bunu bana karşı kullanmıştı işte senin annen baban böle sen de onlar gibisin diye aslında alakası yoktu sadece onda rahatsız olduğum bir davranış konusunda uyarmıştım. Bana karşı yapılan bir hareketti çünkü. Ve bunu çok iyi öğrendim. Kimseye güvenmiyorum değil de daha dikkatli olmam gerektiğiydi.