"İyilik Yapma Topiği"

Niloyatospikk

SAŞÖ
Pro Üye
23 Ocak 2016
34.985
51.000
598
Merhaba hanımlar,
İyilikler aslında gizli yapılır. Ama bu konuyu açma nedenim;
Yaptığımız iyilikleri yazarak birbirimize örnek olmak, teşvik etmek
Ne tür iyilikler yapabiliriz diye fikir edinmek
Hayatı daha yaşanılır hale getirmek için neler yapılabilir
Sık sık iyilik yapmak için hedefler belirlemek

Beni buna teşvik eden şey teyzemin vefatından sonra yaptığı iyiliklerin arkasından çokça yad edilmesi, arkasından dualar edilmesi oldu. Bu dünyaya geldik ve belli bir amaçlarımız olmalı değil mi? Bu dünyayı bu hale getiren kötü insanların varlığı değil de neydi ki zaten? Biz Türkleri de diğer milletlerden ayıran en önemli özellik yardımverliğimiz hadi gelin hep birlikte ne gibi iyilikler yapabiliriz diye düşünelim, güzel fikirlerimizi beyan edelim.

İster yaşlı birinin poşetini taşı, ister yakınındaki bir yaşlıya, hastaya bir kap yemek ver, sokaktaki kedilere mama koy, balkonuna gelen kuşlara yem ver, sokakta çalışan herhangi birine kolay gelsin de, asansörde denk geldiğin birine merhaba de, sokakta çöpü yere atma örnekler çoğaltılabilir haydi hangisinden başlamak istersin yarın ilk gün olsun mu ne dersin? Dünyayı birlikte güzelleştirelim mi?

Aslında sağ elin verdiğini sol el görmesin derler ama bu devirde iyiliği örnek olarak göstermek zorundayız ben değilde şöyle küçük birşey dondurma alıyorduk eşimle 2 tane küçük çocuk geldi abi 1 liralık dedi sonra eşim çocuklara baktı dondumacıya baktı gözüyle işaret etti doldur diye çocuklar dondurmacı fazla koydu sanıp dondumacıya teşekkür ettiler gittiler tabi ben o arada göz yaşım pıt pıt böyle bir eşe sahip olduğum için de ayrıca çok şanslı olduğumu düşünüyorum kendisine yeni telefon aldı bana da 1 sene önce aldı ben yalandan biraz takıldım benim telefonuma bak bide seninkine nasıl güzel falan diyince gitmiş bana da yeni tlfın almış gönlün kalmasın diyo

Çok güzelmiş gerçekten
Yaptığımız iyilikleri teşvik etmek amaçlı yazmak sanırım iyi olacak övünmekten ziyade çünkü artık iyilik yapan insanları arar olduk.

Çok güzelmiş gerçekten
Yaptığımız iyilikleri teşvik etmek amaçlı yazmak sanırım iyi olacak övünmekten ziyade çünkü artık iyilik yapan insanları arar olduk.
Aynen öyle dediğim gibi aslında iyilik yapmak bizim hayatımızda sürekli olmalı fakat şu devirde maalesef bunu örnek olarak görsünler istiyoruz

1-) en büyük iyilik ana babaya sahip çıkmak. Yaşlandıklarında onlara güzelce bakmaktır.

2-) Düşkün insanlara yardım yapmaktır. Ama erzak paketi değil. Verin parasını belki bir fatura ödeyecektir. İyiliği kendinizi tatmin etmek için değil. İhtiyaç gidermek için yapın

3-) Hayvanları düzenli besleyin. Kedi olur köpek olur kuş olur. Evden çıkarken mama dünden kalan bir yemek, bir avuç buğday vs ne olursa besleyin. Hayvanlar Allah'ın sessiz kullarıdır.

4-) sahip olduğunuz şeylerin zekâtını verin. Mesela arabanız varsa bir yaşlıyı istediği yere götürün. Hasta birini hastaneye bırakın sakat birini gezdirin.

Bunların hiçbirini laf olsun diye yazmadım bu arada. Hepsini düzenli olarak hayatımda uygularım ve tavsiyem bir şeyi verirken asla eliniz titremesin. Allah verene kat kat fazlasını verir tecrübeyle sabit

topigi yeni gördüm ,topikce smali çocuklara yardımda bulunsak ya burdaki arkadaşlar?
Evet aslında bunun için bende konu açmak istedim bugün. Şu an İsmail Can için para toplanıyor %67 si toplandı bende elime geçtikçe gönderiyorum ama zamanları çok azaldı bdv de konu açsak mı ki diye düşünüyorum

Topik güzel olmuş ama bence yaptiklarimizi yazmak yerine neler yapabiliriz onları konuşabiliriz

Çünkü o iyilikler artık geride kaldı yenileri lazım
Şu an için smalı bebeklerin durumu acil... Onlar için ne yapabiliriz diye düşünebilirizben sabah maaşımdan küçük bir miktar gönderdim ve başkaları da bağış yapsın diye teşvik etmeye çalışıyorum

Evet canım çok güzel bir konuya deginmissin gördüm seninle aynı fikirdeyim, aslında o konuda ne yapilabilir gayet açık

Bdv ye açmak en mantıklısı ama yasak falan değildir değil mi ? Gerçi ben günaşırı banlanıyorum. Bünye bağışıklık kazandı artık
Banlanmadan aktif kk üyesi olunmaz
Yasak mı değil mi bilmiyorum ki canım ama aslında herkese bildirim gönderebilirler site yönetimi

topigi yeni gördüm ,topikce smali çocuklara yardımda bulunsak ya burdaki arkadaşlar?

Mümkün mertebe paylaşmakta lazım çünkü bedel çok yüksek

Bdv ye açmak en mantıklısı ama yasak falan değildir değil mi ? Gerçi ben günaşırı banlanıyorum. Bünye bağışıklık kazandı artık
Mune Kazen

Evet bunları bende elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum yazdığın için teşekkür ederim arkadaşım okuyanlara faydalı olmasını temenni ederim.

Topik güzel olmuş ama bence yaptiklarimizi yazmak yerine neler yapabiliriz onları konuşabiliriz

Çünkü o iyilikler artık geride kaldı yenileri lazım
Olsun bence kim ne iyilik yaparsa yapsın bize basit gelen iyilikleri hayatımızda unutan insanlar var herkes elinden geldiğince yaptığı iyilikleri yazsın. Benim çevremde bizzat aynı binada yaşlı bir insana bir tabak yemek vermeyen insanlar tanıdım. Bize sıradan gelen iyilikler başkaları için unutulan kavramlar

Evet bağış yapman çok güzel olmuş Allah kabul etsin çok sevindim sadece bir konuya yönelik olmaktan ziyade tüm hastalara ihtiyacı olanlara yardım etme topiği olarak açtım bugün sma lı hasta olur yarın çocuk esirgemede çocuklara oyuncak yollamak olur kütüphaneleri boş olan yerlere fazla kitaplarımızı yollamak olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…