Arkadaşlar müşterek tapulu bi tarlamiz var kimse satmaya yanaşmıyor. Ben hakkımı satmak istiyorum. İzaleyi suyu davası hakkında bilgisi olan var mı?
Canım o şekilde satarsanız çok ama çok düşük paraya alırlar , hiç girmeyin.
diğerleriyle görüştük yanaşmıyor lar paraya ihtiyaçları yok su an beni mecbur birakiyolarYok paraya gider mal, diğer pay sahipleri görüşüp ortak satma kararı için uğraşın ya da hissenizi pay sahiplerinden birine satmayı deneyin
diğerleriyle görüştük yanaşmıyor lar paraya ihtiyaçları yok su an beni mecbur birakiyolar
Canım tarlanin hepsi satılıyor tek hisse alan olmaz zaten tarla şehirden uzakta çekilip biçilir bi yer muteahhit girmez. Bende çok dusuyo mu diye merak ediyodum dönümü otuz bin su an yarı yarıya düşer mi değerizaten ihaleye çıkıyor payınız değeri üzerinden onlardan biri almalı başka kimse girmez dışardan ortaklı mala onlarda ilk ihalede almazlar ikincide değeri düşer belki o zaman alırlar..
ha arsa para eden bir yerdeyse ihaleye tanıfık müteahhit falan varsa sokabilirsiniz .
Canım tarlanin hepsi satılıyor tek hisse alan olmaz zaten tarla şehirden uzakta çekilip biçilir bi yer muteahhit girmez. Bende çok dusuyo mu diye merak ediyodum dönümü otuz bin su an yarı yarıya düşer mi değeri
Evet çok uzun bi süre ya en az üç ay diyorlar da acaba hemen sonuca ulaşan var mıdır?:) benim su an çok ihtiyacım var ama milletin umrunda değil herkesin durumu iyi onların keyfini niye bekliyeyim kiTaşınır yahut taşınmaz mallar hissedarları arasında taksim edilemez ise, paydaşlardan birinin ortaklığın giderilmesi talebi ile sulh hukuk hakimliği'ne müracaatı sonucu hukuki süreç başlar. çoğunlukla gayrimenkullerde rastlanır. hakimlik, evvela ortaklığın giderilmesi istenen şeyin taksim edilebilir olup olmadığını inceler. teknik bilirkişileri görevlendirir. taşınmazın imar durumu, hisse ve hissedarların sayısı gibi etmenlere bakarak, paylaştırma sureti ile her bir paydaşa müstakil bir parça (daire, arsa vs...) düşebilecekse, paylaşımı seçer, değil ise satışına karar verir. satış konusu biraz karışıktır. resen (taraf rızası aranmaksızın) satışın amacı; paylı mülkiyet ile doğmuş bir niza var ve bu tasarruf hakkını engelliyorsa, mal üzerindeki hisselerin paraya tahvil olunmasıdır. teorik olarak hisse bedele dönüştüğü için paydaşların bir kaybı olmaz.
Eğer satış kararı temyiz edilmiş ve yargıtay 6. hd tarafından da onaylanmış ise, satış dosyası oluşturulur. Hakim, işlemi yapmak üzere dosyayı satış memurluğuna tevdi eder. memurluk bilirkişileri tayin eder ve malın değeri hakkında bir rapor alır. bu rapor taraflara tebliğ edilir. süresi içinde itiraz edilmez ise bu değer kesinleşir. itiraz vukuunda ise, dosya hakime geri gelir. hakim tüm itirazları dinler, tek bir dosyada toplar, bilirkişileri tayin eder, mahallinde keşif yapar ve raporun yazılması için dosyayı ikinci bilirkişi heyetine verir. bilirkişinin verdiği değerle ilk bilirkişinin tayin ettiği değer arasında bir çelişki yok ise, en yüksek değeri kabul eder, çelişki var ise yeniden rapor almak suretiyle kafalardaki soru işaretini giderir. kararı kesindir. (ikinci değerlendirmeyi hakimin yapmasının nedeni, iddiaları incelemesi ve gidermesi gereken kişinin hukukçu olmak gerektiğindendir. satış memuru hukukçu değildir.) karar ardından dosya tekrar satış memurluğuna tevdi olunur. memurluk şartname ve satış ilanını hazırlar. satış ilanı taraflara tebliğ olunur. gazetede yayınlanır ve ihale aşamasına geçilir.
Nizanın derhal sonlanması açısından malın bir an evvel satılmasına bakılır. bu nedenle ilk ihalede muhammen değerin yüzde 60'ına yani yüzde kırk eksiğine, eğer alıcı olmaz ise ikinci ihalede yüzde 40'ına yani yüzde 60 eksiğine ihale edilir. Alan olursa kdv, tellaliye rüsmu, damga vergisi gibi satış bedelinin ferileri ödenerek mal ihale olunur.
İlgilileri, sulh hukuk mahkemesine bir hafta içerisinde ihalenin feshi yolunda dava açabilirler. ancak itiraz sonucunda haklı çıkılmaması halinde davacıya ihale bedelinin %10'u kadar bir tazminat ödeme yükü doğar. Bu 6183 s.k. göre amme alacağıdır. haklı çıkılırsa, satış dosyası yeniden aynı işlemleri tekrarlar.
İhalenin feshi yolunda açılan dava red edilir ve karar kesinleşirse, satış memuru taksim tablosu düzenler, taraflara tebliğ eder. İlgili tapu, trafik vs.. dairesine alıcı adına tescilin yapılmasını emreden müzekkeresini gönderir ve dava konusu maldaki ortaklık son bulur.
Böyle bir süreç, kim bilir kaç yıl sürer, anneannemin böyle bir davası var, 26 hisseli bir mal, dava bana miras kaldı öyle düşün, bu maldaki hisse sahibi öleli 35 yıl olmuş =)) geçenlerde mahkeme celbi geldi öyle öğrendim durumu =)))
Sizin de mi tarla kaç hisseli peki? Avukat parası filan çok tutar mi süreç uzarsa ona göre masraflar artar heraldeBizde suan ayni dava icerisindeyiz yalniz uzun bir süreç oluyor. Cok asiri yari yariya dusmez birde satisa itiraz edip deger yukseltme imkanimiz var demisti avukatimiz tabi emsal deger gostererek..
Evet çok uzun bi süre ya en az üç ay diyorlar da acaba hemen sonuca ulaşan var mıdır?:) benim su an çok ihtiyacım var ama milletin umrunda değil herkesin durumu iyi onların keyfini niye bekliyeyim ki
Sizin de mi tarla kaç hisseli peki? Avukat parası filan çok tutar mi süreç uzarsa ona göre masraflar artar heralde
Sonuclandi yani yine konuşuyoruz eğer kimseden bişey çıkmazsa dava acacagiz bizde. Otuz bin bizim bi dönüm tarla su an izalei suyu sonuclanirsa ne kadar olur peki fikrin var mi canımAynen bizim durumumuda oyle uc ay cok iyiymis bizim 8 ayda sonuclandi hemde ilce adliyesinde olmasina ragmen eger imkaniniz varsa kucuk ilce adliyesinden açın davanizi diger turlu cok yogun oluyor celseler arasi sira kolay gelmiyor
Evet Tarim yapiliyor yirmi dönüm beş hissedar varTarla taksimi mümkünse bölünür sadece satılmaz. Taşınmaz bilgileri gerekli bunun içinde. Kaç m2, kaç hissedar var, üzerinde tarım yapılıyor mu?
Annem abim ben beş dönüm üçe boluncek beş dönüm de su an otuz bin dönümü ben bi buçuk dönüm alicamİhaleyle satisa cikarsa bilir kisi ne deger bictiyse ona gore satiliyor ki bilir kisi cok dusuk bir deger belirliyor malesef bide avukat masrafi oluyo bence anlasmayi dene ama dava acacaksan avukat gerekli oluyo biraz tuzlu olur ama.. sana dusen pay ne kadar dönüm olarak ?
Annem abim ben beş dönüm üçe boluncek beş dönüm de su an otuz bin dönümü ben bi buçuk dönüm alicam
Evet çok uzun bi süre ya en az üç ay diyorlar da acaba hemen sonuca ulaşan var mıdır?:) benim su an çok ihtiyacım var ama milletin umrunda değil herkesin durumu iyi onların keyfini niye bekliyeyim ki
Kim yapıyor ekme biçme işini? Üzerinde ağaç, ev gibi şeyler var mı?Evet Tarim yapiliyor yirmi dönüm beş hissedar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?