mayıs annelerinden yakında doğum yapıcak bir arkadaşımız var o daha iyi bilgi verir bize. bugun kont. vardı hastanede. kaç odaları var bilmem ama banada 2 kişilik ama te yatırmaya çalışıyoruz demişlerdi. sezaryen doğumların yanına acil normalde olur diye sanırım boş yatak bırakıyorlardır.Acaba iki kişilikte olsa kaç tane odaları var,bide doğuma gidip açıkta kalıyormuşuz:))böyle bişey olmaz herhalde ama aklıma garip garip şeyler geliyo..Bide hastanede doğum yapan arkadaşlar yanınızda nevresim felan götürdünüz mü?Doğumhaneleri nasıl ?
Doğum yaklaştıkca kafamda karışıyor artık bir türlü karar veremiyorum genel anestesi ve epural aneztesi arasında çok karışık kafam ne yapcağımı bilmiyorum ilk doğumum epudural oldu şimdi korkuyorum allahım yardım etsin bir türlü karar veremiyorum offff
kızlar bugün 9buçukta kontrolüm vardı. eve saat 12de geldim. açıkcası korkunçtu. nst için ve muayne için saatlerce bekledim. sanırım doğum mevsimi geldi (ki hemşireler öyle dedi) ya da egepolü duyan geliyor. doktorum bir yukarı çıktı sezeryan yaptırdı geldi. bir aşağı da normal doğum sancıları başlamış bir bayana gitti, bir doğum yapmış başka bir bayanın ağrıları olmuş onunla ilgilendi. göbeği benimki kadar büyümüş ez az 5 bayan vardı. bir de doğum yapanların yakınları elinde foto makinaları kameralarla muayne alanında bekliyordu oturcak yer olmadığı gibi ayakta durcak yer bile yoktu. nst için 2saat bekledim. yeni doğum yapan bir bayanın odasında nst oldum yine. offf sancım tutsa yatacak oda kalmamış resmen. ve ne yazıkki yeni bina 3aya bile yetişmez diyorlar. moraliiim çoook bozuldu. bu arada normal doğum istiyordum sanırım sezeryan olucam. çünkü kafa gelişimi önde ve çatı çok da müsait değil. işte böyle. sadece 2 doğum doktoru 5 oda olursa böyle olur. ssk ile bakılıyoruz diye insan kaynıyordu. (kimseyi sıfatlandırmak istemem ama manzara hoş değildi.) işte kızlar paylaşımlarım bunlar. kendimi özel hastanede hiiiiiç de özel hissedemedim yaniiii
mayıs annelerinden yakında doğum yapıcak bir arkadaşımız var o daha iyi bilgi verir bize. bugun kont. vardı hastanede. kaç odaları var bilmem ama banada 2 kişilik ama te yatırmaya çalışıyoruz demişlerdi. sezaryen doğumların yanına acil normalde olur diye sanırım boş yatak bırakıyorlardır.
doktorun kim bilmiyorum ama fatma hanım genel anestezi yapmıyormuş.
Haklısınız valla aynı şeyleribende yaşadım diğer hastanın yanına yatıp nst'ye giriyorsunuz sanırım kimse şikayet etmiyor yeni bina bitmiş sonuçta dışı içinin bitmesi daha kolay hızlandırsalar yetişir bence ilgilenmiyorlar sanırım onlara göre problem yok yatan hastalar ve yakınları çekiyor sıkıntı 19 nisanada kontrolüm var gidince mutlaka yetkili kişlilere şikayet etcem sonuçta bir hastane 5 odalı bir yer olurmu çok saçma doktorum iyi olmasa başka yere gitcem ama gökalp beyden çok memnunum hayırlısı olsun hakkımızda
benimde moralim bozuldu şimdi,inşallah açıkta kalmayız.özele gidiyoruz diye mağdur olmayız inşallah.
bazen bbu korkular beni bucada yeni açılan kadın doğum hastanesine mi gitsem acabaya kadar getiriyor. ama epidural olmadan normal doğum yapmayı gözüm yemiyor. ağrı eşiğim çok düşük bu yüzden doğum anında bayılmaktan korkuyorum. ayağım burkulduğunda bile bayıldığımı biliyorum çünkü ben.
aynen canım
bende acaba kadın dogum hastanesıne gıdıp ordamı dogursam dıyorum
kaygılarım gunden gune arttı
karar veremıyorum
dogumada az kaldı
nereye gıtsem bılemıyorum
halen bucatıp aylın hnma devam edıyorum
ocakta yenı hastane acılıcaktı sonra mart dedıler sonra nısan sımdıyse bellı degıl dıyorlar
şifaya mı gitsem diye araştırıyorum bazı arkadaşlar doktorları anestezı uzmanları ııyı degıl dıyorlar . ama cok temız ve genıs odalı bı hastane .
ege pol desen ssk gıbı olmus herkes oyle dıyor
ege saglıkta 2 ay sonraya randevu verıyo
bilemiyorum ne yapıcam(
kimse yakınlarda gitmedi heralde hastaneye
Arkadaşlar merhaba,
Sürekli takip etmeme rağmen henüz yazıyorum.Ben de 34 haftalık hamileyim ve herkes gibi daha iyisi için arayış içindeyim.Gökalp Bey hakkında çok olumlu bilgiler edindim.Bu güne kadar doktor konusunda pek de şanslı olduğumu söyleyemem.Daha önce gittiğim doktor, çok fazla ödemim olduğunu söylediğim halde kayıtsız kaldı ve tahlil vs. istemedi.Biz de geçen hafta "can havliyle" Ege Sağlık'ta şevki Bey'e gittik.Hemen tahlil istedi.Meğer proteinim büyük ölçüde bitmiş.4 gün boyunca sabahtan akşama protein takviyesi için serum yapıldı.Onca protein serumuna rağmen şu an değerlerim sınırda.Düşmemesi için her gün özel beslenme uygulamak zorundayım.
Şevki Kılıçarslan'da deneyimli ve iyi bir doktor.Ancak sanırım yaşından olsa gerek, biraz klasik yaklaşımları olabiliyor.O nedenle Gökalp Beye de gitmeyi planlıyorum.
Tek kafama takılan nokta; Egepol'un ek binasının ne zaman biteceği.Arkadaşların anlattığı koşullarda doğum , gerçekten sıradan bir devlet hastanesi ortamını çağrıştırıyor.Özel olup, onca para harcayıp da kalabalık bir hastane ortamı fikren beni yordu.
Doğumu hafta sonuna denk gelen arkadaşlara sormak istiyorum.Hafta sonu olan doğumlarda da aynı klabalık söz konusu oluyor mu? Yani koridorda bile ayakta duracak yer bulunmuyor denmiş ya...Ona istinaden merak ediyorum.
Bir de çok merak ettiğim bir şey var.Sezaryen den sonra sonda takılıdı mı size arkadaşlar? Takıldıysa ne kadar sonra çıkarıyorlar? Bazı doktorlar sonda taktırmıyor ve sezaryenden hemen sonra canınız ne çekiyorsa yiyip içebilirsiniz,tuvalete gidebilirsiniz diyorlarmış. Bu çok önemli bence hastanın kendisini iyi hissedip gayretli olması bakımından.Doğum konusunda deneyimli arkadaşlar deneyim ve görüşlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Bebeği olan herkese Allah analı-babalı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bizim gibi gün bekleyenlere Allah sağ sağlim dünyaya getirmeyi nasip etsin,bu yolda kimseyi bırakmasın. Bebek sahibi olmak isteyenlere de en kısa zamanda ana-baba olmayı nasip etsin diyorum.
Herkese sevgiler...
Elvoscan, cevabın için teşekkür ederim.10 gün sonrası için Allah hayırlı doğum nasip etsin inşallah.Bebeğin ve sen sağlıkla atlatın inşallah.Doğumdan sonra fırsat bulduğunda yaşadıklarını paylaşırsan çok memnun olurum.Benim de bugün tam bir ay var.Çok ama çok heyecanlıyım.Allah hepimizi bebeklerimizle beraber kurtarsın sağlıkla.:Saruboceq:
bugün sabah buca kadın doğum hastanesini aradım konustum randevuya gerek varmı falan dıye yok dediler. yarın sabah gidiyorum nasipse. bakalım internet sitesinde özel ve suit odalarımız açıldı diyordu. yarın gidip herşeyi ayrıntısıyla konuşucam. 20sinde de fatma hanıma randevum var o günde ona sorucam bu yatak meselesini. gece uykularım kaçıyor ne olucak acaba diye. ama keisn karar verdim. sezaryen olursa buca kadın doğuma gidicem özel oda da varmış nasıl olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?