- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
okudukça içim sıkılıyor. ama buradan tanıdığım ve yorumlarına güvendiğim bir arkadaşım egepolde doğum yaptı hiç sorun yaşamadı. bazende böyle yeni üyeliklerle yazanlara pek inanasım gelmiyor. sonuçta para dönüyor işin içinde acaba başkalarımı yapıyor demekten alıkoyamıyorum kendimi. bilmiyorum ama kafamın karıştığına eminim.
Arkadaşlar merhaba,
Sürekli takip etmeme rağmen henüz yazıyorum.Ben de 34 haftalık hamileyim ve herkes gibi daha iyisi için arayış içindeyim.Gökalp Bey hakkında çok olumlu bilgiler edindim.Bu güne kadar doktor konusunda pek de şanslı olduğumu söyleyemem.Daha önce gittiğim doktor, çok fazla ödemim olduğunu söylediğim halde kayıtsız kaldı ve tahlil vs. istemedi.Biz de geçen hafta "can havliyle" Ege Sağlık'ta şevki Bey'e gittik.Hemen tahlil istedi.Meğer proteinim büyük ölçüde bitmiş.4 gün boyunca sabahtan akşama protein takviyesi için serum yapıldı.Onca protein serumuna rağmen şu an değerlerim sınırda.Düşmemesi için her gün özel beslenme uygulamak zorundayım.
Şevki Kılıçarslan'da deneyimli ve iyi bir doktor.Ancak sanırım yaşından olsa gerek, biraz klasik yaklaşımları olabiliyor.O nedenle Gökalp Beye de gitmeyi planlıyorum.
Tek kafama takılan nokta; Egepol'un ek binasının ne zaman biteceği.Arkadaşların anlattığı koşullarda doğum , gerçekten sıradan bir devlet hastanesi ortamını çağrıştırıyor.Özel olup, onca para harcayıp da kalabalık bir hastane ortamı fikren beni yordu.
Doğumu hafta sonuna denk gelen arkadaşlara sormak istiyorum.Hafta sonu olan doğumlarda da aynı klabalık söz konusu oluyor mu? Yani koridorda bile ayakta duracak yer bulunmuyor denmiş ya...Ona istinaden merak ediyorum.
Bir de çok merak ettiğim bir şey var.Sezaryen den sonra sonda takılıdı mı size arkadaşlar? Takıldıysa ne kadar sonra çıkarıyorlar? Bazı doktorlar sonda taktırmıyor ve sezaryenden hemen sonra canınız ne çekiyorsa yiyip içebilirsiniz,tuvalete gidebilirsiniz diyorlarmış. Bu çok önemli bence hastanın kendisini iyi hissedip gayretli olması bakımından.Doğum konusunda deneyimli arkadaşlar deneyim ve görüşlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Bebeği olan herkese Allah analı-babalı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bizim gibi gün bekleyenlere Allah sağ sağlim dünyaya getirmeyi nasip etsin,bu yolda kimseyi bırakmasın. Bebek sahibi olmak isteyenlere de en kısa zamanda ana-baba olmayı nasip etsin diyorum.
Herkese sevgiler...
Haklısınız valla aynı şeyleribende yaşadım diğer hastanın yanına yatıp nst'ye giriyorsunuz sanırım kimse şikayet etmiyor yeni bina bitmiş sonuçta dışı içinin bitmesi daha kolay hızlandırsalar yetişir bence ilgilenmiyorlar sanırım onlara göre problem yok yatan hastalar ve yakınları çekiyor sıkıntı 19 nisanada kontrolüm var gidince mutlaka yetkili kişlilere şikayet etcem sonuçta bir hastane 5 odalı bir yer olurmu çok saçma doktorum iyi olmasa başka yere gitcem ama gökalp beyden çok memnunum hayırlısı olsun hakkımızda
kızlar bugün 9buçukta kontrolüm vardı. eve saat 12de geldim. açıkcası korkunçtu. nst için ve muayne için saatlerce bekledim. sanırım doğum mevsimi geldi (ki hemşireler öyle dedi) ya da egepolü duyan geliyor. doktorum bir yukarı çıktı sezeryan yaptırdı geldi. bir aşağı da normal doğum sancıları başlamış bir bayana gitti, bir doğum yapmış başka bir bayanın ağrıları olmuş onunla ilgilendi. göbeği benimki kadar büyümüş ez az 5 bayan vardı. bir de doğum yapanların yakınları elinde foto makinaları kameralarla muayne alanında bekliyordu oturcak yer olmadığı gibi ayakta durcak yer bile yoktu. nst için 2saat bekledim. yeni doğum yapan bir bayanın odasında nst oldum yine. offf sancım tutsa yatacak oda kalmamış resmen. ve ne yazıkki yeni bina 3aya bile yetişmez diyorlar. moraliiim çoook bozuldu. bu arada normal doğum istiyordum sanırım sezeryan olucam. çünkü kafa gelişimi önde ve çatı çok da müsait değil. işte böyle. sadece 2 doğum doktoru 5 oda olursa böyle olur. ssk ile bakılıyoruz diye insan kaynıyordu. (kimseyi sıfatlandırmak istemem ama manzara hoş değildi.) işte kızlar paylaşımlarım bunlar. kendimi özel hastanede hiiiiiç de özel hissedemedim yaniiii
kadın doğuma gitmeyi planlıyorum ben bakalım 20sinde kontrolum var ondan sonra düşünücem ve korkularımı doktorum ile görüşücem. yetkililer ilede konuşmayı planlıyorum. gece sancım tutsa benim hastane dolu alamayız derlerse ne yaparım. keşke doğum evinde epidural yapsalar. birde özel oda varmı oralarda onlarda önemli benim için. ben biraz uyuz kategorisindeyimde 5-6 kişinin kaldığı odada kalamam. bilmiyorumkismile
bugün sabah buca kadın doğum hastanesini aradım konustum randevuya gerek varmı falan dıye yok dediler. yarın sabah gidiyorum nasipse. bakalım internet sitesinde özel ve suit odalarımız açıldı diyordu. yarın gidip herşeyi ayrıntısıyla konuşucam. 20sinde de fatma hanıma randevum var o günde ona sorucam bu yatak meselesini. gece uykularım kaçıyor ne olucak acaba diye. ama keisn karar verdim. sezaryen olursa buca kadın doğuma gidicem özel oda da varmış nasıl olsa.
ben gittim canım bugün. 9.35teki randevuma 11.30da girdim. ortalık çok kalabalık değildi ama bizim doktor sabahtan 3doğuma girmiş. forumdan gülyhas ile tanıştık. doktorum gel seni de 23 nisan da alıvereyim dedi. (herkes özel bir tarih diye o güne istemiş sezeryanları) ben de korktum az daha dursun dedim. haftaya son kontrolüm var, Allah nasip kısmet ederse. sezeryana yönlendiriyor beni bebeğin başı büyük artı hemoroidlerim çıktı diye. hakkımızda hayırlısı. bu arada fatma hanımı da gördüm. onunla da konuştuk. ikinizi de denemek istedim dedim o da iyi yapmışsın dedi. işte böyle... kaydirigubbakcemile5
:teytey:
merhaba arkadasım ben 39 haftalık hamıleyım ılk basta egepole gıdıyodum fatma hanıma ama sonra bucada dogum yapmayı dusundugum ıcın oraya basladım 2 aydır orada kotrol oluyorum egepolle arasında hıc bır fark yok hastane ve ılgı anlamında doktoru zaten secebılıyosun hepsı tanınmıs ve ıyı doktorlar hastane ve hıjyene gelınce oda egepolu aratmaz odalar 2 kısılık dus ve wclı tek yatırmaya ozen gosterıyolar her dakka gelıp temızlıyolar yemeklerı suupppeerr:)) ben tavsıye edıyorum herkesee. daha dogurmadım dogumunu bılemıyorum amaa oda ıyıdır ınss. onuda tecrube edınce paylasırım sızlerleesımdılık bukadar:)
Bende temizlik konusunda bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum,devamlı gidiyorum genel lavaboları bile tertemiz.kendilerini böyle bir riske atmazlar.O kadar doğum yapan oldu hastane hakkında bi şikayet olmadı.Tamam doktor olarak şikayetlerimiz,hoşumuza gitmeyen şeyler oldu ama hastane hakkında bir sorun yoktu şimdiye kadar.beni endişelendiren hastanenin günden güne kalabalıklaşması,inşallah yer ve oda sorunu olmaz.
Arkadaşlar bende uzun süredir takip ediyorum.doktorum gökalp bey ve çok memnunum. bence hastane hakkında kötü yazılanları pek de umursamayın.sağ salim doğum yapmaya bakalım.sonuçta hastanede kalacağımız 1 gün en fazla.doktorlarımız zaten iyiler.hastanenin pis mikroplu olduğunada hiç inanamadım açıkcası. benim yiğenim orada ameliyat oldu geçen ay.hiç kötü bi problemle karşılaşmadık. hastane çalışanları çok iyi ve herkesle çok ilgililer...hastane gerçekten kalabalıklaştı ama bizleri ortada bırakacaklarına da inanmıyorum açıkcası...dua edin herşey iyi olacak inş..herkese hayırlı doğumlar....
ben gittim canım bugün. 9.35teki randevuma 11.30da girdim. ortalık çok kalabalık değildi ama bizim doktor sabahtan 3doğuma girmiş. forumdan gülyhas ile tanıştık. doktorum gel seni de 23 nisan da alıvereyim dedi. (herkes özel bir tarih diye o güne istemiş sezeryanları) ben de korktum az daha dursun dedim. haftaya son kontrolüm var, Allah nasip kısmet ederse. sezeryana yönlendiriyor beni bebeğin başı büyük artı hemoroidlerim çıktı diye. hakkımızda hayırlısı. bu arada fatma hanımı da gördüm. onunla da konuştuk. ikinizi de denemek istedim dedim o da iyi yapmışsın dedi. işte böyle... kaydirigubbakcemile5
Merhaba canım nasılsın görüşmeyeli? Çok az kaldı snein doğumuna benim kontrolüm 1 mayısta karşılaşamayız sanırım hastanedeSen doğum yaparsın o zaman kadar belki:)
Özelden mesaj atıcam sana , görüşürüz canım hoşçakal
Canım özel oda imkanı var mı ? bir de küvezlerden SGK için faydalanılabiliyor mu,bilgin var mı ?
Kızlar bazı sorularım var yardımcı olabilirsneiz çok sevinirim. epiduralli sezeryan olanlar yada yakın zamanda olacak arkadaşlar;
Sondayı ne zaman takıyorlar, uyuştuktan sonramı öncemi?
Lavman yapılıyormu?
Belden iğne vurulurken çok acıyormu?
İlk ayağa kalkıp yürüyüşünüz nasıl oldu çok zorlandınızmı?
İki kişilik odada kaldıysanız çok zor oldumu gece?
Dikişler lazerle yapıştırma şeklinde mi yapılıyor?
iyilik canım. benim kontrol bu cumartesi olucak. sanırım hafta içi de doğuma gidicem. yazdığın soruları cmt günü sorayım bende. çok öpüyorum. mesajını okurum. görüşürüz inşallah. bye
Ayyy çok iyi o zaman.içime su serptin kuusuuum :)
ne demek cnm ne kadar kaldı doğumuna Allah kurtarsın senide ayrıca merak ettiğin başka şeyler varsa cvplıyabilirim seve seve ....
cnm selam ben sormuştum doğumdan önce küvez için sgk faydalanabiliyo ayrıca küvez için ayrıca para alınmıyo anlaşılan fiyatın içinde hepsi..
cnm ben yazmıştım ama bidaha yazayım ben Fatma hanımın hastasıydım doğumdan bi gün önce sonda takmasak olurmu demiştim söylediğin iyi oldu doğumdada hatırlatırsan takmayız dedi hiç bişey söylemediğim halde takılmadı..yani en çok korktuğum şeylerden biriydi onu atlattık yani istersen çok gerekli görüyolarsa uyuşturduktan sonra takıyolar .
belden iğne vurulurken çok hafif bi acı hissediyosun iğne etkisini gösterdiği ilk anda ben sağ bacağımı elektrik çarptı sandım ama dayanılmıycak gibi değildi...anlık bişey sonrası çok rahattı zaten başınızdaki anestesi uzmanı okadar şeker biriki son derece rahatlatıyolar..korkma yani..
ilk ayağa kalkcağın zaman görevli hemşire yanına geliyo üstünü giydiriyo pedini takıyo tuvaletini yaptırıyo sonra gezinmene yardımcı oluyo ilgi süper yani.ben tek kişilik odadaydım o yüzden herşey süperdi..dikişlerde gizli dikiş ..yani lazer dikiş dedikleri şey ağrın olduğu zaman hemen hemşire geliyo zaten belinde katader kaldığı için iğne yapıyo ve sanki hiç bişey olmamış gibi rahatlıyosun..ayrıca ben 6 da ameliyattan çıktım gece 12 gibi felan ayaklarım açılmıştı..
ay cnm Allah kurtarsın hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz Allah a emanet olun...opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?