Merhaba, 10 Kasım da aşılama oldum. Aşılama olanlarla süreci beraber takip edelim istedim. Merak edenler olur ise İzmir’de yardımcı olmak adına da bu postu açtım. Rabbim gönülden isteyen herkese nasip etsin:) Aşılama ile ilgili de soruları cevaplarım.
Merhaba bende gonalf 900 şu kullanıyorum. Süreç hakkında çok bir bilgim yok çatlatma iğnesini ve transferi ne zaman yapıyorlar bilginiz var mı bir de tutmama ihtimali yüzde kaç çünkü döllenme döllenmediğine alttan muayene edemezler riskli olduğu için öyle değil mi ancak karın ultrasonografi ile bakabilirler
Merhaba bende gonalf 900 şu kullanıyorum. Süreç hakkında çok bir bilgim yok çatlatma iğnesini ve transferi ne zaman yapıyorlar bilginiz var mı bir de tutmama ihtimali yüzde kaç çünkü döllenme döllenmediğine alttan muayene edemezler riskli olduğu için öyle değil mi ancak karın ultrasonografi ile bakabilirler
Canım hayırlısı olur inşallah bu arada. Doktorun sana kaç gün kullanacağını ve kontrol tarihini vermiş olması lazım. Kontrole gittiğinde yumurtalarına, kaç tane olduğuna ve mmlerine bakarak çatlatma iğnesini yapmanı söyleyecektir. Eğer istediği mm ve tanede ise o gün çatlatma iğnesini yaparsın. İğneden 36 saat sonra aşılama için gün ve saat veriyor. Eşinle birlikte gidiyorsunuz eşin sperm veriyor. Yıkama ve ayıklama yapıyorlar spermleri. Öğlen gibi de aşılama işlemine geçiyorlar. Acısız ağrısız bir işlem kişinin acı eşiğine göre değişir. Benim ki normaldi. Orada 15 dk kadar bacak bacak üstüne atıp makasta oturdum. Sonra kalktım normal eve geldim. Tutma ihtimalini bilmiyorum ama inşallah isteyen herkese nasip olur tutar. Tutarsa da alttan mı ultrason mu bakarlar bilmiyorum tutarsa inşallah yine söylerim