• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e geldiğime pişmanım

imagemaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.582
3.393
168
İzmir'e yerleşeli 7 ay olmak üzere.Doğma büyüme İstanbul'luyum .İzmir her şeyi ile güzel bir şehir ama böcekleri olmasaydı keşke .Yeni evimin tadilatını yaptırdım .Pis bir kadın da değilim .Bulaşık bırakmam ortada yemek bırakmam ama bu böcekler bir şekilde geliyor .Normal böcek de değil .Karafatma .Çok da korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum .İlaçlama filan da para etmiyor burada .Balkonlardan camlardan giriyorlar .Malum duvarda yürüyebildikleri için pis hayvanlar.

belediye ilaçlama yapmıyor mu ? arayın ilaçlama yapsınlar sokaklara falan

Sprey ilaçlardan alin. Eve girme ihtimali olan yerlere ,balkon kapisi,dis kapi girisi,dolap altlarina sıkın. Etkili olacaktir

Bahçelik yerde mi eviniz ? Eski evimiz bahçeliydi ve rutubet de fazlaydı. Ben bu kadar karafatmayı bir arada gördüğümü bilmem ışığı açar açmaz kaçışırlardı. Böcek fobim o evden kalmadır. Ve kökünü kazımak illa mümkündür diye düşünüyorum yuvalarına ilaç koydunuz mu ? İlaçlama değil de giriş yerlerine ?

Bahçelik yerde mi eviniz ? Eski evimiz bahçeliydi ve rutubet de fazlaydı. Ben bu kadar karafatmayı bir arada gördüğümü bilmem ışığı açar açmaz kaçışırlardı. Böcek fobim o evden kalmadır. Ve kökünü kazımak illa mümkündür diye düşünüyorum yuvalarına ilaç koydunuz mu ? İlaçlama değil de giriş yerlerine ?
Evim 3 .katta .Aşağıda bahçe var .Karşıyaka eski bir yerleşim merkezi binalar eski ondan da kaynaklanıyor olabilir ama huzursuzum .

Öğrenci evimde kararama çıkmıştı,çamaşır suyuyla silmiştik heryeri belki işe yarar,biz bir daha görmemiştik.

Bir de sesi var sesini duydum .Üzerine attığım terlikten can havliyle kaçıp kurtuldu.Buzdolabının dehlizlerine sıçradı viykk diye bir ses çıkararak.

İzmir'e yerleşeli 7 ay olmak üzere.Doğma büyüme İstanbul'luyum .İzmir her şeyi ile güzel bir şehir ama böcekleri olmasaydı keşke .Yeni evimin tadilatını yaptırdım .Pis bir kadın da değilim .Bulaşık bırakmam ortada yemek bırakmam ama bu böcekler bir şekilde geliyor .Normal böcek de değil .Karafatma .Çok da korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum .İlaçlama filan da para etmiyor burada .Balkonlardan camlardan giriyorlar .Malum duvarda yürüyebildikleri için pis hayvanlar.
nemli memleketlerin ev sahipleri pislikle alakası yok ilaçlatacaksın başka yoluda yok balkonlara camlara tel taktıracaksın kapılara falan dikkat edeceksin..

nemli memleketlerin ev sahipleri pislikle alakası yok ilaçlatacaksın başka yoluda yok balkonlara camlara tel taktıracaksın kapılara falan dikkat edeceksin..
allah belalarını versin . Leman Sam gibi insaflı ve sevecen olamıyorum maalesef .

allah belalarını versin . Leman Sam gibi insaflı ve sevecen olamıyorum maalesef .
deme öyle yav Allahın gücüne gider vardır onlarında bi bereketi bu hayatta..tüm suç biz insanlarda hayvanlara yaşayacak alan bırakmadık ne de olsa..al besle demiyorum sana :KK70: ama önlemini al tellerini taktır kapılara camlara...

Evim 3 .katta .Aşağıda bahçe var .Karşıyaka eski bir yerleşim merkezi binalar eski ondan da kaynaklanıyor olabilir ama huzursuzum .

Olabilir, ayrıca İzmir inanılmaz sıcak havasından falan mı besleniyor hayvanlar acaba ? Mesela Antalya'da da çok haşerat vardır yazarken bile kaşındım. İlaçları yuvalarına ve tüm girebilecekleri deliklere bol bol dökseniz belki sonuç sağlanır.

lütfen şu böceğe kara fatma demeyin. Peygamberimiz zamandı müslüman olmayan bir kadın Hz.Fatımayı kara çarşaflı olduğu için aşağılamak amacıyla Kara Fatma demiş.

Canım bunun İzmirle ne alakası var, oturduğun semtle alakalı, İstanbulda hiç böcek yok mu sanki, semtini değiştir.

İzmir ve Antalya, Alanya gibi yerlerde haşarat çok daha fazla tabii ki burada da vardır ama nemli, fazla sıcak ve rutubetli yerlerde daha fazla oluyor. Ben de bu böcek korkusuyla gitsem ben de pişman olurdum çünkü yaşamayan bilmez cidden korkunç bir şey. En sevdiğim hayvan uğur böceğidir ama onun bile hareketleri kaşındırır beni.

Sıcak ve nemli yerlerde haşarat bolluğu oluyor malesef
Benim evime iki kez uçanından girdi ama kovaladım :KK57::KK57:

İzmir ile ne alakası var diye yazanlar semtinizi değiştirin yazmış .Semt ile alakası nedir ? :)
Arkadaşlar yazmaya mecbur değilsiniz yazmayın garip sözler .

Back
X