• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e geldiğime pişmanım

Konuyu okurken carsafin katlanan kismi ayagima degdi aklimi yitiriyodum..

Ben de ankaradayim gayet karasal bi iklim ama uzun sure ewde bunlarla sawastim artk gece uyanip mutfaga banyoya gidemez olmustum butum sinir sistemim alt ust olurdu kasintiyla birlikte. Neyseki mutfagi banyoyu yeniledik bidaha gorunmediler cok sukur. Sehirle degil binanin/esyalarin eski olmasiyla ilgili bi durum. Ayrica belirtmeden gecemicem konuyu izmir olarak okuyunca ben de onyargiyla actim bazi sebeplerden izmirin kotulendigine sahit oldugum icin sanirim

İzmir Türkiye'nin en güzel şehridir...ne yapalım böceğe de katlanıyoruz işte her güzelliğin bir eksisi mutalaka vardır:)

Şimdiki sinek ilaçları çok etkili. Bizde de oluyor arada o ilacı üstüne sıkınca saniyesinde ölüyorlar. İnsan, öldürmek istemiyor ama gerçekten çok korkunçlar ya

merhaba falkon hasere, fare, yilan, savar diye internetten arastirin Izmir karabaglarda bayiligi var elektronik manyetik sistem sayesinde oldurmeden canlillari insanlarin duyamiyacagi ses sayesinde uzaklastiriyor ben fare savarini 2 yildan fazla oldu kullaniyorum cok memnunum :KK24:

1. Sıcaktan ve nemden kaynaklanıyor, eski evimiz merkezi ısıtma idi, kalorifer dairesi kaynardı adeta bunlarla, 15. kata bile çıkardılar(yer İstanbul)
2. Kara fatma böceğin adı değil, Hz. Fatıma'ya çirkin bir yakıştırma. Bilginiz olsun.
3. Uzun zamandır yokum ama en son hatırladığım kimse kimseye "konu benim sen yazma" deme hakkına sahip değildi burada. Konuyu başlatan sizsiniz, herkes paylaşımda bulunma hakkına sahip. Arkadaş size çok yakışıksız bir dönüş yapmış ama sizin de normal bir uyarı karşısında bir üyeyi konuma yazma deyip de "kovmaya" hakkınız yok. Alakasız yazıyorsa kiblersiniz, olması gereken bu.
4.Hala piyasada varsa baygon kullanın, çok etkili bir zehir, toz olanı. Şekerle karıştırmak da böcek çekme konusunda etkili oluyor.

Lütfen konuya yorum yapabilir misiniz acaba?
İçerik dini değil niye dine döndü ? Konu BDV'de neden geyik yapılıyor?
Ve ayrıca polemiğe de gerek yok.

Hahahahaha ben de Simit Sarayı'nda sıkıştım çok su içerim ve maalesef sokaklarda wc aramışlığım çoktur, tesadüfen ordaydım tuvaletine girdim. Zaten dar bir kişi + klozet var o kadar dar bir alan. Kapıyı kapatmamla onunla göz göze gelmem bir oldu koskocaman bana bakıyor :KK17:ben de nasıl toparlanıp çıktığımı hatırlamıyorum :KK45:

Bir de Antalya'da kaldığım yurtta uçan karafatmalar vardı ben yürüyenine dayanamıyorum uçuıyor bir de! Çantaların içinden filan çıkardı :KK53: bak Ağustos böceğinden de korkarım kaşınma geldi bana gene :KK48:

bu dediğin simit sarayı neredeki simit sarayı merak ettim. çok simit sarayı var gerçi de. böyle dar tuvaleti olan bir simit sarayı geldi de aklıma. orada böcekler mi varmış diye tırstım acayip huylanırım ya böcekten.:confused:

bu dediğin simit sarayı neredeki simit sarayı merak ettim. çok simit sarayı var gerçi de. böyle dar tuvaleti olan bir simit sarayı geldi de aklıma. orada böcekler mi varmış diye tırstım acayip huylanırım ya böcekten.:confused:

İstanbul Vatan Cad. AÖF kayıtları için gitmiştim yani epeyyy eski zaman önce :) belki şimdi büyütülmüştür işallah yani ben yandın başkası yanmasın :D

Bu bocegin adi hamam bocegiyken neden israrla kara fatma denir?
Boyle soylemeyin denildiginde neden boyle abuk bir tepki verilir?
Ayrica siz guzel ahlaka bu kadar sahipseniz kafada ortu ...diyerek baslayan bir ayristirici ve hakaretvari cumleyi nasil kurabiliyorsunuz,sizin kafaniz acik daha mi ahlakli ya da ustun oluyorsunuz?

Sizinle tartışmaya hiiiiiiiç niyetim yok hanımefendi. Siz biliyorsunuz her şeyin en doğrusunu. Sevgiler :)

Böyle bir konu başlığından yola çıkıp illa polemik yaratmak gereksiz değil mio_O elifiks e katılıyorum ,ama konu sahibi konumdan çıkın demiş üstüne özelden özürlü denmiş konu sahibine oralarıda okudunuz mu o_Opeygamber efendimizin kızı hz.fatıma ya hakaret olarak kullanılıyor diye uyarmışsın konu sahibide tavrını belli etmiş sende bu derece hassassan karşındaki insana özelden hakaret yada aşşağlama içeren mesaj atmak nedir. nerede kaldı hassasiyet dinimizde özürlü insanla alay var mı o_Obuna istinaden alıntı yaptığınız arkadaşda bunu anlatmak istemiş..ben de kapalıyım ama hiç alınmadım kafada örtü denmesine..hayır yani illaki konuyu açık kapalıya getirmenin ne demek istedin neden böyle dedin demek biraz bana tuhaf geliyor kasti geliyor.. not : sende diye bahsettiğim yerler uyaran arkadaşı kastetmektir.

Teşekkürler arkadaşım güzel kardeşim iste hislerimize tercüman oldum .Ben böceğe kara fatma demeyin uyarısından dolayı kızmadım o kişinin .Bir önceki yazdığına kızdım .O zaman dönün İstanbul'a gibi çiğ bir ifade kullanmış saçma sapan ona kızmıştım ama alıntıyı o kısımdan yaptım çünkü Hz Fatma ile hiç alakası olmayan bir konuda bile hassasiyet gösteren insan özel mesajdan hakaret yazıyor .Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu .Öyle değil mi ?

Yalnız bir şey fark ettim hemen hemen her konuda bu böyle. Hatta belki de ülke genelinin özetidir bu durum.

Konu sahibi böceklerden korkuyor evimde karafatma böceği var diyor birisi geliyor "böceğe karafatma demeyin peygamberimiz vs vs vs...." diyor. Sonra tepki alınca "hep bizimle uğraşıyorsunuz her konuda bizden rahatsızlığınızı dile getiriyorsunuz maduruz da maduruz" sesleri yükselmeye başlıyor. E anacım sen yerdeki böcekten konuyu nasıl dine peygambere getirdin ? Sizin aklınız rahat durmuyor ki hep bir başkasını düzeltme, doğru yola getirme derdi telaşı.. Üstüne bir de özürlü müsün diyerek engelli insanlara laf atılıyor çirkin şekilde ama ben " bunların kafasının içleri kara " dediğimde gene madur olmayı başarıyorlar vallahi hayranım bu zeytinyağı gibi üste çıkmalara....

Konu dışındaki bu yorumum için özür dilerim konu sahibinden. Ama dikkat ediyorum bu hep böyle... Bu zorla ayet, din, örtünmek telkini yapan ablaları da annemiz güne götürdüğünde zorla yemek yedirmeye çalışan ısrarcı teyzelere benzetiyorum ben.

"Dinde zormala yoktur"....

Sevgiler....

Bu bocegin adi hamam bocegiyken neden israrla kara fatma denir?
Boyle soylemeyin denildiginde neden boyle abuk bir tepki verilir?
Ayrica siz guzel ahlaka bu kadar sahipseniz kafada ortu ...diyerek baslayan bir ayristirici ve hakaretvari cumleyi nasil kurabiliyorsunuz,sizin kafaniz acik daha mi ahlakli ya da ustun oluyorsunuz?
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İzmirde kara fatma ve hamamböceği böcekleri ayrıdır. Israrla kimse kara fatma demiyor yani, birini suçlamadan önce elinizin altındaki internetle bir tıkla arasındaki ayrıma varabilirsiniz.

İzmir'e yerleşeli 7 ay olmak üzere.Doğma büyüme İstanbul'luyum .İzmir her şeyi ile güzel bir şehir ama böcekleri olmasaydı keşke .Yeni evimin tadilatını yaptırdım .Pis bir kadın da değilim .Bulaşık bırakmam ortada yemek bırakmam ama bu böcekler bir şekilde geliyor .Normal böcek de değil .Karafatma .Çok da korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum .İlaçlama filan da para etmiyor burada .Balkonlardan camlardan giriyorlar .Malum duvarda yürüyebildikleri için pis hayvanlar.
ayy aynı sorun bende yaşadım kendim koyden gelmeme ragmen orda asla öyle şeyler yok
keşke kara fatma tek olsa bi de kertenkele de var
en sonunda o evden ciktim

Iyyyy .Bodrumda tatil yapıyoruz bundan 6 sene önce . Odamız da apart biçiminde .Ben karyolaya yayıldım kocam ve kız içerdeki çekyatlarda uyuyor .Gece beni ne dürttüyse birden gözlerimi açtım .Aman allahım o da ne.Bembeyaz yastık ve çarşaf üzerinde kapkara bir şey .Gözgöze geldik hemen aşağı uçtu.Gecenin dördünde ben çığlık attım .Kocam geldi içerden .Terlikle katil oldu .Resepsiyona gitti bir güzel kalayladı onları .Ertesi gün odamız tertemizdi . Benimi buluyor bu mübarekler yahu.

Şimdi bir sitede okudum, uzun uzadıyada yazılmış bir yazı; "Koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki ev halkını misafirlerden ayırt edebilirler."
Benim evde de var yahu, İstanbul'dayım ve bende böcek fobisi mevcut. Küçükte çocuğum var. Ama şimdi okuduğum yazıdan sonra ciddi önlem almam gerek. Makalede "Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar." geçiyor.

Ben her tarafa (çocuğumun ulaşamayacağı yerlere) hap yerleştirdim ama kökü kurumuyormuş. Şİmdiden kaşınmaya başladım. Evim giriş kat, karşım orman. Böceklerle yaşamaya mecbur hissediyorum kendimi.

İstanbul Vatan Cad. AÖF kayıtları için gitmiştim yani epeyyy eski zaman önce :) belki şimdi büyütülmüştür işallah yani ben yandın başkası yanmasın :D

benim aklıma gelen başka yerdeydi. aynen inşallah değişmiştir ya bir böcekle karşılaşmak çok fena ya.:cool:

Back
X