• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e geldiğime pişmanım

ömürleri 1 yılmış onun torunlarının torunlarının torunları ile karşılaşmanız olası

Canım hoşgeldin öncelikle. kış başlamadan ilaçlama sezonu açılır. Oranın yerlisi alışkın olduğundan (en azından benim eski komşular pek alışkındı) biraz zora koşabilir önce ama aparman olarak ilaçlatın. Bu arada ilaçlama yapmadan önce evi dip köşe bucak temizle çünkü o sıktıkları ilacı bir süre silmemen lazımmış.
İlaçlamadan 1 ay sonra sen kendin için bir şirket çağır. gazlı ve jelli ilaçlama firmaları var. Daha etkili. wc falan yapıyorlar ama kapı kirişi, pencere pervazı falan sallıyorlar, aklında olsun.
max 15 gün evden ölü böcek toplarsın. Biter sıkma canını :-)
KSK ya geldiğimden beri
ilaçlamanın fenomeni oldum beaaaa. :KK59::KK59:

Bir ihtimal daha var o da g.tepeye taşın, nisbeten daha az :KK58::KK14:

belediye ilaçlama yapmıyor mu ? arayın ilaçlama yapsınlar sokaklara falan
belediye ilaçlama yapıyor. Ama sokaktaki logarlara, yağmur suyu mazgallarına falan. KSK belediyesini arayıp temizlik işlerine ulaşın. 1-2 defa üstüste arayınca biraz da baskı yaparsanız 1 güne çözülür. apartmancak teker teker arayın. :) bezsinler gelsinler. Ben mazgalın önünde bekliyorum falan diyordum.:KK14:

Sprey ilaçlardan alin. Eve girme ihtimali olan yerlere ,balkon kapisi,dis kapi girisi,dolap altlarina sıkın. Etkili olacaktir
Karşıyakanın böceğine (hele ki merkezde falansa,) sheltox raid ne yapsın para kaybı. :KK48:

Karafatma değil de Kalorifer böceği olmasın o?
Orada hepsinden oluyor. RAB bim taşındım kurtuldum çok sağol :)

Benim ablam evlenip gitmişti İzmir'e o böcekler yüzünden iki aylık yuvasını geri taşıdı İstanbul'a.
Uyuyamıyordu geceleri uçuyorlarmış.. Ayyyy çok tiksinirim :S
wıiiiş pire için yorgan yakmış yahu :)

İzmir'e b.k atmak için özel olarak açıldı bu başlık herhalde börtü böceğin çıkmadığı şehirmi var?
niye özellikle şehir belirtiyorsunuz, kimden talimat aldınız böyle başlıklar için?

İzmir' den başka bir ilde eşimle birlikte süper işler de bulsak, gitmemek için elimden geleni yapan, biri olarak.
Bir İzmir aşığı olarak diyorum ki Karşıyaka' nın merkezinde Reşadiye, Aksoy, Orman, Alaybey'in girşi çarşısı, binalar eski olduğu için;
içi böcek kaynıyor ve bitmiyor. K. Belediyesi, bile kabul ediyor durumu. Neden böyle tepki veridiniz?:confused::confused::confused:

Canım hoşgeldin öncelikle. kış başlamadan ilaçlama sezonu açılır. Oranın yerlisi alışkın olduğundan (en azından benim eski komşular pek alışkındı) biraz zora koşabilir önce ama aparman olarak ilaçlatın. Bu arada ilaçlama yapmadan önce evi dip köşe bucak temizle çünkü o sıktıkları ilacı bir süre silmemen lazımmış.
İlaçlamadan 1 ay sonra sen kendin için bir şirket çağır. gazlı ve jelli ilaçlama firmaları var. Daha etkili. wc falan yapıyorlar ama kapı kirişi, pencere pervazı falan sallıyorlar, aklında olsun.
max 15 gün evden ölü böcek toplarsın. Biter sıkma canını :-)
KSK ya geldiğimden beri
ilaçlamanın fenomeni oldum beaaaa. :KK59::KK59:

Bir ihtimal daha var o da g.tepeye taşın, nisbeten daha az :KK58::KK14:

belediye ilaçlama yapıyor. Ama sokaktaki logarlara, yağmur suyu mazgallarına falan. KSK belediyesini arayıp temizlik işlerine ulaşın. 1-2 defa üstüste arayınca biraz da baskı yaparsanız 1 güne çözülür. apartmancak teker teker arayın. :) bezsinler gelsinler. Ben mazgalın önünde bekliyorum falan diyordum.:KK14:

Karşıyakanın böceğine (hele ki merkezde falansa,) sheltox raid ne yapsın para kaybı. :KK48:

wıiiiş pire için yorgan yakmış yahu :)

İzmir' den başka bir ilde eşimle birlikte süper işler de bulsak, gitmemek için elimden geleni yapan, biri olarak.
Bir İzmir aşığı olarak diyorum ki Karşıyaka' nın merkezinde Reşadiye, Aksoy, Orman, Alaybey'in girşi çarşısı, binalar eski olduğu için;
içi böcek kaynıyor ve bitmiyor. K. Belediyesi, bile kabul ediyor durumu. Neden böyle tepki veridiniz?:confused::confused::confused:

Laf ola beri gele işte .Hanımefendi konuşmuş olmak için konuşmuş . Teşekkür ederim .Ben de İzmir'i çok sevdim .

Yalnız bir şey fark ettim hemen hemen her konuda bu böyle. Hatta belki de ülke genelinin özetidir bu durum.

Konu sahibi böceklerden korkuyor evimde karafatma böceği var diyor birisi geliyor "böceğe karafatma demeyin peygamberimiz vs vs vs...." diyor. Sonra tepki alınca "hep bizimle uğraşıyorsunuz her konuda bizden rahatsızlığınızı dile getiriyorsunuz maduruz da maduruz" sesleri yükselmeye başlıyor. E anacım sen yerdeki böcekten konuyu nasıl dine peygambere getirdin ? Sizin aklınız rahat durmuyor ki hep bir başkasını düzeltme, doğru yola getirme derdi telaşı.. Üstüne bir de özürlü müsün diyerek engelli insanlara laf atılıyor çirkin şekilde ama ben " bunların kafasının içleri kara " dediğimde gene madur olmayı başarıyorlar vallahi hayranım bu zeytinyağı gibi üste çıkmalara....

Konu dışındaki bu yorumum için özür dilerim konu sahibinden. Ama dikkat ediyorum bu hep böyle... Bu zorla ayet, din, örtünmek telkini yapan ablaları da annemiz güne götürdüğünde zorla yemek yedirmeye çalışan ısrarcı teyzelere benzetiyorum ben.

"Dinde zormala yoktur"....

Sevgiler....

dine gösterilen abartılı yapmacık zoraki saygıdan nefret ediyorum
duymak zorunda da değilim dine saygı falan
insanlara saygı duymak zorundayım ben

Back
X