İzmir'e taşınmak..yardım lütfen

Meleksm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
825
1.026
63
Merhaba arkadaşlar, yakında iş değişikliği nedeni ile İzmir'e taşınacağız. Eşim ile biz doğma büyüme istanbulluyuz. Malum ekmek nerde insan orada oluyor. Daha önce İzmir'e tatil amaçlı bir kaç kere gitmiştik. Eşimin iş yeri Bornova da olacak. işine yakınlığı ile bizde bornavadan tutmayı planlıyoruz. Fakat mahalle olarak bir bilgimiz yok maalesef. Şöyle çarşıya, pazara, parka yakın olan, komşuluk ilişkileri iyi, nezih bir mahalle önerileriniz varmı ? Yaşayan veya bilen arkadaşlardan bilgilerini rica ediyorum teşekkür ederim

Merhaba öncelikle hayırlısı olsun. Gönlünüze göre yer bulabilirsiniz umarım.
Bornova hızlı ve eğlenceli bir yer. Ege üniversitesinden dolayı. Kiralarda bir hayli yüksek eski bina olmalarına rağmen.
Tercihen Bornova; özkanlar, manavkuyu merkezde ve daha ailenin yaşayacağı yerlerden.

Depremin en çok hasar verdiği ilçe bornova maalesef. Buna dikkat edin yabancısınız diye hasarlı binalardan ev tutmayın. Hasar raporunu görün muhakkak.

Özkanlar, kazım dirik civarı iyidir. Ama aileden çok öğrenci evi vardır bornova civarında.

Deprem konusunda sıkıntı olmasın zemin sağlam olsun derseniz atatürk mh. iyidir.

deprem anlamında çok sıkıntılı bir yerdir. zemin genelde kötüdür. atatürk mahallesinin zemini manavkuyu, özkanlar gibi yerlere göre daha iyi ama bazıları da orayı beğenmiyor. fakat bu çok ciddi bir konu. şöyle ifade edeyim, tam deprem sonrasında yani depremden sonraki günlerde depremle alakasız bir şekilde biz de buca tarafında ev arıyorduk ve zor bulduk. insanlardan bornova tarafından kaçıp buca gibi zemini daha sağlam yerleri tercih ediyordu. hatta emlakçının biri orada 300 liraya bile düşürsek kirayı yine kiracı bulamayız çok sakat falan demişti.

depremin dışında öğrenciler yoğundur ve öğrencinin bol olduğu bir apartmana giderseniz gürültü sorunu yaşarsınız. nezih falan da olmaz, çok giren çıkanları oluyor apartmana kimin girip kimin çıktığı belli olmuyor bu da insana güven vermiyor mesela. size ailelerin, işi gücü gelir düzeyi iyi olan düzgün kişilerin oturduğu yerler lazım. işiniz zor, kolay gelsin hayırlı olsun şimdiden.

Depremin vurduğu yerler dikkat edin ev tutarken.Bence bayraklı tarafına bakin daha uygun kiralar.Kentsel dönüşüm olduğundan binalar yeni

Depremin vurduğu yerler dikkat edin ev tutarken.Bence bayraklı tarafına bakin daha uygun kiralar.Kentsel dönüşüm olduğundan binalar yeni
bayraklı daha kötü değil mi? tarlaydı eskiden oralar. yeni yapı bile olsa ne kadar güvenebilir ki? bayraklının kayalık, gecekondu mahallelerinde çok oturdum, taş gibiydi ama nezih yerlerin zemini genelde kötü oralarda. çok dikkatli olmak lazım.

Bilgileriniz için teşekkürler.yukarda arkadasın dediği gibi Özkanlar Manavkuyu gibi oralardan bakıyoruz hep eski binalar. Wurstria arkadaşında dediği gibi, işi gücü gelir düzeyi iyi olan düzgün kişilerin oturduğu yerler lazım. İşte oralar nereler :) yani kazımdrik yada manavkuyu Özkanlar migros filan ilanlarda bakıyorum 3. Katta pencere demirleri var hırsızlık oluyor galiba. İşimiz valla çok zor gibi

Tarla bile değil bataklık gibi bişeydi bayraklının büyük bir kısmı. Symirna antik kent içinde geçti çocukluğum, babamın çalıştığı kuruma bağlıydı, teee orda denizden kilometrelerce içerde topraktan deniz kabuğu toplardım. Bayraklı çok sakat bence.

bornova fay hattı o yüzden karşıyaka civarından bakabilirsiniz. izmirde her yer heryere yakın

Ben olsam Bornova Özkanlar/Küçük-Büyük Park'ta oturmam.
Hem çok kalabalık, trafik çok ve artık depremden dolayı sıkıntılı kiraları aşırı yüksek.
Aslında genel olarak Bornova da oturmam

Semtim ozkanlar guzeldir.Pazara,carsiya,duraklara heryere yakindir.Hatta evimiz galen hastanesinin dibindeydi tabi bizim apartmanimiz hasar gordu.Erbekler 'in yaptigi apartmanlarin cogu saglam kaldi.Bakinabilirsiniz.Osmangazi,Ataturk mahallesi de olabilir.

Ben olsam Bornova Özkanlar/Küçük-Büyük Park'ta oturmam.
Hem çok kalabalık, trafik çok ve artık depremden dolayı sıkıntılı kiraları aşırı yüksek.
Aslında genel olarak Bornova da oturmam
Depremden önce bornovaya taşıncaktım ben şuvan nereye taşınacağım konusunda bi fikrim yok

Osmangazi mahallesindeki yeni, site içi binalara bakabilirsiniz. Depreme daha dayanıklı, zemin olarak da nispeten daha iyi. Fiyatlar yüksektir ama. Binalar birbirine uzak, yollar geniş, park sorunu yok.

Yok ya çok kalabalık bir de gereksiz pahalı.
Ben Bucalıyım
Ev alacağım yine bucadan alırız.

Ne yaparsın işte fakirlik
bucada benim dünyam şaşıyor ya, ne yöne gideceğimi şaşırıyorum
Bi de orası da uzak, merkezi ama kayalık zemin, araba kullanmadan işlerimi halledebileceğim ama park yeri sorunu olmayacak, müstakil olmasa da 3-4 katlı binaların olduğu, yakınında park bahçe sahil olan ütopik bir semt arıyorum

Bizim burada araba parkı büyük sorun.
Apartman da otopark varsa şanslısın yoksa 3-4 sokak aşağıya arabayı koyarsın.
Aslında merkezi bir yerinde oturuyorum hani yürüme mesafesinde işlerimi halledebiliyorum.

Senin dediğin yer nerde varsa bana da söyle bende geleyim

ben de buca'dayım, yürüme mesafesinde birçok şeyi halledebiliyorum bankasından tutun da elektrik, su aboneliğine varana kadar. aynı yerden mi bahsediyoruz acaba diye düşünmedim değil ben yeni taşındım, alışamadım. ki daha önce oturduğum yerlerden daha mı kötü? değil tabii ki. bi metro olsa süper olacak ama.

Metro geliyor bir kaç yıla o yüzden bucanın evleri çok pahalandı.
Bizim üst kattaki olabilir misin Wurstria

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…