Doğuma Hazırlık İzmitli Hamişler Fikir Alışverişi Yapalımmı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım benim komşum yeni doğum yapdı konakda ve normal doğum yapdı hatta doktorunun ısrarları üzerine normal doğuma karar verdi doktorun önemli bir sorun olmadıgı halde sezeryan derse bence normal doğuma diren allah korun bebek ters gelir yada günün geçmiş olmazsa hiç bir sorun olmazsa umuyorumki olmucak kesinlikle diret bundan güzel bir olaymı var akşamına evinde kocanla bebeğinle uyucaksın sezeryanda mecbursun hastanede 2 gün kalmaya inşallah hiç bir sorun olmaz normal doğum yaparsın.

ayy ne güzel haberler!! maaşallah.. Konaktaki (normal doğuma yönlendiren) doktoru kimdi peki?

Son düzenleme:
Ben izmite istanbuldan taşındım ve farklı şeyler istiyorum hiç bir mağazada da bulamıyorum.Mesela minicik pantolonlar istiyorum oğluma.ıstanbuldaki arkadaşlarımın kıyafetlerine bakıyorum,yenidoğanlar için hep marjinal,farklı şeyler...

Hasılı kelam,yok mu aranızda izmitli? Şöyle farklı bebek mağazaları falan bilen :)

Son düzenleme:
SEZeryanı çok kötü anlatmış bazı arkadaşlar,katılmıyorum.ben keyfi olarak sezeryan oldum.ve iyikide sezeryan olmuşum dedim sonradan.ağrım sızım hiç olmadı.hastaneden çıktığım gün temizlik yaptım evde.artık epidural,spinal anesteziyle sezeryan yapıyorlar.uyuşukluk geçmek üzereyken ağrı kesici iğne yapıyorlar ve ağrı hissetmiyorsun ki ben normalde kan aldırırken bayılan bir insanım..sezeryandan sonra 10 gün ağrı falanda çekmiyorsun abartmayın lütfen..yada genelleme yapmayın..kesin konuşmayın.sizin ağır geçti diye herkeste aynı sonuçlar olacak değil.sezeryan olacak arkadaşlarda lütfen bunları okuyup korkmasın..

ızmit'te pek öyle aradığın gibi mağaza yok ZeyL. Bebek mağazalarında genelikle klasik, standart şeyler satıyorlar. Ben de alışverişlerimi ya ıstanbul'dan ya da internetten yapıyorum.

arkadaşlar bırakın şu insanları caydırıcı doğum hikayelerini yaa ,
herkezin farklı farklı
ve lütfen hamile arkadaşlar etkilenmeyinn nolur benim kuzenim normal doğpum istedi fakat 42. haftaya gelmelerine rağmen bebek inat etti sonra suni sancı verdiler ama yine doğum gerçekleşmedi apar topar sezeryana aldırlar genel sezeryan ve doğum sonrası 6 saat yatak ıstırahatinden sonra kalktı bebeğinin altını filan kendisi değiştirdi eve geldiğindede yatmadı aynı şekilde ablamda 2. doğumunu yaptı ilk sezeryanda zor iyileşmişti 1 hafta kalkamamıştı yataktan 2.sinde ise 2 gün hastanede 1 günde evde yattı sonra topladı yatagını
ve ilk sezeryan dikişleri aradan sadece 3 yıl geçmesine rağmen tamamen kaynamışşşş

bana gelince normal doğum yaptım evet hatta rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum beklerken allahın bir mucizesiyle bebeğim son güne kadar kanala inemedi ve erken doğum gerçekleşmedi oysaki rahim ağzım kısa ve ince oldugu için 7. ayımda agrısız ve sancısız 4 cm açılmam olmuştu doktorum mua edince fark etti ve çok güzel kolay bir doğum olucak inşallah bebek kanala son ana kadar inmez dedi nitekimde öyle oldu bebeğim içimde 40+3 gün kaldı ve kontrolümün oldugu günün sabahında aniden sancım geldi 5 te sancılarım başladı ve 6:53 te oğlumu dünyaya getirdim kolay bir doğumdu ama doğum sonrası maalesef 1 hafta popomun üzerine oturamadım yatarak emzirmek zorunda kaldım bu seferde rahim toparlanamadıgı için ne tarafa yatsam o tarafa kayıyodu ve inanılmaz bir ağrı giriyodu zaten yapım dolayısıylede 48 gün kanamam oldu ( kimin kanaması 15 gün sürüyo kiminin 1 ay ) birde evet akşamında ayağa kalkabiliyosunuz hatta dayımın gelini doğumdan sonra hamburgerciye gittiklerini söylemişti ama ben tam 1 hafta penguen gibi yürüdüm misafirlerin yanında yürüyemiyodum çünkü bacaklarımı kapatamıyodum
ve 40. gün doktorum mua ettiğinde hiç toparlanamışsın dedi üstelik birde yara oluşmuş yani normal doğumunda zor yanları var ama buda kişiden kişiye göre değişiyo

ayrıca sorarsanız hangi doğum diye tabiiki en sağlıklı olan normal doğum derim ama benimde dikişlerim var ve 2. bir doğumda muhtemelen o dikişler patlıcak yada başka bi yerden yine kesicekler maalesef bu doğum oalyının her türlüsü can yakıyo arkadaşlar
ama o dünya güzel varlığı kucağınıza alıp o cennet kokusunu içinize çektiğinizde ne ağrı ne kilolar nede çatlakları gözünüz görmüyo işte
ve o minicik yavrunuza en ufak bişiy oldugunda diyosunuzki çinizden keşke daha çok ağprı çekseydim daha çok kilo alsaydım çatlaklarım daha cok olsaydı ama bebeğime hiçbişey olmasaydı

sözün özüü annelik acısıyla tatlısıylaaa ve herne şekilde olursa olsun yaşanması en güzel ve eşi benzeri olmayan tarifsiz bir duyguuu

darısı tüm anne olmayak isteyenlerin başınaa

sezencim nasılsın.sana sonuna kadar katılıyorum.ben sonuna kadar normal doğum diyorum.ama son dakika ne olur bilemem.sonuçta benim ve bebeğim için en sağlıklısı ne ise o olacak zaten. ben şahsen okuyunca burada korkuyorum doğumdan.

merhaba bende izmitte oturuyorum doktorum emek doğer önce konak taydı ama şimdi üni. has. yar. doç. oldu bende ondan memnun olduğum için üni.hastanesine gidiyorum çok ilgili bi doktor ama daha doğumu hiç konuşmadık yani nasıl olur bilmiyorum ama çok korkuyorum ilk olacak çünki gerçi okudum burdakileri ama yinede insan korkuyor

birde ben gölcükteyim ama şöle güzel bi oda takımı satan yer bulamdım izmitte de nereler var pek bilmiyorum gölcük izmit yada derincede güzel oda takımları satan yerler biliyormusunuz birde güzel farklı bebek eşyaları satan bi mağaza?

sezencim 34teym ben :)
rabiafatma ben kentten aldım.izmitte kent alışveriş.daha bugün geldi ve çok hoşuma gitti.

merhaba bende izmitte oturuyorum doktorum emek doğer önce konak taydı ama şimdi üni. has. yar. doç. oldu bende ondan memnun olduğum için üni.hastanesine gidiyorum çok ilgili bi doktor ama daha doğumu hiç konuşmadık yani nasıl olur bilmiyorum ama çok korkuyorum ilk olacak çünki gerçi okudum burdakileri ama yinede insan korkuyor

birde ben gölcükteyim ama şöle güzel bi oda takımı satan yer bulamdım izmitte de nereler var pek bilmiyorum gölcük izmit yada derincede güzel oda takımları satan yerler biliyormusunuz birde güzel farklı bebek eşyaları satan bi mağaza?

Canım bence oda takımını Gölcük'ten alma bir tek Özdeller de güzel şeyler var orası da çok pahalı...
bebe mağazası olarak ben İzmit'te en büyük Bebe Dünyası'nı gördüm, oda takımları da çok güzel. bir de belsa nın ordaki Pınar mağazaları var. hamamın arkasında Alpay bebe var başka da ben bilmiyorum. bilen var mı?

merhaba
ben henüz 9,5 haftalığım,2 kaybım var bu 3.gebeliğim inşallah kucağıma alırım bu sefer,o yüzden son aya kadar pek bişey almak istemiyorum
bu arada doktorum Gölcük Aile Tıp'ta Faruk Bey,daha önce Erkan Bey'di.Erkan Bey'de iyi bir hekim ancak Faruk ey'in mesleki tecrübesi ve bilgisi,özellikle rikli gebelik ve kısırlık tedavisinde çok iyi,tavsiye ederim,Konak ile de anlaşması var doğum için bilginiz olsun

merhaba
ben henüz 9,5 haftalığım,2 kaybım var bu 3.gebeliğim inşallah kucağıma alırım bu sefer,o yüzden son aya kadar pek bişey almak istemiyorum
bu arada doktorum Gölcük Aile Tıp'ta Faruk Bey,daha önce Erkan Bey'di.Erkan Bey'de iyi bir hekim ancak Faruk ey'in mesleki tecrübesi ve bilgisi,özellikle rikli gebelik ve kısırlık tedavisinde çok iyi,tavsiye ederim,Konak ile de anlaşması var doğum için bilginiz olsun

canım inşallah küçük yavrunu sağlıkla alırsın kucagına bnmde ilk gittigim doktor faruk beydi sancım ve belim ağrıdıgı için gitmişdim daha çok erkendi direk alttan muayne etti sorgusuz sualsiz suratı on karış iyimi kötümü bişey anlamıyorsun seni muayne ederken 4 kişiyi daha alıyor odaya sistem çok bozuk herkeze aynı ilaçları yazıyor fix hiç değişmiyor düşük tehliken olsun olmasın progesteron,coraspirin, b1 b12 vitamini, megadeyn birde folik asit teyzemin kızıda kadın doğumcu fakat başka şehirde ilaçları sordugumda folik asit ve megadeynden başka içme dedi birdaha gitmedim şuanda numan ulaya gidiyorum ve çok memnunum ama senn memnun kalmana sevindim doktor çok önemli bu konularda adamın suratını görünce doktora gidesim gelmedi bi müddet.

SEZeryanı çok kötü anlatmış bazı arkadaşlar,katılmıyorum.ben keyfi olarak sezeryan oldum.ve iyikide sezeryan olmuşum dedim sonradan.ağrım sızım hiç olmadı.hastaneden çıktığım gün temizlik yaptım evde.artık epidural,spinal anesteziyle sezeryan yapıyorlar.uyuşukluk geçmek üzereyken ağrı kesici iğne yapıyorlar ve ağrı hissetmiyorsun ki ben normalde kan aldırırken bayılan bir insanım..sezeryandan sonra 10 gün ağrı falanda çekmiyorsun abartmayın lütfen..yada genelleme yapmayın..kesin konuşmayın.sizin ağır geçti diye herkeste aynı sonuçlar olacak değil.sezeryan olacak arkadaşlarda lütfen bunları okuyup korkmasın..

canım peki normal doğum yapdınmı daha öncede sezeryan bu kadar cazip geldi sana?sezeryan başlı başına bir ameliyat neresi güzel?karnın 7 kat kesilip dikiliyor rahimin kesiliyor allah korusun başka bir operasyon geçirmen gerekirse yine açık geçireceksin lazerla falan ameliyat olamıyosun nasıl ağrı çekmiyorsun ya onu anlamadım karnın yedi kat kesiliyor insanın parmağı kesilse canı orda oluyor bence berbat bişey ve hiç kimse mecbur kalmadıkca yapmamalı benim ağır geçdi başkasının ağır geçmicek diye bişey yok sonuçda ameliyat ilk hamileliğinse cazip gelmiş olabilir ikinci hamileliğinde o kesilen yer gerildikce sancıların olucak büyük bir aile hayalin varsa at çöpe en fazla 2 çocuk sahibi olabiliyosun maksimum 3 oda çok zor yani artık normal doğumdada epidural ve spinal anestezi uygulaması yapılıyor ve hiç sancı çekilmiyor bence asıl korkulması gereken doğum şekli sezeryandır.....

merhaba
ben faruk bey'den memnunum,istemeyeni alttan muayene etmiyor kendisi.verdiği ilaçlara gelince hacettpede'den bir prof.ile yazışıyorum,benim için ilaçların uygun olduğunu ve devam etmemi söyledi,dünyanın neresine giderseniz gidin zaten aynı ilaçlar kullanılıyor
doğuma gelince aslında tabii ki en iyisi normal olanı,ama ben pek dayanabileceğimi zannetmiyorum,büyük ihtimalle,inşallah o günleri görürsem sezeryanı tercih edeceğim

bu topiğin devam ettiğini görmek çok gülel
dilerim hepiniz sağlıkla kucagınıza alırsınız bebişlerinizi benim oğlum ,3,5 aylık oldu yılbaşında 4 ayını bitiricek
darısı başınıza

cocuk doktoru olarak akademi hast. hülya hanımı öneririm çok memnunum çook

Kocaeli derince 60 evlerde bir mağaza açıldı hemde ekonomik bir mağaza güzel kıyafetler var bebişler için ben bir kaçtane aldım mağazanın ismi cıvıl kısmetse 19 ocakta bebişimi kucağıma alacağım

bende bebek arabaıs park yatak ayrıca yatak yorgan çarşaf nerden alıcam ne yapıcam sığacak mı ayyy çok panik oldum.. bebeğim önde gidiyor ya hemencecik gelirse daha işe gelmekten bişeycik tamamlayamadım..:emir_bebek:öff stres oldumm

Ben İzmit’e sonradan taşınmış biri olarak 5.ayımdan beri İzmit’i keşfe çıkmıştım bebek çeyizi için:) Buraya da yazmıştım yardım diye ama galiba herkes alternatif azlığından şikayetçi.

Bende İstanbul'a gittiğimde Eminönünden aldım bi çok şeyi.Eğer vakti olan varsa Havuzlu Hana bi uğramanızı tavsiye ederim, çok farklı şeyler var.

İzmit’in en güzel bebek mağazası ise,Fethiye caddesi üzerindeydi sanırsam bir bebek pasajı var, onun en alt katınca büyükçe bi Babycenter mağazası var. Bebettonun,Belisin filan uyku setleri,nevresim,pike takımları,beşik, karyola, hastane çıkışları,emziğine kadar herşey mevcut.

Derincede oturuyorum ben, 60 evlerde de Civil mağazası var.Orda da sadece Civil değil,Minidamla,İdil baby gibi bi çok güzel marka bulmak mümkün ve fiyatları da gayet iyi.Civil İzmitteki en uygun mağaza kanımca.Bi de bi arkadaş tavsiye etti galiba Belsa Plazanın karşında Kompedanın hizasında bi mağaza var orası biraz tuzlu ama orda da çok farklı şeyler mevcut.

İzmit’in imkanları çok sınırlı.32.haftalık hamileyim ve hastane için kendime götüreceğim hiç bi hazırlığım yok.Çok geç kaldım galiba.İzmit’te Kompedan’a bakmak istiyorum.Çok fazla dolaşamayacağım için yardımınıza çok ihtiyacım var.Var mı başka tavsiye edebileceğiniz pijama,iç giyim spor modeller satan yerler kızlar?

zeyl allahım kurtarsın sağlıkla al bebegini kucagına inşallah.
fetihe caddesinde panço var sanırım onun karşısında pijama iç çamaşırı satan bi mağza var orda güzel gecelikler pijamalar var fakat fiyatları baya bi yüksek eger gölcüğe gelebilirsen gölcükde mercan giyimi biliyorsan onun karşısında pijama satan bi mağaza var ordada aynı pijama ve çamaşırlar aynı markalar fakat göölcükdeki mağazada biraz daha ucuz şuanda sanırım peşimde yüzde 20 gibi bi indirimleride var ben izmitte sordugum gecelik pijama takımına 300 den fazla bi fiyat çıkarmışlardı gölcükdeki mağaza 285 çıkardı peşinde indirimden dolayı 200 e kadar çekdi gelebilirsen bi bak derim.

gölcükte en uygun mağzalar 17 ağustos kapalı çarşısında galiba uygun fiyata gecelik pijama sabahlık takımları var kız kardeşim ocak ayında doğum yapacak ona 150 tl ye almıştım bebek için ise özdeller ve develi özldeller biraz daha uygun sanırım...

Back
X