Yaklaşık 5 ay önce internetten okuduğum olumlu yorumlarında etkisiyle bebek arabasını ayhan çocuk mağazasından almaya karar verdim. İlk olarak başka bir mağazaya girip fikir edindik eşimle. Oradan çıkarken adam, ayhan çocuğa gidersek bize alacağımız bebek arabasının jane rider olduğunu söyledi. Hakikatende öyle oldu. Ayhan çocukta bizimle ilgilenen eleman jane rider ı pazarladı bize.
Arabayı beğendim, gösterdiği oto koltuğu takımın değildi o içime sinmedi çok. Aynı model oto koltuğunu sorunca bana olmadığını söyledi ve uzun bir kararsızlık sonrasında aldık çıktık. Bana kalsa biraz daha düşünmek istemiştim ama adam sorun çıkardı gidersek sonra tekrar geldiğimizde aynı fiyata bulamayacağımızı söyledi. Eşimin sabrı tükenmişti ve aldık. Ben biraz internetten araştırmak istemiştim nitekim eve gelir gelmez sitelere baktım bi de ne göreyim aldığım takımın oto koltuğu mevcut hemde onların sitesinde resmen kandırdı adam bu psikolojiyle arabadan soğudum hemen ertesi gün tekrar gittik bu arada mesafelerde yakın değil ben maltepe de oturuyorum ayhan çocuk mağazası Fatih Saraçhane Haşim İşcan Geçidinde. Adamı buldum neden böyle birşey yaptığını sordum bana verdiği cevap, eşimin fiyattan dolayı zaten çok almaya niyeti olmadığını bize verdiği oto koltuğunun daha uygun fiyatlı olduğunu bunuda güya yaptığımız pazarlıktan düştüğünü söyledi. Çok sinirlendim bu yaptığı hiç hoş birşey değildi, nasıl bir ticaret ahlakı anlamadım. Alırız ya da almayız satıcının her zaman için dürüst olması lazım.
Orjinal oto koltuğu için 200 lira fark istedi çok sinirlendim tek kuruş fark ödemeyi kabul etmeyi düşünmüyordum, çünkü kandırılmıştım.. Hasılı değiştiremedim, içime oturdu paramı geri alıp alışverişimi başka yerden yapmak istedim o an ama bu da mümkün olmadı. Aradan bir ay geçti bebeğim oldu oto koltuğunu kullanmak için çıkardık bi de ne göreyim bebek içine zor sığıyor büzülüyor yavrum, hiç rahat değil.. Daracık bi alanı var canım sıkıldı daha 10 günlük çocuk sığmakta zorlanıyorsa ben bunu 6 aya kadar nasıl kullanacaktım bilmiyorum. Eşim ve annem tekrar gittiler, ama adam yine fark diye tutturmuş. Eşimde vermeme konusunda inatçı nitekim vermemiş geri geldiler ben sinirlendim daha ucuza halledebilecekken iyisi olsun dedik bi sürü para bayıldık sonucu böyle olmamalıydı. O sıra internetten yaptığım araştırmada matrix port bebesini gördüm. Bunun oto koltuğu olma özelliğide olunca daha çok işime yarayacağını düşündüm, adamı arayıp durumu anlattım farkını ödeyip değişim yapmak istediğimi söyledim adam olmaz dedi jane distribütörunu aradık durumu anlattık distribütor bize biz ayhan çocukla görüştük değiştirecekler dedi. Ben tekrar aradığımda bana yok öyle birşey, değişim yapamayız o ürün elimizde kalır dediler. Artık sinir seviyem hat safaya çıktı, sonuçta hiç kullanmadığım bir ürünü 1 ay içinde iade hakkım bile var tüketici olarak. Ben sadece oto koltuğunu verip takımın port bebesini alıcaktım geri kalan parçalarının değişmesine gerek yoktu ki bunlar takım zaten nasıl elde kalıyor anlamadım. Arayıp bizimle ilgilenen şahısla yarım saate yakın konuştum sonunda ikna oldu ama bütün parçaları getirmem gerektiğini çünkü arabanın port bebe ile uyumlu olmadığını söyledi. Gayette uyumluydu internetten araştırdığım kadarıyla, ama tamam dedim kucağımda bir aylık bebek annemide aldım koca bi koliyle saraçhaneye gittik. Arabadan inip satıcı çocuğa parçalar arabada alabilirsiniz dediğimde gerek yok abla onlar uyumlu dedi o an başımdan kaynar sular döküldü böyle birşey olamaz, beni nasıl sıkıntıya soktular parayı yüzlerine çarpasım geldi ama konuşsam tutamayacaktım kendimi tek kelime dahi etmeden portbebeyi aldım çıktım ve bir daha o mağazaya gitmedim, tavsiyede etmiyorum. Kesinlikle kurumsal yerlerden ve dürüst insanlardan alışveriş yapılmalı. Şu an başka ihtiyaçlar çıkıyor, memnun kalsa idim hiç düşünmez gider oradan alırdım ama al-mı-yo-rum.
Bunu sizlerlede paylaşmak istedim çünkü internetteki yorumlara kanıp gitmiştim yine aklınızda bulunsun istedim.Birde jane sadece ayhan çocuk ta satılmıyor, JANE - Vatan Çocuk Gereçleri'nden de temin edebilirsiniz. e-bebekte satmaya başlayacakmış sanırım.
Bebek arabamız normalinden çok daha pahalıya geldi bu da bana ders oldu, bebeğim şimdi 4 aylık oldu ağırlığı dışında memnunuz. jane rider +matrix light i tavsiye ederim ama benim düştüğüm hataya düşmeyin:) Uzun yolculuklarda içinde uyuyor mışıl mışıl bu arada kalabalık bi aileyseniz matrix yatar vaziyette iki kişilik yer kaplıyor, ben ve oğlum arka koltuğu dolduruyoruz bunuda göz önünde bulundurursunuz. Bunlar dışında gittiğim yerlerde içine yatırabiliyorum, bi nevi beşiğini yanımda taşıyor gibi. Soğukta muhafazalı oluyor. Yeni doğan bebekleri oto koltuğuna nasıl yatırıyorlar anlamıyorum, kesinlikle oto koltuğu olabilen port bebe daha kullanışlı. Epey uzun oldu bu konuda çok dertliydim
Sevgiler..