Doğuma Hazırlık Jane rider bebek arabası hakkında yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çok ilginç doğrusu anlam vermekte zorlanıyorum, jane rider bebek arabasını aldığımız Ayhan çocuk mağazası çalışanları ile yaşadığımız sıkıntıyı burada paylaşmam hata mı? Benim oradan alışveriş yapmama bu forumda okuduğum yorumlar etkili oldu hiç olumsuz yorum yoktu meğerse olumsuz yorumlar siliniyormuş. Yazdığım yorum silinmiş ve konuya erişimim engellenmiş. Amacım kişileri hedef göstermek ya da birilerinin ekmeğiyle oynamak değil. Bana yapılan ticari ahlaka aykırı ayıp bi durumdu. Bir başkasının yaşamasını istemedim, daha temkinli davranmaları için böyle bi paylaşım yapmayı doğru buldum.
gerçekten birçok açıdan faydalı bir forum. Birçok konu hakkında tecrübeli kimselerle paylaşım gerçekleşiyor. Madem iyi ya da kötü firma, mağaza adı kullanılmasın hiç. Bi tarafta hep ayhan çocuğa dair olumlu yorumlar diğer tarafta olumsuz bir tecrübe paylaşıldıktan kısa bir süre sonra siliniyor. Belki bu yorumumda silinecek ama kötü niyetli biri değilim amacım benim yaşadığım sıkıntıyı bir başkasının yaşamaması.

Sevgilerle...

Hayır hayır silinmeyecek mesajlarınız bende aynen duruyor sizden ricam size attığım telefon numarasından yarın bana ulaşmanız. Firma yetkililerinden biri firma isminin karıştığını bir başka firma yetkilisi de sizin rakip firma tarafından bunları bilinçli yazdığınızı iddia ediyor.

merhaba cevabınızı bugun gördüm telefon numaranızı bulamadığım için arayamadım. Rakip firma iddiası basit bir kaçış olmuş onlar için. Oradaki birçok çalışanla muhatap olmak zorunda kaldım dolayısıyla meseleden birçoğu haberdar hatta jane rider distribütörünün de bilgisi var.

Yaklaşık 5 ay önce internetten okuduğum olumlu yorumlarında etkisiyle bebek arabasını ayhan çocuk mağazasından almaya karar verdim. İlk olarak başka bir mağazaya girip fikir edindik eşimle. Oradan çıkarken adam, ayhan çocuğa gidersek bize alacağımız bebek arabasının jane rider olduğunu söyledi. Hakikatende öyle oldu. Ayhan çocukta bizimle ilgilenen eleman jane rider ı pazarladı bize.

Arabayı beğendim, gösterdiği oto koltuğu takımın değildi o içime sinmedi çok. Aynı model oto koltuğunu sorunca bana olmadığını söyledi ve uzun bir kararsızlık sonrasında aldık çıktık. Bana kalsa biraz daha düşünmek istemiştim ama adam sorun çıkardı gidersek sonra tekrar geldiğimizde aynı fiyata bulamayacağımızı söyledi. Eşimin sabrı tükenmişti ve aldık. Ben biraz internetten araştırmak istemiştim nitekim eve gelir gelmez sitelere baktım bi de ne göreyim aldığım takımın oto koltuğu mevcut hemde onların sitesinde resmen kandırdı adam bu psikolojiyle arabadan soğudum hemen ertesi gün tekrar gittik bu arada mesafelerde yakın değil ben maltepe de oturuyorum ayhan çocuk mağazası Fatih Saraçhane Haşim İşcan Geçidinde. Adamı buldum neden böyle birşey yaptığını sordum bana verdiği cevap, eşimin fiyattan dolayı zaten çok almaya niyeti olmadığını bize verdiği oto koltuğunun daha uygun fiyatlı olduğunu bunuda güya yaptığımız pazarlıktan düştüğünü söyledi. Çok sinirlendim bu yaptığı hiç hoş birşey değildi, nasıl bir ticaret ahlakı anlamadım. Alırız ya da almayız satıcının her zaman için dürüst olması lazım.

Orjinal oto koltuğu için 200 lira fark istedi çok sinirlendim tek kuruş fark ödemeyi kabul etmeyi düşünmüyordum, çünkü kandırılmıştım.. Hasılı değiştiremedim, içime oturdu paramı geri alıp alışverişimi başka yerden yapmak istedim o an ama bu da mümkün olmadı. Aradan bir ay geçti bebeğim oldu oto koltuğunu kullanmak için çıkardık bi de ne göreyim bebek içine zor sığıyor büzülüyor yavrum, hiç rahat değil.. Daracık bi alanı var canım sıkıldı daha 10 günlük çocuk sığmakta zorlanıyorsa ben bunu 6 aya kadar nasıl kullanacaktım bilmiyorum. Eşim ve annem tekrar gittiler, ama adam yine fark diye tutturmuş. Eşimde vermeme konusunda inatçı nitekim vermemiş geri geldiler ben sinirlendim daha ucuza halledebilecekken iyisi olsun dedik bi sürü para bayıldık sonucu böyle olmamalıydı. O sıra internetten yaptığım araştırmada matrix port bebesini gördüm. Bunun oto koltuğu olma özelliğide olunca daha çok işime yarayacağını düşündüm, adamı arayıp durumu anlattım farkını ödeyip değişim yapmak istediğimi söyledim adam olmaz dedi jane distribütörunu aradık durumu anlattık distribütor bize biz ayhan çocukla görüştük değiştirecekler dedi. Ben tekrar aradığımda bana yok öyle birşey, değişim yapamayız o ürün elimizde kalır dediler. Artık sinir seviyem hat safaya çıktı, sonuçta hiç kullanmadığım bir ürünü 1 ay içinde iade hakkım bile var tüketici olarak. Ben sadece oto koltuğunu verip takımın port bebesini alıcaktım geri kalan parçalarının değişmesine gerek yoktu ki bunlar takım zaten nasıl elde kalıyor anlamadım. Arayıp bizimle ilgilenen şahısla yarım saate yakın konuştum sonunda ikna oldu ama bütün parçaları getirmem gerektiğini çünkü arabanın port bebe ile uyumlu olmadığını söyledi. Gayette uyumluydu internetten araştırdığım kadarıyla, ama tamam dedim kucağımda bir aylık bebek annemide aldım koca bi koliyle saraçhaneye gittik. Arabadan inip satıcı çocuğa parçalar arabada alabilirsiniz dediğimde gerek yok abla onlar uyumlu dedi o an başımdan kaynar sular döküldü böyle birşey olamaz, beni nasıl sıkıntıya soktular parayı yüzlerine çarpasım geldi ama konuşsam tutamayacaktım kendimi tek kelime dahi etmeden portbebeyi aldım çıktım ve bir daha o mağazaya gitmedim, tavsiyede etmiyorum. Kesinlikle kurumsal yerlerden ve dürüst insanlardan alışveriş yapılmalı. Şu an başka ihtiyaçlar çıkıyor, memnun kalsa idim hiç düşünmez gider oradan alırdım ama al-mı-yo-rum.
Bunu sizlerlede paylaşmak istedim çünkü internetteki yorumlara kanıp gitmiştim yine aklınızda bulunsun istedim.Birde jane sadece ayhan çocuk ta satılmıyor, JANE - Vatan Çocuk Gereçleri'nden de temin edebilirsiniz. e-bebekte satmaya başlayacakmış sanırım.

Bebek arabamız normalinden çok daha pahalıya geldi bu da bana ders oldu, bebeğim şimdi 4 aylık oldu ağırlığı dışında memnunuz. jane rider +matrix light i tavsiye ederim ama benim düştüğüm hataya düşmeyin:) Uzun yolculuklarda içinde uyuyor mışıl mışıl bu arada kalabalık bi aileyseniz matrix yatar vaziyette iki kişilik yer kaplıyor, ben ve oğlum arka koltuğu dolduruyoruz bunuda göz önünde bulundurursunuz. Bunlar dışında gittiğim yerlerde içine yatırabiliyorum, bi nevi beşiğini yanımda taşıyor gibi. Soğukta muhafazalı oluyor. Yeni doğan bebekleri oto koltuğuna nasıl yatırıyorlar anlamıyorum, kesinlikle oto koltuğu olabilen port bebe daha kullanışlı. Epey uzun oldu bu konuda çok dertliydim

Sevgiler..

Benim de yazdığım yorum silinmiş. Neye istinaden silindiğine dair bilgi verebilir misiniz? Amaç bu noktada objektif olarak görüş, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak değil midir?

Teşekkürler

Kızlar concordun jane trider matrixini kullanan var mı heryerde 2500 tl civarı şuan bi sitede 1900 e gördüm alsam mı aca uzun zamandır araştırıyorum ama hiç canlı olarak görmedim bütün ünlüler de bu arabayı kullanıo bebeklerine Acaba moda mı yoksa kalite kullanım açısından mı tercih edilio benim önceliğim bebeğimin rahatlığı.. Kullananlardan veya bilgisi olanlardan yorum bekliyorum

Biz de bugün aldık Jane Rider'ı travel sistem olarak. Kendi ana kucağı ile birlikte aldık ama ben portbebe olabilen ana kucağını tercih etmedim. Çünkü diğeri hem daha hafifti hem de ana kucağı olarak daha konforlu görünüyordu. Portbebe bebeklerin sadece ilk birkaç ayı için önemli diye biliyorum. Tecrübeli annelerden öğrendiğim kadarıyla, arabanın puset kısmı ya da normal ana kucağı, içine bel destek yastıkları koyularak bebeğin ortopedik yapısına uygun, portbebe yerine geçecek hale getirilebiliyormuş ve o da bebeğin ilk aylarında gerekliymiş. O nedenle ben portbebe konusunda çok istekli olmadım ve Rider modelinin kendi ana kucağını aldım, isterseniz sallanabiliyor ve ağırlığı çok fazla değil.

Uzun süredir bebek arabası araştırıyordum ve daha birkaç gün öncesine kadar en beğendiğim model Concord Neo idi aslında ama sonra Concord'un Jane'in yan ürünü olduğunu ve Türkiye'deki distrübütörünün tamir ve bakımlar konusunda çok şikayet alan bir firma olduğunu, bu yüzden birçok satıcının Concord satmaktan imtina ettiğini öğrendim. Sonra mağazalarda deneyince, Jane Rider'ın hem görüntüsünün hem de sürüş kolaylığının Concord'dan çok daha iyi olduğunu gördüm. Bir de üstüne, bu aralar kampanyada olduğunu öğrenince, artık haftalar süren arayışıma bir son verdim ve Jane Rider travel sistem aldım.

Buradaki yorumların genelinin iyi olduğunu da göz önüne alırsak, yanlış bir tercih yaptığımı düşünmüyorum. Ancak sepet bence de bir parça küçük gibi, artık o kusuru da bir şekilde görmezden gelmek gerekecek, herşeyin dört dörtlük olduğu bir bebek arabası yok sanırım. Herkese bebeğiyle sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

Son düzenleme:
Benim gibi kararsız olanlar için yazıyorum concord neo falan hikaye o kadar rahat bir araba aldım ki aldığıma da her kullandığım gün şükrediyorum yokuşta bile tek elle rahat kullanıyorum sürekli edremit ankara arasında uçakla seyehat ediyorum bir elimde xxl boy valiz(malum kızımın bir sürü özel eşyası oluor) diğer elimle de arabayı kullanıyorum ve tekbasıma özgürce seyehat ediyorum tek sorun arabanız varsa bagajınız büyük olmalı katlandığında normal arabaların bagajına sığmıyor yani hiç bi taksinin bagajı kapanmadı bu güne kadar arabanmız stokke 2014. Ben mor rengini aldm port bebe gibi dümdüz yatırılabiliyor ve uykuda sorun yaşamıyor kızım yaslanma ve dik oturma modu da var fiyat sanırım 2500 liraydı jokerden aldık ama inanın görüntüsü de süper zaten benim için ergonamik yapı da önem teşkil ediyordu eğer benim gibi hem görünüş hem bebek rahatlığı ve aynı zamanda kullanım kolaylığı arıyorsanız hiç düşünmeyin derim...

Yaklaşık 9 ay önce yazmışım bu başlığa, arabamızı aldığımız ilk gün ve demişim ki yorumlara bakacak olursam pişman olacağımı sanmıyorum. Şimdi oğlum 6 aylık ve biz bu süreçte arabayı çok yoğun kullandık, kesinlikle çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Bebek açısından konforlu olduğu gibi bizim için de gerek sürüş kolaylığı (bebeğinizi arabadan çıkarmak zorunda kalmadan 25-30 cm yüksekliğe tek hareketle zorlanmadan çıkıp inebiliyorsunuz) , gerek hafifliği ve gerekse kolay katlanıp yine kolayca açılıyor olması nedeniyle arabamızı bayağı seviyoruz. Bugüne kadar bagajına sığmadığı hiçbir araba olmadı, taksilerin bagajlarında çoğunlukla lpg tüpleri olmasına rağmen, onlarda bile hiç sorun yaşamadık. Yine, dışarda olduğumuz zamanlarda ana kucağı, oğlum için sık sık minik huzurlu uykular uyuduğu bir atak oldu. O nedenle yakın çevremde kullananlardan şahit olduğum kadarıyla; 1- Denge sorunu olan ve konforsuz Quinny arabalar, 2- Katlanma sorunu olan ve kalitesiz malzemeli Graco Symbio 3-Heyula gibi kocaman, ciddi şekilde ağır ve aynı zamanda çok pahalı olan Stokke diyorum. Bir Jane Rider Matrix Reverse System kullanıcısı olarak, bu arabayı sonuna kadar öneriyorum.

Konu acilali çok olmuş ama başlığı görüp inceleyen hala almayı düşünen varsa diye yazıyorum biz de çok memnun kaldık matrix travel sistem bizimki de bi de fusyasini buldum tam benlik kokos yeni serilerde o renk yok ama ne renk olsa da alirdim zaten başka markada o portbebenin arkasını ayarlayabilme özelliği yok sanırım en azından o zaman yoktu çok arastirmistim ben aşık olup aldım şimdi kızım büyüdü bastonla geziyoruz ama küçükken çok güvenli müthiş araba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…