Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Bu virusun oldurme orani aslinda cok dusuk,sorun lanet olasi yurtdisi uzak dogu giris cikislari.
Yarasa yilan zikkimlanip dunyaya bu pisligi yaydiklari icin bildigin tiksiniyorum bunlardan..
Ebola %99 sars % 30 oraninda oldururken koronanin oldurme ihtimali %3 aslinda..
Bakildiginda nezle de bir cesit insan uyumlu korona virusu fakat bu gerizekalilar acik hayvan pazarinda normal insanlarin yanindan gecmeyecegi hayvanlari lop lop goturdugu icin 10 binde 1 ihtimal olan bu virusu mutasyona ugramasina elek tutup dunyayi perisan ediyorlar. 🤦🏼‍♀️
6 aya kadar asil tam salgin bekleniyormus benim bildigim.

Bugun dinledigim doktor gunes isigi alan kuru nemsiz yerlerde virusun barinamadigini, gunde 4-5 kere bol sabunla en az 30 sn ellerin ovalanarak yikanip yarim litre temiz suya 5 kasik tuzla yapilan yapilabildigi kadar gargara yapip agiz burun temizleyin diyordu.
O bencil japonla da gorusmeyin bence, ne diye bunlar elleri kollarini sallayarak ulkeye giris yaparlar buna nasil izin verilir.
Ayrica arkadaslar maske korumuyor doktorlar bas bas bagiriyor.
Hasta kisinin maske takmasi virusun yayilmasini engelliyor sadece.

Olenlerin hepsi cok kucuk cocuk bebek ve yasli hasta mi

2444 can gitti

Üşütme ve gripten 2 3 ay içerisinde 2444 kişinin öldüğü var mı diye araştırdım cikmadi

Var.
Ispanyol gribini arastirin.
50 milyon insani oldurmustur.
Bugunku adiyla domuz gribi..

Bu virusun oldurme orani aslinda cok dusuk,sorun lanet olasi yurtdisi uzak dogu giris cikislari.
Yarasa yilan zikkimlanip dunyaya bu pisligi yaydiklari icin bildigin tiksiniyorum bunlardan..
Ebola %99 sars % 30 oraninda oldururken koronanin oldurme ihtimali %3 aslinda..
Bakildiginda nezle de bir cesit insan uyumlu korona virusu fakat bu gerizekalilar acik hayvan pazarinda normal insanlarin yanindan gecmeyecegi hayvanlari lop lop goturdugu icin 10 binde 1 ihtimal olan bu virusu mutasyona ugramasina elek tutup dunyayi perisan ediyorlar. 🤦🏼‍♀️
6 aya kadar asil tam salgin bekleniyormus benim bildigim.

Bugun dinledigim doktor gunes isigi alan kuru nemsiz yerlerde virusun barinamadigini, gunde 4-5 kere bol sabunla en az 30 sn ellerin ovalanarak yikanip yarim litre temiz suya 5 kasik tuzla yapilan yapilabildigi kadar gargara yapip agiz burun temizleyin diyordu.
O bencil japonla da gorusmeyin bence, ne diye bunlar elleri kollarini sallayarak ulkeye giris yaparlar buna nasil izin verilir.
Ayrica arkadaslar maske korumuyor doktorlar bas bas bagiriyor.
Hasta kisinin maske takmasi virusun yayilmasini engelliyor sadece.

Kusura bakmayin alintiliyorum surekli ama Turkiye'de o kadar farkli bilgiler goruyorum ki asyada durum ne diye duzeltme gibi bir zorunluluk hissediyorum 🙈 Virusun mart sonu gibi azalip, en gec mayis gibi salginin ilk evresinin bitecegi ongoruluyor. Bize mart sonuna kadar yasal regulasyonlar uygulaniyor (her gun iki defa ates olcup bildirme, seyahat deklarasyonu yapma, eger en ufak bir belirti gosteriyorsaniz 5 gun boyunca zorunlu rapor verilmesi gibi).

Kusura bakmayin alintiliyorum surekli ama Turkiye'de o kadar farkli bilgiler goruyorum ki asyada durum ne diye duzeltme gibi bir zorunluluk hissediyorum 🙈 Virusun mart sonu gibi azalip, en gec mayis gibi salginin ilk evresinin bitecegi ongoruluyor. Bize mart sonuna kadar yasal regulasyonlar uygulaniyor (her gun iki defa ates olcup bildirme, seyahat deklarasyonu yapma, eger en ufak bir belirti gosteriyorsaniz 5 gun boyunca zorunlu rapor verilmesi gibi).

Benim bilgilerim bu ve benzere doktorlara dayali ☺
Belki de sizin dediginiz gibidir bilmiyorum.

Dolaşımı engellerseniz iş dünyası felç olur tüm dünyada, bunun yanında havayolu şirketleri de takla atar. Virüsten daha beter hale gelir, daha büyük hasar alır dünya. Sıradan insanın dünyasında her şey kolay, hop sınırlar kapatılsın her şey çözülsün. Ama dünya bizim sıradan hayatımızdan ibaret değil.
Virüs salgınından daha büyük bir hasar ne olabilir ekonomi mi. Çinin ekonomisi büyük bir darbe yedi vuhanda hayat yok. Sıradan insanın hayatında ölümden daha büyük bir gerçek yok ki bir sayılı kişi değil kitlelerin ölümü söz konusu. Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz senaryoyu yaşıyoruz dünyaca daha ötesi var mı. Dünya alarma geçmiş italyada günlerce gemiden çıkmayan insanlar var onlar uçuşları durdurmuş. Ve daha bir çok ülke ama biz bir Van İran sınırını kapatamadık. Ha orayla bitiyor mu Tabiki bitmiyor mesele. Ama Yanı başımızda kol geziyorken de böyle rahat davranmak Türk milletine özgü sanırım.

Son düzenleme:
TeslaninOsilatoru TeslaninOsilatoru ben vereyim size iyilesme haberini benim yasadigim asya ulkesinde tamamen virusten iyilesme orani %55, hatta dun en kucuk enfekte olan 6 aylik bir bebek ile 28 yasindaki annesi tamamen iyilesip taburcu oldular. Tabii ki virusten tamamen iyilesiliyor, normal bir insanin zature olup iyilesmesi gibi dusunun. Cin'de dahi vakalarin yaklasik yarisi iyilesiyor, orada olum oraninin bu derece yuksek olmasinin sebebi yeterli saglik hizmetine ve ekipmanina ulasamamalari ve saglik sektoru calisanlarin da hastaliga yakalanmasi yani isgucunun azalmasi. Su an normal mevsimsel grip olarak olme ihtimaliniz, COVID-19 olup olme ihtimalinizden daha yuksek.
Bu güzel haber için teşekkürler. Gerçekten bilmediğim için sormuştum. Ölüm ihtimali her zaman her hastalıkta var evet.

Buranin bir ilcesine koreden misafir geldi..
Ev sahibi olan kişi ateslenip hastaneye kaldirildi ama virus degilmis normal gripmiş sanirim

Benim icin bu cok büyük bir histeri, o bir Virus enfektionu, Ayni üsütme veya grip gibi. Cok kücük cocuklari, bebekler ve yasli hast insanlar icin tehlikeli olabilir.
Arkadaslarimla gez, eglen ve istediginizi yapin hic korkmadan.
Klasik nezle
Benim icin bu cok büyük bir histeri, o bir Virus enfektionu, Ayni üsütme veya grip gibi. Cok kücük cocuklari, bebekler ve yasli hast insanlar icin tehlikeli olabilir.
Arkadaslarimla gez, eglen ve istediginizi yapin hic korkmadan.

Daha bu sabah Wuhanda 29 yaşında bir hemşire öldü. İranda doktorlar korumamız yok diye eylem yapıyor, Çinde evlerin kapıları mühürleniyor, nezle yüzünden mi bunlar? 😂
Vaka sayısı öncekileri çoktan geçti zaten.
İki ters uçta tepki görüyorum, ya hiç birşey olmaz diye geçiştiriliyor ya da ölüme razı olunuyor. Gerek yok bunlara, biraz hijyene dikkat edelim gereksiz riskler almayalım yeter.

Olenlerin hepsi cok kucuk cocuk bebek ve yasli hasta mi

2444 can gitti

Üşütme ve gripten 2 3 ay içerisinde 2444 kişinin öldüğü var mı diye araştırdım cikmadi
Ozaman onlarin bagisiklik systemi kuvvetli degil is. Bagisiklik systeminizi kuvvetlendirin, bol bol trmiz hava, cok az et ama bol bol sebze meyva, bir de korkusuzluk herzaman insanin en iyi doktoru ve tedavisidir. Histeri hic kimseyi yaramaz.
Insanlarin korkulari sade pharma indüstriyeye ve doktorlara faydasi olur. Cool durun ve arkadaslariniza sevinin.

Geçiyorlar fakat hastalığın kuluçka süresi mevcut 14 gün. Kontrol sadece hastalık belirtileri gösterenler için işe yarıyor. :/
Sonuçta sadece ateş olcmuyorlar mi ateş düşürücü alsalar yine geçiyorlar çok sakıncalı arkadaşlık baska can başka eğer sadece size gelmek için ülke dışına cikacaklarsa başka insanlarında vebali söz konusu olur. Kesinlikle çağırmayın derim

ben olsam iptal ederdim.

normal sartlarda cuma gunu tatile cikacaktim ben malezyaya gidecektim. orada da koronavirus cikti, direkt iptal ettim paramin yarisindan cogu yandi.

gecen ay da yurt disindaydim yanimda bir suru cinli vardi sorun etmemistim cunku ciddiye almamistim. ama su an ben bile gercekten tirsiyorum. ankarada bile tedirginim bazen. nisan ayinda singapurda bir egitime katilacaktim su an resmen onu dusunuyorum. bence tehlikeye atilmasi gereken bir konu degil bu artik.
Ne iş yapıyorsunuz sadece merak 😊😊

Yurt dısı gelıslerını ıptal etmemıslermıydı yaaa ben oyle bılıyorum. Senın arkadasın ama ben bıle gelmesını ıstemedım suan erteleyın hastalık varsa sadeve sıze degıl turkıyede getırmıs olacak

Acik acik soyleyin endisenizi
biz gecen hafta cinli bir musterimizi kabul etmedik , mesaj atti neden rezervasyonumu iptal ettinkz diye
Corona virusunden korkuyoruz dedim, kiz cinden gelmedigini baska bir ulkede yasadigini soyledi kabul ettim o sekilde ama cinden geliyorum deseydi asla almazdim , bende fena tırsıyorum coronadan

termal kameranın etkisi varmış gibi böbürlenerek anlatmışlardı ama adamlar ateş düşürücü içip geçiyorlarmış , hastalık olsa da anlaşılamayacak. Ülkeye girdi mi girer mi bilmiyorum ama daha gerçekçi önlemler alamazsak girmesi an meselesi.

Virüsün sıcağa dayanıksız olduğu ve havaların ısınmasıyla birlikte etkinliğini kaybedeceğini okudum ben de. O yüzden mi mart-mayıs tarihleri veriliyor acaba, biliyor musunuz?

Evet dunya saglik orgutunun yaptigi aciklama bu yonde. Hatta bizim ulkede bu acidan yayilmasinin cok hizli olmadigini dusunuyorlar cunku tropikal iklim(bizim ulke derken benim yasadigim ulke, Turkiye degil)

Benim bilgilerim bu ve benzere doktorlara dayali ☺
Belki de sizin dediginiz gibidir bilmiyorum.

Burada her gun basin aciklamasi yapiyor saglik bakanligi ve dunya saglik orgutunden gelen aciklamalari da ekliyor mutlaka. Hatta butun vakalari tek tek takip edip, kimlerle kontak kurduysalar o kisiler hemen karantina altina aliniyor. Ciddi bir calisma mevcut o yuzden bilgilere guveniyorum ve aktariyorum :)

Virüs salgınından daha büyük bir hasar ne olabilir ekonomi mi. Çinin ekonomisi büyük bir darbe yedi vuhanda hayat yok. Sıradan insanın hayatında ölümden daha büyük bir gerçek yok ki bir sayılı kişi değil kitlelerin ölümü söz konusu. Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz senaryoyu yaşıyoruz dünyaca daha ötesi var mı. Dünya alarma geçmiş italyada günlerce gemiden çıkmayan insanlar var onlar uçuşları durdurmuş. Ve daha bir çok ülke ama biz bir Van İran sınırını kapatamadık. Ha orayla bitiyor mu Tabiki bitmiyor mesele. Ama Yanı başımızda kol geziyorken de böyle rahat davranmak Türk milletine özgü sanırım.

Ne anlatayım ki ben bu cevaba bilemedim. Ekonomik krizden anladığınız cebinizdeki paranın değer kaybetmesiyse sanırım bir şey anlatamam. Kıtlık nedir, kıtlık zamanlarında neler olmuştur, tarihte benzeri görülmemiş bir senaryoda başımıza neler gelebilir okuyun ve düşünün. Basit bir depremde bile insan katledenler, yağma yapanlar ortaya çıkıyorken yiyecek ekmek bulamadığınız, tıbbi yardıma dahi ulaşamadığınız bir durumda neler olun bir düşünün. Üretim durursa, ekonomi durursa hepimiz ölürüz zaten virüse gerek kalmaz.

Ne anlatayım ki ben bu cevaba bilemedim. Ekonomik krizden anladığınız cebinizdeki paranın değer kaybetmesiyse sanırım bir şey anlatamam. Kıtlık nedir, kıtlık zamanlarında neler olmuştur, tarihte benzeri görülmemiş bir senaryoda başımıza neler gelebilir okuyun ve düşünün. Basit bir depremde bile insan katledenler, yağma yapanlar ortaya çıkıyorken yiyecek ekmek bulamadığınız, tıbbi yardıma dahi ulaşamadığınız bir durumda neler olun bir düşünün. Üretim durursa, ekonomi durursa hepimiz ölürüz zaten virüse gerek kalmaz.
Tamam. Anlaşamadık daha fazla söze gerek yok.

Back
X