Saç Rengi ve Saç Boyama Jeans color kullananlar burda fikirlerimizi ve deneyimimizleri paylaşalım .

kızlar benım saçım röfleli. ben bi kere siyaha boyayıp denemek istiyorum. eğer beğenirsem kalıcı boyatıcam.. Şimdilik risk alamıyorum.

röfleli saçımın uzerıne siyah yapsam nasıl olur,tutar mı? bilgisi olanlar paylaşırsa sevınırım

Evet tutar,fakat jeans color geçici boya değildir akınca zemin rengine geri dönmez.
Oksidanlı boyalardan daha fazla akar ya da solar o kadar.
Boyadıktan sonra aktıkça röfleye geri dönemezsiniz.

geçici boylar var rossmannda satılıyor onlardan deneyebilirsin

Jamaican jeans color ile boyadığım saçlarım. Hiçbir renginde sorun yaşamadım ancak pembe tam bir baş belası. En son maviye boyamıştım mavi akınca bile altından pembe cıktı. Kahverengi kumrala boyadım pembe hala kaybolmadı. En son saçlarımı açtım heryer platine yaklaştı ama pembe hala oradaydı. Hayatımda bu kadar kalıcı boya görmedim. Artık o kadar işledi ki saçıma genlerime de kazınmış olabileceğinde korkuyorum pembe saçlı çocuklar doğurursam şaşırmam :26:

kahverengi- kumral rengi de mi var bu boyaların? nereden temin ediyorsunuz?

benim saçlarım turuncu ama kumrala boyamak istiyordum, geçici bir çözüm olarak düşünebilirm belki.

kahverengi- kumral rengi de mi var bu boyaların? nereden temin ediyorsunuz?

benim saçlarım turuncu ama kumrala boyamak istiyordum, geçici bir çözüm olarak düşünebilirm belki.

jamaican jeans color da aslında kahverengi var gözüküyor ama herhangi bir markada da kahverengi oldugu için piyasada yok sanırım şu ana kadar hiç bir yerde görmedim. pembe mavi turuncu mor yeşil ve kırmızılar var genelde. zaten o kadar akıcı bir boya değil hatta oldukça kalıcı turuncuya bu boyada da geri dönemeyebilirsin. spray boyalarla deneyebilirsin belki :44:

Selam kızlar, buraya bayadır yazan olmamış. Kimse boyamıyor mu artık acaba..
Ne zamandır mavi istiyordum saçımda, bugün bi yerde tesadüfen gördüm acacia jeans color u.. Maviyi alayım derken cazibesine dayanamayıp bir de pembe aldım. Zaten insanın hepsini boyayası geliyor. :)
Saçlarımı uzun bir süredir sarıya boyuyorken sonrasında loreal yoğun kırmızıya boyadım. Bir kaç kez boyadım derken bilirsiniz kırmızı akıyor zaten. Uçlar iyice pembemsi gibi, baya soluk bir hal aldı aktıkça. Ben de üstüne pembeyi boyarsam tutacağını düşündüm açıkçası..
Siz ne dersiniz?
Maviyi de saçımın başka bi yerinde deneyeyim diye düşündüm ama tutar mı bilemedim ya da mora dönebilir gibime geldi..
Deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum..:44:

bnm saçlarım koyu kumral jameican jeans colorın chili red ini bi kısmına uyguladım ama koyu kızıl oldu.fotolardaki gibi cart dursun istiyorum.sen boyadığında saçların açık renkmiydi ?????

aradan yıllar geçmiş ama umarım sesimi duyan olur.saçını oriel vs. ile açmadanmı boyadın kolestonla .tam istediğim renkk

Pembe ve mavi aldığım boyalardan. Pempesini yaptım önce baya guzel oldu. Sonrasında koyukızılını aldım ve diğer boyamamda bu rengi pembe ile karıştırdım. Biraz daha koyu bir pembe elde ettim. Buraya yazalı ne kadar oldu bilmiyorum ama o gunden beri düzenli olarak boyuyorum bu rengi. 'haftada bir boyuyorken şuan 3- 4 haftaya kadar idare edebiliyorum..
Şimdilerde ise işimden dolayı son iki boyamamı koyukızılla yaptım ama yine müthiş canlı bir kırmızı elde ediyorum. Ve bence çok dayanıklı bir boya tabi denize girmiyorsanız.. Şuanda önceki boyamamdan 2buçuk hafta geçti ve hala canlı saçlarım. Sanırım zamanla renk iyice oturuyor.. Ben almayı düşünenlere tavsiye ederim. Ben çok memnunum

Konuya önceden bakmıştım. Şimdi üyelik açınca bildiğim birkaç şeyi sizinle paylaşmak istedim.

Şimdi boya çok dayanıksız diyenler olmuş. Boyanın özelliği zaten yarı-kalıcı olması. Üstelik boya bu bildiğimiz normal amonyaklı saç boyaları gibide değil. Bitkisel ve su bazlı. Yani kalıcılığının az olması gayet normal. Zamanla akar boya ama TABAN RENGİNE DÖNMEZ. Birde boyayı uyguladınız, 3 hafta sonra akınca tekrar boyadınız, bu sefer daha uzun kalacaktır. Yani boyadıkça kullanım süresi artar.

Ayrıca boyanın tutması için saçın açılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunlar canlı, normal boyalarla elde edemeyeceğimiz renkler. Mantıken düşününcede siyah bir saça hiçbir işlem uygulamadan boyayı kullanırsanız zaten tutmaz. Mavi, yeşil gibi renklerde özellikle saçı platine kadar açmak gerekir.

Ben daha önceden, saçlarım uzunken uçlarını kuaförde sarıya kadar açtırıp uçlarına pembeyi uygulamıştım. Ama normal elime eldiven geçirip yaptım, fırçada kullanmadım. Boyalı kısımları folyoyla sardım sonrada kafama poşet geçirip yattım, poşeti boya yastığa bulaşmasın diye taktım. (boya bitkisel ve su bazlı olduğu için saçı yıpratmıyor, en iyi özelliklerinden biride bu) Sabah uyandığımda saçımı fön makinesiyle kuruttum. Akşamda duru su akıncaya kadar yıkayıp saç kremi sürdüm. Sık sık denize girmeme rağmen 1,5 - 2 hafta capcanlıydı. Yani ilk günki gibi değildi ama hâlâ canlıydı. Sonra rengi biraz soldu falan. Bir kez daha pembe kullandım, daha boya tam akmadan, 1 ay falan dayandı. Sonra ben saçım uzadığı için kestirdim, tabii boyalı kısımda gitti. Çok memnun kaldım.

*Boyayı uygulamadan önce saçınızın temiz, kuru ve iyice taranmış olduğuna dikkat edin.*

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Birde bir sorum olacak. Şimdi saçım yine uzadı, ben yine eskisi gibi yapmak istiyorum ama bu sefer kuaföre gitmeden, evde kendim açmak istiyorum. Oksidan aldım ama orirl toz bulamadım. Oriel tozu nereden, ne tür yerlerden bulabilirim? Birde ben tek kullanımlık istiyorum, 1 kaşıklık küçük paketler varmış 5 tlye, ondan istiyorum. İnternette küçükleri var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim :) (ne kadar uzun yazmışım )

arkadaşlar öncelikle sizle jean's color deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.internetten yaptığım araştırmalar sonucu beğendiğim renk olan pastel morda karar kıldım. doğal kahverengi saçlarımı öncelikle palettenin 10.1 saç açıcısıyla saçlarımı açtım. fakat burda önemli olan açıcının küllü olması . yoksa saçlar turuncu olur. küllü olup olmadığını da sonundaki .1 lerden anlıyoruz 9.1 ,8.1 gibi boyalar küllüdür. eğer kırmızı olan rengi yani deep red ya da chilli red olanını istiyorsanız fazla da sarı ya da beyaz tonlara kadar açıp saçınızı yakmanıza gerek yok .saçımı sarı olarak açtıktan sonra mor renk için violet ve pembe olan pink rhodomine red renklerini karışıtırdım. mor çok renk verdiği için pembe olan boyanın yarısını, mor olan boyanın da az 6 da 1 i falan kullanıldı . çoğaltamak için su kullanın krem değil . saç kremi kullandığımda tutmadı bende suyla tekrar denedim.sonuç : + istediğim renk buydu fakat bir sorun vardı ilk yıkamadan itibaren mor boya akmaya başladı ve pembe kaldım :) sadece duşta aksa iyi ama yastık tişört yakası ve koltuğun yaslanma yerleri de mor oluyordu :) aka aka en son pembe kaldık :) bu halini de çok sevdim boyle kullanmaya devam ettim. yalnız belirtmeliyim ki üstüne açık renk kalıcı boya tutmuyor. ben üstüne karamel aldım boyadım fakat tutmadı :) şimdiyse deep red ve vilolet artı pembeyle çok hoş bir kızıl elde ettim ve boyamaya başlıyoruz bu sefer de kızıl olacağım :) belirtmek isterim ki kışın yağmurdan yazın havuzdan uzak durmalısınız ki saç renginiz istediğiniz gibi kalsın. Bu renkleri kullanacaksanız insanların garip bakışlarına hazırlıklı olun. Ama bu sizi korkutmasın kesinlikle daha çok begenen çıkıyor. yolda durdurup boyamın adını soranlar falan :) neyse ben saçımı boyamaya gidiyorum güzel olursa resmini atarım. merak ettikleriniz varsa lütfen sorun. öptum baaay

yaaa o aka aka pembe olduk dediğin pembe acaip şeker :O ben o rengi istiyom sadece pink'le boyasak o renk olur mu?

Merhaba, ben de jeans color kullanicisiyim. Manic panic istiyordum fakat ankarada satan bir yer bulamadim, neyse.
Acacia jeans colorin yesiline boyuyordum saclarimin bir kismini. Saclarim disinda her yeri boyuyordu. Saclarimi onceden acmistim, platin sari bile olmamisti ama aktigi zaman oyle igrenc bir yesil oluyo ki anlatamam size, sarimsi yesil, sonra da tamamen sari. Hem de nasil bir sari, fosforlu desem fosforlu degil. Garip bir renk,
Bakalim simdi jamaican aldim, mavisini aldim. Deneyip gorucem bu nasilmis. Ama size onerim acacia almayin, parama kiyabilirim diyorsanjz alfaparf alin, ama alfaparf 40 lirayken de manic panic niye almayasin.

yaaa o aka aka pembe olduk dediğin pembe acaip şeker :O ben o rengi istiyom sadece pink'le boyasak o renk olur mu?
oyle bir pembe istiyorsan saçlarını çok açman gerekir diye düşünüyorum . sende mor ile karıştır derim çnkü sadece pembe kullanırsan bu rengi elde edemeyebilirsin. akma süresi zaten 2 günde 1 yıksan da en fazla 1 haftayı alır :)

Jamaican Jeans boyanın mavisini ben kullandım, sonuç mükemmel. Siz de kulanıp nasıl sonuç aldınız acaba...

Jamaican Jeans boyada 24 renk var. Bu kadar rengi hiçbir markada görmedim. Kahverengi olarak ise çikolata kahve var.
Ankara'da oturanlar İlkiz sokakta Melissa kuaför malzemecisinden tedarik edebilir.

Ben dört yıldır Jamaican jeans boyayı sürekli kullanıyorum. Alfaparf ve acacia da kullandım. Hepsi birbirinin aynı. Alfaparf pahalı bir boya, o kadar. Diğer boyalarda taklit falan değil. Hepsi tescilli markalar...
Bu boyaları kullanmak hassasiyet ister. Temiz saça, bir fırça ile normal boya gibi sürülmeli ve en az 20 dakika beklenmeli. Sonra 2 kez şampuan yapmalı..

merhabaaaa :) bende jeans color kullanan hatta hastası ol biri olarak yorum yazmak istedim.Herkes çok çabuk akar demiş şyle çok çabuk akıyor eğer sadece bir kereliğine boyamak isityorsanız evet o renk iki hafta sonra *yıkama sıklığına göre değişir*akıyor.Ama diyelim benim gibi hep mavi yada başka renkler kullanıyorsunuz boyadıkça akma zamanı uzuyor benim 4.haftam şuan normal bir akma oldu. ben manic panicte kullanmıştım ama bana biraz pahalı geldi niyeyse.bende mavi pembe kırmızı boyallarını kullanıyorum. Karıştırıp karıştırıp yeni tonlar yaratabilirsiniz güzel oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…