Cinsel hayat başladıktan 1 yıl sonra smear alınmalı. Benim de bir şikayetim yok ama her yıl tekrarlanıyor.
Hatta ilk gebelik muayenede de smear alınıyor.
Smear konusunda da farklı bir hekimden görüş alabilirsiniz. Siz bilirsiniz tabi :)
Cinsel hayat başladıktan 1 yıl sonra smear alınmalı. Benim de bir şikayetim yok ama her yıl tekrarlanıyor.
Hatta ilk gebelik muayenede de smear alınıyor.
Smear konusunda da farklı bir hekimden görüş alabilirsiniz. Siz bilirsiniz tabi :)
Bacaklarinizi masanin kenarindaki kollara oturtup totoyu koltuğun en ucuna kadar getireceksiniz ki işlem rahat olsun. Sonrada uzanacaksiniz, evet insani geren bir işlem ama karsindaki kisiler aksama kadar hep ayni manzarayi gördüğü icin ve de sağlik için her yol mübah cekinmene gerek yok. Ben de muayeneye gidecegim zaman elbise giyiyorum, örtü vermedilerse isteyin.
Bacaklarinizi masanin kenarindaki kollara oturtup totoyu koltuğun en ucuna kadar getireceksiniz ki işlem rahat olsun. Sonrada uzanacaksiniz, evet insani geren bir işlem ama karsindaki kisiler aksama kadar hep ayni manzarayi gördüğü icin ve de sağlik için her yol mübah cekinmene gerek yok. Ben de muayeneye gidecegim zaman elbise giyiyorum, örtü vermedilerse isteyin.
bu yatak ya da sandalyeye oturuş şekli nasıl olmalı doktor hiç uyarmadı yatınca hayır ucuna otuman gerekli
dedi bütün yük dirseklerime bindi gerildim bende
Ben çocuk doğurdum gerçi sezaryen ile ama olsun hamilelikte olduğum muayenenin haddi hesabı yok. Son muayene de çok canım yandı. Evet kendini sıkmak çok etkiliyor ama muayene eden kişiye göre de değişiyor. Başka doktora gidin. Bu son muayenede sıkıntı yaşadığınızı da anlatın. Doğru oturmak da önemli. Yük dirseklere
İlk gittiğim hastahane devletti ve bende gergindım pek izin vermedim doktor da pek bi kızdı.
2.gittiğim de devlet ve kadın doğum üzeri bi hastahaneydı. O kadar gergindimki biri elimi tuttu sanırım elinı çok sıktım titriyordum. Biride muayene etti.
Korktugum gibi değildi can acisina değilde kafamda kurduğum acı gibi düşünüp panikledim. Allah razı olsun bazı doktorlar eli opulesi .
Herkes uğraşmak zorunda elbette değil ama Moral bozulması insanı daha da geriyor.