jinekolojik muayene?

Jinekologum bayan. Defalarca muayene olamadan ayrıldım yanından. Hatta ağlayıp sızlayıp kaçtım desem daha doğru olur sanırım:)

daha önce hiç muayene olmamış bi arkadaşım muayeneye gidip çıkınca ilk iş beni aradı. Korkulacak hicbir şey yok özlem, hiç uzatma muayeneni ol diyince bir güven geldi bana. Yine gittim aynı jinekologa, çok korkuyorum dedim. Önce kıyafetlerimle oturdum o koltuğa. Kabinde hazırlanıp gelmemi söyledi sonra. Nasıl oturmam gerektiğini anlattı yeniden. Örtü hep vardı. Sonra yapılacak işlemleri anlatıp muayeneyi tamamladı. Ağrı sızı, dirsekler üzerinde kalma vs hiçbiri yok .

Sizin hekim beni görse ne yapardı acaba :)

bende çok korktuğumu ve ilk kez geldiğimi anlatım ama sonuç bu oldu, sizin dr anlayışlı birisiymiş

aa aa nasil ozel hastane nasil muayene. oyle sey mi olur. ortusu oturus sekki falan hepsi olmali. ayrica zaten rahat muayene olabilseniz ozele gitmezdiniz degil mi ?Nasil sizi muayene etmeden kaldirir

aa aa nasil ozel hastane nasil muayene. oyle sey mi olur. ortusu oturus sekki falan hepsi olmali. ayrica zaten rahat muayene olabilseniz ozele gitmezdiniz degil mi ?Nasil sizi muayene etmeden kaldirir
bende anlamadım cnm o yüzden gittim özel hastaneye ama dr çok önemliymiş bundan sonra daha çok araştırcm

İlk muayene de şu yaşadığıniza bakin..ben size şunu söyleyeyim belki tedavi surecimden dolayı defalarca başka doktorlara jinekolojik muayene oldum ve sizin dediğiniz tarife uygun bir ortam çok şükür ki olmadı.en kötü devlet hastanesinde bile örtü vardı.ayrica sırtımı dayayabiliyordum.hemen tavsiye üzerine başka doktora gidiniz.

Kadın doktora da erkek doktora da gittim.
Hıcbiri öyle dirsek üstünde dur demedi.
Çok afedersiniz ama o pozisyonda zaten dengede durmak için kasiliyorsunuz o ultrason nasil bakılsın?

Bi bu doğum sandalyeleri gibi tam çatal olan var.
Bir de yatak gibi olup ucunda ayak koyma yeri olan.
Her ikisinde de sırtın dayanır ve rahat nefes alabildiğin bir pozisyonda duruluyor.

Ve hepsinde örtü var.
Olmayana hiç denk gelmedim.
örtü olmasa muayene olamam.
Hatta özelde zaten tek kullanımlık örtü veriyor sana tela gibi.
Akma falan bir şey olur diye çıkarken çöpe atıyorum.

Doktor zaten o kadar alışmış oluyor ki öyle gözlerini dikip bakmıyor sana zaten.
Ultrasonu örtünün altına koyunca direkt bakabiliyor

Kesinlikle doktorunu degismelisin

Bende ilk muaynemde doktora soyledim ayrica gergin oldugumuda belirttim ki anlasiliyordu zaten halimden. Ama kadin çok sert bir sekilde ultrason aletini yerlestirmisti kendimi o kadar kasip bagirdim ki geri cikartti. Suratida beş karişti beni yan binaya gonderdi orada baska bir doktor Allah razi olsun cok nazik bir kadindi hic korkmana gerek yok dedi yavasca davrandi ve problemlerimi anlatip bilgi verdi bende agri sizi unuttum zaten o arada...

Uzun lafin kisasi doktordan doktora fark var hic korkmayin ve doktorunuzu degistirin. Gecmis olsun

Bende 1 sene önce vajinismusken devlette kadin doguma gitmistim igrencti ne örtu vardi beni catala yatirip ikindira ikindira 2 kadin biri doktor egile egile bakmisti hatta daha odaya ic camasirimi bile giymeden baska hasta almisti agzindan cimbizla almistim neyim oldugunu

Rahat degilsen kadin doktora git. Bir de söyle hemsire hanim siz cikin ve ya dönün diye... bence cekingenlik olmus. Doktor degistir.

İlk muayenem bir erkek doktoru ve çok korktuğumu söyledim, bana 5dk müsade etti hemşire hanım sizinle konuşsun anlatsın nasıl olacağını ki korkmayın dedi.
Geldiğinde bir ton başka şeyden konuşarak yani ilgimi dağıtarak muayene etti ve anlamadım bile.
Gayet güler yüzlü, kibar ve korkutmadan yaptı muayenemi.
Ayrıca tam doğum catalinda muayene oldum ve üzerimde örtü vardı, tabi ki örtü olmalı ve eğer çatal yoksa size nasıl uzanmaniz gerektiği hemşire tarafından gösterilmeli.
Başka doktora gidin, ve o kimse şikayet edin bence.
Hipokrat yemini etmiş birinin hasta seçme lüksü yoktur.

Cem Yılmaz’ın dediği geldi aklıma:
-tıpta utanma yoktur
-tıpta utanma yoktur tamam da bende var
Bilmiomki bende yok herhlde ben garibim :) bi zmn sonra alision bence ondan birde normal dogum yaptin mi ooo kafa bi milyon onemsemiyom valla :)

Ben ilk jinekologa gidecegimde bundan 7 yil once yaklasik :) netten okudum bazi seyleri. Ilk muayne nasil olur vs. Baya rahatlamistim

Ayri yerde giyinion ztn uzerimde uzun bi kiyafet varsa hic sorun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…