julia 'nın renkli mutfağı

JULİA ellerine sağlık bacımmmm:56:sabah sabahh mahvettin beni içim gitti hepisicine vallahaa bende istiyorumm hepsindennn bana neeee:62::62:

julia 2. sayfadaki tarifinde şerbet için 1 bçk su bardağı süt demişsin ya, ben şimdi yaptım çok geldi sanki o şerbet yarısını bile dökmedim keke. bakalım daha soğumadı yemedim ama yanlışlık yok demi tarifte?

julia 2. sayfadaki tarifinde şerbet için 1 bçk su bardağı süt demişsin ya, ben şimdi yaptım çok geldi sanki o şerbet yarısını bile dökmedim keke. bakalım daha soğumadı yemedim ama yanlışlık yok demi tarifte?

hyr yok cnm :6:

julya eline sağlık canım çok emek vermişsin süper bir topik ben şunu öğrenmek istiyorum büsküvili pastayı yaparken bir yüzünü pudinge buluyoruzya diğer büsküviyi yanına koyarken iki pudingli yüz yanyana gelmicek demi ya ne ka anlayışsızım değilmi valla affet canım yapcam ama orasını anlayamadım ben bi cevap versen canım çok sevinirim

3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
100 gr Sana yağı
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
½ su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
3 ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı

1. Sana yağını küçük bir tavaya koyup eritin. Erimiş Sana yağını iyice soğutun.

2. Kuru üzümleri ayıklayıp küçük bir kasede ıslatın.

3. Derin bir kaseye oda sıcaklığında en az yarım saat beklettiğiniz yumurtaları kırıp içine şekeri ilave ettikten sonra bir çırpıcı veya mikser yardımıyla şeker yumurtanın içinde eriyene kadar çırpın.

4. Daha sonra sütü, ayçiçek yağını ve erimiş Sana yağını koyup çırpmaya devam edin.

5. Kek harcının içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.

6. Kek harcını Sana ile yağladığınız kek kalıbına boşaltıp en son olarak üzerine ince çekilmiş cevizi serpip kaşık ile hafifce üzerine bastırın. Islanmış üzümleri yayvan bir tabağa koyduğunuz un ile unlayıp, kek harcına ilave edin. Çatalla ceviz ve üzümleri hafifce bastırarak kek harcına karıştırın. Keki önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.

7. Kekimiz piştikten sonra sıcakken üzerine bez kapatıp, 10 dakika kek kalıbının içinde soğutup, servis tabağına ters çevirip çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Kişi Sayısı : 8 Kişilik

Pişirme Süresi : Orta Ateşte 12 dk,Buzdolabında Soğuyana Kadar

Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker,
3 yemek kaşığı margarin / sonradan 1 litre (5 su bardağı süt), muhallebiye karıştırmak için,
4 adet muz
2 paket burçak bisküvi
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
1 litre ( 5 su bardağı süt )

Yapılışı:
3 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir tencerenin içerisine atıp eritiniz.Eriyen tereyağının içerisine 4 yemek kaşığı un ilave edip köpürüp beyazlaşıncaya kadar karıştırarak kavurunuz.Un kavrulduktan sonra 1 su bardağı şekeri koyup karıştırın ve ardından 1 litre sütü ekleyiniz karıştırın. Daha sonra 1 paket vanilyayı da ekleyip kaynamaya bırakın.

2 adet muzu soyup blendırda püre haline getiriniz. Püre haline getirdiğiniz muzu ocakta pişmekte olan muhallebinin içerisine ilave ediniz ve çırpma teli yardımıyla sık sık karıştırarak pişmeye bırakın.

Burçak bisküvinin bir paketini blendırdan geçirip püre haline getiriniz ve oval bir kaba alın. Diğer 2 adet muzu soyup, ince ince dilimleyiniz.
Muhallebinin kaynamasına yakın içerisine 2 adet yumurta sarısı ekleyip iyice karıştırın. Kaynayan muhallebiyi derin bir borcamın içerisine aktarın biraz ılıdıktan sonra 3 yemek kaşığı margarini yavaş yavaş karıştırarak yediriniz.

Diğer bir borcamın içerisine blendırdan geçirilmiş bisküviden bir miktar koyunuz üzerine muhallebiden bir miktar koyunuz, sonra biraz muz dilimi ve kırılmamış burçak bisküvi koyunuz bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın son olarak üzerine kırılmış bisküvileri ve birkaç adet normal bisküvi dizip, muz parçaları serpiştiriniz ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Bu kategorinin diğer yazıları

bunun fotoğrafını merak ediyorum gözükmüyor

Back
X