k ö f t e

chiLL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
7.732
8.224
198
Eşim ve kızım köfteyi çok seviyor ama ben beceremiyorum
Köfte yapamayan anne mi olur?
Benim işte o!

Hele bu aralar surekli köfte istiyor yapınca begenmiyor baskasının köftesi olursa 3 4 tane yiyor

Yuz tane tarif denedim hiç birinde güzel olmuyor köftem bende yaptığım köfteyi beğenmiyorum, hatam nerde biri bana köfte için püf nokta versin Lütfenn :mad:

Bende beceremem pek kofte işini.. ama şunu kesfettim harcını kardiktan sonra hemen pisirip yemeye kalkarsan guzel olmuyor. Ama karistirip buzdolabinda bekletincr hatta arada alip karistirinca daha kivamli daha guzel oluyor. Oyuzden ertesi gun icin geceden karistirip dolaba koyuyorum. Aklima geldikçe de alip karistiriyorum. Simdilik buldugum cozum bu :) onun disinda kofteye katilan malzemeler genelde hep ayni seyler hemen hemen..

Bende beceremem pek kofte işini.. ama şunu kesfettim harcını kardiktan sonra hemen pisirip yemeye kalkarsan guzel olmuyor. Ama karistirip buzdolabinda bekletincr hatta arada alip karistirinca daha kivamli daha guzel oluyor. Oyuzden ertesi gun icin geceden karistirip dolaba koyuyorum. Aklima geldikçe de alip karistiriyorum. Simdilik buldugum cozum bu :) onun disinda kofteye katilan malzemeler genelde hep ayni seyler hemen hemen..

Malzemeler cogunlukla aynı evet demek ki kacırdıgım bi nokta var
Ekmek içi de koyuyorum
Dolaptada beklettiğim oluyor
Her seferınde hevesleniyorum olucak diye
Kazık gbi bir sey cıkıyor

Bu saatte köfte mi denir yaa canım çekti :)

Benimde çekti :KK45:

Malzemeler cogunlukla aynı evet demek ki kacırdıgım bi nokta var
Ekmek içi de koyuyorum
Dolaptada beklettiğim oluyor
Her seferınde hevesleniyorum olucak diye
Kazık gbi bir sey cıkıyor

Benimde çekti :KK45:
Ekmek iclerini iyice rondadan geciriyormusun? Buyuk buyuk kalirsa da sert oluyor.. ya da ekmek yerine galeta unuyla denedin mi. Ay bak bu saatte simdi tobe tobeeeee :kk77:

Ekmek iclerini iyice rondadan geciriyormusun? Buyuk buyuk kalirsa da sert oluyor.. ya da ekmek yerine galeta unuyla denedin mi. Ay bak bu saatte simdi tobe tobeeeee :kk77:

Ya canınız cektiyse gercekten özurdikerim gunduzleri unutuyorum aklıma geldi sabah yine köfte yapıcam unitmiyim diye şimdi actım konuyu

Ekmek içlerini rondoda çekiyorum dolaba atıyorum lazım oldukça içinden alıyorum

Ben

Ben bazen un bile koymuyorum bir iki yemek kaşığı yetiyor ben beyaz un kullanıyorum. S

Unsuz ekmeksiz de denedimbi kere parca pincik olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

Ne koyuyorsunuz sayar mısınız
Birde kısık ateste mi pişiriyorsunuz pişirmede önemli sanırım

Bazı yemek sitelerinde denenmiş güzel tarifler oluyor oraya bak bence. Marifetli hanımlar uyuyor herhalde tarif veren çıkmadı :)

Benimki dağılmıyor kısık ateşte yapmaya çalışıyorum ici de tam pişmesi için . Normal malzemeleri kullanıyorum işte yeşillik soğan baharat yumurta un o kadar

Canım benim köftem çok beğenilir tarifi ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçü olarak yarım kilo kıymaya 1 kuru soğan yarım su bardağı ekmek içi tuz kimyon yeditürlü karabiber pulbiber bunları koyuyorum. Soğanı rendele eğer çoo sulandıysa suyunu az dök. Diğer malzemelerle karıştır. Tavaya az yağ koyup yüksek ateşte ısıt. Sonra köfteleri tavaya at. Altını bu noktada kıs. Hatta en düşüğe getirsen daha iyi içi pişmiş olur. Bunu patatesle veya sebzelerle dizme şeklinde fırında da yapıyorum. İslim kebabına izmir köftesine de kullanıyorum. Önemli olan yoğururken çok kuru olmasın. Onun için soğanın suyunu tam süzmüyorum. Bir de orta yağlı kıyma daha iyi oluyor.

Canım benim köftem çok beğenilir tarifi ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçü olarak yarım kilo kıymaya 1 kuru soğan yarım su bardağı ekmek içi tuz kimyon yeditürlü karabiber pulbiber bunları koyuyorum. Soğanı rendele eğer çoo sulandıysa suyunu az dök. Diğer malzemelerle karıştır. Tavaya az yağ koyup yüksek ateşte ısıt. Sonra köfteleri tavaya at. Altını bu noktada kıs. Hatta en düşüğe getirsen daha iyi içi pişmiş olur. Bunu patatesle veya sebzelerle dizme şeklinde fırında da yapıyorum. İslim kebabına izmir köftesine de kullanıyorum. Önemli olan yoğururken çok kuru olmasın. Onun için soğanın suyunu tam süzmüyorum. Bir de orta yağlı kıyma daha iyi oluyor.

Yumurta koymuyor musun?
Yoğururken çok mu yoğuruyorsun acaba ?

Back
X