k ö f t e

Bende konunuza bakıyordum şimdi

Şuan nasıl yapıyorsunuz köfteyi ? Madem güzel oluyor dediginiz gibi yapayım geçmişimiz aynı nede olsa :))
Mesela 300 gram kiymayi once baharat katip yoğuruyorum. Sonra 1 küçük soğan ekliyorum, suyu ile birlikte koyuyorum. Göz karari heralde 5-6 yk kaşığı iyice rondoda çektiğim ekmek içini ekliyorum. Iyice yoğuruyorum. Güzel şekil verip tabağa dizip strecleyip buzdolabina koyuyorum..1 saat dinlendiriyorum. Küçük tavada az zeytinyağı koyup yakmadan isitiyorum kofteleri diziyorum orta ateşte çevire çevire kizartiyorum. Piştikten sonra bi 5 dk agzini kapatıp kısık ateste bekliyorum iyice içine alsin diye. Sonra oldu bitti yeniyor. Ben böyle buldum yöntemi. En azindan kiz artik yiyor :D

Ekmek ici buzluktan koyuyorsan dağılıyor köfte. Ben köfteyi yoğururken ekmegi küçük rondomda çekip ekliyorum. Fırında pişiriyorum bir de.

Benim köftem ayıptır söylemesi güzel olur cidden pofidik pofidik. Hatta erkek arkadaşım yalvarıyor bazen nolur bana biraz köfte yap da evde yiyeyim diye ama annesine rakip çıkıp şimdiden eksiye düşmek istemiyorum ehehe çok konuştum gene tarif vereyim. :)

Yarım kilo çift çekim dana döş kıyma kullanıyorum, üstüne 1 tane büyük soğanı mutfak robotunda çok suyunu çıkarmadan çekiyorum. (Soğanın suyunun çok olması kıvamını bozuyor). 2 çorba kaşığı galeta unu koyuyorum, biraz köfte baharatı, kimyon, tuz, karabiber ve tatlı toz biber ekliyorum. 1 yumurta kırıyorum. 1 çorba kaşığı sirke ekliyorum (bu köftenin yumuşak olmasını sağlıyor isterseniz koymayabilirsiniz), biraz zeytinyağı ekliyorum şişeyi 1 tur gezdiriyorum sadece. Pofidik olsun diye de 1 çay kaşığı karbonat koyuyorum iyice yoğuruyorum. En son maydonozları incecik kıyıp ekliyorum biraz daha yoğuruyorum. En az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra şekil verip kızartıyorum. Gerçekten çok güzel oluyor denemenizi öneririm. :)

Canım güzel.kofte bende yapamazdım.sonra baya arastirdim internetten yumurta koymanın köfteyi sıktığını öğrendim ve yumurtasız yapmaya başladım bide ekmek.icini çok fazla koymadan harç biraz yumuşak olursa çok güzel bir köfte çıkıyo ortaya

Bence lezzetli bir koftenin sırrı sarimsagindan geliyor.birde bayat ekmek ici yerine galeta unu kullaniyorum ben..

1 tane büyük Soğanı rendele veya blendirdan geçir,ete koymadan önce suyunu sık öyle koy,daha sonra maydonoz 4 5 diş sarimsak karabiber kimyon tuz galeta unu ve 1 yumurta koy iyice yogur.bir gece buzdolabinda dinlendir.cok guzel olur.

Bence lezzetli bir koftenin sırrı sarimsagindan geliyor.birde bayat ekmek ici yerine galeta unu kullaniyorum ben..

1 tane büyük Soğanı rendele veya blendirdan geçir,ete koymadan önce suyunu sık öyle koy,daha sonra maydonoz 4 5 diş sarimsak karabiber kimyon tuz galeta unu ve 1 yumurta koy iyice yogur.bir gece buzdolabinda dinlendir.cok guzel olur.
Evet sarımsak iyi fikir lezzet veriyor sonuçta herşeye

Canım boşver ekmek içini yumurtayı filan. Marketten bi köfte harcı al.kıvamı tutmadı sorunu olmaz.ve mümkünse kuzu kıyma kullan,dana kıymaya oranla daha lezzetli ve yumuşak olur.

bir çorba kaşığı irmik az ekmek içi bir şişe soda soğanı rendeleyip biraz bekletiyorum on dakka kadar irmik şişsin diye karabiber kırmızı toz biber kıyma tuz istersen maydonoz baya bir yoğuruyorum ne kadar yoğurusan okadar güzel oluyo streçleyim dolaba atıorum

Ben de köfte yapamıyordum, hep hazır alıyorduk ilk evlendiğimde onu da hiç sevmiyorduk zaten.
Ama şimdi bi köfteler, bi hamburgerler yapıyorum ki 30liralık şu en meşhur hamburgerlere taş çıkarır :kk77:
Eşim de ben de bayılarak yiyoruz.

Naçizane bir tarif de ben vereyim.

Öncelikle kesinlikle kıyma çok lezzetli olmalı. Kıyma kötüyse ne yaparsak yapalım güzel olmaz. Ben bir kilo kıymaya 2-3avuç galeta unu, 2-3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yumurta koyuyorum. Bir orta boy soğanı rendeliyorum ve sadece suyunu harca koyuyorum (soğanı direkt koyarsam mideme çok dokunuyor, böyle çok leziz oluyor) iyice yoğurup dinlendiriyorum. Sonra istediğim boyutta hazırlıyorum.
Döküm ızgara tavama biraz zeytinyağı veya ayçiçek yağı koyuyorum. Tava iyice kızınca köfteyi atıp bir dakika kadar iyice kızartıyorum sonra altını kısıyorum, alttaki yüz pişince altını tekrar açıp diğer yüzünün de iyice kızarması için 1-2dk yüksek ateşte pişirip altını yine kısıyorum. Piştiğine emin olunca (hamburgerse üstüne bir dilim cheddar peynir koyuyorum, sıcağıyla üstünde eriyor, harika oluyor) tabağa alıyorum. Köftemiz hazır, afiyet olsun :KK200:

Canım boşver ekmek içini yumurtayı filan. Marketten bi köfte harcı al.kıvamı tutmadı sorunu olmaz.ve mümkünse kuzu kıyma kullan,dana kıymaya oranla daha lezzetli ve yumuşak olur.
Köfte harcı çok kötü çocuklar için yapmak istiyor katkı maddesi içeriyor paketli ürünler çok sağlıklı değil. Sağlığı da geçtim lezzetli güzel olmuyor

Ben de köfte yapamıyordum, hep hazır alıyorduk ilk evlendiğimde onu da hiç sevmiyorduk zaten.
Ama şimdi bi köfteler, bi hamburgerler yapıyorum ki 30liralık şu en meşhur hamburgerlere taş çıkarır :kk77:
Eşim de ben de bayılarak yiyoruz.

Naçizane bir tarif de ben vereyim.

Öncelikle kesinlikle kıyma çok lezzetli olmalı. Kıyma kötüyse ne yaparsak yapalım güzel olmaz. Ben bir kilo kıymaya 2-3avuç galeta unu, 2-3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yumurta koyuyorum. Bir orta boy soğanı rendeliyorum ve sadece suyunu harca koyuyorum (soğanı direkt koyarsam mideme çok dokunuyor, böyle çok leziz oluyor) iyice yoğurup dinlendiriyorum. Sonra istediğim boyutta hazırlıyorum.
Döküm ızgara tavama biraz zeytinyağı veya ayçiçek yağı koyuyorum. Tava iyice kızınca köfteyi atıp bir dakika kadar iyice kızartıyorum sonra altını kısıyorum, alttaki yüz pişince altını tekrar açıp diğer yüzünün de iyice kızarması için 1-2dk yüksek ateşte pişirip altını yine kısıyorum. Piştiğine emin olunca (hamburgerse üstüne bir dilim cheddar peynir koyuyorum, sıcağıyla üstünde eriyor, harika oluyor) tabağa alıyorum. Köftemiz hazır, afiyet olsun :KK200:
Olay dinlendirmek galiba

Bana göre sarımsak işin püf noktası. Ya da ben öyle sevdiğim için bol sarımsaklı hep daha lezzetli gelir bana. Ben kıyma baharat maydonoz hariç diğer malzemeleri ( soğan , sarımsak , ekmek içi , yumurta) mutfak robotundan geciriyorum. Baharat olarak karabiber pulbiber kimyon kullanıyorum. Kıyması orta yağlı olursa lezzetli oluyor. Kayinvalidemden öğrendim böyle yapmayı. Hakiki anne tarifidir.
Dolapta dinlenirse güzle olur ama acil olduğunda hemen de kızartılabilir. Hem de pratik bir de böyle deneyin derim.

Bence kofteyi kofte yapan kimyondur.
Bir de maydanoz bana gore olmazsa olmaz.
Birbirini tutmasi icin yumurta muhakkak konmali.
Bir de yogurduktan sonra birkac saat buzdolabinda dinlenirse tamamdir.

Kuzu dõs ve dana kıymayı karıştır chill
Soganin sadece suyu
Bayat ekmek içi 1 dilim yeter onu iyice ufala suya tut suyunu iyice sık
Ben yumurta koymam gerekte yok niye koyulur fikrim yok ..
Maydonoz da koymam çünkü yanıyor he köfteye maydonoz olmaz .
1 dış sarımsak
Biraz karabiber
1 çay kaşığı karbonat :) bu önemli!!!
Kabartma tozu değil ama karbonat...
Bir çay kaşığı da kimyon isteğe bağlı
Biraz tuz
Şimdi bu malzemeleri öyle deli deli yoğurmuyoruz güzelce 5 dk karıştır yeterli
Sekil verip bir gece dolapta bekletiyoruz
Yağsız,oldukça kızgın bir tavada kızartıyoruz...
Afiyet olsun

Back
X