- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
Ne yaptı acaba sonunda güzel köfteye erişebildi mi :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:))))
:))))
Son konum var orda çok fikir gelmişti ondan beridir iyi yapıyorum bi okuyun:)
Mesela 300 gram kiymayi once baharat katip yoğuruyorum. Sonra 1 küçük soğan ekliyorum, suyu ile birlikte koyuyorum. Göz karari heralde 5-6 yk kaşığı iyice rondoda çektiğim ekmek içini ekliyorum. Iyice yoğuruyorum. Güzel şekil verip tabağa dizip strecleyip buzdolabina koyuyorum..1 saat dinlendiriyorum. Küçük tavada az zeytinyağı koyup yakmadan isitiyorum kofteleri diziyorum orta ateşte çevire çevire kizartiyorum. Piştikten sonra bi 5 dk agzini kapatıp kısık ateste bekliyorum iyice içine alsin diye. Sonra oldu bitti yeniyor. Ben böyle buldum yöntemi. En azindan kiz artik yiyorBende konunuza bakıyordum şimdi
Şuan nasıl yapıyorsunuz köfteyi ? Madem güzel oluyor dediginiz gibi yapayım geçmişimiz aynı nede olsa :))
Evet sarımsak iyi fikir lezzet veriyor sonuçta herşeyeBence lezzetli bir koftenin sırrı sarimsagindan geliyor.birde bayat ekmek ici yerine galeta unu kullaniyorum ben..
1 tane büyük Soğanı rendele veya blendirdan geçir,ete koymadan önce suyunu sık öyle koy,daha sonra maydonoz 4 5 diş sarimsak karabiber kimyon tuz galeta unu ve 1 yumurta koy iyice yogur.bir gece buzdolabinda dinlendir.cok guzel olur.
Bende cok köfte denemisimdir,kanaatim sarımsagi biraz fazla tutunca daha leziz oluyor bana göre:)) cevremdekiler de cok beğenirEvet sarımsak iyi fikir lezzet veriyor sonuçta herşeye
İyi sonuca ulaşmak için yeni fikirleri değerlendirmek gerekBende cok köfte denemisimdir,kanaatim sarımsagi biraz fazla tutunca daha leziz oluyor bana göre:)) cevremdekiler de cok beğenir
Köfte harcı çok kötü çocuklar için yapmak istiyor katkı maddesi içeriyor paketli ürünler çok sağlıklı değil. Sağlığı da geçtim lezzetli güzel olmuyorCanım boşver ekmek içini yumurtayı filan. Marketten bi köfte harcı al.kıvamı tutmadı sorunu olmaz.ve mümkünse kuzu kıyma kullan,dana kıymaya oranla daha lezzetli ve yumuşak olur.
Olay dinlendirmek galibaBen de köfte yapamıyordum, hep hazır alıyorduk ilk evlendiğimde onu da hiç sevmiyorduk zaten.
Ama şimdi bi köfteler, bi hamburgerler yapıyorum ki 30liralık şu en meşhur hamburgerlere taş çıkarır
Eşim de ben de bayılarak yiyoruz.
Naçizane bir tarif de ben vereyim.
Öncelikle kesinlikle kıyma çok lezzetli olmalı. Kıyma kötüyse ne yaparsak yapalım güzel olmaz. Ben bir kilo kıymaya 2-3avuç galeta unu, 2-3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yumurta koyuyorum. Bir orta boy soğanı rendeliyorum ve sadece suyunu harca koyuyorum (soğanı direkt koyarsam mideme çok dokunuyor, böyle çok leziz oluyor) iyice yoğurup dinlendiriyorum. Sonra istediğim boyutta hazırlıyorum.
Döküm ızgara tavama biraz zeytinyağı veya ayçiçek yağı koyuyorum. Tava iyice kızınca köfteyi atıp bir dakika kadar iyice kızartıyorum sonra altını kısıyorum, alttaki yüz pişince altını tekrar açıp diğer yüzünün de iyice kızarması için 1-2dk yüksek ateşte pişirip altını yine kısıyorum. Piştiğine emin olunca (hamburgerse üstüne bir dilim cheddar peynir koyuyorum, sıcağıyla üstünde eriyor, harika oluyor) tabağa alıyorum. Köftemiz hazır, afiyet olsun![]()