K.v min oğlumun duygusallığını eksiklik olarak görmesi

Kalbi çok güzel bir evlat yetiştirmişsiniz ama kvnizi art niyetli bulmadım bir yerde haklı çünkü. İnsanlar çok kötü ve gittikçe kötüleşiyor.

Bende kesinlikle kötu niyetli oldugunu düsunmuyorum kaynanamin ama beni yipratiyor.

Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.

Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
Oyy kurban olurum. Okadar ihtiyacımız varki böyle hassas ve güzel insanlara.Umarım bu özelliklerini hiç yitirmesin, onun merhameti ve dikkati herkese bulaşsın.

Bir erkeğe en çok vicdan ve merhamet yakışıyor zaten. Olanı çok az, umarım artar böyle kişiler.

Çizgilerini korumayida öğrenir zamanla , hiç endişe etmeyin.

Evet uyaniktir ayni zamanda cok iyi gözlem yapar ama bazen sivriliyor. Mesela yemekhane görevlisine bu kalan yemekleri niye çöpe atıyorsunuz demis. Kadında ayıramayiz demiş. Bizimkinde cevap hazır 2 tane cop kovasi koyarsaniz biz tepsideki yemekleri ayri kovaya ,pecete plastik catal kasiği ayri kovaya atariz demis. Boyle olunca sivriliyor biraz. Yoksa cok memnunum evladimdan

Sizin endişeniz iyi niyetinin sömüreleceği içinse o konuda haklısınız.benim kızım da insanlara yardım ederken kendinden ödün verir hep.bu konuda ben de endişelenirim yardım etsin ama kendinden ödün vermesin,insanların onu kullanmasına izin vermesin,istemediği şeye hayır diye bilsin istiyorum.ama merhametli olmak başka bir şey bence.en önemlisi sınırlarını koruya bilsinler.
(Umarım düşüncelerimi doğru anlata bildim türkçem iyi değil)

Cok tesekkür ederim. Aslinda hic endisem yoktu ama k.v 5 gün bende kaldi o biraz doldurdu beni.

Çok güzel birşey bu maşallah çocuğunuza kayınvalidenize bakmayın, bırakın oğlunuz insan olarak kalsın, bizler çekiyoruz insanlar içinde, insan arar olduk bari gelicek nesiller, insanı duygular taşısın sevgi ve merhamet bir erkeğe en çok yakışandır.

Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.

Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
Yerim ben onu ne tatliii 😍

Yalniz kv nin bu duygusal yaklasimi bu naif narin anlatimi...kaldimi boyle insanlar , ozellikle "aç kalır" seklinde yaptigi essiz yorumu...

Merhamet başla salaklik baska o farkinda degilse sizin probleminiz degil kuzum

Çok güzel bir özellik ama herşeyin fazlası zarar .üzülen, ezilen ,kullanılan hep o olur.Bence bunu konuşup teraziyi ayarlamasın da yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğunuzun merhamet duyusu yüksek ve bence bu çok güzel bişey. Gurur duydum ..

Yerim ben onu ne tatliii 😍

Yalniz kv nin bu duygusal yaklasimi bu naif narin anlatimi...kaldimi boyle insanlar , ozellikle "aç kalır" seklinde yaptigi essiz yorumu...

Merhamet başla salaklik baska o farkinda degilse sizin probleminiz degil kuzum

Evet bende en çok ac kalır demesine takıldım. Hatta sinir oldum.

Cok tesekkür ederim. Aslinda hic endisem yoktu ama k.v 5 gün bende kaldi o biraz doldurdu beni.
Benim hep dikkatime çarpan şey etrafmdaki kişilerin hep kızımdan yardım istemesi oldu.(onun yapa bileceği şeyler)ve kızım da istemese bile kırmak istemediği için yardım ediyor ve yorulsa bile sesini çıkarmıyor.bu yüzden endişeliyim ve hayır demeyi bilsin ve sınırlarını korusun istiyorum.yoksa merhametli olmasını,empati kura bilmesıni,yardımsever opmasını ben de isterim tabi ki.

Ah nasıl içim ısındı öyle .:KK200:

Keşke tüm erkekler sizin çocuğunuz gibi olsa.Bi de şu an çocuk Yani çocuk.Bayıldım oğlunuza 🧿

Sizon oglunuz ,benim kucuk bir kopyam,masallah insallah benimkilerde boyle olur ,duygusal degil cocuk duyarli ,empati ve vicdan sahibi ,kalbinden operim,kv deye host lutfen

benım kızımda yanı senın oğlunuz gibi ki kızım 13 yaşında

ben havyanlara iyiylik yapmak için dünyaya gelmişim anne diyor

kv göürmce bu kız çok sessiz ne olacak böyle diyor , tövbestagfurullah çekiyorum sinirden

valla ben babasını açamadım ki kızını açayım otu çek köküne bak aynı babası diyorum

bana benzeseydi gözü açık olurdu himseye hakkını yedirmezdi yırtık ( delirdiğim bir an söylemiştim ) olurdu diyorum ,

heee vallahiii babasıda böyleydi diyorlar deliriyorum resmen

Back
X