- 13 Kasım 2018
- 1.898
- 1.823
- 63
- Konu Sahibi Umutumut82
Ezdirmeyen çocuk ezdirmek
Bravo oğlunuza.
Bravo oğlunuza.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kendini ezdirmez çünkü haksızlığa karşı dik duran bir çocuk. Çocuklar dalga geçerken o onlara kızmış. Demek ki cesur bir çocuk ki orda dalga geçen çocuklara kızabilmiş
şiddet görüp gördüğü şiddetle övünen kadınlar var bu ne ki. şimdiki nesil hemen boşanıyor biz dayak yer dayak yediğimizi belli etmezdik diye övünüyorlar tek kelimeyle korkunçıllarca şiddet görmüş ve hala gören bir kadının cinsiyetçi olduğuna inanmak istemiyorum
Bu mu kendini ezdiren çocuk. dik durmayı bağırıp çağırmak zannediyorlar ama öyle değil. Bir de erkek çocuğuysa ayrı misyon yüklüyorlar. Sen erkesin aslansın kaplansın diyorlarEvet evet hakkını cok savunur asla ezdirmez kendini arkadaşınada kızmış hatta bana çıkısta annesine söyle bir daha yapmasın diye ısrar etti.
Ben de bir anne olarak, evladımın büyüdüğünde aynı sizin oğlunuz gibi bir birey olduğunu hayal ediyorum ve hayali bile mutlu ediyor beni. Canım benim, ne kadar naif, güzel bir ruh... Çok güzel bir evladınız var.
Kayinvalidenize ilk okuyunca sinir oldum fakat sonradan eşinizin de duyarlı olduğunu öğrenince, düşüncelerim biraz değişti. Yani sonuçta eşiniz de onun çocuğu ve duyarlı bir birey olmuş, öyle yetişmiş diye düşünüyorum. Eski nesil çoğunlukla kendini çok yanlış ifade ediyor, belki öyle bir durum yaşanmış olabilir. Oğlunuz biraz daha büyüdüğünde olaylara karşı direnci artacak, yine duyarlı olacak fakat aşırı etkilenmeyecek diye düşünüyorum nacizane. Belki kayinvalideniz de böyle söylemeye çalıştı. Hani meşhur bir laf vardır ya, dünya hassas kalpler için cehennemdir, o hesap. Torununun ilerde yıpranabileceği düşüncesi onu üzüyor olabilir.
Yıllarca şiddet görmüş ve hala gören bir kadının cinsiyetçi olduğuna inanmak istemiyorum ama insanoğlu bu, bilemeyiz de. Yine de siz oğlunuzla kayinvalidenizin iletişimine dikkat edin. Bu düşüncelerini oğlunuza empoze etmesine izin vermeyin. Oğlunuzu da benim için bol bol öpün, sarılın![]()
sonra aslanım kaplanım ben diye kadını dövmeyi kadını öldürmeyi hak görüyor kendine. erkek ol sert ol diye diye potansiyel kadın katili yetiştiriyorlarBu mu kendini ezdiren çocuk. dik durmayı bağırıp çağırmak zannediyorlar ama öyle değil. Bir de erkek çocuğuysa ayrı misyon yüklüyorlar. Sen erkesin aslansın kaplansın diyorlar
Bu mu kendini ezdiren çocuk. dik durmayı bağırıp çağırmak zannediyorlar ama öyle değil. Bir de erkek çocuğuysa ayrı misyon yüklüyorlar. Sen erkesin aslansın kaplansın diyorlar
Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
kayinvalideniz ozellikle sizi gicik etmek icin soylemiyorsa bence siz de cok uzulmeyin. merhametli olmasi cok guzel ama benim daha cok begendigim sakat bir insanla alay eden arkadasina cikisabilmis olmasi. sessiz kalip icten ice uzulebilirdi ama o sesini cikarip uyarmis yanindaki kisiyi. bence cok guzel bir ozellik. merhametli olmasi cok guzel, siz de diger yonlerini desteklemeye calisin. mesela cok duygusal ama birisi sinirlarini cignedigi zaman tepkisini gosterebiliyor mu? ya da istedigi seyi rahat ifade edebiliyor mu gibi? kayinvalideniz sonucta yasi buyuk oldugu icin kotu insanlari da cok gormus olabilir, endise ettigi icin oyle soyluyordur. zaten cok kotu cocuk yetistiren bir kadin olsa esinizi oyle yetistirmezdi. oyle deyince sinirlenmek yerine he he deyin gecin. cocuk icin anne baba disindaki herkes ikincil zaten, onun hamurunu sekillendirecek olan sizsiniz, kendinize guvenin ve bence ne uzulun ne de baska insanlarin lafini cok onemseyin.
bence KVnizin onlari demesi cocugunuza dusundugunuz kadar etki etmez. siz rahatsiz oldukca o daha cok abartiyordur o tarz soylemleri, siz onemsemedikce de azaltir. ben her seye tepki vermeyerek ve sessiz kalarak daha cok rahat ettim. benim KV de hep acir cocuklarina torunlarina, merhamet ederek sevgisini gosteriyor, tarzi oyle. benim cocugum da ufakti biraz hep aciyarak konusuyordu ama ben tepki de gostermedim, sadece hep severken cok sosyal benim cocugum cok arakdas canlisi diye buyuttum. sonuc cocugum gayet kendine guvenli :)) bence siz karsi tarafin fikirlerini degistiremezsiniz ama ne hissettiginizi degistirebilirsiniz, bence rahat olun.Ben güzellikle k.validemle konusuyorum . Sadece benim yanimda söylese problem etmem ,ama oğlumun yaninda bunu eksiklik olarak gösterip kişiliğine etki etmesi beni kızdırıyor. sürekli ben lise bitene kadar babani ben giydirdim,coraplarini ben giydirdim, çayına şekerini ben attım, ayak tırnaklarini bile ben kestim diyor. Sanki mattah birşeymis gibi.
bence KVnizin onlari demesi cocugunuza dusundugunuz kadar etki etmez. siz rahatsiz oldukca o daha cok abartiyordur o tarz soylemleri, siz onemsemedikce de azaltir. ben her seye tepki vermeyerek ve sessiz kalarak daha cok rahat ettim. benim KV de hep acir cocuklarina torunlarina, merhamet ederek sevgisini gosteriyor, tarzi oyle. benim cocugum da ufakti biraz hep aciyarak konusuyordu ama ben tepki de gostermedim, sadece hep severken cok sosyal benim cocugum cok arakdas canlisi diye buyuttum. sonuc cocugum gayet kendine guvenli :)) bence siz karsi tarafin fikirlerini degistiremezsiniz ama ne hissettiginizi degistirebilirsiniz, bence rahat olun.
ayrica ben gorusturme vs diyenlere katilmiyorum. sonucta cocuk 7 yasinda ve akraba ile buyuyen cocukla akraba ile buyumeyen cocuk arasinda bence fark oluyor. bir cocugu sadece aile degil bir koy yetistirir diye bir soz var, cocugun cevresi de onemli. ben sahsen eger cok buyuk saygisizlik ya da alkol uyusturucu kotu aliskanlik durumlari haricinde kopulmamasi gerektigini dusunuyorum. belki bir yanlis sey ogretecekler ama cocuga bir suru guzel sey/merhamet verecekler, en kotusu hayati insanlari taniyacak.
Endisenizi anliyorum o zaman, zaten yaptigi tacize girer aslindaBenim yanimda sürekli görüyorlar kesinlikle karısmiyorum ama asla yanlız bırakmıyorum. Çünkü 5 yasındayken dedesi eline sigara vermiş . Bir seferde cinsel organina yapişıp büyüdümü demis .oğlum cok etkilenmişti halada unutmuyor dedesinin yaptığını. Kaynanamda amann dedesi ne olacak kafasinda. Ama çocuğum kırmızi çizgim o yüzden onlarla asla yanlız bırakmıyorum.
Burdaki olay duygusallıktan ziyade empati yeteneği güçlü bir çocuk. Keşke oğlumda sizinki gibi olsaydı. Ilerde sorun yaşarmı onu bilemem.birazda hayatında dahil ettikleri kişilerle alakali. Çevrenin sorunuda davranışları cinsiyete gore kaliplastirmalari. Biraz oncede biri yazmisti bir kadının esi icin kiz gibi küsmek nedir diye. Ordada dedim, davranislar cinsiyete gore degil karaktere gore yapilir. Erkeğin empati olmasi onu eksik yapmaz. Ne guzel duyarlı derim ben.. Kaynananizda ayni zihniyette. Ben anormallik göremedim çocuğunuzla, asil sorun çevrenin cinsiyetçi bakış açısında...Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
Benim oğlumu anlatmışsınız sankiMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Merhametsiz sevgisiz kayınvaliden var.. Allah o kadına vicdan merhamet nasip etsin, kayınvalidenden her türlü kötülüğü de beklerim acıkcasıMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Sizi de oglunuzu da tebrik ederim. Kv nize de akıl fikir dilerimMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Benim oğlumu anlatmışsınız sankiçok duygusal ve merhametli film izlerken duygusal bi sahne olsa pıt pıt yaşlar dökülür gözünden belgesel izleriz bişey olur yine başlar ağlamaya yolda engelli birini görür Allah yardım etsin ona canım çok acıyomudur acaba der.Sürekli böyle düşünür anne bişey olmuşmudur ona die kedi görür sokakta evi vardır dimi dışarda kalmıyodur gece gibi gibi gibi ben en son pedagoga götürdüm ileri derece kaygı bozukluğu dedi psikiyatritse gönderdi bizi ama oğlum gitmek istemiyo bende biraz ara verdim şuan zorlarsam hiç istemez die