• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

k.valdemin vefat etmesi benim hiç ağlayamam

Babam 4. Evre kanserle 1 yıl yaşadı. 3 ay yaşamaz diyorlardı.
O bir yıl annem ve kız kardeşim babam için yaşadı. Salonumuz tam teşekkülü bir hastane odasına döndü. Öyle bir ortamda iyi bakıldı.
Babam öldü akrabaların ilk dedikleri şey iyi bakamadılar demek oldu.
Bunu diyen baş pislik şuan kanser annemi arayıp kendisine bakmasını istiyor kendi ailesi varken. Öyle pislik yani. Oh olsun demiyorum ama üzülmüyorum da, nötrüm.
İnsanların içi kötülük dolu.
Bu yüzden boşuna dert etmeyin. Bizim milletimiz her daim konuşacak bir şey bulur.

dedem ölünce yeneler aglamadı ve hatta biri arada normal norml güldü biri ben kayınvalideme bakmam diye kavga etti. ben çocuktum gözlemlemişim aglamayana kimse niye aglamdın demz . senn anan babana birsy olsa esin aglayackmı onlara ne dik dur acıklama yapma

Keske benimkide ölse :)
Ne çirkef insanmış onlarda bırak ne derlerse desinler tıın..

söz de çok merhametli duygusal bir toplumuz

her memlekette yığınla bu ve buna benzer örnekler

gerçekten öyleydik te sonradan mı bozulduk

hep bi art niyet ....

yani bi insan kaynanasina neden aglasin ki bilemedim simdi yada neden aglamak zorunda olsun
insan olan tabiki esinin annesini kaybetmis olmasina cok uzulurde aralarinda cok cok siki baglar olan kisiler disinda kaynanasina aglamayan insanlari neden tuhafsarlar bilmiyorum bende aglamam heralde

yani bi insan kaynanasina neden aglasin ki bilemedim simdi yada neden aglamak zorunda olsun
insan olan tabiki esinin annesini kaybetmis olmasina cok uzulurde aralarinda cok cok siki baglar olan kisiler disinda kaynanasina aglamayan insanlari neden tuhafsarlar bilmiyorum bende aglamam heralde
biz 8 yıl bir arada yaşadık belkide bu yüzden beklentiler farklı oldu.keşke bi 8 yıl onlarda yaşasalardı belki anlarlardı.

Babam kalp krizi gecirdi bilincini kaybettin evim evlerine 2 dk o arayi kosarken kose de ambulans gorunce altima isedim
Gititigimde annem kardeslerim tamamen dagilmisti
Babam anjio oldu sonrasinda bypass oldu peki konusulan ne oldu bilin bakalim
Falanfln neden hic aglamadi? Cok sakindi
Benim babam olmedi ki neden aglayacaktim?
Insanlari anlamak cok zor bir kez daha anladim bosvereceksinizz
haklısınız kimse kimsenin içini bilemez

Benim annemde babaannem vefat edince hiç ağlamadı çünkü zamanında çok cektirmisti anneme içimden ağlamak gelmiyor dedi hakkımı helal ettim ama ağlamak gelmedi dedi içimden herkes kendi yaşadığını bilir bosverin elalemi
aynen öyle işte en iyi anneniz anlar beni.

o kadar genc olum o kadar haberde cocuk olumleri duyuyoruz ki yasli olumleri ne guzel cocugunun cocugunu gormus ne mutlu dedirtiyo. aglamak uzuntu kistasi degildir. disa vurumu herkesn farklidir ayrica. aglayanlar uzuntulernden sasirmislar heralde.
zorla zaten ağlanmaz cnm haklısın.

Babam 4. Evre kanserle 1 yıl yaşadı. 3 ay yaşamaz diyorlardı.
O bir yıl annem ve kız kardeşim babam için yaşadı. Salonumuz tam teşekkülü bir hastane odasına döndü. Öyle bir ortamda iyi bakıldı.
Babam öldü akrabaların ilk dedikleri şey iyi bakamadılar demek oldu.
Bunu diyen baş pislik şuan kanser annemi arayıp kendisine bakmasını istiyor kendi ailesi varken. Öyle pislik yani. Oh olsun demiyorum ama üzülmüyorum da, nötrüm.
İnsanların içi kötülük dolu.
Bu yüzden boşuna dert etmeyin. Bizim milletimiz her daim konuşacak bir şey bulur.
ne insanlar varya inansım gelmiyor böyle kişilere.rabbim sabır versin sizlerede.

Bizim millette cenaze ve hastane gözlemcileri vardır. Bir yandan ağlayıp ellerindeki mendille burunlarını çekiştirirken, bir yandan da kim ne kadar üzülüp ağlıyor analiz ederler ki sonrasında gıybet konusu çıksın.

Annem beyin kanaması geçirdiğinde ameliyata hazırlanması için bir kadın istediler. Tek kızı ben olduğumdan ve tabi ki kimseye müsaade etmeyeceğim için ben girdim içeriye. Yarı baygın annem. Kendinde değil. Annem ameliyata girene kadar o ameliyat odasına üç kişi sağ girip ölü çıktı. Hepsini gördüm tek tek. Ancak anneme hiçbir şekilde yansıtmadım. Tek damla gözyaşı dökmedim. Ameliyat önlüğünü giydirdim "annem duanı et. Her şey bizim için ama sağ salim çıkacaksın biliyorum" deyip, öperek gönderdim az evvel üç tane ölüm gören odaya...

Ameliyat odasından çıktım. Diyorum ki kendime, artık yığılabilirim bir yere. Mümkün mü? Tabi ki değil. Ben çıkar çıkmaz abim pat diye düştü bayıldı. Koştum yanına. Yengem hamile, aman panik yapmasın. Koş idrak, teselli ver idrak. Baktım babamın yüzü mosmor. Tansiyonu var bari ona bir şey olmasın. Koş babanın peşinden idrak. Ayran al içsin, tost al yesin. Aha, kardeşim çökmüş duvar dibine. Genç çocuk kıyamam ben ona, koş yanına sarıl idrak. O gün ne yaşadığımı bir ben bilirim bir de Allah. Ben deli gibi kardeşlerime, babama sahip çıkarken benim için ne dediler biliyor musun :)

"idrak çok üzülmedi de o iki oğlu üzüntüden bayıldılar."

Ulan dedim, kendi ellerimle annemi belki de ölüme göndermişim. O lanet soğuk oda travmam olmuş, siz benim gözyaşlarımı mı saydınız? Bununla mı ölçtünüz üzüntümü.

Bu ruh emiciler, öz anneye duyulan üzüntüyü bile ölçerken kayınvalideniz için böyle söylemeleri bana çok da tuhaf gelmiyor. İçiniz rahat ise, koyverin gitsin.
o gibi zamanlarda tabikide bir kişi soğuk kanlı olucakki sizin gibi koştursun siz doğru olanı yapmışsınız.dediğiniz gibi boşvermek lazım.

Bir cenazede en çok kim ağlıyorsa vicdanen en rahatsız olan o kişi olurmuş genelde. Demek ki sen vicdanen kendini rahat hissediyorsun. Eğer ki kayinvalidene karşı suçluluk duygusu tasisaydin eminim sen de ağlardin.
Başınız sağolsun bu arada...
Ablamın eltisi işte bu kişi,
ablam kb sı ile aynı evde yaşadı yıllarca, eltisi yan binada idi bayramda seyranda zor uğrardı kb sına,
adam öldü en çok ağlayan yeriş göğü inleten elti oldu:KK57:

Ani ölüm değil ki şoka girip ağlayasınız insan ölümü beklerken zaten alışmış olur yani ölen kişi çok sevdiğin biri de olsa beklediğini şekilde öldüyse ani ölüm gibi feryat figan ağlayamaz insan arkadaşımın babası kanserdi allah rahmet etkesin çok iyi bir insandı ama 1 sene boyunca doktorlar hazırlıklı olun dediler adam öldüğü gece koşarak gitmiştim eşi uyuyodu kadın sıkmış kendini 1 sene zaten kimse de kalkıp neden uyuyosun diyemedi
evet bizde uzun süre bekledik hep zaten hazırlıklı olun dediler bizide sizi arıcaz biz dediler özel hastanede yatıyordu k.valdem.hala daha o kadar sıkmışımki kendimi telefon çalıcak gibi geliyor.

Back
X