Merhaba,
Umarım kısa ve öz anlatabilemedim sanırım
Azmedip okuyana teşekkürler şimdiden.
Annemler,kvdem ve biz aynı apartmanda yaşıyoruz. K.vdemi çok severim. 5 yıllık evliliğimde ufak bir atışma dışında sorun yaşamadık. Benim Ailem de dahil birbirine bağlı bir aileyiz.
Sorun k.vdemin evlenmek istemesiyle başladı. Çocukları evliliğine karşı olmamakla birlikte evlilik süreci ile evleneceği kişi ile ilgili bazı pürüzlerin giderilmesini istedi.
Bu süreçte k.vdem nişanlısının da bulunduğu aynı zamanda memleketi olan yere tatile gitti. Orada hiç yakın akrabası olmamasına rağmen tüm sülalesi de orada 2. 3. göbekten.
Çocuklarına ve gelinleri ne çok düşkün olan kvdem 16 gün boyunca kimseyi aramadı çocuklarından.
Bu süre içinde ben açık miyom ameliyatı oldum ayın 12 sinde. Ameliyat tarihim belli olduğunda kendi annem de memleketteydi. Ameliyatı mı önce k.vdeye haber ettim , annen gelmezse ben gelirim yavrum; ben olmasam da eltin gelir yanına dedi.
Sonra annemin ameliyatımda yanımda olacağını merak etmemesini söyledim. Çünkü bana ameliyat günü akşamına yada en geç ertesi gün geleceğini söylemişti.
Ben ameliyat oldum, hastaneden çıktım neredeyse iyileştim ki k.vdem memleketten geldi tam 5 gün sonra.
Bu arada benim memleketimden (4 saatlik yoldan ) neredeyse tüm akrabalarım geçmiş olsuna geldi.
Bu konuda eşimle hiç konuşmadık. Ben kendi derdimden düşünmedim bile. Ama annem bu 5 günde perişan oldu gelen giden benim bakımı vb...
Neyse uzatmayım...
Eşim kv geldikten sonra hoşgeldin bile deMedi. Dedirtemedim...
Dün 3 erkek kardeş annesi ile konuşmaya gittiler. Bu evlilik meselesi yüzünden. Sinirler baya gerilmiş, çünkü tatsız şeyler gitmiş kulaklarına. O meseleye birlikte eşim patlamış sen benim karım ameliyat oldu nasıl gelmezsin, hani o senin kızındı; evleneceğin adam o kadar mı kıymetli, o kız narkoz aldı, narkoz yarı ölüm demek, ameliyata gelmedin hadi perşembe gelirim demişsin delidda ya. Perşembeden pazara 4 gün var. Taa ankaradan insanlar sel oldu aktı da sen o adamı bırakıp gelemedin mi vss diye çok kırıldığını anlatmış. Kv de ben delidda ya sordum , "gerek yok anne "dedi demiş. Abim ve eşim de ne diyecekti "illa gel anne ameliyata " mı diyecekti demişler.
Eşim annesine çok kırgın, benim zor zamanımda yanımda değilse ne anlamı var aynı yerde oturmanın diyip duruyor. En kısa zamanda taşınacağım diye de tutturdu.
Bu arada eşimi ameliyatım sırasında ve sonrasında geçmiş olsun diye de aramamış...
Velhasıl durumlar bundan ibaret. Kvdem bugün ne bana çıktı ne telf açtı. Anlaşılan bana da tavır almış.
Eşime bu kadar büyütmeseydin kırmasaydın dedikçe benim 2 tane kıymetlim var diyor. Biri sen biri o gönül umduğuna küser diyor. Sen karışma diyor.
Ben şimdi ne yapmalıyım . Hiçbirşey yokmuş gibi mi davranmalıyım yoksa arayıp sormalı mıyım ?
Bu arada annesine tepkili olduğu için küçük kaynım da yemeklerde bizde oluyor annesi geldiğinden beri. Yatmadan yatmaya gidiyor evine.
Şimdi benim örgütlediğimi düşünür mü diye çekiniyorum da.
Çıkamadım işin içinden.