Yok kvcigim pazar günü arkadaşıma söz verdim ayıp olur teyzemciklerimi en kısa sürede agirlayacagim tarzı bir cümle olabilir gibiIroniyi farkettim o yuzden gulumsedim zaten. Haklisiniz gece gunduz es ailesi, es akrabalari ve tanidiklari agirlanmali :)
Iyi ki emrivaki yapmamış sabah sabah kapıyı açtığınızda " Sürpriiiiz , biz sana kahvaltıya geldik güzel gelinimm " diye çat kapı yapabilirdi , şanlısınız bence .
Yok kvcigim pazar günü arkadaşıma söz verdim ayıp olur teyzemciklerimi en kısa sürede agirlayacagim tarzı bir cümle olabilir gibi
inan beklentiye girmem asla gelsin bir ucundan tutsun diye. Ben de evinde temizlik yapmam dedigin gibi hastalik yaslilik vs bisey olmadikca ama o icten ice ister bilirim. Bikeresinde gorumcem demisti gunduz gitsen sorsan k.validene babamin utu yapilcak gomlegi varmi yapsan dedi. Ben de dedimki abla ben evimde utu yapmiyorum kardesin yapiyor evdeki utuyu, gidip orda utu yapamam valla dedim. Ama yani asla sinirlenmeden soyledim bunlari normal bir uslupla. Birde k.vlaidemle yurume mesafesinde oturuyoruz yani hani temizlik vs yardim asla beklemem o da yapmaz zaten. Dusuk tehlikem vardi o zaman 5 gun yattim hic kalkmadim afedersin evimi b.k goturuyordu. Bana diyorki kalk bize yemege gel bizde yat, iyide k.peder calismiyor zirt pirt eve geliyor yatsam o gelince illa kalkmam lazim. Zaten asiri agrim vardi dogrulamiyordum.Ben de gitmedim, sen oglunu doyur ben baska bisey istemiyorum dedim. Bikeresinde belim tutuldu surunerek wcye gidiyorum hesap et o kadar kotuyum kalkti gorumceme gitti sehir disina. Ben hic umursamadim bunlari, ben senden bisey istemiyorsam sende istemiceksin kusura bakma yani o zaman
Senın kaynanada az degılmıs tas kalplimi desem salagamı yatıyor desem ne desem bılemedım yakın olmnz ktu olmus farklı sehrlerde oldaydınız yuz goz olmzdınız
Yurume mesafesindeyiz canim. Gun asiri gidelim ister ona aksamlari ama haftada 1 en fazla 2 kez gideriz. Ona kalsa daha cok gidelim ama yani bizimde ozel hayatimiz var. Dedigim gibi bole minik minik seyler oldugu icin sanirim bugunku yazdigim konu gibi minik seyler bile uyuz olmama neden oluyor sanirim
Bence çok mantıklı ve pratik olur kırkına bir fırt misali. Kv dende hazırlık için yardım iste ohh misYalniz bir fark var, birileri kahvaltiya gelmek istiyor birisi aksam uzeri 5 cayina gelmek istedi. 1 gelen grup 5 kisi, 1 gelen grup 5 kisi. 10 kisi sadece misafirler esim k.valide k.peder ben toplam 14 kisi eder. 14 kisiyi birarada cikarmak ne kadar mantikli olabilirki?
Aynen canım ufak tefek seyler byle bırıkıp bırıkıp tahamulsuzluk yapabılıyr ve dahada bırıkırse ufak bır olayda bıle patlayıp asırı tepkı vermene sebep olur snrada en ufak seyde esıp gurluyr derler yıne hatalı sen olursun
eşim sagolsun frenliyor annesini canim. O da benden yuz bulamayinca cok usteleyemiyor. Ben de sanirim alistim artik umursamamaya calisip gene bildigimi okuyorum
Sizin numaranız yok mu teyzelerde? Bende buna takıldım. Ev sahibi bensem ben aranmalıyım. İlk gelişleri değildir sonuçta aranızda samimiyet vardır.
Şahsen ben sizin yaptığınızı doğru bulmadım. O misafir sizi arasa geri çevirebilirmiydiniz. Ben şahsen kimseye o gün baska misafirim var haftaya gelin diyemezdim. Sanırım bu annemden gelen bir özellik ki annem aynı zamanda çalışan bir bayandı. Biz üst uste3 ayrı misafir bile gelse ev dolup taşınca mutlu oluruz. Ben kv ye de değil teyzelerin tutumundan hoşlanmadım. Misafir olarak kimin evine gideceksen onun numarasını alıp ararsın.Merhaba hanımlar
K.validemle aramiz mesafelidir, ikimizde cok samimiyeti sevmeyiz,cizgilerimiz vardir. Bu c.tesi bize esimin akrabalari gelecek, dun aradilar haber verdiler. Ben de tamam dedim tabiki buyrun dedim. K.validem de gelecekti buarada. Buraya kadar sorun yok ama az evvel k.valide aradı, esimin teyzesi k.validemi aramis demiski biz haftasonu x'e (x esimin ismi olsun) gitmek istiyoruz kahvaltiya demis. Diger 1 teyzeyle beraber yani esimin 2 teyzesi 2 kizi ve 1 enistemiz. K.validemde beni aradi boyle boyle dedi teyzen diye, ben de dedimki sen c.tesi misafir gelecegini solemedin mi? Hayir dedi. Ben de dedimki kusura bakma c tesi 2 misafir ust uste agirlayamam. Ayrica pazarda arkadasim kahvaltiya gelecek biliyorsun dedim ( laf arasinda solemistim k.valideme pazar arkadasim kahvaltiya gelecek diye) k.validem ıkındı sıkıldı, napsak vs dedi. Benden pazar gununu iptal etmemi bekledi sanirim. Dedim anne baska zamana gelirler ben bu haftasonu uygun degilim dedim. O da iyi madem ben haber vereyim teyzelere dedi. Ben de dedim sen ararsin beni kimse aramadi zaten dedim.
Durumu anlatip icimi dokmek istedim cunku durum beni cok rahatsiz etti.
Merhaba hanımlar
K.validemle aramiz mesafelidir, ikimizde cok samimiyeti sevmeyiz,cizgilerimiz vardir. Bu c.tesi bize esimin akrabalari gelecek, dun aradilar haber verdiler. Ben de tamam dedim tabiki buyrun dedim. K.validem de gelecekti buarada. Buraya kadar sorun yok ama az evvel k.valide aradı, esimin teyzesi k.validemi aramis demiski biz haftasonu x'e (x esimin ismi olsun) gitmek istiyoruz kahvaltiya demis. Diger 1 teyzeyle beraber yani esimin 2 teyzesi 2 kizi ve 1 enistemiz. K.validemde beni aradi boyle boyle dedi teyzen diye, ben de dedimki sen c.tesi misafir gelecegini solemedin mi? Hayir dedi. Ben de dedimki kusura bakma c tesi 2 misafir ust uste agirlayamam. Ayrica pazarda arkadasim kahvaltiya gelecek biliyorsun dedim ( laf arasinda solemistim k.valideme pazar arkadasim kahvaltiya gelecek diye) k.validem ıkındı sıkıldı, napsak vs dedi. Benden pazar gununu iptal etmemi bekledi sanirim. Dedim anne baska zamana gelirler ben bu haftasonu uygun degilim dedim. O da iyi madem ben haber vereyim teyzelere dedi. Ben de dedim sen ararsin beni kimse aramadi zaten dedim.
Durumu anlatip icimi dokmek istedim cunku durum beni cok rahatsiz etti.
Ben hiç öyle 'kadın sormak için aramış işte ne var?' falan diyemeyeceğim. Geleceklerden haberi varmış. İnsan kendi kardeşine 'gelinin 2 gün boyunca misafiri var başka zaman gelmek istediğinizi söylerim' diyemez mi?
Basbaya kendince başkalarını da eklemek istemiş. Kahvaltıya gelenler mutlaka akşam çaya kadar kalacaklardı. Böylece herkes bir araya gelmiş olacaktı.
Açık açık söyleyip, planını bozmaman iyi olmuş. Daha fazla kurma kafanda boşver.
iyi yapmışsın. Benim kayınvalidemde balayındayken evime misafir getireceğini söylemişti. Uzaktan gelen akrabalarının evi görmesi lazımmış. O gün koydum tavrımı sınırlarımı çizdim. Herkes durması gereken yeri bilmeli.Numaram var tabiki, bircok kez geldiler bana. Bayramlarda kandillerde ararim falan. Telefonda gorusmeyen insanlar degiliz ama iste adam yerine konmadim sanirim. O yuzden bende onlari adam yerine koyup kabul etmedim ve k.validemede seni aradilar sen arar durumu aciklarsin dedim
Şahsen ben sizin yaptığınızı doğru bulmadım. O misafir sizi arasa geri çevirebilirmiydiniz. Ben şahsen kimseye o gün baska misafirim var haftaya gelin diyemezdim. Sanırım bu annemden gelen bir özellik ki annem aynı zamanda çalışan bir bayandı. Biz üst uste3 ayrı misafir bile gelse ev dolup taşınca mutlu oluruz. Ben kv ye de değil teyzelerin tutumundan hoşlanmadım. Misafir olarak kimin evine gideceksen onun numarasını alıp ararsın.
Amaaaan esın dengeyı kruyrsa zaten dedıgın gıbı hııııc takma en guzelı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?