• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabile halinde yaşamamızı istiyorlar sanırım...

Aradaki iliskinin niteligine bagli bence.
Iliski gonul isidir.
Sevip seviliyorsan , anne kiz gibiysen arar sohbet eder hatta ozlersin.
Kirginliklar varsa, gonlun aramak istemiyorsa
Gorev bilinciyle ararsin oda ancak bukadar olur.

Son düzenleme:
Aradaki iliskinin niteligine baglu bence.
Iliski gonul isidir.
Sevip seviliyorsan , anne kiz gibiysen arar sohbet eder hatta ozlersin.
Kirginliklar varsa, gonlun aramak istemiyorsa
Gorev bilinciyle ararsin oda ancak bukadar olur.

aynen anlatmak istediğim bu, sırf politik olmak adına, eşime bak bugün anneni aradım demek adına, içimden gelmeden yapamıyorum ben, bu iyi bi huy değil aslında, hayat bazen içinden gelmesede bişeyler yaptırıyo insana, ama eşimde beni iyi tanıdığı için sorun etmiyo, çünkü canım ben 4 aylık evli gibi değilim sabrım yok bişeylere,annemin yaşadıkları beni çok etkilemiş evlenene kadar farkında değildim ama evlenince sürekli tedirginlik başladı, birazda o yüzden evlenir evlenmez şarka gelmek istedim, amacım eşimi ailesinden koparmak değildi ben olmasamda o şarka gelecekti zaten, ama ben onun için burdayım

Aynen oyle, olmadigim biri gibi davranmaya yada
Baskalarinin dayatmalari uygruna kendimle kavgali
Hale gelmeyi istemiyorum.
Ben nasil karsimdakini oldugu gibi kabul etmeye calisiyorsam,
Karsimdaki de beni boyle kabul etmeli.
Uymuyorsa az gorusur, mesafeli olur gereklilikleri yerine getirirsin olur biter.

Son düzenleme:
bide şu var kızlar, ben bu insanların hayatında 4 aydır varım ve uzaktayım zaten, benim onları aramam ya da aramamam hayatlarında ne değiştircek ya da neden bu kadar önemli, bu mantıklı gelmiyo bana, aksine bunu ısrarla beklemek tamamen ego problemi diye düşünüyorum
insanlar birbirini sever kanları kaynar amenna, arasınlar konuşsunlar, gidip gelsinler,ona bişey diyemem ama istemeyen birinede zorla ara denmezki, gelin aramasa oğullarını dolduran tipler var, yani oğluna şikayet ettin ertesi gün kız seni aradı, uzun sessizlikler hava su muhabbeti, hııı, öylemi, hayırlısı gibi savsaklama lafları duyunca hoşunamı gidiyo insanların, bu nasıl psikoloji gerçekten anlamıyorum, ben de görümce adayıyım Allah aşkına gelinimiz beni aramasa ne olur ben kardeşimle konuşurum,samimi olursak araşırırz ama olmazsakta onlar mutlu olsun yeter başka işim mi yok gelinden başka

işte bu yüzden her gün şükrediyorum aynı şehirde değiliz diye.
şuan eltim sizin durumunuzda.
bizde kayınbabada hep dibinde olalım istiyor.
bayramlarda gidince eşiimle gezeceğimiz zaman bile geç kalmayın diye tembihliyor çocukmuşuz gibi :47:
çok şükürki aynı şehirde değiliz.
sen gene iyi idare ediyorsun.
ben olsam eşime durumu izah eder adaletli davranmasını isterdim.
hem sizin hem onların sık sık gelmesi yanlış hemde annenizi ikinci plana atar duruma düşmesi.
eşinizi alın karşınıza konuşun.
benimde ailem var ama yeni evliyiz diye müdahele etmiyorlar.
mümkünse seninkilerede az gidelim ve senin ailene gittiğimiz kadar benimkilerede gidelim.
burda çizgiyi belirleyecek sizsiniz gene.
hazır eşinize nazınızın en çok geçtiği dönemdeyken bunun otorite ve düzenini kurun.
eşiniz bu duruma alışırsa ilerde müdahele etmeniz yanlış anlaşılır dahada kötüsü işe yaramayabilir.

Son düzenleme:
Teshisi koymussun.
Tabiki ego problemi.
Kendini saydirma, onemli hissetme,boyun egdirme arzusu.
Otorite kurmanin ilk adimi onlara gore.
Bunun adina iliski diyorlarsa ben almayim.
Bende gorumce adayiyim.
Kardesim kimi secerse , severse benimde sevdigim odur.
Abla , olurum, arkadas olurum, destek olurum ama dayatmam.
Olmuyorsa da huzurlarini bozmam.
Bu arada banlanmaktan yirtmissin Nemesisgil:))))

Son düzenleme:
Teshisi kymussun.
Tabiki ego problemi.
Kendini saydirma, onemli hissetme,boyun egdirme arzusu.
Otorite kurmanin ilk adimi onlara gore.
Bunun adina iliski diyorlarsa ben almayim.
Bende gorumce adayiyim.
Kardesim kimi secerse , severse benimde sevdigim odur.
Abla , olurum, arkadas olurum, destek olurum ama dayatmam.
Olmuyorsa da huzurlarini bozmam.
Bu arada banlanmaktan yirtmissin Nemesisgil:))))

ay hiç sorma valla hala tetikteyim :)
dün akşam konu kapatılınca ahanda dedim nemesis gümleyeceksin birazdan, sanırım tahrik unsurunu göz önünde bulundurdu yöneticilerimiz :)

pekiii kızlar,annenizin canı gelininiz ve kardeşinizden yanmışsa ne düşünürsünüz,ne hissedersiniz:26:

pekiii kızlar,annenizin canı gelininiz ve kardeşinizden yanmışsa ne düşünürsünüz,ne hissedersiniz:26:

abla sizin durumda kardeşin aramıyodu galiba yanlış hatırlıyoda olabilirim, kardeşimi iyi bi azarlardım heralde, çekinirde benden bizimki, tabi evlenince nolur bilemiyorum, gelin de olsa evlat da olsa yapmayınca yapmıyo be ablacım, olmayınca olmuyo, genelde erkeklere bu durumda hanım köylü derler ama bazen evlat geldiği yeri unutuyo, Allah biliyo ben eşimi dürterim hep bak ben aramıyorum sende aramazsan derler ki gelinin aklına uydu, sen ara uzun uzunda konuş diyorum, telefon konuşmalarını pek sevmiyo bizimki

Egem hnm cim,
Kisileri sifat farki gozetmeksizin degerlendirmeye calisirim.
Annem hataliysa ve kv lere yukledigimiz hatalari yaparken goruyorsam once annemi
Uyarip boyle yaparsa kendisinin kaybedecegini anlatir, ikna ederim.
Hatalar insanlar icin, taamuden olmadigi surece tolore edebilir,
Gormezden gelebilir hafif uyarilarla gecistiririm.
Kasitli can yakan kimseyi affetmem.
Sagduyu sahibi kimse, ne evladini ne gelinini kaybetmek istemez.
Annemde haksizsa uzulur, hakliysa uzerim...

abla sizin durumda kardeşin aramıyodu galiba yanlış hatırlıyoda olabilirim, kardeşimi iyi bi azarlardım heralde, çekinirde benden bizimki, tabi evlenince nolur bilemiyorum, gelin de olsa evlat da olsa yapmayınca yapmıyo be ablacım, olmayınca olmuyo, genelde erkeklere bu durumda hanım köylü derler ama bazen evlat geldiği yeri unutuyo, Allah biliyo ben eşimi dürterim hep bak ben aramıyorum sende aramazsan derler ki gelinin aklına uydu, sen ara uzun uzunda konuş diyorum, telefon konuşmalarını pek sevmiyo bizimki

evet sorun kardeşim :50: yeğenlerimde annesinin doldurmasıyla hareket ediyorlar.kardeşim için doluyor diyemem,dolmamalı diyorum koca adam 43 yaşında.babam öldüğünde başını taşlara vurmuştu sözde aylarca kendine gelememişti ama demekki göstermelikmiş.aynı hareketlere devam ediyor.halbuki annem asıl şimdi ona muhtaç.biz uzaktayız o yakında.annem için canım yanıyor:50:

evet sorun kardeşim :50: yeğenlerimde annesinin doldurmasıyla hareket ediyorlar.kardeşim için doluyor diyemem,dolmamalı diyorum koca adam 43 yaşında.babam öldüğünde başını taşlara vurmuştu sözde aylarca kendine gelememişti ama demekki göstermelikmiş.aynı hareketlere devam ediyor.halbuki annem asıl şimdi ona muhtaç.biz uzaktayız o yakında.annem için canım yanıyor:50:

doğru diyosun 20li yaşlarda olsa derimki hanım dolduruyoda 43 yaşında adam, sebep olarak ne sunuyo peki, teyze bişey mi demiş bişey mi yapmış ya da yapmamış, nedir yani torunlarını bile esirgicek kadar mesafe koymak

Aynen esime sen evlatlarisin maddi manevi elinden geleni yap diyorum.
Ustelik evlendigimizden beri maddi manevi somuruldugumuz halde.
Bende evlat buyutuyorum.
Biz yapalim halik bilmezse malik bilir derler.
Ama ben gorusmek zorunda degilim benom uzerimde bir haklari yok.

doğru diyosun 20li yaşlarda olsa derimki hanım dolduruyoda 43 yaşında adam, sebep olarak ne sunuyo peki, teyze bişey mi demiş bişey mi yapmış ya da yapmamış, nedir yani torunlarını bile esirgicek kadar mesafe koymak

oğlum demiyormuş,yeğenimden duyduklarımız haaaaaa birde annem ihtiyacı olduğunda arıyormuş,başka kimi arayacaksa annem:50:

torunlar da büyük artık biri 21,biri de 18 yaşında.onlarda büyütüyor.allah büyüktür.annemin döktüğü gözyaşlarını onlar da döksün ......

Son düzenleme:
bu erkeklerde denge problemi yok demek ki, ya eşlerini ezdiriyolar ya annelerini,ben belki biraz soğuk biriyim ama vicdansızda değilim yani tek başına kalmış bi kadını arada ziyaret etmek torunlarını göstermek ona hayata devam edebilmek için bi sebep vermek lazım, bu yaştan sonra hayattan ne beklicek teyze, işte torunları gelsin evde koştursun,evlatlar hal hatır sorsun bu yani

bu erkeklerde denge problemi yok demek ki, ya eşlerini ezdiriyolar ya annelerini,ben belki biraz soğuk biriyim ama vicdansızda değilim yani tek başına kalmış bi kadını arada ziyaret etmek torunlarını göstermek ona hayata devam edebilmek için bi sebep vermek lazım, bu yaştan sonra hayattan ne beklicek teyze, işte torunları gelsin evde koştursun,evlatlar hal hatır sorsun bu yani

önemli olan vijdan zaten.o torunlar bayramda kapıya kadar geldiler de içeri girmediler.annemin onlara yaptığı baklavayı alıp gittiler:50:

Ana - baba ahi almaktan cok korkarim.
Allah vicdan versin.
Tabiki ihtiyaci oldugunda arayacak , kimi arayacak.
Dunya kadar problem yasadim yukarida Allah var,
Ihtiyac aninda esimden once giderim .
Evlat yetistiriyorlar bugun annesine, yarin ona.
Merhamet etmeyen merhamet bulamaz.
Cocuklari alet etmek hic dogru degil.
Yalniz sorunu anlayamadim.
Oglum demiyor mus derken?

oğlum demiyormuş,yeğenimden duyduklarımız haaaaaa birde annem ihtiyacı olduğunda arıyormuş,başka kimi arayacaksa annem:50:

torunlar da büyük artık biri 21,biri de 18 yaşında.onlarda büyütüyor.allah büyüktür.annemin döktüğü gözyaşlarını onlar da döksün ......

bahane yapmış belli, sebepte şu olabilir: samimi olursam oğlum yalnız kaldım size yerleşiyim derse anem diye düşünüyodur, gelinlerde istemez istemiyolar yalan değil, sıyrılmanın yolunu bulmuş, kendi işini gücünü yapabiliyomu peki teyze?

Banada bahane gibi geldi.
Ayni sehirde anneniz yalniz.
Yanina gelir , beraber yasarlar diye korkmustur.
Egem hnmcim kurmus gibi olmayim ama kizi var ona gitsin, o baksin diyordur.
Bahanelerle problem yaratip , kendince uzak tutarak bastan onlem almis.
Geliniyle arasi nasil annenizin.
Daha evvel problem yasandi mi aralarinda?

Ana - baba ahi almaktan cok korkarim.
Allah vicdan versin.
Tabiki ihtiyaci oldugunda arayacak , kimi arayacak.
Dunya kadar problem yasadim yukarida Allah var,
Ihtiyac aninda esimden once giderim .
Evlat yetistiriyorlar bugun annesine, yarin ona.
Merhamet etmeyen merhamet bulamaz.
Cocuklari alet etmek hic dogru degil.
Yalniz sorunu anlayamadim.
Oglum demiyor mus derken?
sadece bahane.biz kalabalık ailede büyüdük.babaanne dede amca yenge çocuklar.o zamanlar çocuklarını kucaklarına bile alıp doğru dürüst sevilmezmişti.büyük yanında ayıp karşılanırmıştı.bu nedenle annem de babam da oğlum kızım diyememişler.annem bize de kızım diyemiyor.alışmamış.bir ara yepenimle annem kız kardeşime gitmişler.yeğenimin dikkatini çekmiş.babaanne sen halama da kızım demiyorsun demiş.demekki yanlarında böyle konuşuluyor:34:
bahane yapmış belli, sebepte şu olabilir: samimi olursam oğlum yalnız kaldım size yerleşiyim derse anem diye düşünüyodur, gelinlerde istemez istemiyolar yalan değil, sıyrılmanın yolunu bulmuş, kendi işini gücünü yapabiliyomu peki teyze?

annem kesinlikle birsiyle yaşayamaz.evini ve eşyalarını çok sever.bunu da çok iyi biliyorlar.annem allaha şükür temiz titiz bir kadındır.işini yapacak kadar sağlıklı allaha şükür.annem babamın işini devam ettiriyordu.orda burda millet laf etmiş.oğlu iyi kazanıyor annesini çalıştırıyor diye.hatta anneme de gelip demişler,sen niye çalışıyorsun diye.annem de canım sıkılmasın diye çalışıyorum demiş.bu sene anneme çalışma ben para vereyim demiş.annem de zaten artık zorlanıyordu.tamam demiş.demiş ama aradan epey zaman geçmiş para getirmemiş kardeşim.isteye isteye 2 sefar para vermiş.her halde verdiği o para zoruna gitti ve görüşmek istemiyor annemle.

Back
X