kabile halinde yaşamamızı istiyorlar sanırım...

E kardesinize oglum demedigi gibi size de kizim diyemiyormus.
Bir ayrim yok ortada genel bir durum ne var bunda.
Sanki kadin gelin alinca mi oglum demekten vazgecmis.
Kardesiniz bunu bilmiyor mu.
Sacmalik.
Evet kilit kisim para , para, para.
Kardesler olarak butce yapsaniz biraz siz , biraz onlar verse belki bu kadar batmaz.
Koca kadini para icin aratmak, vaat ettigin halde ortada birakmak ayiptir ya.
Keser doner sap doner.....
Uzulmeyin siz herkes ektigini bicer.

Son düzenleme:
kızlar ben kayınvalidemi aramıyorum, yani aramam asla falan gibi bi tavır değil benimki, gerek görmüyorum neticede eşim annemi babamı arıyomu, onunki de tavır olsun diye aramamak değil, gerek görmeme yani, ne biliyim siz arıyorum dedikçe ben tuhaf hissettim

eşimde annemleri aramaz bende sık sık aramam onun ailesini zaten o beni sık sık aradığı için gel git muhabbetine aramaya fırsatım olmuyor. Bende zorunluluk gibi görmüyorum ama pazartesiden beri gelme gitme muhabbetimiz olmadığı için sabah aradım düzgünce konuştuk hatta konu konuyu açtı annemlerede ne zamandır gidemiyorum özledim dedim halim olmuyor akşamlaroı 9 da uuyorum falan dedim lafları sıraladım laf arasında

E kardesinize oglum demedigi gibi size de kizim diyemiyormus.
Bir ayrim yok ortada genel bir durum ne var bunda.
Sanki kadin gelin alinca mi oglum demekten vazgecmis.
Kardesiniz bunu bilmiyor mu.
Sacmalik.
Evet kilit kisim para , para, para.
Kardesler olarak butce yapsaniz biraz siz , biraz onlar verse belki bu kadar batmaz.
Koca kadini para icin aratmak, vaat ettigin halde ortada birakmak ayiptir ya.
Keser doner sap doner.....
Uzulmeyin siz herkes ektigini bicer.

biz zaten her ay belli bir para gönderiyoruz.gittikçe alışverişini ve eksiklerini de tamamlıyoruz.tamiratını da yapıyoruz.ama babam bağkur emeklisiydi.zaten az alıyordu.birde babam ölünce bir miktarı kesildi.şu anda aldığı para annemin sadece ev kirası ve yakıt.haaa bu arada annemlerin evi vardı.abimle kardeşim yüzünden ev gitti.evi olsaydı annemin parasdı geçimine yeterdi.kızkardeşim de ara ara toplu para veriyor:50:

Son düzenleme:
Haha şu komşunun ağzından size laf işittirme kısmını okudum da, aynısı sanırım benim annemde de var. Birine bir şey söyleyecek, illa ima ile söylemeli, dolaylı yoldan. "yahu doğrudan de ne diyeceksen, sanki karşındaki anlamayacak" diyorum,ama yok illa bir ima tutkusu var kadında.:1: Bana bile aynısını yapıyor.

O neslin özelliği midir nedir bilmiyorum ki:27:

biz zaten her ay belli bir para gönderiyoruz.gittikçe alışverişini ve eksiklerini de tamamlıyoruz.tamiratını da yapıyoruz.ama babam bağkur emeklisiydi.zaten az alıyordu.birde babam ölünce bir miktarı kesildi.şu anda aldığı para annemin sadece ev kirası ve yakıt.haaa bu arada annemlerin evi vardı.abimle kardeşim yüzünden ev gitti.evi olsaydı annemin parasdı geçimine yeterdi.kızkardeşim de ara ara toplu para veriyor:50:

Kadini evinden ettik demezler tabii.
Allah yardimciniz olsun uzuldum annenize.
Kardesinize de uzuldum aslinda , gelecekten korkmuyor demek ki.
Bu yasta insanlarin hirslarindan cok vicdanlari konusur ama....
Umarim hersey yoluna girer, siz evlat olarak ustunuze duseni yapiyorsunuz ya,
Yapamayanlar dusunsun.
Umarim anneciginizde daha fazla uzulmez..

Kadini evinden ettik demezler tabii.
Allah yardimciniz olsun uzuldum annenize.
Kardesinize de uzuldum aslinda , gelecekten korkmuyor demek ki.
Bu yasta insanlarin hirslarindan cok vicdanlari konusur ama....
Umarim hersey yoluna girer, siz evlat olarak ustunuze duseni yapiyorsunuz ya,
Yapamayanlar dusunsun.
Umarim anneciginizde daha fazla uzulmez..

inşallah canım.allah büyük diyorum.babam oğluna kırgın öldü.annem nasıl olur bilemiyorum:14:

egem 4 kardessınız ve 2 erkekler sahıp cıkmıyormu?
ınanamıyorum :26:

inşallah canım.allah büyük diyorum.babam oğluna kırgın öldü.annem nasıl olur bilemiyorum:14:

Allah gecinden versin.
Egem hnm baba ahindan cok korkarim inanin
Cevremde ornegi var iflah olmadilar.
Hep anne - baba olunca anliycaksin derdiler dogru,
Evlat yetistirmek ne zor ne agir bir sorumluluk.
Derler ya once kanini sonra canini en son malini yerler diye..
Ben cocugum olunca daha mulayim davranmaya basladim etrafima.
Kv le agir sorunlar yasadik , bir suredi gorusmuyoruz ama yine muhtac birakmam, gerekirse bakarim.
Allah korkum var.
Umarim Allah kardesinize de dogruyu gostersin.annesini de kirgin gondermesin.

Peki sizin annenize yardım etme gibi bir durumunuz yok mu?

Pardon yazmışsınız. Ama sanırım uzaktasınız, aklınız annenizde kalıyor. Yanınıza aldırsanız, yakın bir muhitte olsa aklınız kalmaz. Tabi siz bunu düşünmüşsünüzdür ama.:44:

Son düzenleme:
Haha şu komşunun ağzından size laf işittirme kısmını okudum da, aynısı sanırım benim annemde de var. Birine bir şey söyleyecek, illa ima ile söylemeli, dolaylı yoldan. "yahu doğrudan de ne diyeceksen, sanki karşındaki anlamayacak" diyorum,ama yok illa bir ima tutkusu var kadında.:1: Bana bile aynısını yapıyor.

O neslin özelliği midir nedir bilmiyorum ki:27:

Aynisini kv yapardi ima yoluyla sol krose
Ne zaman direkt cevaplar vermeye basladim vazgecti.
Yani gardimi aldimmmm:35:

sen mantıklı cevaplar vererek durumu kontrol edebiliyorsun canım aynen bu şekilde devam et her çağırdığında gitme ama gitmek istemiyorumdan ziyade yorgunum uykusuzum işim var gibi bahaneler yerinde olur tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı yani:34:zamanla kayınvalidende eşinde bu duruma alışır düzeniniz oturur:31:

Aynisini kv yapardi ima yoluyla sol krose
Ne zaman direkt cevaplar vermeye basladim vazgecti.
Yani gardimi aldimmmm:35:

Bu sorunun tek çözümü de bence bu zaten, "anladığını" göstermek. Anlamamazlıktan gelinince imalar birbirini kovalar. .Hadi anneminkiler neyse de benim sinirim kaldırmıyor imalı lafları, kaldıran varsa duymamazlıktan gelsin.:37:

Allah gecinden versin.
Egem hnm baba ahindan cok korkarim inanin
Cevremde ornegi var iflah olmadilar.
Hep anne - baba olunca anliycaksin derdiler dogru,
Evlat yetistirmek ne zor ne agir bir sorumluluk.
Derler ya once kanini sonra canini en son malini yerler diye..
Ben cocugum olunca daha mulayim davranmaya basladim etrafima.
Kv le agir sorunlar yasadik , bir suredi gorusmuyoruz ama yine muhtac birakmam, gerekirse bakarim.
Allah korkum var.
Umarim Allah kardesinize de dogruyu gostersin.annesini de kirgin gondermesin.
amin canım.allah vijdan versin kardeşime.çevreye çok iyidir ama:34:
Peki sizin annenize yardım etme gibi bir durumunuz yok mu?

Pardon yazmışsınız. Ama sanırım uzaktasınız, aklınız annenizde kalıyor. Yanınıza aldırsanız, yakın bir muhitte olsa aklınız kalmaz. Tabi siz bunu düşünmüşsünüzdür ama.:44:

annem gelip 1-2 ay kalıp gidiyor ama taşınmaz.çevresi akrabaları hep orada.ileride bize muhtaç olunca elbette gelir.allah elden ayaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin inşallah:50:

Egem abla peki kardeşin seni arayıp soruyomu, yoksa komple hepinize mi tavır aldı?
benim dayımda senin kardeşin gibi ne anneannemleri arar ne annemi teyzelerimi, tek oğlan

Benim dayım arar ama arayınca hayrı değil zararı dokunduğundan pek arasın istemezler. Herkesin kendine göre sebebi var tabi ama ne yazık ki her evlat hayırlı olmuyor işte, evlat hayırsız olduktan sonra gelinden beklentin olsa kaç yazar ki?

Egem abla peki kardeşin seni arayıp soruyomu, yoksa komple hepinize mi tavır aldı?
benim dayımda senin kardeşin gibi ne anneannemleri arar ne annemi teyzelerimi, tek oğlan

aramaz canım.eğer kendileri sıkıntıdaysa,hastalarsa bizim arayıp sormamızı bekler.ama kendisinin bizi aramak aklına gelmez.son 3 senedir bayramda da gelmiyor bize:50:

sanki sırtına taş vuruyoruz.bizim anneme yaptıklarımızdan da rahatsız oluyor.babamın mezarını ben yaptıracağım demiş.bizde tamam dedik.3 yıl oldu yapılmadı annem de üzülüyordu.bir bayram ziyarete gidince ben yaptırayım dedi annem.eşim daha o bayram günü mezarcıyı buldu ertesi günü yaptırdı.annem para vermek istedi almadı.biz evlat değilmiyiz dedi.neyse kardeşim 5 sene sonra bu sene babamın mezarına gidip yapıldığını görünce çok üzülmüş,bozulmuş sözde.insan yakınken bunca yıl mezaRA gitmez mi ziyarete.o mezar bu sene yapılalı 3. senesi:50:

aramaz canım.eğer kendileri sıkıntıdaysa,hastalarsa bizim arayıp sormamızı bekler.ama kendisinin bizi aramak aklına gelmez.son 3 senedir bayramda da gelmiyor bize:50:

sanki sırtına taş vuruyoruz.bizim anneme yaptıklarımızdan da rahatsız oluyor.babamın mezarını ben yaptıracağım demiş.bizde tamam dedik.3 yıl oldu yapılmadı annem de üzülüyordu.bir bayram ziyarete gidince ben yaptırayım dedi annem.eşim daha o bayram günü mezarcıyı buldu ertesi günü yaptırdı.annem para vermek istedi almadı.biz evlat değilmiyiz dedi.neyse kardeşim 5 sene sonra bu sene babamın mezarına gidip yapıldığını görünce çok üzülmüş,bozulmuş sözde.insan yakınken bunca yıl mezaRA gitmez mi ziyarete.o mezar bu sene yapılalı 3. senesi:50:

yaşarken bi hayrı dokunmadığı gibi öldükten sonrada hayrı yok, abla anlamadığım şu yapmayacağı şeyi niye ortaya atıyo, yok anne çalışma ben para gönderiyim yok babamın mezarını ben yaptırayım, ama tık yok, Allah bi yerden kapatırken bi yerden açıyo bak eşin ne kadar merhametli ve kadirşinas bi adam, helali hoş olsun

evet sorun kardeşim :50: yeğenlerimde annesinin doldurmasıyla hareket ediyorlar.kardeşim için doluyor diyemem,dolmamalı diyorum koca adam 43 yaşında.babam öldüğünde başını taşlara vurmuştu sözde aylarca kendine gelememişti ama demekki göstermelikmiş.aynı hareketlere devam ediyor.halbuki annem asıl şimdi ona muhtaç.biz uzaktayız o yakında.annem için canım yanıyor:50:

oğlum demiyormuş,yeğenimden duyduklarımız haaaaaa birde annem ihtiyacı olduğunda arıyormuş,başka kimi arayacaksa annem:50:

torunlar da büyük artık biri 21,biri de 18 yaşında.onlarda büyütüyor.allah büyüktür.annemin döktüğü gözyaşlarını onlar da döksün ......

önemli olan vijdan zaten.o torunlar bayramda kapıya kadar geldiler de içeri girmediler.annemin onlara yaptığı baklavayı alıp gittiler:50:

egem varken yokluklarını çekmek bence en çok annenin babanın içini yakıyor diye düşünüyorum. benimde malesef babam senin annenle benzer durumda üzülüyor tabii ne desem. Ama çok şükür benim gücüm yetiyor ben bakıyorum babama. Allah a hergün sırf babama bakabilme gücünü versin diye dua ediyorum. babamı o evlat dediklerine düşürmesin diye.babamı nasılsın diye aradığımda sesinde o burukluğu hissediyorum, seni seviyorum babam dediğimde ağlamak üzere olduğunu hissediyorum işte bana da en çok bu acı veriyor.:43::43: Allah ne veriyosa kocanında kardeşinde evladın da hayırlsını versin. bazıları için anadan-babadan kardeşden aileden daha değerli oluyor para veya çıkar. zor şeyler bunlar.. :50::50:

Back
X