kabile halinde yaşamamızı istiyorlar sanırım...

kartalkızzz ; senı gordugume sevındım bende evlendımmmmmmmmmmm yenıdennn

cetvelını goruyorummm
Allah kavustursun guzelım cok mutlu ol

kayınvalıdenız sızı konusuna komsusuna gosterıp gururlanmak ıstıyor herhalde.sız verecegınız akıllıca cevaplarla artık kendı hayatınız oldugunu kabullendırmelısınız.

pekı vardıyalı oldugunda yanı aksam veya gece olmadıgını varsayıyorum benımkı gece olmuyor evde aksam ustu cıkıyor sabha gelıyor o gelmeden ben cıkıyorum
o zamanlarda sızı tek basınıza cagrıyorlarmı yada gelıyorlarmı?

Aynısı ben yeni evliyken de olmuştu.

1 haftalık evliyken şimdi hatırlamıyorum da kayınvalidelere gitmiştik. Bir surat bi afra tafra noluyoruz dedim. Komşular beni kınıyor gelinin gelmiyor gitmiyor diye bir başladı. Ne olduğumuzu şaşırdık, eşim apar topar götürdü beni evimize. Ama sonradan alıştı herhalde. Şimdi ayda yada 2 ayda bir gidiyoruz. Evlerimiz şehrin iki ucunda 45 dk mesafe.

Sende yavaş yavaş alıştırırsın inşallah. Çünkü çok fazla samimiyet iyi değil biliyoruz ki...

Son düzenleme:

Ah ben de astım suratımı ama kar etmedi ki anlamayan anlamıyor maalesef.

düşünüyorum acaba diyorum hani eşime desem sen aileni her gün görüyorsun bende sen vardiyadayken tek gidiyorum ara sıra ailelere gitme konusunda biraz arayı açsak 2 haftada bir gidip birbirimize daha fazla zaman ayırsak , çok yoruluyorum seni ve evimizi özlüyorum ev işlerini ihmal etmek istemiyorum( eşim aşırı titiz çünkü)desem yanlış yerlere çekmez gibime geliyo ama sanırım bu konuşma için biraz erken bilemiyorum kafam bunaldı iyice

Daha yeni evli oldugunuzu,
Birbirinize alisma, duzeninizi otrtma surecinde oldugunu guleryuzle
Ve sakince anlatin.
Hatta arkadasinizdan bahsederk biraz icinizde bulundugunuz durumu anlatin.
Eminim mesaji alacaktir.
Esinizi arada birakmayin.
Isinizi kendiniz halledin.
Anlayis dagitilirken bunlar neredeydi acaba. Yada kv olunca mi derinlere gomuyorlar acaba.

evet çağırıyorlar ben hiç gitmedim yorgunum duş alıp uyucam dedim, birindede kahvaltıya ya sen gel yada ben dedi pazar günü. bende iyi gel demek zorunda kaldım. eşim vardiyadayken her gn gitsem yada çağırsam canlarına minnet ama hiç çağırm adım hiçde gitmedim inat ettim zaten gidersem onada alışıcaklar o zaman yandım. Ozaman işte nevrim döner kendimden korkuyorum çünküü kırmak istemiyorum kimseyi

Baştan hata etmişsin güzelim hatır uğruna hayatının yüzde 90'nı olmuşlar. Ben bu tarz görüşmelere çok karşıyım şimdi yeni evli olunca 2 3 günde bir aile görüşmesi çok çok yanlış yakın olduğun için belki hafta da bir normal olur ki bana oda yanlış geliyor. Neyse bende aynı sorunları yaşadım en sonunda çok uzaklara taşındım 1-2 saat mesafede ulaşılacak noktadayım. Şimdi ben müsait olunca davet ediyorum çalıştığım için, böylesi daha iyi hem ben mutluyum hemde kıymet anlaşılıyor. Yakında olunca ne yaparsan yap mümkün değil iyi olamazsın yine bir yanlışın mutlaka oluyor. Bu arada her iki aileye de uzak olmak en iyisi. Ben şuan çok huzurluyum tabi ki eşin desteği ile....

Teşekkürederim iyilikle ara sıra çıtlatıyorum annen çok iyi niyetli iyiliğimiz için hep üzerimizde ama ben bunalıyorum diyorum kendi annem benim ara sıra üstüme gelse ööff yeter anne diyebiliyorum ama bunu senin annene diyemiyorum haliyle bunalıyorum diyorum. Çok evhamlı he de geç falan diyo ama bu gelme gitme mevzuunda hiç konuşmadım bi kere tartışmıştık her gün hergün hiçbiryere gidemem göremem onları düzenim var demiştim papaz olmuştuk baya son ra oturup düzgünce konuşunca hak verdi ama her hafta görüşme olayına ne tepki verir bilmiyorm. Ona dahi çaktırmadan sık sık bişiler uydurarak ( başka plan,rahatsızlık,yorgunluk vs ) süreyi uzatmayı düşünüyorum. İşte ona çaktırmıyorum ama gün boyu hep bu konuları düşünmek yoruyo mide mi ağrıtıyo resmen

Ah be canım seni öyle iyi anlıyorum ki ben aşağı inmediğim gün gelirler evime merak ettik vs diye.

ben sık sık gelemem çalışıyorum zaten de..eve geliyorum çamaşırmış ütüymüş temizlik yemekmiş halim kalmıyor..sizi kırmak istemem ama sürekli gelemem ben de...
Bunda hiçbir kötülük yok ayrıca..

Eşinin annesine düşkünlüğünüde hiç dert etme...sana alışsın evine alışsın bukadar düşkünlüğü kalmaz..eşinle evde güzel vakit geçir ki oda hep evde seninle olmak istesin..senden aldığı huzur daha ağır bassın..

gerçektende neredeydiler acaba lafa gelince kaç yaşındayız halden anlarız ama icraat yok maalesef, bende eşime yansıtmadan kendi içimde kv e başklarından örnekler vererek giriyorum konuya sık sık. hatta saat 8,30 da uykum geliyo duş alıp piyamalarımı giyip tv karşısında uyukluyrum vs diyorum ama tık yok işine geldiği kısmını anlıyo sanırım

Olabilir bence

Hem az gitmek sevmiyorum demek değil ki

Bak ben kendi aileme bile bu kadar sık gitmiyorum, bu onları sevmediğim anlamına gelmez, çünkü çok yeniyiz ve hem birbirimize hem evimize alışmamış lazım.. Ailemde bunu biliyor ve anlayışla karşılıyor..

Gibi eklemelerde de bulunabilirsin

aayy aynen yaa..benm yorulmamaı istemiyormuş..tıpkı aynıyız bende 1 aylık evliyim..
benm kaynvalidede her gördğnde yarın yemeğe gelin akşam yemeğe gelin,kahvaltıya gelirsinz,şuraya gideirz vs. vs.
bana henüz iğneli laf söylemedi ama fena bi yapıya sahip olduğunun bende farkındayım
hatta eşya alırken baya karıştı eşime tavır yapmıştm ondan sonra biraz geri çekti kendini..
güzel bi konu açmışssn çözümleri bende merak ediyorum..
tabiki görşeceğiz ama tutupta beni çoğu pazar kahvaltıya çağrsın istemem yani!!
demişssn ya yeni gelinler dikkat edin diye sence ne yapmak gerek?
ama sende yeternce görüşüyomussn cidden..
demkki fazla iyi niyetli düşünceli davranmamak gerek..
yoksa sonrasını düşünemiyorum :/

Ah be canım seni öyle iyi anlıyorum ki ben aşağı inmediğim gün gelirler evime merak ettik vs diye.

ahhh ahh evet eşine desen Allah bilir ne kadar fesatsın iyi niyetlerinden geliyorlar diye düşünür ama erkekler kendi ailesi olunca herşeye iyi niyet gözüyle bakıyorlar

bence uydurmuyordur komşularına herşeyi ayrıntılı anlatıp dert yanıyorsa onlarda gözlem yapıyorlardır
mesela kayınvalidemin komşuları yaz kış demeden apartman önlerinde öbek öbek toplanıp kim gelmiş kim gitmiş elinde ne var bişiy mi almış hep takip halindeler
kv de arada ki mesafeyi koruyamadığından bizi de 10 metreden görürler hemen dedikoduya başlarlar
biz iki tarafa da uzak bir yerden ev tuttuk zorluklarını çektik ama
şimdilerde şükrediyoruz bir sürü sorun çıkardı aynı durumları yaşardık
bence tavrınızı şimdiden koyun cok yeni evlisiniz nasıl alışırlarsa öyle gider

Canım çok da kafana takma sen uygun bir dille anlat eşine çalıştığın için yorgun olduğunu, evinde dinlenmek istediğini ve eşinle başbaşa kalmak istediğini. İnşallah anlar seni.

zaten bir daha laf sokarsa diycem o laf eden konu komşu hergün bana temizliğe,yemeğe,ütüye gelsin bende her akşam gezeyim diye. İnşallahh geçer düşkünlüğü ahh salak kafam niye yakından tuttum ki evii dertsiz başıma dert açtım resmen. Evt bende o yüzden yansıtmıyorum ya annesine daha fazla yapışmasın diye

ahhh ahh evet eşine desen Allah bilir ne kadar fesatsın iyi niyetlerinden geliyorlar diye düşünür ama erkekler kendi ailesi olunca herşeye iyi niyet gözüyle bakıyorlar

Bazen o da rahatsız oluyor yüzünden anlıyorum ama gene de kendi ailesi olduğu için bir şey söylemek istemiyor.

Ayrıca dediğin gibi herşeye iyi niyet gözüyle bakılıyor.

En küçük kardeşi bana haketmediğim halde çok kötü sözler sarfedip bir fareymişim gibi davrandığı halde o özünde iyi bir insan oluyor ama ben üzüldüğüm için kötü insan oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…