kabile halinde yaşamamızı istiyorlar sanırım...

evet anneniz cidden doğru cevabı vermiş. Artık bu cevaptanda bir çıkarım yapıp "şu gençleri bir rahat bıraksak iyi olacak sanırım" sonucuna varabilir diye düşünüyorum kayınvalideniz.

hiç umudum yok ama bakalım görücemm bana anlatır zaten annei gördüm böyle böyle dedi diye ve evet aynen öyle diyip tasdikliycem.

inşallah istediğin gibi olur
eşim tek çocuk tabi ki annesi babası cok düşkünler ona ama
adam evlendi artık kendi ailesini kurdu saygı göstermek zorundalar
baştan beri aşıladım onlara bunu

oturtmak derken 2 haftadır her akşam yemeğe çağırmıyo ama gelmiyosunuz diye hala söyleniyo yani bana oturtumuşuz gibi gelmediği için konuyu açtım zaten. Evt ne kv ler haklısın şükretmem lazım belki ama insana da öyle batıyo ki sık sık aynı şeyleri yaşamak

bak çocuk olunca nasıl olur düzen değişirmi o konuda pek birşey diyemiycem ama ben istemediğim halde eşim hergün kıramayıp gidelim derse bilmiyorum baya sorun çıkartırdım sanırım

bende.kv.ile.yan.yana.evler..iki.gün.gitmesem..yüzünü.gören.cennetlik.derler...yüzümü.görünce.ne.olacak.anlamıyorum...

cennetlik olacaklarmış işte :) şaka bir yana yakın oturunca öyle bir sorun oluyor. Eltim kayınvalidemin üst katında. Kızcağız bir de yeni doğum yaptı hergün evde. Dolayısıyla hergün beraberler. Ben her ne kadar sırf yemek olayından kurtarıyorum diye memnun olsamda o benim kadar memnun değil hergün görüşmekten

Kızlar ben evlendikten sonra hiç aralıksız 4 sene kadar işten çıkıp kaynanama gittim.Eşim bu durundan hiç rahatsız olmadı maalesef.Gece 12 lerde eve döndük.Çok kez kavga ettim ağladım olmadı eşimle bu yüzden çok kez boşanma noktasına geldik.Ben çok büyük bir aşkla evlendim ama anladımki sadece eşinizle evlenmiyor onun ailesiylede evleniyorsunuz.Evlenmeden muhakkak ailesini çok iyi tanıyın derim

boşver söylensin dursun. duymamazlıktan gel

Benim kv evlendigimizde oğlunun yokluğundan gunlerce ağlamış :)) ama allah biliyor biz sürekli gittik kaldik falan şimdide bıktı herhalde yemege istemiyor

Son düzenleme:
bence siz bu durumun üstesinden gelebilirsiniz...
taviz vermeyin yeter...
ama şu var annesi ne derse desin siz eşinize annesi ile ilgili tek kelime etmeyin...
annesi cahillik etse bile siz idare edin onu...
ben bu tarz problemler yaşamadım hiç ama geçenlerde yakın bir erkek arkadaşımla sohbet ediyorduk...
dedi ki "...eşimin anneme olan tavrından rahatsız oluyorum, bunun için bana surat asması beni ondan soğutuyor, annemi biliyordu, aileyi biliyordu, yıllardır içimizdeydi, yanyanaydık, idare etse daha çok saygı duyacağım ona ama sanki bana inat ediyor ve ben gün gün uzaklaşıyorum ondan..."
ben böyle bir durumla karşılaşsam "anne evliliğimiz çok yeni, yepyeni bir düzenimiz var, hem bu düzene hem birbirimize alışmaya çalışıyoruz, bize biraz izin ver, konu komşuyu da boşver, ben sana her gün gelsem bu sefer de her gün geliyorum diye laf ederler, etrafı memnun etmek mümkün değil, hem böyle işi gücü yokmuş gibi evinizi dikizleyen insanlarla da arkadaşlık etmeyin, bir sıkıntımız yok boşu boşuna ağzımızın tadını bozmayalım" derdim...
ve gülmezdim...
elbette öyle bir şey yok ama siz ondan daha akıllı davranırsanız ve başka seviyeden cevap verirseniz sizinle ona göre konuşmaya başlar diye düşünüyorum...
umuyorum yani...

Maalesef evlenmeden tanıyamıyorsun ki!Çoğu saklıyor gerçek yüzünü.Ya da bir arkadaş yazmış evlenince oğulları kıymetli olur diye belki de öyle.
Ne olur bir rahat bıraksalar anlamıyorum.Belki iyilikten diyeceğim hani gelinimiz yoruluyordurÇalışıyor.Nerde...

Sık gelip gitmeleri kes.Ay ben aynı evdeyim hadi yapamıyorum.Al eşini evliliğinin tadını çıkar.Yoksa çok yıpranırsınız.

kıyamam yaa anlıyorum valla seni..
benmki o kadar vahim değil..yani k.v o kadar yüzsüz değil biz gelelim demiyo çok şükür
ama ilerde ne olur Allah bilir..bende endişeleniyorum işte..
eşin ne diyor? ailesine düşkün mü? arkadaşım sana tavsiyem çok klasik ama eşine kötüleme..başkalarndan örnek vererek düşncelerini anlat
ben öyle yapıyorum şu şu böle yapıyomş aaa şaka gibi olur mu öle falan diyorum :)
acaba baştan çok gidip gelmeseydn böle olmazmıydı bilemedm.. :/
insanlara iyiylk yaramıyor

Kayınvaliden kendince bir düzen oturtmak istemiş elbette merkezinden kendisinin olduğu bir düzen.
Uyarsın uymazsın elbette senin bileceğin şey ama konu oğlanı benden kopardı noktasına gelmemeli.
Kayınvaliden de bence en az senin kadar kafası çalışa birisi söylediği o laf yani bence de uydurduğu o laf manidar.
Oğluyla sen yokken bile görüşen kahvaltı yapabilen başbaşa kalabilen bir anne hala oğlunun gözünün içine baka baka komşular böyle diyor diye laf çarpıyorsa eminim ki o oğlan biraz anakuzusudur.
Herkes evladını tanır kaldı ki bu lafı yalnızken de söyleyebilirdi oğluna ama öyle yapmıyor.
Ben olsam düzenimden zerre taviz vermez.Görüşmeleri haftada bir ya gelme ya gitme üzerine kurardım.
Kaldı ki bunda dramatize edilecek birşey yok ,haftada bir görüşme gayet medenice bir görüşme.
Sert y
apma sivri çıkışların olmasın asla kayınvalideni çekiştirme şikayet etme ama bildiğini oku.

Problemlerimiz o kadar aynı ki, şaşkınlıkla okudum :)
Kayınvalideme ne kadar gidersem o kadar sık gelmiyorsunuz diyordu, her akşam arayıp eşimin hayır diyemeyeceği yemekler yapıp eve çağırıyordu.
Komşular "gelinin niye gelmiyo, küslük mü var diyolar kızım her akşam gelin siz, yemek yer gidersiniz" diyordu.

Hatta daha da komiği hafta içerisinde 2 kere gittiğimizde karşıma geçip çocuk gibi ağlıyordu ve diyordu ki;
"bi gün el kızı gelir alır oğlunu, araya köprü koyar" (ben avrupa kayınvalidem anadolu yakasnda oturuyor)
gözümün içine baka baka ağıt yakardı resmen.şaşırır kalırdım.Geçmiş gibi yazıyorum ama bunlar 2 ay öncesine kadar yaşadığım sorunlardı.

eşimle net bir şekilde konuştum, konudan rahatsızlığımı bahsettim, yaranamıyoruz dedim.İlk konuştuğumuzda bunu annemle kendin konuş dedi ama zamanla anladı beni.
şimdi kimseye açıklama yapmadan, anlatmadan araya dank diye mesafe koydum, ne kadar yorulduğumu anlasınlar diye.
Benim kayınvalidem çok surat asar, laf sokar ve en kötü huyu memnuniyetsiz bir insandır.artık ne derse desin "hı hı anne" diyorum alaycı bi tavırla hafif gülümsüyerek başka da hiç bişey yapmıyorum.Kıl oluyo ama sesini de çıkaramıyor.

Artık sadece ben ve ya eşim istediğinde gidiyoruz görmeye.. böyle devam etmesi için de elimden geleni yapıcam.

Bir an sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim.aynı şeyler...sen bu duruma müdahale etmezsen zamanla düzene falan girmez hatta daha da içinden çıkılmaz bir hal alır. mesafeni koru derim.haftada bir görüşmek normal ama daha fazlası gereksiz.bu komşular cidden çok konuşuyor benim oturduğum yer kv eski eviydi dolayısıyla herkes onları tanıyor ama ben kimseyi tanımıyordum beni hala yolda görenler kv size geliyormu neden gelmio die soruyolar.içimdn size ne demek gelse de daha şu gün geldiler dün biz ordaydık falan filan die sakin olmaya çalışarak cvp veriorum.hatta bi gün eşimle kavga ettik bunu duyan altkomşu kv mi aramış haber vermiş:) yani komşular siizn kv yede konuşuo olabilirler.

daha ne kadar sık görüşülecek harbiden, birlikte yaşayın o zaman, sıkılıyosa konu komşuya gitsin oğlu evlenmeden önce sürekli dizinin dibinde annesiylemi vakit geçiriyoduda evlenince boşluğa düşüyolar anlamıyorumki, kız çocuk bizim toplumda daha nazlı büyütülür, ben mesela üniversite için bile şehir dışına yollamadı babam ama erkekler öylemi, hiç olmazsa askerlik için evden uzaklaşıyolar, kızlarda tık yok erkekler ve erkek annelerinde bi haller
ben bu konularda zamanla düzene girer lafına katılmıyorum, sen ben buyum dersin onlar düzenine uyar, yıllar boyu 2 güne bir görüşüpte ay bugünde gitmiyim desen senden kötüsü olmaz ama baştan mesafeli olursan eninde sonunda seni öyle kabul edecekler, şimdiden ayarla bunu ilerde çocuğun olunca hiç başedemezsin her gün ya siz gidersiniz ya onlar gelir bahanede hazır torun sevme, çekirdek aile olmanın keyfini hiç çıkaramazsınız

ben çocuğunu bu kadar boğmanın evlat sevgisiyle açıklanabileceğine inanmıyorum, benim annem beni sevmiyomu, 1100 km uzaktayım ben aramasam aramaya çekiniyo kadın kızım yeni evlisiniz belki uygun olmazsınız diyo, bi muhabbete başlamadan biraz uzun anlatcam müsaitmisin diyo, ama kaynanalarda acaba o kadın benden ağırmı basacak şeklinde bi ego sorunu var, halbuki bu iki kadının yeri ayrı birbirlerine ağır basmaları gibi bişey olamaz ki
yerinde olsam her gün ağlarım annemi özledim eve ısınamadım evlilik böylemiymiş hiç sevmedim anneme gitmek istiyorum diye, onu kırmıyım bunu üzmiyim nereye kadar, ben kuruyup kalayım o zaman aralarında, o şekilde davranırsan belki eşin evliliğin senin için de yeni bi durum olduğunu, ailesinden ayrılanın bi tek o olmadığını, bu kadar bencil olmaması gerektiğini anlar

bak çocuk olunca nasıl olur düzen değişirmi o konuda pek birşey diyemiycem ama ben istemediğim halde eşim hergün kıramayıp gidelim derse bilmiyorum baya sorun çıkartırdım sanırım

çocuk olunca ne olur hemen söyleyim o koyduğum mesafe poooofff havaya uçar.çatkapı iki güne bir hatta hergün sabahın körü gecenin yarısı gelmeler,yemek vakti hem bebekle ilgilenmek hem de pat die gelen insanlara yemek hazırlamak zorunda kalınır.yada eşimin evde olduğu tek gün zaptedilir yada telefonla yemek yaptık bize gelin die on kez aranır.sonuç yeni anne bunalımda:)

Kayınvalideler tür tür desen desen renk renk işte..
Sanada bu çeşidi denk gelmiş.
Gidip gelme rengi...Yediği içtiği ayrı gitmeme türü...Oğluşsuzda yapamazmış desenli...

evet çocuk olduğu zaman daha sık görüşülecek.. buna emin olabilirsin....
eşinde bitiyo iş bence.. sen pek fazla söz söylemezsin belki ama eşin annesine pek ala söyleyebilir....
ama onun da işine geliosa gelmeler gitmeler yapabileceğin pek fazla bişey yok cnm...aynen böyle bahaneler üretmeye devam edeceksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…