benimde kabızlık problemin hep var kayısı filanda fayda vermiyor bana.son bir yıldır tek çare yeşil çay hergün düzneli içiyorum ve gerçekten güzel işe yarıyor her gün düzenli çıkıyorum
çok geçmiş olsun.. marketlerde satılan kefirleri deneyebilirsiniz, 1 yemek kaşığı saf zeytin yağının içine 3-4 damla keten tohumu yağı damlatıp ve yarım limon sıkıp yatmadan önce içebilirsiniz.bir de ben yapamadım eğer mideniz kaldırıyorsa 3-4 tane inciri saf zeytin yağında bir gece bekletip sabah aç karna yiyebilirsiniz.tam buğday ekmeği tüketmelisiniz. kesinlikle 2-2,5 litreden az su içmemelisiniz.
Kabızlık genel anlamda bitkisel kürlerle değil hayat tarzımızdaki değişiklerle çözebileceğimiz bir sorun. Bu sorun hep bende de oldu. Bazen birkaç ay rahat ettiğim zamanlar oldu. Hep ufak görünen büyük değişiklerle başarmıştım. Peki neler yapmalıyız:
* Kesinlikle en az 2 litre su içmeliyiz.
*Akşam yemeklerinde mutlaka sebze yemeği yemeye ve özellikle de çorba içmeye dikkat edilmeli. Mümkünse salata da yenmeli.
*Günde en az bir 15 dakikamızı egzersiz yapmaya ayırılmalı. Egzersiz kabızlığın düşmanıdır.
*Sinameki kullanılmamalı. Hele de düzenli bir şekilde. Bir süre sonra o olmadan tuvalete çıkamazsınız. Aldığınız form çaylarında var mı dikkat edin.
*Sonuncusu ama en önemlisi tuvalette yapmasak bile oturulmalı. Boş boş gibi gelse de bu şekilde oturarak bile bağırsaklarımızı çalıştırıyoruz ve bir süre sonra bağırsaklar da alışmaya başlıyor. Mümkünse aynı saatlerde yapmaya çalışın mesela kahvaltıdan sonra. Benim kahvaltıdan sonra hızlıca hazırlanmam gerektiği için akşam yemeklerinden sonra yapıyordum ve bir süre sonra akşam yemeklerinden sonra gelmeye başlamıştı.
Ben bunlar denedim sonuç verdi. Sonra aylarca düzenli şekilde dikkat edince hiç sorunum olmadı. Fakat bir şekilde düzenimi bozdum yeniden kurmam gerek. Umarım yardımcı olmuşumdur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?