Kabul etmekle hata mı yaptım?

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.922
53
Merhabalar KK üyeleri,

Ben 2 yıllık evliyim ve 2 aylık bir bebeğimiz var. Antalyada yaşıyoruz, daha taşınalı 7 ay oldu. Evlendiğimizden beri yalnız kaldım sayılmaz eşimle.

Velhasılkelam, bunun kendinden 8 yaş küçük kardeşi var, lise 1'e başladı. Memleketinden yanımıza aldırdı, biz okumadık bari o okusun, baltaya sap olsun diye. Annesi babası pek ilgilenmezler. Başta eşim bana danıştı; hatun alalım mı yanımıza diye, ben de sevap olur öğrenci okutturmak diye kabul ettim. Nereden bilebilirdim yararından çok zararı (!) olacağını?

Başta bunun anne babası: masraflarını biz karşılarız dedi (haftada 50 tl sadece okulda yemek), kabul ettik, sonuçta yemesi içmesi yatması bizden diye, oğullarını bıraktılar, okul açıldı açılalı daha para göndermiş değiller.

Eşimin kardeşi eve gelir, ders çalış derim, çalışmaz, kuşlarla ilgilen derim bakmaz, elinde telefon tv karşısında akşama kadar oturur. Sabah da 6 da kalkar kahvaltısını yapar tv başında saat 8e kadar
Yemek yaparım olduğu gibi atılır, bir de alay ediyormuş gibi yenge yemek yapmayacak mıyız diye sorar. Hayır yemek yapmayı bilmesem kendimden şüpheleneceğim. Bir oturuşta 1 buçuk ekmek yer, yesin onda değilim ancak sofrayı topla diye gözüne bakmasam toplamaz, bulaşıkları yıka deyince yıkar, topla deyince toplar. Işine geleni duyar, ona söylediğin şeyi kendon yaptıktan sonra, birşey mi demiştin der, ingilizcesi olur bana gelir, hiç heves etmez, çamaşır varsa at da yıkayayım derom yok der, ben yıkarım asarım, 5 dakika sonra ben duşa giriyorum deyip kirli kıyafetlerini çıkartır.

Elektrik faturası biz 3 kişiyken 30 tl geliyordu, şimdi tavan yaptı 100den aşağı düşmüyor o da saç kurutması, tv çalıştığı için. Sanki soğuk yerdeyiz.

Daha geleli 1 ay oldu, ama illallah dedirtti okulunun bitmesine kadar iflas ederiz. Tek maaşa düştü zaten doğum iznine ayrıldığım için.

Hayıe, ben de mi sorun var? Anlamadım...

Baştan kabul etmeyecektin hata sende alın karşınıza konuşun kırmadan.
Hem çok başınız ağrır eşinizle aranız bozulabilir uygun bi yolunu bulun

Eşiniz maddi olarak destek alsın en azı dan ayda 300 en az düzenli yatırsınlar eşiniz konuşsun. Daha bunun devamı da gelixek kitap parası gezme parası vs..
Baştan hata yapmışsınız başına birşey gelse Allah korusun ilk ekşicekleei sizsiniz. Bu nedenle kv ile teşefonda konuştuğunuzda belirtin ben kendi evinle çocuğumla anca ilgiliyim sorumluluk benim değil abisinin diye bari de siz kötü olmayın.
Bu sene de idare edin seneye kabul etmeyin derim.

Ben kendi kardeşimin sorumluluğunu alamam. Büyük cesaret. Yaşadıkları yerde hiç lise yok mu yanınıza aldınız?
Var da burada gittiği turizmle alakalı, memleketlerinde düz lise vardı.

Böyle kendi evladına bakmayıp sağa sola salan anne babalara sinir oluyorum. Ama kabul etmişsiniz bakmıycaz artık demekte olur mu bilemedim. Bu yıl idare edin bari
Bir yıl çabuk geçer mi :(

Böyle bir şeyi baştan kabul etmemeliydin insanı sürekli dipdibe yaşamak yorar çünkü ki seni de yormuş yediği ekmek bile gözünden kaçmaz olmuş bu saatten sonra git diyemezsiniz en iyisi eşin alsın karşısına konuşsun bi takım kurallar koyun uysun
Eşimden korkar bir bakışı yeter, ama sabah gidiyor akşam geliyor işten, ben söylesem benim arkamda durur kardeşine de çeki düzen vermesini söyler, ama sanki nasıl desem, hevesliydin şimdi noldu izlenimi oluşsun istemem, benim ailemle neden geçinemiyorsun diye şaka yollu söyler de ne bileyim..

Eşiniz maddi olarak destek alsın en azı dan ayda 300 en az düzenli yatırsınlar eşiniz konuşsun. Daha bunun devamı da gelixek kitap parası gezme parası vs..
Baştan hata yapmışsınız başına birşey gelse Allah korusun ilk ekşicekleei sizsiniz. Bu nedenle kv ile teşefonda konuştuğunuzda belirtin ben kendi evinle çocuğumla anca ilgiliyim sorumluluk benim değil abisinin diye bari de siz kötü olmayın.
Bu sene de idare edin seneye kabul etmeyin derim.
Valla o konuda haklısın devamı gelir şimdiden başladı para ver diye. Kv zaten konuşmuyorum. Aslı varsa bana selam söyler as derim o kadar :)

En başta getirmemeniz gerekirdi , yaşlar da yakın , baba gibi olamaz eşiniz.Ergen çocuk zaten.Şimdi çocuğa evi dar etmeyin bari.Bir sene sonra kendi şehrine gidebilir tekrar.Çocuk çok okula düşkün bi' çocuk gibi durmuyor anlattıklarınızdan.
Öğretmenleriyle konuştuk, çok memnunlar, başarılı falan diyorlar da bilemedim şimdi. Getirmemem gerekirdi de eşimi kıramadım, aksine çok düşkün o kardeşine

Lise çağında çocuk büyütmenin, okutmanın ne gibi bir yararı olacağını umdunuz ki yararında çok zararı oldu diyorsunuz? Tipik ergen davranışları, hatta çoğu çocuk bulaşık, masa toplama gibi işleri bile yapmıyor bu devirde. Telefon ve televizyon konusunda abisi kısıtlama getirebilir, daha çok ders çalışması için ağırlığını koysun. Siz bir şey derseniz kötü olursunuz, ama eşinizle birlikte kurallar koyup o kurallara uyması konusunda ısrarcı olun.

Bi insan kendi ailesinden başka kimseyle rahat edemez bunu bilir bunu derim bu şekilde iyilik yapmak niyetiyle adılan adımlarda hep kötü taraf ev sahibi olur,huzur kaçar aranız bozulur. Mesafe her zaman iyidir.bi kere gelsin demişsiniz başka çare yok

Lise çağında çocuk büyütmenin, okutmanın ne gibi bir yararı olacağını umdunuz ki yararında çok zararı oldu diyorsunuz? Tipik ergen davranışları, hatta çoğu çocuk bulaşık, masa toplama gibi işleri bile yapmıyor bu devirde. Telefon ve televizyon konusunda abisi kısıtlama getirebilir, daha çok ders çalışması için ağırlığını koysun. Siz bir şey derseniz kötü olursunuz, ama eşinizle birlikte kurallar koyup o kurallara uyması konusunda ısrarcı olun.
Evde bir yararı dokunmasında. Ha yapıyor derler toplar ama insan onu demesi lazım yani kendiliğinden bunu da ben yapayım demez. Kurallar konuluyor kısıtlanıyor ancak abisinin yokluğunu fırsat biliyor. Geçenlerde tvnin kumandasını sakladım, sağı solu karıştırmış.

Bi insan kendi ailesinden başka kimseyle rahat edemez bunu bilir bunu derim bu şekilde iyilik yapmak niyetiyle adılan adımlarda hep kötü taraf ev sahibi olur,huzur kaçar aranız bozulur. Mesafe her zaman iyidir.bi kere gelsin demişsiniz başka çare yok
Katlan diyorsun :(

Var da burada gittiği turizmle alakalı, memleketlerinde düz lise vardı.

Bir yıl çabuk geçer mi :KK43:

Eşimden korkar bir bakışı yeter, ama sabah gidiyor akşam geliyor işten, ben söylesem benim arkamda durur kardeşine de çeki düzen vermesini söyler, ama sanki nasıl desem, hevesliydin şimdi noldu izlenimi oluşsun istemem, benim ailemle neden geçinemiyorsun diye şaka yollu söyler de ne bileyim..
O zaman hevesin kaçmış gibi konuşma bi takım kurallar koyarsak hepimiz daha rahat ediceğiz diye gir konuya.söz konusu dersane falan olsa anlarımda okul için nasıl bu sorumluluğun altına girdiniz dört sene nasil geçer ki

Beklentiniz fazla

Liseye giderken sofra da toplamadım çamaşır da asmadım

Okula gidip dersini çalışsın yeter diye yetiştirildik

Siz ne bekliyordunuz ki kızı çağırırken
Erkek mis damdan kiz olsa biraz daha yumusak davranabilirdi. Erkek cocuk zor yahu.

Ogrenci okutmak sevaptir da gidip durumu olmayan birine burs verirsin okutursun vs. Kardesi ortada mi kalmisti ki boyle seylere girdiniz? Cok gereksiz olmus. Git denmez simdi.

Back
X