Kabul etmekle hata mı yaptım?

Sizin anlayamadığınız bir şey var farkında mısınız? Siz ideal olanı söylüyorsunuz biz de gerçeklerden bahsediyoruz. Ergen bu çocuk ve adı üstünde ‘çocuk’. Yani abisinin buraya gelince bak şöyle şöyle yapacaksın diyip onun da kabul etmesiyle olmuyor bu işler. Ergenlik döneminde hangimiz harıl harıl ders çalışıyorduk, hangimiz söz dinliyorduk? İnsanlar kendi çocuklarıyla bile anlaşamıyor ergenlikte. Bu ihtimalleri düşünmüş olmanız gerekiyordu..

14 yaşında erkek çocuğunun ev işi yapmaması normal açıkçası. Ben 14 yaşımdayken bilmezdim hiçbir şey. Şimdi yaşım geldi bütün evi tek başıma çekip çeviririm. Bu kadar rahatsız olacaksanız baştan kabul etmemeliydiniz. Anladığım kadarıyla öyle çok sorunlu asi bir çocuk değil televizyon izlemesine takmışsınız nedense. Eğer onun işlerini yapmak çok ağır geliyorsa eşiniz yardım edebilir. Ders konusunda haklısınız daha çok çalışması için abisi ciddi bir konuşma yapabilir veya televizyon belli saatlerde kapatılabilir. Maddi destek sağlamadığı için ailesinde hata var. Baştan kabul ettiğiniz için sizde hata var. Ama ben çocukta bir suç göremiyorum açıkçası. Şimdi çocuk okuluna alıştıktan sonra geri göndermek de doğru değil. Ben olsam vicdan azabı çekerdim.

Baştan düşünmeliydiniz. Lise bitene kadar sabretmelisiniz. Çocuğu göndermeniz hem ayıp hem vicdansızlık olur. Aile ile aylık belli bir miktar gönderme konusunda anlaşın rahatlarsınız.

İnsan eti ağırdır derler doğru. Başkasının sorumluluğunu almak cesaret işi. Sanırım ben kabul etmezdim. Herkesin bir aile düzeni var. Kaldı ki bulunduğunuz şehirde yurt / apart olayı çok iyi, baştan böyle bir şey düşünülebilirdi.

Keşke baştan kabul etmeseydin şimdi olmuyo git desen sen kötü olursun kusura bakma kendin edip kendin bulmuşsun

"Bir oturuşta bir buçuk ekmek yer" gibi çirkin söylemlerde bulunacağınıza keşke kabul etmeseydiniz baştan..

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Kimi abartıyorum diyor, kimi öyle diyor kimi böyle.

1. 70 tl fatura artmasının sebebi, fön aşırı derece yakıyor, benim saçlarımın uzun olmasına rağmen çalıştırmıyorum. Havalar soğuk olsa, anlarım sesimi de çıkarmam, saçları da uzun değil değil, horoz ibiği gibi tepesinde var onları kurutacağım diye uğraşıyor.

2. Ben ondan hergün bulaşık yıkamasını derleyip toplamasını beklemiyorum, kendi dağıttığını toplasın kâfi, bir de yıkanmış bulaşığı toplamanın ne zoru var?

3. Aşını da yesin, ekmeğini de, boğazında değilim, döküp saçtığı yeri toplamak çok mu zor? Her yeri süpür de demiyorum, yediği odada ekmek kırıntılarını alsa, yeter.

4. Kendi yapması gerekenleri de yapmıyor. Dersine çalış diyorum, gerekirse beraber göz atalım diyorum oralı olmuyor, ne hikmetse okul açılalı neredeyse 2 ay oldu, hep boş geçiyor dersleri, başka çocuklara bakıyorum aynı sınıftan, millet harıl harıl çalışıyor, onu da yapmıyor. Kitap oku diyorum, ben de okuyorum, yapmadığım şeyi söylemiyorum, oralı olmuyor. Aldığını aldık yere koymaz, daha bulup buluşturur, çıkartır. Tv'ye bakmayan insanım, açık olursa 5-10 dakila izlerim o kadar, yani kapalıysa açmam bile. Ya bakaın onu da geçtim de, hafta içi okul zamanı 6 da kalkar, 8 de okula gider, o vakite kadar tv izler. Oluldan gelir yemek yemeden ders çalışmadan tv izler, hafta sonları saat sabah 8 den akşam 9a kadar açık. Sonra faturayı ben abartmış oluyorum, komik :)

5. Abisinin buraya aldırma sebebi; anne babası hiçbir çocuğunun üzerine düşmemesi. Eşim de diyor ki, kimi kardeşimle ilgilenilmedi, kimi zaman maddi durum el vermedi. Bari o okusun. Her yönden imkanı var. Maddi manevi yanındayım. Memleketinden alıp gelmesi, hem abisinin gözü önünde olması, hem de o iğrenç çevreden kopması (ot, alkol vs). Ha burada yok mu? Var, ancak haberi burada abisine tez ulaşır.

6. Abisi en başında dedi, bak X buraya geleceksen, bizimle kalacaksan, evin bazı kuralları var, uyacaksın. Yengenin benim sözümden çıkmayacaksın. Yemek mo yapıyor, git bak ne pişiriyor, soe neler katıyor, olmadı sofrayı kur. Çamaşır mı atıyor, nasıl ayırdığına bak, illa as demiyorum, sadece bak. Bulaşık mı yıkıyorn sen de kurula. Evi mi süpürüyor, sen de ıslak sil. Bunları yapman fazla zamanını almaz. Yaptığın eleyse, öğrendiğin kendine diyor eşim. Kardeşi de bunu bileeeee bileeee kabul etti.

Bunları eşin kendisi de yapıyor mu diye soran olmuş, inanır mısınız, kimi zaman o beni yönlendirir, mesela bazen yorgun olurum bebekten dolayı geceleri uyumadığım.olur gaz sancısından ötürü, bana der; hatun emzirdiysen ben altını alır ilgilenirim, sen dinlen. Temizliğe başlarım; hatun sen orayı yap, ben burayı hallederim. Yemek yaparım; hatun sen onu yap, ben bu yemeği vurayım (aşçı kendisi). Ve belki de mesleğinden dolayı bu temizlik titizlik pratiklik.
Bu kadar net kurallar belirlenmiş ve bazı şeyleri yapan bir çocuk ki ergen bunu da kabul edin. Eve kabul etmekle hata etmiş olabilirsiniz ama kendince uyumlu bir çocuk bunu kabul edin ki anne kız arasında bile birçok problem oluyor, TV için mesela esinize söyleyerek ders çalışmasına ağırlık vermesini isteyebilir esiniz, birde bebek var ev işi değil ama kendi işini kendin yap diyebilirsiniz, odası toplama çamaşır vs yediği tabağı da toparlayıp makineye koyabilir. Eğer ki ev işi yap derseniz bu sefer yılsonu dersler kötü gelince iş yapmaktan ders çalışamadım der ve aile içi problem olur.
Maddi olarak da eşiniz aileden direk istesin

Kaç zsmanlıpıns geldi ?
Ne kadar kalacak ?
Başta hata etmişsiniz kabul ederek.
Ya eşinizle acık acık Konuşun
Gitmesi konusunda eşin Eğitimine destek olsun. Ya da evinize kurallar koyun ona uysun.

14 yaşında bi ergeni evinize alıp da uyumlu şekilde yaşayabileceğinizi düşündünüz mü gerçekten?

Back
X