Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Kimi abartıyorum diyor, kimi öyle diyor kimi böyle.
1. 70 tl fatura artmasının sebebi, fön aşırı derece yakıyor, benim saçlarımın uzun olmasına rağmen çalıştırmıyorum. Havalar soğuk olsa, anlarım sesimi de çıkarmam, saçları da uzun değil değil, horoz ibiği gibi tepesinde var onları kurutacağım diye uğraşıyor.
2. Ben ondan hergün bulaşık yıkamasını derleyip toplamasını beklemiyorum, kendi dağıttığını toplasın kâfi, bir de yıkanmış bulaşığı toplamanın ne zoru var?
3. Aşını da yesin, ekmeğini de, boğazında değilim, döküp saçtığı yeri toplamak çok mu zor? Her yeri süpür de demiyorum, yediği odada ekmek kırıntılarını alsa, yeter.
4. Kendi yapması gerekenleri de yapmıyor. Dersine çalış diyorum, gerekirse beraber göz atalım diyorum oralı olmuyor, ne hikmetse okul açılalı neredeyse 2 ay oldu, hep boş geçiyor dersleri, başka çocuklara bakıyorum aynı sınıftan, millet harıl harıl çalışıyor, onu da yapmıyor. Kitap oku diyorum, ben de okuyorum, yapmadığım şeyi söylemiyorum, oralı olmuyor. Aldığını aldık yere koymaz, daha bulup buluşturur, çıkartır. Tv'ye bakmayan insanım, açık olursa 5-10 dakila izlerim o kadar, yani kapalıysa açmam bile. Ya bakaın onu da geçtim de, hafta içi okul zamanı 6 da kalkar, 8 de okula gider, o vakite kadar tv izler. Oluldan gelir yemek yemeden ders çalışmadan tv izler, hafta sonları saat sabah 8 den akşam 9a kadar açık. Sonra faturayı ben abartmış oluyorum, komik :)
5. Abisinin buraya aldırma sebebi; anne babası hiçbir çocuğunun üzerine düşmemesi. Eşim de diyor ki, kimi kardeşimle ilgilenilmedi, kimi zaman maddi durum el vermedi. Bari o okusun. Her yönden imkanı var. Maddi manevi yanındayım. Memleketinden alıp gelmesi, hem abisinin gözü önünde olması, hem de o iğrenç çevreden kopması (ot, alkol vs). Ha burada yok mu? Var, ancak haberi burada abisine tez ulaşır.
6. Abisi en başında dedi, bak X buraya geleceksen, bizimle kalacaksan, evin bazı kuralları var, uyacaksın. Yengenin benim sözümden çıkmayacaksın. Yemek mo yapıyor, git bak ne pişiriyor, soe neler katıyor, olmadı sofrayı kur. Çamaşır mı atıyor, nasıl ayırdığına bak, illa as demiyorum, sadece bak. Bulaşık mı yıkıyorn sen de kurula. Evi mi süpürüyor, sen de ıslak sil. Bunları yapman fazla zamanını almaz. Yaptığın eleyse, öğrendiğin kendine diyor eşim. Kardeşi de bunu bileeeee bileeee kabul etti.
Bunları eşin kendisi de yapıyor mu diye soran olmuş, inanır mısınız, kimi zaman o beni yönlendirir, mesela bazen yorgun olurum bebekten dolayı geceleri uyumadığım.olur gaz sancısından ötürü, bana der; hatun emzirdiysen ben altını alır ilgilenirim, sen dinlen. Temizliğe başlarım; hatun sen orayı yap, ben burayı hallederim. Yemek yaparım; hatun sen onu yap, ben bu yemeği vurayım (aşçı kendisi). Ve belki de mesleğinden dolayı bu temizlik titizlik pratiklik.