Kabullenemiyorum...

Geçmiş için evlilik bitirmek ?
Hani ona güzel bir ders verebilirdin. Çünkü geçmiş baya bir GEÇ-MİŞ.
Bana göre çok gereksiz bir eylem. Adam üstünü kapatmış. Üstelik evliliginizde önüne çıkıp da seni rahatsız eden bir şey değil.
Evet yalan söylemiş olması üzücü ama, burnunu sürtmek yerine ayrılmak ne bileyim ya üstelik de gebesin.

Olayı çok fazla dramatize ediyorsunuz sizden önce olmuş bitmiş bir olay sizin için bebek heyecanı ilk değilmiş diyorsunuz ama yalan söylemesinden rahatsizsiniz ya bu olayı unutup önüne bakacaksın eşinle yada boşanıp önüne bakacaksın ama boşanman saçma olur her erkek yapıyor yalansız evlenen var mı ki bu dünyada ??

İnsanlar Boşanıyor, eski eşinden isteyerek 3 çocuk yapmış oluyor. Geçmiş geçmiştir. Herşeyi söylemek zorunda değil. Bebeğinizle elinizle mutlu olun.
Herseyi söylemek zorunda değil, ama benimle evlenmek zorunda da değildi
Kimden olduğunu söylememisti tek gecelik demişti dün öğrendim eski nisanlisi ile olduğunu. Yalanı inandırıcı olsun diye öyle dedi yani

konu sahibi bu suçlamayı evlenmeden biliyormuş.
sorun etmemiş ki evlenmiş.
ben olsam korkardım.
dün ki nişanlısına bunu diyen adam yarın bana neler der diye.
şimdi hamile, ayrılmayı düşünüyorum diyor.
umarım aynı muameleye maruz kalmaz.

Evlenmeden önce zaten biliyormuşsunuz durumu. Bilerek evlenmişsiniz. O zaman içinizi rahatlatmış "istenmeyen bir bebek" olduğu yalanı. Ben her ne olursa olsun, karşımızdaki insanlara açık olma taraftarıyım.

Sizin o zaman ki tepkilerinizi, her ne kadar çok yanlış olsa da kişiyi yalan itenin ne olduğunu bilemeyiz. Aşırı tepkiler mi verdiniz? Adam bir nevi doğruları söylemiş ama siz aşırı tepki verdiyseniz yalan söylemiş olabilir. Haklı mı, değil ama siz de haklı değilsiniz.

Ortada istense de, istenmese de bir bebek varmış ve siz bunu biliyordunuz. İsteyerek yapılmış olması neyi değiştirirdi ki, istemeyerek olmuş olması düşüncesi sizi evliliğe itti?

Ne ben eşimin ne de eşim benim geçmişimi sorguladı. Kaç kız arkadaşı oldu? Hangileri ile beraber oldu falan bana ne bunlardan? Sadece bir tanesini biliyorum, o da bir mekanda karşılaştık öyle öğrendim. Umurum da olmadı doğrusu. Eşime de eski sevgilinle karşılaştım bugün gibi şeyler söyleyip, geçmişini deşmeye kalkmadım.

Eşinizin eski nişanlısı, sevgili artık her neyse artık ona, "Çocuk benden miydi, o bile belli değil," diyerek b*k atması beni aşırı derecede irite etmişken, siz bunu gayet o zaman sindirmişsiniz. Şimdi bana yalan söyledi diye dertlenmeniz anlamsız. Karşımdaki erkek hayatına girmiş birisi hakkında bunu söylese, bebeklerinin olup olmadığından ziyade başka bir kadına iftira atmasını sindiremezdim ben. Yani siz de masum değilsiniz kusura bakmayın. Başka bir kadın için ima ettiği şeyler sizi tatmin etmiş ve evlenmişsiniz.

Geçmişini anlatmak istememiş ya ne var bunda. Siz eşisiniz yaradanı değil. Siz yokken olmuş şeyler için neden böyle davranıyorsunuz. Millet karısını aldatıyor siz geçmişi diyorsunuz. Hamilesiniz ondan bu duygusallık ama bence yanlış yaptığınız şey. Bi orta yol bulun aslında seni anlıyorum bana anlatmak istememişsin bende hamileyim o yuzden cok taktım ama benim için önemli olan benle geçirecegin yıllar ve bu süreçte yalan istemiyorum.. Diyin. Ve uzatmayın derim. O onun geçmişi sizi hiç baglamaz.

Eski nişanlısına dair bir his beslemiyosa ve siz bilerek evlenmişsiniz ve hamilesiniz kendinizi üzmeyin ve sakin olun size bir yanlışı yoksa evine bağlıysa üzmüyosa devam edin.

Bana o zamanlar tek gecelikti dedi yani yalanı inandırıcı olsun diye. Eski Nisanlimdi ondandi bebek demedi şuan inkar etmiyor zaten o günü kurtarmak için öyle bir yalan söylemiş. Kısaca bir konu üstünde durmadan yalan var ve ben artık her sözüne yalan olarak bakıyorum. Ailesi vs de biliyormus durumu, ben kabul etmeyeceğim diye daha da çirkin yalanlar söylemiş yani

Eski nişanlısına dair bir his beslemiyosa ve siz bilerek evlenmişsiniz ve hamilesiniz kendinizi üzmeyin ve sakin olun size bir yanlışı yoksa evine bağlıysa üzmüyosa devam edin.
Eski nisanlisindan olduğunu bilmiyordum... Bana tek gecelik, babası ben miyim bilmiyorum diye söylemişti baştan. O zamanlar bende sağlık problemi vardı doktor çocuğun olmaz demişti yani bende o zaman çocuk ondan değildir zaten diye düşünmüştüm...

Adam zamanında biseyler yasamıs,sizi ne enterese eder ki?
Onların arasındaki bi meseleymis,kapanmis gitmis,
Ay sacmalıyorsunuz artk hanımlar.
Geri kafalı değilm demissiniz ,Allahtan değilsiniz yani.

sizin için şu an sorun olan yalan söylemesi?
büyük tepkiler verdiyseniz geçiştirmiş.
bana sorarsanız geçmişi hiç sormamalıydınız, ama madem konuşuldu benden önce diyebilmeliydiniz.
ama siz bm’yle bir şey söylese onunla evlenmeyeceğimi biliyor diyorsunuz.
ki çok anlamsız.
tek gecelik ilişkiden bebek iddiası, nişanlısından olan bebekten çok daha kötü bence.
ama siz diğer türlüsüne tamam diyip buna kabul edemezdim diyorsunuz

yok derdiniz benim ilk heyecanım onun değil ise, adam kucağına almamış ki çocuğu?
velev ki aldı, 3 çocuğum var.
3 ünde de bambaşka hissettim.
3 ü de herşeyim. 3 u de ilkim.
böyle bir ayrım söz konusu olamaz.

İyi de siz nişanlıyken adam resmen ağzından kaçırıp itiraf etmiş. Sonra da şaka yaptım dememiş ki bilmeden evlendim diyesiniz... Aksine savunma olarak benden olduğu bile belli değildi diyerek daha da batırmış. Siz baya bile bile evlenmişsiniz. Kanıtlamak için de atla karayı seçip olayı sadece daha detaylı öğrenmişsiniz.
Herşeyi geçiyorum böyle bir şüphe ile evlendiğinizi varsaysak dahi şuan bu tavrı sergilemeye hakkınız yok. Bu konu madem sizin için bu kadar hassastı, nişanlıyken "ya olmuşsa" deyip ayrılmalıydınız.

Yalanlar üzerine bir evlilik kurmuş size göre evet öyle.bende yalana tahammül edemem ve yalan bulursam söylediği herşeyin doğruluğundan şüphe duyarım.ama onun ilk bebek heyecanı değil benim ilk diye kendinizi boşuna üzmeyin öyle olsa kimse ikinci,üçüncü çocuğunu sevemez.her bebek ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk.esim ilk hamileliğimde nasıl heyecanlıydiysa ikincide de aynıydı.ikisinin doğumunda da çok mutluydu.ikisini de çok sever. Hem inşallah çocuğunuz doğduğunda onun da ilk çocuğu olacak.digerinin yüzünü görememiş bile.bundan sonra hayatınızda asla yalan olmadan devam edin ve geçmişi çok kurcalamayın ve bunun bebeğiniz için yapın. Başka daha büyük sorunlar olursa o zaman ayrılığı düşünebilirsiniz ama bunun için değmez ayrılmaya. Bebek olmasaydı olabilirdi ama şimdi onun için denemelisiniz.

Bir de sağlık sorunu olduğunu doktorunun bebeği olmayacağını söylemişti yani cidden bende düşünmedim bebek ondan diye. Kız benimle ilişkisi olsun diye yalan söyledi diye çevirmişti. Yoksa bile bile evlenmedim öyle şeyler söyledi ki olmayan şey değil hayatta da görebildiğimiz bir örnek kızın hamilelik yalanı kullanması bende öyle düşünmüştüm. Bir de zaten istemiyordum kızı bir daha görmedim bile deyince inandım. Ama olay bambaşka çıkti.. Tek gecelik dediği eski nişanlisi çıktı, doktor yalanı çıktı, neden korunmadin bile demiştim kondom kullanma tarihi geçmiş koruyuculugu azalmış demişti ya hastalık kapsaydin demiştim... Çok güzel oynamış yani

Ben hangi kısmını sıkıntı ettiğinizi anlamadım.

Yalan söylemesi ise, evet haklısınız. Çünkü siz kabul edemezsiniz diye başka neler söyledi diye düşünür insan. Başka ne yalanları varmış?

Bebeğin düşmesi ise, adam mı düşürmüş ki onun suçu ne? Onda suçlanamaz bence

canım benim belki de hamile olduğun için çok kırılgan hissediyor olabilirsin. Keşke hamilelikten sonra kararını versen. Hayatta herkes hata yapar. Mesela geçmişte başkasına aşık olmuşuzdur ama şimdi unutmuş ve bi başkasını seviyoruz. İnsanoğluyuz geçmişteki duygular kalıcı değil geçiyor. Bu da öyle bence geçmişe takılıp kalmak sadece seni üzer. Bizim de geçmişimizde hatalarımız oluyor ama olmasaydı yapmasaydım deyip çakılırsak hayatı zehir ederiz kendimize. Seni ilgilendiren şey senden sonra yaşadıkları olsun senle beraberken yaptığı hatalar olsun geçmişi değil. İlk hamileliğini kendine zehir etmemelisin.

Eski nisanlısıymıs ve olan olmus yani bunun icin mi boşanacaksınız?
Sizin gecmisinizde bi hatanız yok mu?
Sizden önce sevemez mi birini?
Bir şeyler yasayamaz mı?
Siz eşinizden önce sevmediniz mi?
Birde ilk heyecanı degil diye dusunuyormussunuz simdi cocugu olanlar ikinci cocugunda daha mı az seviniyor?
Gecmise degil önüne bakman gerek.

Ne zaman bir erkek "benim exim psikopat, bana taktı, takıntılı, hasta" gibi bir cümle kursa altından çok başka bir hikaye çıkıyor.
Acaba kadına naptı da çıldırttı diye düşünüyorum.

İngilizce ama şu tweeti severim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…