Bazen korunmakta fayda etmiyor demekkiiLinç etmek gibi diil de madem istemiyordunuz korunsaydınız 2022 yılındayız yahu![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bazen korunmakta fayda etmiyor demekkiiLinç etmek gibi diil de madem istemiyordunuz korunsaydınız 2022 yılındayız yahu![]()
Amin inşallahAllah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Allah muhabbetinizi bozmasın.
Yukarıda yazmıştım bizim aramızda 5 yaş var kardeşim bebekken ben anasınıfına giderdim. Annem kıskandığımı söyler ki bence bu doğal. Ama mesela emzik isterdim sırf nasıl bir şey merak ettiğim için. Ama annem bunu kıskanmak olarak nitelerdi. Ya da kardeşime yaptığı şekilde yumurta yapmasını isterdim çünkü tadı çok güzeldi. Ama annem kıskanıyor derdi. Mesela hala annem bize eşit davranmadığında uyarınca kıskanıyor olurum.Linc yemekten korktugum kadar varsiniz gercekten...ama 2 cocuklu olmayi dusunseydim ilki kucukken digerini dusunurdum.su an tam okul caginda ve yeni bi bebek ve yaninizda esiniz disinda bi destek olmayinca insan ilkini daha cok dusunuyor..cunku bebek daha cok zaman aliyor..digeri o kadar uysal akli basindaki huyu suyu degisiecek diye korkularim var.ister istemez kiskanclik yasanicak..ve bebek farkinda olmiycak ama digeri herseyi yasiyacak..
Yani dese ki maddi yönden korkuyorum dese anlarım , iş yönünden korkuyorum dese anlarım ama ben kendimi hamile hayal edemiyorum falanIlk çocuğu o kadar hayatinin sagliksiz bir şekilde merkezine oturtmuş ki, ikinci cocuk icin düşündüklerinin asıl ihanet olduğunu farkedemiyor.
Ozaman Allah ın bi bildiği var demekki diğer çocuğunuz küçük mü ve kaç aylık hamilesiniz illaki alışırsınızBazen korunmakta fayda etmiyor demekkiiolucagi varsa oluyor iste..ben korunmadigimi soylemedim burda ama du mu oldu bi sekilde
Bu durumu yaşamanın sebebi kendinde demişsin zaten plansız olduğu için ama şükür et alışırsın merak etme çok yakın tanıdığım biri daha vardı seninle aynı durumu yasayan ama şuan çok mutlu çocuğa ihanet değil onun için çok güzel birşey yapıyorsun kardeşi oluyo bu dünyada anne babadan sonra insan bı kardeş dayanağı ariyo o yüzden kendini bu şekilde motive et düşünsene sen ve eşin Allah gecinden versin ama bu hayattan gittiğinizde o yanlız başına kalıcak ne kadar büyük olursa olsun insan sevincini hüznünü biriyle paylaşmak ister.ikisi birbirine tutunacak Allah sağlıkla kucağına versin canimYeni hamileyim,beklemedigim bi durumdu..1cocugum var Allah bagislasin hepimizinkini...su an kabullenemiyorum bebek durumunu.sanki diger cocuguma ihanet ediyormusum gibi geliyor..planli bi durum degildi ondan mi bilmiyorum ama nerden cikti bu durum diye dusunmuyor degilim..linc etmeyin lutfen..Allahin verdigi basimizin ustunde ama alisamiyorum...kabullenemiyorum kendimi hamile gibi hissedemiyorum...bunu yasayip toparlanabilen anneler var mi benim gibi??ne zaman kendime gelirim??kendimi hic 2cocuklu hayal etmemistim bile...
Şöyle düşünün siz düşünmüyordunuz ama bu dünyaya gelmeyi o seçmedi. Dogdugunda korkularınızın ne kadar yersiz olduğunu anlayacaksınız çocuğunuzun en yakın arkadaşını doğurmuş olacaksınız onlar iki kardeş sizlerden bile daha yakın olacaklar.Linc yemekten korktugum kadar varsiniz gercekten...ama 2 cocuklu olmayi dusunseydim ilki kucukken digerini dusunurdum.su an tam okul caginda ve yeni bi bebek ve yaninizda esiniz disinda bi destek olmayinca insan ilkini daha cok dusunuyor..cunku bebek daha cok zaman aliyor..digeri o kadar uysal akli basindaki huyu suyu degisiecek diye korkularim var.ister istemez kiskanclik yasanicak..ve bebek farkinda olmiycak ama digeri herseyi yasiyacak..
Yaşım ileri olduğu için çocuğuma kardeş düşünmüyordum ama bu yadığınızdan sonra kestra üzüldüm uaomayarak ona ayırca haksızlık mı ediyorum diyeTek çocuk bir arkadaşım var. Kardeşi olan insanlara o kadar özeniyor ki. Ailesi yaşlı insanlar kuşak farkı olduğu için bir evin içinde çok yalnız hissediyor. Benim kardeşim var aramızda 5 yaş var. Allah yokluğunu göstermesin her zaman varlığına şükrederim. O benim en yakın arkadaşım ve olmasa gerçekten ben güçsüz biri olurdum.
O yüzden lütfen ihanet falan bu tür sağlıksız düşüncelere girmeyin. Kardeşinin olacak olması ona iyi gelecektir.
İki tane kız kardeşim var küçükken kiskandigim olmuştur ama onlar sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum paylaşmayı öğrendim belki beni olgunlaştırdilar yarı anne gibi oldum onlara iyi ki de varlar . Sizin etrafinizda kardeş olan insanlar yok mu hiç iki kardeş görmediniz mi anlamadım hayatın akışında zaten bu var sizin ilk çocuğunuzu bu kadar pamuklara sarmaya çalışmanız da sağlıklı değilLinc yemekten korktugum kadar varsiniz gercekten...ama 2 cocuklu olmayi dusunseydim ilki kucukken digerini dusunurdum.su an tam okul caginda ve yeni bi bebek ve yaninizda esiniz disinda bi destek olmayinca insan ilkini daha cok dusunuyor..cunku bebek daha cok zaman aliyor..digeri o kadar uysal akli basindaki huyu suyu degisiecek diye korkularim var.ister istemez kiskanclik yasanicak..ve bebek farkinda olmiycak ama digeri herseyi yasiyacak..
Bir arkadaşım aynı şeyi yaşsdı. İlk çocuğumu güzelce büyütmeye çalışayım derken ikincinin gelmesi ilk çocuğuma haksızlık mı olacak ya yererince ona vakit ayıramazsam vs gibi endişelerinden bahsetmişti o da. Birkaç ay önce doğdu ve çok mutlular. Ve ablam da ikinciyi hiç düşünemzken hamile kalmıştı. Hatta duyunca üzülmüştü vs ama doğdıktan sonra hepsi geçiyor. Sürecinizi, eşinizle ve oğlunuzla doya doya keyifle geçirin. Çocuğunuzun bir kardeşinin olması çok güzel. Rabbim sağlık versin hepinizetesekkure
Tesekkurederim anlayisli yorumunuza..buraya sanki insanlar konu acani linc etmek icin yaziyorlar gibi geliyor.yeni uyeyim ve biraz olsun moral,destek gelsin istemistim sadece..ama yorumlar insanin sinirini bozucu turden..pisman olmadim degil konu actigima..bi daha konu acmak mi amannn amannnBir arkadaşım aynı şeyi yaşsdı. İlk çocuğumu güzelce büyütmeye çalışayım derken ikincinin gelmesi ilk çocuğuma haksızlık mı olacak ya yererince ona vakit ayıramazsam vs gibi endişelerinden bahsetmişti o da. Birkaç ay önce doğdu ve çok mutlular. Ve ablam da ikinciyi hiç düşünemzken hamile kalmıştı. Hatta duyunca üzülmüştü vs ama doğdıktan sonra hepsi geçiyor. Sürecinizi, eşinizle ve oğlunuzla doya doya keyifle geçirin. Çocuğunuzun bir kardeşinin olması çok güzel. Rabbim sağlık versin hepinize
Ben ilk üye olduğumda da aynı şoku yaşadım. TakmayınTesekkurederim anlayisli yorumunuza..buraya sanki insanlar konu acani linc etmek icin yaziyorlar gibi geliyor.yeni uyeyim ve biraz olsun moral,destek gelsin istemistim sadece..ama yorumlar insanin sinirini bozucu turden..pisman olmadim degil konu actigima..bi daha konu acmak mi amannn amannn
Bir tanecik kardeşim var kendim afedersin ağzına ederim ama başkasına agzını actırmam.Annem hep sen onun küçük annesisjn diyerek büyüttü bizi şimdi diyorum ki ailemden kalan en güzel miras kardeşim Allah yokluklarını göstermesinİki tane kız kardeşim var küçükken kiskandigim olmuştur ama onlar sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum paylaşmayı öğrendim belki beni olgunlaştırdilar yarı anne gibi oldum onlara iyi ki de varlar . Sizin etrafinizda kardeş olan insanlar yok mu hiç iki kardeş görmediniz mi anlamadım hayatın akışında zaten bu var sizin ilk çocuğunuzu bu kadar pamuklara sarmaya çalışmanız da sağlıklı değil
Bu arada istemediğiniz gebeliği de sonlandırabiliyorsunuz ilerde ilk çocuğunuza senin için diğerini aldirdik dersiniz iki gün sonra bu ilk çocuk evlenme çağına gelince karısına veya kocasına da dersiniz ben onun için diğerini aldırdım diye artık size kesin sınır koylarlar yani sağlıksız düşünceleriniz var
Bende aynı yorumu yapmıştım yukarda hanımefendi korunduğunu söylemiş herhalde spiral kaydı yada kondom yırtık çıktıIhanet böyle bir şey değil yalnız karninizdakine ihanet ediyosunuz eğer illâ bi ihanet olacaksa.. madem hayal etmiyordunuz iki çocuklu halinizi, sprial,kondom hatta ve hatta tüp bağlamaya kadar önleminizi almaliydiniz
Ayy gerçekten öyle kardeş gibisi var mı ya bu dünyadaBir tanecik kardeşim var kendim afedersin ağzına ederim ama başkasına agzını actırmam.Annem hep sen onun küçük annesisjn diyerek büyüttü bizi şimdi diyorum ki ailemden kalan en güzel miras kardeşim Allah yokluklarını göstermesin![]()
Baska ne olabilir ki??tam okul caginda ve derslerine yardimim azalicak ilgilenmiycem diye..yoksa evlat evlattir ayrim yapilir mi?ama bebek daha cok zaman alicak sanki digerini surekli ihmal edicem gibi geliyorİhanet etmekten kastınız büyüğe yeterince zaman ayırmama korkusu, ona olan ilginin azalma korkusu mu? Öyle ise anlayabiliyorum sizi