• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabullenemiyorum

Bende kaç gündür sitem ediyorum neden se,Allahım neden 3 düşük yaşadım da ,istemeyene veriyorsun diye.
Al iste yine can sikici bi yorum daha..hanimefendi Allah tez zamanda saglikla bebeginize kavustursun insallah..dualrim sizinle...ama bu tarz yorumlarinizi lutfen kendinize saklayin.insanlarin motive olmaya ihtiyaci var sizin laf sokmaniza degil..!!!

Allahin verdigi basimin ustundedir herzaman.sadece burda biraz moral destek verici yorumlar gormek,evett yapabilirsin kadinlar herseyi basarir diye yorumlar okumakti amacim..yakinimda kimsede yok desteksiz buyutucem yavrularimi gozum korkuyor cokkk..birazcik motivasyona ihtiyacim vardi ama burdaki yorumlar insani alasagi ediyor cidden
Merhaba kötü niyet ile söylemedim sadece sizin yerinizde olsam ben bu şekilde bir yol izlerdim herkesin inancı farklı

Ha 2 çocuk ha tek çocuk. Hani hiç çocuğunuz olmasa, ben çocuklu hayat istemiyorum demenizi anlarım da, zaten varmış bi tane. Ona da arkadaş olur.

Bence zaten tek çocuk olmak daha zor. Yarın öbür gün bizler ölüp gideceğiz, o zaman çocuklarımızın birbirine destek olması, her şart altında birbirlerinin arkalarını kollamaları daha güzel değil mi?
Allah razi olsun anlayisli yorumunuz icin..keske her yazan bu sekilde yaklassa bu konuya...iste buna ihtiyacim var..o yuzden buraya derdimi yazdim

Baska ne olabilir ki??tam okul caginda ve derslerine yardimim azalicak ilgilenmiycem diye..yoksa evlat evlattir ayrim yapilir mi?ama bebek daha cok zaman alicak sanki digerini surekli ihmal edicem gibi geliyor
Büyük kaç yaşında benim büyük 8 yaşında küçük 7 aylık çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı.. belki boşuna evham yapıyorsunuzdur

Büyük kaç yaşında benim büyük 8 yaşında küçük 7 aylık çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı.. belki boşuna evham yapıyorsunuzdur
Belkide...zaten burda konu acma sebebimde buydu birazcik destek,moral...belki bosa evham yapiyorum dediginiz gibi hersey yolunda olucak insallah ama iste dusunmeden edemiyorum simdidenn🤷‍♀️Gelecekti halim gibisiniz..yaslarda ayni olacak..umarim korktugum gibi olmazzda ustesinden gelirim

Allah razi olsun anlayisli yorumunuz icin..keske her yazan bu sekilde yaklassa bu konuya...iste buna ihtiyacim var..o yuzden buraya derdimi yazdim

Bi de düşündüm şimdi, bizim bütün sülalenin neredeyse hepsi 2 çocuklu ve çocukların arasında 1, bilemedin 2 yaş var. Hiçbir büyük çocuk da bana haksızlık edildi demedi şimdiye kadar. Hatta küçük çocuklar daha şansız, hep büyüklerin eskileri ile büyüdüler.

Al iste yine can sikici bi yorum daha..hanimefendi Allah tez zamanda saglikla bebeginize kavustursun insallah..dualrim sizinle...ama bu tarz yorumlarinizi lutfen kendinize saklayin.insanlarin motive olmaya ihtiyaci var sizin laf sokmaniza degil

Al iste yine can sikici bi yorum daha..hanimefendi Allah tez zamanda saglikla bebeginize kavustursun insallah..dualrim sizinle...ama bu tarz yorumlarinizi lutfen kendinize saklayin.insanlarin motive olmaya ihtiyaci var sizin laf sokmaniza degil..!!!
Laf sokmuyorum hanımefendi,az önce arkadaşların yazdığı gibi,böyle bir paylaşım yapıyorsanız bu tarz yorumlarda hazırlıklı olmalısınız,öyle değil mi? yada korunabilirdiniz.bu devirde cahil kimse kalmadı dimi.rahatlayacaksınız şöyle diyim ozaman insanın kardeşinin olması çok güzel bir duydu,tabi her kardeş için geçerli değil,çocuğunuzun bu hakkını elinden almayın.

Belkide...zaten burda konu acma sebebimde buydu birazcik destek,moral...belki bosa evham yapiyorum dediginiz gibi hersey yolunda olucak insallah ama iste dusunmeden edemiyorum simdidenn🤷‍♀️Gelecekti halim gibisiniz..yaslarda ayni olacak..umarim korktugum gibi olmazzda ustesinden gelirim
Hiç korkmayın derim. Kardeşine bakarken kızım en büyük yardımcım😂 ama şu bir gerçek artık onla eskisi kadar oynayamıyorum. Zamanım olmuyor. Hatta rehber öğretmenine söylemiş annem kardeşim doğduktan sonra benle pek oynamıyor diye. Geçen hafta devamlı kardeşi kanguruda kutu oyunu oynadık 🙃

Laf sokmuyorum hanımefendi,az önce arkadaşların yazdığı gibi,böyle bir paylaşım yapıyorsanız bu tarz yorumlarda hazırlıklı olmalısınız,öyle değil mi? yada korunabilirdiniz.bu devirde cahil kimse kalmadı dimi.rahatlayacaksınız şöyle diyim ozaman insanın kardeşinin olması çok güzel bir duydu,tabi her kardeş için geçerli değil,çocuğunuzun bu hakkını elinden almayın.
Iste bu tarz yorumlari kadin kadina yapmamali!!zaten hayat zor,herkes yasadigini biliyor...bide ustune bu kadar sacma yorum gelince insan sasiriyor..cahillik konusuna gelince okumus,neyin ne dugunu bilen biriyim ki korunmaninda!!diger yorumlari okumamissiniz sanirim..Allah tez zamanda bebeginize kavustursun dilerim hayirli gunlerr..

Yeni hamileyim,beklemedigim bi durumdu..1cocugum var Allah bagislasin hepimizinkini...su an kabullenemiyorum bebek durumunu.sanki diger cocuguma ihanet ediyormusum gibi geliyor..planli bi durum degildi ondan mi bilmiyorum ama nerden cikti bu durum diye dusunmuyor degilim..linc etmeyin lutfen..Allahin verdigi basimizin ustunde ama alisamiyorum...kabullenemiyorum kendimi hamile gibi hissedemiyorum...bunu yasayip toparlanabilen anneler var mi benim gibi??ne zaman kendime gelirim??kendimi hic 2cocuklu hayal etmemistim bile...
Bennn✋ Büyük oğlum bir buçuk yaşındaydı. İkinci asla aklımda yoktu hatta aldiracaktim eşimle aramız da kötüydü. Doğana kadar da zor günlerimiz geçti. Şimdi 1 buçuk yaşında kurban olurum ona iyi ki olmuş. Evimizin neşesi ağzımızın tadı. Bakmalara doyamıyorum. Biraz sabır canım. Emin ol onun varlığı iyi gelecek ☺️

İnsan olduğumuza göre tüm hislerimiz normaldir. Aslına bakarsanız ikinci çocuk biraz daha ilgisiz büyüyor😊 İlk çocuğumla geçirdiğim baş başa zamanı ikinci çocuğumla geçiremedim. İlk çocuğumun yemeğinden etkinliğine kadar bam başkaydı. Ama onlar birbirlerini o kadar seviyorlar bir birleriyle o kadar zaman geçiriyorlar ki, gayet mutlular.
İkisini de çook çok seviyorum. Bir sevgi bu kadar eşit nasıl bölünür bilmiyorum. Kucağınıza aldığınızda tüm endişeleriniz mutluluğa dönecek.
Şu an bu hislerinizi çocuğunuza aktarmamaya bakın. Güzel şeyler düşünün güzel olsun. Sağlıkla gelsin bebeğiniz, her şeyin üstesinden gelebilirsiniz🙏🏻

Ben anlamadim desem ayip olur mu ?
Neden ihanet oluyor ki..

İkinci çocuk dediler koşa koşa geldim hehe. İkinci oğlum isteyerek oldu. Aralarında 5 yaş var. İsteyerek olmasına rağmen bir süre tuhaf hissettim. Hamile değilim gibi ne yapacağım Allah Allah der gibi. Karnım iyice büyüyene kadar adapte olamadım. Hatta ilk sağlık ocağı kontrolüne gittik, bebege bakılıyor büyük de bir şey söyledi istemsizce ona yöneldim. Hemşire uyardı annesi bebeğin şu an sana daha çok ihtiyaci var. O zaman kafama dank etti. Bir bebeğim daha var 🥰 abisi tük süreci bizimle yaşadı, o sordu ben anlattım. Kardeşi için oyuncaklar, kıyafetler almak istedi. Sordu, sordu... Kardeş doğdu abisini hiç uzak tutmadım. Bir odada hepimiz beraber uyuduk yeri geldi. Alt değiştirirken hep hadi malzemeleri al gel dedim, bak sen de böyle ufaciktin dedim, küçüklük hâlini gösterdim. Bebek bir yaşında. Abisi çok seviyor. Onunla oynamayı da ayrıca seviyor. Kardesini koruyor vs.
Abi şu an anasınıfına gidiyor. Okula beraber gidip geliyoruz. Ödevlerini yaparken kardeşi de oyuncaklarla oynuyor ya da kardeşin uyumasını bekliyoruz. Kendisi yapı itibariyle kıskanç bir çocuk değildir zaten. Bebekleri de çok sever. Bu süreç bu yüzden zor olmadı. Bir tek eşim var yakınımda yardımcı olacak başka kimsem yok. Yetiyoruz bir sekilde. İşe başlayınca ne olacak bilmiyorum ona da ayrıca bakarız artık 😅

Her çocuk yeni çocuk. İlk çocuğunuza haksızlık olup olmayacağını sizin tavırlarınız belli edecek. İkisiyle ilgilenirken bir denge kurmalı, öncelikle siz rahat hissetmelisiniz. İlk çocuğu kardeşiyle ayrı tutmamalisiniz. Her süreci sizinle yaşamalı. Kardeşinin durumunu algılamalı. Onun bebekligine dair uzun uzun konuşmalısınız yeri geldikçe.
Annelik hiç bitmeyen bir vicdan muhasebesidir. Hissettikleriniz de içten içe çok doğal. Yapacağınız en önemli şey çocuklarınızı çok sevmek, koşulsuz sevmek ve bunu onlara hissettirmek. Gerisi her türlü halloluyor.

Allahin verdigi basimin ustundedir herzaman.sadece burda biraz moral destek verici yorumlar gormek,evett yapabilirsin kadinlar herseyi basarir diye yorumlar okumakti amacim..yakinimda kimsede yok desteksiz buyutucem yavrularimi gozum korkuyor cokkk..birazcik motivasyona ihtiyacim vardi ama burdaki yorumlar insani alasagi ediyor cidden

Hiç korkmasın gözüm bacım :))
Birinin gözü korkacak ise o ben olmalıyım üstesinden gelemem diye..
Zaten serde tembellik var, 1 yaşındaki bir çocuk evi ne kadar yalan edebilirse 2 katı kadar dağınıklık içindeyim ama çocuğum eğleniyor napim dışarıda cikamiyor diye saldım gitti..ki bu tabiki tavsiye degil ve muhtemelen sen benim gibi degilsin, 2 degil 3 çocukta üstesinden gelirsin.
Biz 6 kardeşiz ve insanın kardeşi olmasının değerini şimdi çok daha iyi görüyorum.
Esas onları tek büyütmek haksızlık gibi geliyor.
Bugün yanındayız ya yarın..
Allah uzak etsin yavrularımızı melekleri ile korusun, ya ömürleri kısa ise biz ne yaparız neyle avunuruz..
Evlat güzel şey sende biliyorsun zaten, çokta güzel ablalık ya da abilik yapar bebeğine onları oyun oynarken izlemek ben bu hayali kuruyorum.
Banada nasip olsun diliyorum.
Hamile değilim en kısa zamanda hayırlısı ile olsun istiyorum.
Sende yavrunu sağlıkla kucağına al, evinize bereket neşe getirsin 🍀🐞

Iste bu tarz yorumlari kadin kadina yapmamali!!zaten hayat zor,herkes yasadigini biliyor...bide ustune bu kadar sacma yorum gelince insan sasiriyor..cahillik konusuna gelince okumus,neyin ne dugunu bilen biriyim ki korunmaninda!!diger yorumlari okumamissiniz sanirim..Allah tez zamanda bebeginize kavustursun dilerim hayirli gunlerr..
Ablamın kısa bir hikayesini anlatmak istiyorum ,ablamın 5 sene çocugu olmadı,sonra bir kızı oldu şu an 20 yaşında iki sene sonra bir kızı daha oldu oda 17 yaşında,5 sene önce midesinde kitle çıktı,ablam küçükken çok hastalık geçirdiği için çoğu yiyeceği yemez,et ,balık,tavuk,meyve hiç bir şey yemez.48 kg kendisi, kitle çıkınca ameliyat dedi doktor büyümeden almamız gerek dedi,sonra ağlayarak iş yerime geldii, hamileyim dedi şok olduk tabi,doktorlar bebeği aldır ilerde midenden olabilirsin dedi, ablam çok kararsız kaldı,5 yıl bebek hasreti çeken bir kadın Allahın mucizesidir diyerek,aldırmadı bebek doğduktan sonra daha emerken mide ameliyatı oldu şu an midesi yok ve hala da doğru dürüst bir şey yiyemez .ama iyi kide aldırmamış o çocuk şimdi evin neşe kaynağı,bilmiş,akıllımı akıllı çok tatlı bir kız çocuğu....

İkinci çocuk dediler koşa koşa geldim hehe. İkinci oğlum isteyerek oldu. Aralarında 5 yaş var. İsteyerek olmasına rağmen bir süre tuhaf hissettim. Hamile değilim gibi ne yapacağım Allah Allah der gibi. Karnım iyice büyüyene kadar adapte olamadım. Hatta ilk sağlık ocağı kontrolüne gittik, bebege bakılıyor büyük de bir şey söyledi istemsizce ona yöneldim. Hemşire uyardı annesi bebeğin şu an sana daha çok ihtiyaci var. O zaman kafama dank etti. Bir bebeğim daha var 🥰 abisi tük süreci bizimle yaşadı, o sordu ben anlattım. Kardeşi için oyuncaklar, kıyafetler almak istedi. Sordu, sordu... Kardeş doğdu abisini hiç uzak tutmadım. Bir odada hepimiz beraber uyuduk yeri geldi. Alt değiştirirken hep hadi malzemeleri al gel dedim, bak sen de böyle ufaciktin dedim, küçüklük hâlini gösterdim. Bebek bir yaşında. Abisi çok seviyor. Onunla oynamayı da ayrıca seviyor. Kardesini koruyor vs.
Abi şu an anasınıfına gidiyor. Okula beraber gidip geliyoruz. Ödevlerini yaparken kardeşi de oyuncaklarla oynuyor ya da kardeşin uyumasını bekliyoruz. Kendisi yapı itibariyle kıskanç bir çocuk değildir zaten. Bebekleri de çok sever. Bu süreç bu yüzden zor olmadı. Bir tek eşim var yakınımda yardımcı olacak başka kimsem yok. Yetiyoruz bir sekilde. İşe başlayınca ne olacak bilmiyorum ona da ayrıca bakarız artık 😅

Her çocuk yeni çocuk. İlk çocuğunuza haksızlık olup olmayacağını sizin tavırlarınız belli edecek. İkisiyle ilgilenirken bir denge kurmalı, öncelikle siz rahat hissetmelisiniz. İlk çocuğu kardeşiyle ayrı tutmamalisiniz. Her süreci sizinle yaşamalı. Kardeşinin durumunu algılamalı. Onun bebekligine dair uzun uzun konuşmalısınız yeri geldikçe.
Annelik hiç bitmeyen bir vicdan muhasebesidir. Hissettikleriniz de içten içe çok doğal. Yapacağınız en önemli şey çocuklarınızı çok sevmek, koşulsuz sevmek ve bunu onlara hissettirmek. Gerisi her türlü halloluyor.
Maşallah 🥰🧿
Benim kızım şuan 15 aylık Allah ne Zaman nasip eder bilmemde yinede araları en az 2 yaş olacak.
Babayı benden beni babadan kıskanıyor, oyuncakları çok değerli başka bir çocuğa dokundurmuyor.
Bencil olmasını hiç istemiyorum, bu yüzden belki daha çok kardeşi olmalı diyorum.

En yakınımdaki bir kişi bebeği olduktan sonra eşiyle yakınlaşamıyordu bebeğine ihanet oluyor diye öyle demişti :D bir anne sevişemezmiş masum olurmuş vesaire :D :D
bu da onun değişik versiyonuymuş. gebesiniz kırmak istemem ama korunmayan sizsiniz ama suçlu rahminize tutunan bebek mi?
Neeeee :D allahim neler duyucaz yaaa

Back
X