• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi bir doğum psikolojim alt ust

Ikinci hamileligim sürpriz oldu ve bende sizin gibi üzüldüm. Yeni yeni alistim. Cok sükür ki bir evladim var ikinci yolda. Ya hic olmasaydi?

Hiç olmayanlardan örnek gösterdiğinizim.. Bekarken 5 çocuğum olsun isterdim şimdi eşim 1 tanede olsa olsun gerisini düşünemiyorum bile diyor. Allah bağışlasın iki evladınız var onlara sarılın alınan rahminiz önemli değil. Bence doktoru mahkemeye vermeyin çünkü sizi uyarmış, ve en kolay bilinen operasyonlarda bile büyük terslikler çıkabilir, o kalp durmasına rağmen yaşatmış sizi. Allah inşşallah hayırlısı ile olmayan bizlere de nasip eder evlat...

29 yaşındayım allah bağışlasın 2 çocuk annesiyim. Ilk bebegim kızımı normal dogum ile dünyaya getirdim. Herşey cok güzeldi 15 aylıkken ikinciye hamile kaldığımı ogrendim çok üzüldüm kızımı sütten kestim istenmeyen bir gebelikti çok ağladım. Bebegim rahme düşer düşmez bundan sonra nasıl korunuruzun yollarını düşünmeye başladık eşimle. Kordon baglatmaliyim yok yok spiral taktirmaliyim hayır oda olmazdı en iyisi kondomla korunmaliyim derken ağlamaklı geçti hamilelik.

Işin ozu ne kadar büyük bir hata etmisim. O kadar çok kadın varki bebek isteyip olmayan allahın verdiğine karşı gelmiş çok büyük günah islemisim olmalıyım ki 20 kasım sabaha karşı hayatımı çok etkiledi

37. Hafta da son dr. Kontrolüne gittik cuma günü için sezeryan randevusu verildi bu sayede myomlarimdan da kurtulacaktık sezeryan olsun dedim. 5 gün önceden 20 kasım sabaha karşı suyum geldi ve acil sezeryana alındım oğlum doğdu herşey cok güzeldi myomlarimdan da kurtuldum boşuna aglamisim. Ben hatırlamıyorum odaya çıkarmışlar 2 saat sonra fazla kanamadan vücudum soka girmis tekrar ameliyata alındım oradan yoğun bakıma orada kalbim durmuş çalıştırıp tekrar 3. Ameliyata girdim tekrar yoğun bakıma gözlerimi açtığımda koca 5 gün gecmis ve ben bebeğimi hiç görmemiştim. Odaya alındım sonunda bebegimi görmek istedim enfeksiyon dan ötürü kuveze alindi 2 gun sonra girebilirsiniz dediler bir tokat daha yedim ama en agiri ne oldu biliyor musunuz son ameliyatta kanamayı durduramadiklari için rahmini almışlar ve ben bir daha istesemde çocuk sahibi olamayacağımi öğrendim. Veren allah alan allah. Yazıklar olsun bana ki verdiği can için çok ağlamisim.

Demem odur ki sakin ama sakin istenmeyen sürpriz gebeliklerde ağlamayı üzülmeyin şükredin yoksa bedeli ağır oluyor.
Merhaba canım, oncelikle cok geçmiş olsun Allah sabırlar versin.

Pişmanlığını anlayabiliyorum ama bir de şu taraftan bak,bu talihsizligin olacağı varmış olmuş, demekki bu yasanacakmis.ve rabbimin hikmeti o kadar büyük ki senin rahminin alınacağını bildiği icin sana rahmin alınmadan önce bi evlat daha nasip etmiş. Olaya burdan bak ve binlerce kez şükret.Rabbimizin merhameti büyük,o yüzden üzülüp isyan ettim de böyle oldu diye düşünme. Haa tabi günah olmuş tabi üzülmek aglamak isyan etmek o ayrı. Şer bildiklerimiz hayır, hayır bildiklerimiz şer olabiliyormus.Allaha şükürler olsun ki senin evlatlarına bağışladı. Sana da evlatlarina da hayırlı ömürler nasip etin insallah rabbim. Öpüyorum

Geçmiş olsun canım Allah seni evlatlarina bağışlamış iki çocuğunda var bunlara şükret. Bende iki yıldır uğraşıyorum hamile kalmak için bir düşügum var ne kadar üzülüyorum bi bilsen durup durup ağlıyorum sabahlara kadar uyumuyorum bazen kafayı yedim galiba diyorum toparlanmaya çalışıyorum aylardır 10 çeşit ilaç içiyorum bebeğim olsun diye inş benimde bebeğim olacak hergün dua ediyorum elimden bu geliyo.
Senin için bende dua edicem suan sabah ezanlari okunuyor rabbim tüm dualarimiz kabul eder inşallah hayırlısı ile kucağına hayırlı bir evlat versin insallah

Merhaba canım, oncelikle cok geçmiş olsun Allah sabırlar versin.

Pişmanlığını anlayabiliyorum ama bir de şu taraftan bak,bu talihsizligin olacağı varmış olmuş, demekki bu yasanacakmis.ve rabbimin hikmeti o kadar büyük ki senin rahminin alınacağını bildiği icin sana rahmin alınmadan önce bi evlat daha nasip etmiş. Olaya burdan bak ve binlerce kez şükret.Rabbimizin merhameti büyük,o yüzden üzülüp isyan ettim de böyle oldu diye düşünme. Haa tabi günah olmuş tabi üzülmek aglamak isyan etmek o ayrı. Şer bildiklerimiz hayır, hayır bildiklerimiz şer olabiliyormus.Allaha şükürler olsun ki senin evlatlarına bağışladı. Sana da evlatlarina da hayırlı ömürler nasip etin insallah rabbim. Öpüyorum
Amin canım

Doktor sezeryan doğumu tehlikeli olabileceğini myom ameliyatını so da yaparız demisti ama ben iki cocukla sonradan ameliyat olamam dogumda ikiside gerçekleşsin istedim hata etmisim. Doğum esnasında enfeksiyon kaptığıni soylediler myomlardan sanırım çünkü myom çok büyükmüş

Çok geçmiş olsun. Ben de sezaryen ile beraber miyim ameliyatı oldum. Şimdi tekrar hamileyim, başka doktor ne gerek vardı aldırdın miyomlarini dedi. Çok kanamalı ameliyatlardır biz öyle kolay kolay kabul etmeyiz demişti. Ben de şimdi ssvd yapmak istiyorum ama sezaryen sonrası normal doğum zaten riskliyken miyomiktomi ile çok daha riskli hale geliyormuş. Bunları ben tabi ameliyata girerken bilmiyordum. Eşim bir bütün ameliyatı olacak, ufak bir ameliyat aslında ama doktoru alternatif yöntemleri arastiriyoruz ne nedir ne değildir vs kılı kırk yarıyoruz. Ama iş doğum olunca sezaryenin ameliyat olduğunu hatta karın içine yapılan organa direk müdahale ameliyatı olduğunu algilayamiyoruz bence.
Sanki alternatif bir doğum yöntemi sanıyoruz. Aslında bu algı oluşturuluyor.

Tekrar tekrar çok geçmişler olsun. Ölümlerden dönmüşsünüz allah sizi çocuklarınıza bağışlamış resmen. Bundan sonrası için sağlıklı ve mutlu huzurlu bir hayat dilerim.

Ben ikinciyi istediğim halde ağladım hamileyken. Doğsun nasıl olsa buyur mantığında olmayan herkes için normal duygular bunlar. Asıl rahat olanları anlayamiyorum. Biz her şeyin en iyisini yapmaya çalıştığımız için böyleyiz, çalıştığım okulda her ailede 8-10 çocuk var. Resmen başlarından atmak için okula yolluyorlar. Daha 1 kez bile gelip öğretmenlerle tanışmadilar. Bilmem anlatabildim mi?

Çok etkilendim ya :KK43:

Çok şükür 2 cocuğunuz var yine de... Evlat sahibi hiç olamayabilirdiniz....

Allah evlatlarınıza uzun ömürler wersin hayırlı evlat olsunlar ömür boyu...

Ama bu konu dediğiniz gibi herkese güzel bir ders olsun...

H Hulyacivi

Çok geçmiş olsun,evlatlarınızı da güle güle büyütün inşallah.
"Kul kurar, kader gülermiş" diye bir söz var. Bazen biz ne yaparsak yapalım önüne geçemeyeceğimiz şeyler vardır.
Siz bebeğinizi ilk andan beri isteseniz de böyle olabilirdi,bilemezsiniz.

Çok üzücü olmuş elbet ama avuntunuz 2 evladınız var. Ve dünyanın en güzel avuntusu olabilir, daha ne olsun.
Allah onlara sağlıklı ömürler versin.
Siz de az şey atlatmamışsınız, sağ salim evinize dönmenin şükrünü yaşayın ;)

29 yaşındayım allah bağışlasın 2 çocuk annesiyim. Ilk bebegim kızımı normal dogum ile dünyaya getirdim. Herşey cok güzeldi 15 aylıkken ikinciye hamile kaldığımı ogrendim çok üzüldüm kızımı sütten kestim istenmeyen bir gebelikti çok ağladım. Bebegim rahme düşer düşmez bundan sonra nasıl korunuruzun yollarını düşünmeye başladık eşimle. Kordon baglatmaliyim yok yok spiral taktirmaliyim hayır oda olmazdı en iyisi kondomla korunmaliyim derken ağlamaklı geçti hamilelik.

Işin ozu ne kadar büyük bir hata etmisim. O kadar çok kadın varki bebek isteyip olmayan allahın verdiğine karşı gelmiş çok büyük günah islemisim olmalıyım ki 20 kasım sabaha karşı hayatımı çok etkiledi

37. Hafta da son dr. Kontrolüne gittik cuma günü için sezeryan randevusu verildi bu sayede myomlarimdan da kurtulacaktık sezeryan olsun dedim. 5 gün önceden 20 kasım sabaha karşı suyum geldi ve acil sezeryana alındım oğlum doğdu herşey cok güzeldi myomlarimdan da kurtuldum boşuna aglamisim. Ben hatırlamıyorum odaya çıkarmışlar 2 saat sonra fazla kanamadan vücudum soka girmis tekrar ameliyata alındım oradan yoğun bakıma orada kalbim durmuş çalıştırıp tekrar 3. Ameliyata girdim tekrar yoğun bakıma gözlerimi açtığımda koca 5 gün gecmis ve ben bebeğimi hiç görmemiştim. Odaya alındım sonunda bebegimi görmek istedim enfeksiyon dan ötürü kuveze alindi 2 gun sonra girebilirsiniz dediler bir tokat daha yedim ama en agiri ne oldu biliyor musunuz son ameliyatta kanamayı durduramadiklari için rahmini almışlar ve ben bir daha istesemde çocuk sahibi olamayacağımi öğrendim. Veren allah alan allah. Yazıklar olsun bana ki verdiği can için çok ağlamisim.

Demem odur ki sakin ama sakin istenmeyen sürpriz gebeliklerde ağlamayı üzülmeyin şükredin yoksa bedeli ağır oluyor.
Çok geçmiş olsun Allah sizi çocuklarınıza bağışlamış

çok geçmiş olsun. ama kendinize böyle zulüm etmeyin lütfen. 15 aylık bebeğiniz için yeni bir çocuk istememeniz çok normal. bence bir annenin lohusalığı en azından emzirme bitene kadar devam ediyor. sizi anlayabilirim. ama ne mutlu ki evlatlarınız sağlıklı yanınızda. bir de biri kız biri oğlan. ikisini de tatmış oldunuz. evlat evlattır tabi. mesela ben 3 kız kardeştim. hiç oğlan çocuğu görmek yaşamak kısmet olmadı. ilkte ben evlendim. bebeğimin hep kız olmasını istedim. oğlan olduğunu duyunca bir tuhaf geldi :D ama doğdu dedim ki ayy iyi ki oğlan olmuş. bunu da tattım. ne güzel siz de ikisi de var. Rabbim uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin evlatlarınıza. bu psikolojiden çıkın, kendinizi suçlamayın . sizin bol enerjiye ihtiyacınız var;) çocuklarında mutlu anneye.

öncelikle

Demem odur ki sakin ama sakin istenmeyen sürpriz gebeliklerde ağlamayı üzülmeyin şükredin yoksa bedeli ağır oluyor.[/QUOTE

öncelikle çok çok geçmiş olsun, bazen herşeyin Allah'tan geldiğine ver her işte bir hayır olduğuna inanmak gerekiyor, tabii ki insanız egolarımıza da yeni düşüyoruz bazen ama siz bir çok kadının dünyaları feda edebileceği iki mucizeye sahip olmuşsunuz ne mutlu ki..

ben de suan hamıleyım ve hıkayenızden cok etkılendım. durumunuza da cok uzuldum ama cok sukur kı hayattasınız kalbınız durmus bırde. dusunsenıze yavrularınız anasız kalsalardı.buna bıle uzulmeyın allahtan 2 tane yavrunuz var. acaba sezaryen doğum esnasında mıyomları aldıkları için mi boyle bır kanama oldu.doktor hatası mı sizce.

geçmiş olsun. Allah evlatlarınıza uzun güzel hayırlı ömürler versin inşallah.

ne güzel yazmışsınız ibretlik. büyük konuşmaktan, hatta büyük düşünmekten bile yine Allaha sığınırım.

Back
X