• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi bir doğum psikolojim alt ust

Allah iki evladınızı size bağışlasın..
Bazen başı şeyleri düşünmenin yaşananın bedeli ağır olabiliyor..
En azından sağsınız sağlıklısınız eşiniz iki evladınız yanınızda.. bu saatten sonra eskiye dönüp düşünmek yerine ileriye bakın hep şükredin..
Her kadın hamileyken zor zamanlar geçirebilir düşünceleri değişebilir hatta saçmalayabilir bu çok normal.. hormonlar hem bedenimizi etkiliyor hem Zihni'mizi.. kolay değil bir can dünyaya getirmek bende 2 ay erken Doğum yaptım ölümün kıyısından son dakika oğlum ve ben kurtulduk az daha geç kalınsaydı olacakları düşünemiyorum hamd olsun Allah'a kurtardı bizi bize bağışladı.. sizi anlayabiliyorum hele ki emzikli küçük bi bebeğiniz de varmış hamile kaldığınızda.. düşüncelerinizden ötürü kendinize kızmayın,geçmiş günler için kendinizi suçlamayın..
Veren Allah alan Allah..
Bu da bize bir ders ola..

Canım çok çok geçmiş olsun. Rabbim evlatlarınızi size bağışlasın hayırlısıyla.
Dün eşimle kordonlarimi baglatma meselesini konuşuyorduk. Bu kararı son kez konuştuk ve bağlamaya karar verdik. Ikinci bebeğim. Bir kızım var bi de 28.haftadayiz oğlum olacak. Üçüncü bir çocuğu kaldıramam bağlatalım dedim.
Ve yarım saat önce de yazını okudum.
Bir kez daha düşünsem iyi olacak. Ama benim kalbimdeki delik ve 16 yıldır var olan 3 bel fıtığı beni çok zorluyor. Bu yüzden baglatmak istedim. Kafam karıştı
Buda bir seçenek canım ama sağlık konusu ise doktorunla görüş gerekli ise yaptı tabi ki benim durumun çok farklıydı istenmeyen gebelikte çok ağladım üzüldüm sanki yaratanin ol dediğine karşı gelmiş gibi oldum o yüzden kötü bir tecrübe yaşadığımı düşünüyorum ama sağlık başka birşey canım. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin yavrunu

29 yaşındayım allah bağışlasın 2 çocuk annesiyim. Ilk bebegim kızımı normal dogum ile dünyaya getirdim. Herşey cok güzeldi 15 aylıkken ikinciye hamile kaldığımı ogrendim çok üzüldüm kızımı sütten kestim istenmeyen bir gebelikti çok ağladım. Bebegim rahme düşer düşmez bundan sonra nasıl korunuruzun yollarını düşünmeye başladık eşimle. Kordon baglatmaliyim yok yok spiral taktirmaliyim hayır oda olmazdı en iyisi kondomla korunmaliyim derken ağlamaklı geçti hamilelik.

Işin ozu ne kadar büyük bir hata etmisim. O kadar çok kadın varki bebek isteyip olmayan allahın verdiğine karşı gelmiş çok büyük günah islemisim olmalıyım ki 20 kasım sabaha karşı hayatımı çok etkiledi

37. Hafta da son dr. Kontrolüne gittik cuma günü için sezeryan randevusu verildi bu sayede myomlarimdan da kurtulacaktık sezeryan olsun dedim. 5 gün önceden 20 kasım sabaha karşı suyum geldi ve acil sezeryana alındım oğlum doğdu herşey cok güzeldi myomlarimdan da kurtuldum boşuna aglamisim. Ben hatırlamıyorum odaya çıkarmışlar 2 saat sonra fazla kanamadan vücudum soka girmis tekrar ameliyata alındım oradan yoğun bakıma orada kalbim durmuş çalıştırıp tekrar 3. Ameliyata girdim tekrar yoğun bakıma gözlerimi açtığımda koca 5 gün gecmis ve ben bebeğimi hiç görmemiştim. Odaya alındım sonunda bebegimi görmek istedim enfeksiyon dan ötürü kuveze alindi 2 gun sonra girebilirsiniz dediler bir tokat daha yedim ama en agiri ne oldu biliyor musunuz son ameliyatta kanamayı durduramadiklari için rahmini almışlar ve ben bir daha istesemde çocuk sahibi olamayacağımi öğrendim. Veren allah alan allah. Yazıklar olsun bana ki verdiği can için çok ağlamisim.

Demem odur ki sakin ama sakin istenmeyen sürpriz gebeliklerde ağlamayı üzülmeyin şükredin yoksa bedeli ağır oluyor.

Çok geçmiş olsun

Nerden bileceksiniz.Hatalı olan doktorunuz.Böyle büyük bir risk varsa miyomları sonraya bırakmalıydı.Allah korusun kan kaybından canınızdan da olabilirdiniz.Çocuklarınız annesiz kalabilirdi.

Mahkemeye verin cezasını çeksin.

Buda bir seçenek canım ama sağlık konusu ise doktorunla görüş gerekli ise yaptı tabi ki benim durumun çok farklıydı istenmeyen gebelikte çok ağladım üzüldüm sanki yaratanin ol dediğine karşı gelmiş gibi oldum o yüzden kötü bir tecrübe yaşadığımı düşünüyorum ama sağlık başka birşey canım. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin yavrunu
Amin Allah razı olsun. Aslında aynı hikayemiz. Bebeğim 10 aylıkken hamile kaldım. Allah var çok da üzüldüm ilk zaman. Ben ne yapacağım dedim. O zaman düşünmeye başlamıştık bağlatmayi. Ama bir ay içinde alıştım ikinci bebeğe. Ben arada iki buçuk yaş olsun istiyordum kendimi ona göre planlamıştım. Ama böyle oldu
Tabi ben senin gibi hamilelik boyunca üzülmedim. Kısa sürdü üzüntüm. Şimdi o kadar şükrediyoruz ki. Iyi ki böyle oldu.
Sen de üzülme artık olur mu. Allah bebeklerine sağlık ve güzel ömür versin.

29 yaşındayım allah bağışlasın 2 çocuk annesiyim. Ilk bebegim kızımı normal dogum ile dünyaya getirdim. Herşey cok güzeldi 15 aylıkken ikinciye hamile kaldığımı ogrendim çok üzüldüm kızımı sütten kestim istenmeyen bir gebelikti çok ağladım. Bebegim rahme düşer düşmez bundan sonra nasıl korunuruzun yollarını düşünmeye başladık eşimle. Kordon baglatmaliyim yok yok spiral taktirmaliyim hayır oda olmazdı en iyisi kondomla korunmaliyim derken ağlamaklı geçti hamilelik.

Işin ozu ne kadar büyük bir hata etmisim. O kadar çok kadın varki bebek isteyip olmayan allahın verdiğine karşı gelmiş çok büyük günah islemisim olmalıyım ki 20 kasım sabaha karşı hayatımı çok etkiledi

37. Hafta da son dr. Kontrolüne gittik cuma günü için sezeryan randevusu verildi bu sayede myomlarimdan da kurtulacaktık sezeryan olsun dedim. 5 gün önceden 20 kasım sabaha karşı suyum geldi ve acil sezeryana alındım oğlum doğdu herşey cok güzeldi myomlarimdan da kurtuldum boşuna aglamisim. Ben hatırlamıyorum odaya çıkarmışlar 2 saat sonra fazla kanamadan vücudum soka girmis tekrar ameliyata alındım oradan yoğun bakıma orada kalbim durmuş çalıştırıp tekrar 3. Ameliyata girdim tekrar yoğun bakıma gözlerimi açtığımda koca 5 gün gecmis ve ben bebeğimi hiç görmemiştim. Odaya alındım sonunda bebegimi görmek istedim enfeksiyon dan ötürü kuveze alindi 2 gun sonra girebilirsiniz dediler bir tokat daha yedim ama en agiri ne oldu biliyor musunuz son ameliyatta kanamayı durduramadiklari için rahmini almışlar ve ben bir daha istesemde çocuk sahibi olamayacağımi öğrendim. Veren allah alan allah. Yazıklar olsun bana ki verdiği can için çok ağlamisim.

Demem odur ki sakin ama sakin istenmeyen sürpriz gebeliklerde ağlamayı üzülmeyin şükredin yoksa bedeli ağır oluyor.
cok gecmis olsun Allah sizlere hayırlı mutlu bir ömür nasip etsin. Benimde ikinci bebegim sürpriz oldu hic hazir değildim ve su an 1.5 aylik ve ben aynen dediginiz gibi bir durumdayım. zamani geri almak istiyorum, büyük kizimla ilgilenemiyorum onun mutsuzlugunu gördükçe neden diyorum nasil yaptik bunu sana. Tam oyun caginda 2.5 yasinda. Vicdan azabindan ölüyorum. ama kıllarına zarar gelsinde istemiyorum cok korkuyorum. Bu gunlerin gececegini düşünmek istiyorum ama onu bile düşünemiyorum.

Çok iyi anladım canım ikinci hamileliğinin kızıma haksızlık gibi görmüştüm ama oğlum dogunca 2 yasindaki kizim cok sevdi anlayamadığımız anlam veremediğimiz bir bağ oluştu araların da biz kıskanır problem çıkarır diye düşünmüştük. Şimdi çok iyi maşallah henüz küçükler ama inşallah böyle gider. Bu yaziyida o yuzden yazdım eğer istenmeyen hamilelikler varsa üzülmesinler allah kolaylık veriyor diye
Hiç canınızı sıkmayın. Allah a bol bol şükredin, size sağlığınızı ve iki yavrunuzu bağışlamış. İki çocuk çok güzel, yaş farkı da yok. Oynaya oynaya büyürler. Evet, zor bir tecrübe yaşamışsınız ama takdir böyleymiş.emin olun, çok daha zorları var.

Ben de ilk oğluma hemen hamile kaldım, evliliğin 3. Ayında. Sonra eşim iflas etti. Çok sıkıntılar çektik. öyle ki oğlum için çok istediğim bir şey vardı o zaman, ben alamadan büyüdü tabi. Geçen gördüm bir yerde, fiyatı 10 liraymış, bana senelerce o kadar büyük görünen rakam. Bu sırada ailemin tavırları, incitmeleri, dahası..kendilerinin 20 den fazla evi var bu arada, çok zengin bir hayattan çıkıp düşüşü yaşadım yani ama hiç istemedim onlardan çok şükür. Allah bize kendi çabamızla toparlanmayı nasip etti.

Neyse, ben ikinci çocuk fikrini erteledim. İşler düzeldikten sonra, 6 yıl sonra korunmayı bıraktım, 28 yaşındaydım. Olmadı. Doktor, muayene. Erken menapoza girdiğimi öğrendim. Şimdi tedavi görüyorum.

Ara ara hayatım kararmış gibi bir psikolojim oluyor. Eşimin o kadar zaman bana yalvarmaları, 2. Çocuk yapalım ısrarları, benim kabul etmemem, ilki kolay oldu, ikinci de öyle olur zannetmem.. Önce bir suçluluk duygusu oluşturdu ama sonra bakıyorum, pek çok insan ara verebiliyor. 30yaşında ikinci çocuğu daha yeni düşünüyor.birincisinin bezlerini sadakalarla alabiliyorken, 2. Yi düşünmemem çok da anormal bir psikoloji değilmiş o şartlarda. 20'lerinde menapozu nasıl bilebilirsin ki, 40 yaşlarındaki insanlar bile menapoza erken derken?

Ben de kendimi toparlamaya karar verdim. Bir daha olmayacak diye deppresyona girip, elimdeki yavrumu ihmal etmeye değmez diyorum. Her sabah güzel müziklerle kahvaltıya başlatıp, hayatı neşeyle doldurmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Bundan sonrası nasip kısmet. Biz elimizdekilere şükredelim, gerisi de allah ın takdiri.

Benim oğlumun en büyük duası bir kardeş, allah size nasip etmiş iki yavru. Çok da eğlenceli geçecektir hayatları, müsterih olun. Çabucak toparlarsınız inşallah. Onlar beraber büyür, siz de çok daha aktif bir hayata devam edersiniz.

Benim de ikinci doğumumda rahim kanama yaptı normal doğumdu üstelik kanın doktorun üzerine fışkırdığını gördüm,doktoruma ne kadar yalvardım beni uyutun diye öyle bir sancıki ama doktor seni uyuyutamam dedi uyuturlarsa şoka giriyormuşsun saat 1den 7ye kadar doğum masasında kaldım,saatlerce rahmin toparlanması ve kanaması dursun diye masaj yaptılar kabus gibiydi üstelik 1ci doğumum o kadar kolay oldu ki neredeyse yollarda doğuruyordum.Eşim doğum sonrası bebeğimizi sorunca doktor abimiz bırak bebeği gelini kaybediyoduk zor kurtardık demiş,doğum sonrası 3 gün altıma sürgü koydular ayağa kalkamadım,kanama durmasa ne olacaktı diye sordum rahimi almak zorunda kalıcaktık dediler ve ben bu bebeği 10 seneden sonra çok isteyerek yaptım
annelik hakkı ödenmez valla geçmiş olsun allah korumus sizi.sizinde miyom mu vardı yoksa.

Geçmiş olsun.tabiki dediğiniz doğru herşey Allah'tan ama doktorların bir hatası oldumu doğum sırasında merak ettim?Hem bebek nasıl enfeksiyon kapmış hastanede?
Temizlik urunleri ve antibiotikler bazi bakteri turlerini dayanikli yapmakla kalmaz hatta daha guclu yapar. Cesit cesit hasta turlu turlu bakteri demek. Bebegin evde karsilacagindan cok daha kuvvetli bakteriler bulunabiliyor hastane ortaminda. Bilim adamlarinin antibiotik kullanimini minimum duzeye cekme konusundaki uyarilarinin bir sebebi de bu.

Geçmiş olsun.Rabbimin verdiği herşeye şükür.heleki bi evlat.Rabbim isteyen herkese nasip etsin bende dahil :dua:

Gecmis olsun, hic bilemezdinki.. Hadi birinci cocugundan sonra mimyom amiliyati gecirseydin, basina bu olay geleydi.. Hem tepki vermen normal , daha 15 aylik bebisin varmis.. Belki Allahin sevdigi kulusunki olaylar olmadan bir bebis daha vermis..

Cok çok geçmiş olsun Allah evlatlarınızı size bagışlasın

İnsanız herseyi düşünebiliyoruz bende üçüncü evladimi ogrendigimde cok agladim istemiyorum diye :( Ama görur gormez aşık oldum ona

Allah acılarını göstermesin...

Evlatlarınızla mutlu huzurlu sağlıklı bir yaşam dilerim...

Aynen öyle bende bazi durumlara canimi cok sikardim mesela gecen sene iki defa yasadim bunu ilk olarak esimin isi icin üzülüyordum birde ev icin istediginiz evi alamadik diye ama o gece türkiye de yasanan saldiri sonuclara dedim vay nekadar da maddiyasal seyler icin üzülmüsüm Allah islah etsin birdaha da böyle seyler icin üzülmüyorum. Tam olarak aynisi olmasada biz ne düsünürken neler oluyor
evet canım ben de boyle bir olay sonucunda farkettim bunu ve törpulemeye çalışıyorum kendimi
zaten boyle bir olay yasayınca kendinden torpuleniyor

9 aylık kızım var ve 2 aylık hamileyim. Ben de çok üzülüp ağladım daha 1-2 haftadır alıştım duruma. Yazdıklarınızdan çok etkilendim..Allah sağlıkla evlatlarınızı büyütmeyi nasip etsin

Kendinizi cezalandirilmis hissetmeyin .Olacakmis olmus .Boyle düşunmeyin .
Hayatta neler oluyor.

Çok geçmiş olsun. Rabbim yavrulara sağlık versin
İnsan bazen hata yapıyor buda kul olmanın sonucu sanırım

Çok geçmiş olsun balım

Ben iki kere sezaryen ile birlikte 2şer miyom aldırdım. Patolojiye gitti temiz çıktılar. Şimdi de tekrar miyom oluşmuş ama doktora gitmek istemiyorum. Olacağı varmış canım. .

Siz hamile olduğunuzu öğrendiğiniz zaman üzülüp ağlamasaydınız da aynı şeyleri yaşayacaktınız emin olun. Neden Allah'ın sizi bu şekilde cezalandırdığını düşünüyorsunuz?
O ergen liseli mi haşa?
Insaniz kimi durumlara abartı derecede üzülebiliriz. Daha doğrusu kişiden kişiye değişir verilen tepkiler.
Küçücük bebeğimiz varmış. Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde aglamanizdan,üzülmenizden daha normal ne olabilir?
Benim kızlarımın arası 2,5 yaş. Çok zorlaniyorum kimi zaman. Ruhen ve bedenen yıpranıyorum su halde bile. Siz üzülmüşsünüz çok mu?
Biz aciz kullar olarak size anlayış gösterebiliyorsak,yaratıcı neden cezalandirsin sizi?
Lütfen atın kafanızdan bu düşünceleri. Allah merhamet sahibidir. Olacağı varmış,kaderinizde bunları yaşamak varmış yaşamışsınız.
Çok çok geçmiş olsun..

Back
X