Kabuslarım beni çıldırtacak

Bu kadar olmasa da bebegim kucukken benim de gercekle ruyayi karistirdigim anlar oldu. Cunku gece gunduz birbirine giriyor, uykular boluk porcuk. Bazen gece uyanip bebegi besledim mi beslemedim mi, kac kere uyandik bilmiyordum. Sebebi bu olabilir mi sizin de? Uykular duzene girince gececektir oyleyse.

Genelde geceleri proje basında oldugum icin uyku bilmem. Ama yorgun olup sızdıgımda tıpkı bu anlattıklarını yasıyorum bende. Özellikle yorgun oldugumda ve kaygı yakaladıgında. Fakat kendimi rahatlattıgımda düsüncelerden uzaklasıp yorgunlugu üzerimden atınca rahat uyuyorum.

Farkındasın en azından. İstersen bi psikolog ile görüsüp durumunu paylasabilirsin.

Yok hiçbirini yapmıyorum. Eniştem vefat etti. Onun ruhuna el fatiha okuyorum. Üç ihlas bir fatiha bir de ayetel kursi okuyup yatıyorum

Emziriyorsunuz degil mi? Emzrirken bazi vitaminler mineraller azalirmis bi takviye aliyor musunuz? Doktora mutlaka danisin.

bu yorgunluktan
sıze bırkac anımı anlatayımda gulun şaşkolozluguma
ben tek basımaydım dogum yaptıgımda dogumumda ekstra amelıyatda oldum 38 cm kıstım vardı alındı ve esımden baska yardımcım yoktu o da ıse gıdıyordu yanı aksam 9 dan gece 1 e kadar esım bakıyordu cocuga oyle soyleyeyım bu arada kolık ve reflu bır bebektı aglamaktan gobek fıtıgı olmustu... zor bır surecteydım

bırgun bebegımın aglama sesını duyuyorum yataktayım kucagımda tutuyorum gozum kapalı ama uyuyorum resmen yatakta dık oturarak. esıme uzattım gozum hala kapalı ... allah askına al bıraz sen yurut bırsey yap duramıyorum artık dedım
bır kahkaha koptu meger bebek zaten esımdeymıs benım kucagımdakı yastıkmıs ben bebek dıye yastıgı pışpışlıyormusum... bebek kucagımda bıle degılmıs besıgındeymıs nasıl bır aleme gecıs yaptıysam artık...

neyse sonra yıne gunlerden bırgun yıne bebek aglama sesı yıne uyku modundaymısım ama ben uyanıgım sanıyorum
sırtını sıvazlıyorum pıs pıs pıs yapıyorum bana gore tabı
elımın altında bırsey bıngıl bıngıl yapıyor yumusak
allah allah dıyorum bu doku farklı
gozumu bır actım kı esım yatakda dık oturuyor bebegım onun omuzunda o bebegın sırtını sıvazlıyor ben esımın gobegını

bunları 4 gun hıc uyuyamadıgım bır donem de yasadım ... ruya ıle gerceklık bırbırıne karısıyor zaman kavramı degısıyor gun 24 saat ya yetmıyor havada yuruyor gıbı oluyordum dengem şaşmıstı ama o surec gecıcı .
bıraz vıtamın takvıye alın beslenmeye dıkkat edın bıraz daha uyumanız lazım hepsı bu

Melatonin takviyeleri beni bu durumdan ve uykuya dalma zorlugundan kurtardi.

Beyninizin rem uykusuna yatıp veriyi işlemeye başlaması yaklaşık 3 saat sürüyor. En az 1.5 saatte rem uykusu. Veri işleme,depolama süreci yaklaşık 4.5 saat. Siz muhtemelen uzun süredir bu kadar uzun uyumadınız. Beyniniz o akşam yaşadığınız şeyi kaydedemiyor. Tezgahta biberon örneği gibi. Şöyle düşünün ön bellekte kalıyor, hani telefonun arkasında açık kalan uygulamalar gibi. Bir anda çok fazla şey açık kalıyor ama kapatıp düzene sokacak zaman yok. Uykuda bilinç kapandığı zaman önfrontal lob uyur. Yani mantığımızın olduğu bölge. Sizde bilinciniz yarı yarıya kapalı, rem yok, mantık kısmı uykuya daldığı an rüyaların saçmalığını farkediyorsunuz. Çözüm: Uyumak. Uyumadığınız sürece devam edecek. Sürekli kapağı kapatılan ama hiç yeniden başlatılmayan laptop gibisiniz şu an. Gündüz idare etseniz de gece düzgün çalışmıyorsunuz.

Yeni anneyim. Benzer rüyaları ben de görüyorum ve inanılmaz korkuyorum Bunun lohusalıkla , yeni annelikle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Konuyu dine bağlamak istemem ama ben korku duasi okuyorum , o iyi geldi bana, en azından manevi olarak korunuyorum hissi geldi.

Kesinlikle uykusuzluktan, yorgunluktan. Başka birşey değil. Kim dayanabilir 1.5 ay boyunca böyle bir sürece. Hiç kendinizi boşa üzüp sıkmayın, ne zaman düzenli ve yeterli şekilde uykunuzu alırsanız bunların hiçbiri kalmaz.

Ayrıca ekleyeyim dinle duayla muayla hiçbir alakası yok. Bir doktora giderseniz size aynı şeyleri söylecek. Bir ikincisi benzer bir durumdaysanız ama uykusuzluk yaşamıyorsanız, çok stresli bir dönemde değilseniz, değişik ilaçlar yada bitki kürleri kullanmıyorsanız hiç zaman kaybetmeden bir nöroloğa gidin.

Merhaba. Mesela çok takıntılısınızdır. Mesela ben balkondan hırsız girecek diye buna taktım. Ve 2 gece de bir rüyamda balkondan hırsız girerken görüyorum. O kadar çok korkuyorum ki.. Yani böyle bişey olabilir mi.. Buna benzer bir takıntı..

Evet bebeğe tek bakıyorum gündüzleri bir süredir. Aşırı yorgunum

Uyku kalitesini ölçen uygulamalar var cep telefonuna indirebiliyorsunuz. Onu indirip telefonu yastık altına koyun bakalım ne çıkacak? Mesela bir gün kalitesiz uyku uyuduysanız ertesi gün kabus görebilirsiniz.
Tetikleyiciyi bulmak lazım.

Akşam kafeinden mavi ışıktan ızaklaşıp karanlıkta uyumayı deneyin ve en yakın zamanda doktora danışın derim.

Medikal nedenden dolayı derin uykuya dalamıyorsanız vücut dinlenemiyor demektir, sersem gibi kalkarsınız. Uykusuzluğun kendisi de kabusa neden olabilir.

Kabusun görüldüğü saatler önemli, günde ne kadar uyuyabildiğiniz önemli, şu noktada daha çok bilgiye ihtiyaç var.

Hamileyken de konu açmıştım. O kadar çok kaybetme korkusu yaşadım ki şimdi bebek uyurken kusacak boğulacak bşr şey olacak diye korkularım ortaya çıktı. Bu sadece ben bakarken var. Anneme veya eşime emanet ettiğimde aklım bebekte kalmıyor.
Beşik sol tarafımda kalıyor. Sola dönük yatıyorum hep. Arkamı bile dönemiyorum. Aslında iyi durumda değilim sanırım.
Gündüz de o kadar rahat anneyim ki. Mesela boğazına bir şey kaçar. Annem babam panik olur. Ben kalkmam bile. Durun o kendini toparlar derim.
Cidden kesintisiz uyumam lazım. Şu an beynim o kadar dolu ki.

Ya işte bu astral alem lucid rüya beni çok korkutuyor. Uyanmazsam sürekli evde uçup tavana yapışıyorum. Bu durum o kadar korkutucu ki. Millet bunun için aylarca uğraşıyor. Ben ise istemiyorum. Not edeyim bundan sonra.

Korkuyorum zaten çünkü bazı rüyalar gerçekle birebir. Hiç absürt bir şey olmuyor rüyada mesela

Peki mastiti nasıl çözdünüz? 3.5 ayda 17 kez mastit oldum. Kesintisiz 5 saat uyusam günlerce acı veren süt tıkanıklığı açılmıyor.

Ama bu yöntemi kesinlikle deneyeceğim. Gece bebekten uzaklaşmam lazım. Eşim beslesin ben sonra kalkayım

Tezim sebebiyle stresli dönemdeyiz. Annemde gelemiyor artık. Gece gündüz bebekleyim. Ders çalışmaya vaktim yok. Sınav aralıkta. Deli olacağım

Bebek karyolası zaten yanımda desem
Siz deyince fark ettim. 3.5 ayda sayısız uyanmalarımın hiçbirinde bir durumu düzeltmedim. Ama elimde değil. Bebek gazlı. Ikındıkça ses çıkardıkça uyanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…