kaç ay daha dr götürmeli???

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
116
41
Muğla
kızlar bebeklerimiz doğduğunda beri sürekli dr gidiyoruz.bunun hem faydası var hemde madden zararı.açıkçası benim götürdüğüm dr en fazla 10 dk bakıyor ve işim bitip parayı bayılıyorum.çok fazlada memnun değilim ama burda dr bulmak çok zor.en iyi dr tavsiyesiyle gidiyorum ama..neyse !!! ama daha ne kadar kaç ay götürücez bilmiyorum.sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz???bi taraftanda dr gidemeyen dünya kadar bebek var onlarıda düşünüp kendimi sıkıyorum üzüyorum ((

canım bence 6.ay aşılarıda olduktan sonra artık aşılarıda uzun süre olmayacağı için ole allah göstermesin bi rahatsızlık olmadıkça okadar sık götürmem gibi gelio bana en azından şimdilik bole düşünüorum belkide o kadar sık izin alamıcağımdan ama belki boy kilo rutin kontrol için aylık sağlık ocağına oda ben işte olcam inşallh k.valide götürürse 2cadde aşağıda çünkü

bebeklerimiz 8 aylık olana kadar her ay kontrolleri var...8 aylık olduktan sonra her ay doktora götürmeye gerek yok...banada teyzemin kızı söylemişti ben herşeyi ondan öğreniyorum zaten...

bende 1 yaşına kadar her ay ondan sonrada hasta olmasını beklemeden belirli bir rutin oluşturacak şekilde kontrole götürmeye düşünüyorum

bende bir yaşına kadar götürmeyi düşünüyorum ama doktorum bir yaşından sonrada her ay getirin derse götürürüm tabi ama gerek duymazsa belki iki ayda bir rutin kontrole götürürüm ama bir yaşına kadar devam ben özel hastaneye gidiyorum ama muayene 10 ytl o yüzden çokta dokunmuyor bide doktora götürdümmü rahatlıyorum içim rahat ediyor yoksa kafamda bin tane soruyla dolanıp dururum...

çoğumuz 1 yaş diyor.sanırsam kendime daha ii bi dr bulmam gerekiyor.pek anlaşamıyoruz gibi.daha doğrusu kadın yoğunluktan çok fazla ilgilenemiyor bence.sizin dr neler yapıyor bebeğinize?nasıl bakıyor.benimki boyunu kilousunu kafa çapını ölçüyor,ciğerlerini dinliyor,pipisine bakıyor,kulağını,boğazlarına,dişlerine bakıyo hatırladığım bu kadar.ek gıdalara hakkında bilgi veriyor 2 dk o kadarcık...

ben kzıımı öyle her ay doktora götürmüyorum..cok şükür bir sorunu da yok..şimdiye kadar sadece bir burun tıkanıklıgı oldu aşılardan sonra bile huysuzlugu olamdı..gerçi zaten ahstanede çalısıyorum .bisey soracagım zaman doktor arkadaslara soruyorum hastane ortamı zaten mikrop yuvası cocugumu sürekli götürüp sağlamken hasta etmenin mantıgı yok bence.esrgenen göze çöp batar derler bence bi sıkıntııs olmadıktan sonra sürekli doktora götürmenın bı manası yok.evınızde bır bebek tartısı bulundurur e birde mezür doktor başka neye bakıyorki zaten..birazcıkta kendinz inceleyip gözlemleyn derim..tabiki bu benim fikrim.belki bir cok kişi katılmayacak bu fikre ama bebkelrimiz büyüdü artık kendilerini ifade edebiliyorlar az çok..önemli olan refleksleri,hareketleri,yani manevi gelişimleri onlar normalse başka görünürde bir sıkıntılarıda yoksa(ateş,ishal,kusma gibi)bence doktorada gerek yok.

ek gıdaya gelince tattırıyorum tadını begenıyorsa yemeye devam edıyorsa yedırıyorum bunu doktora sorma geregı duymadım hiç..bebekler için corba tarifleri buluyorum,sabah kahvaltısı hazırlıyorum zaten anne sütüde alıyor birazda kendısı belirliyor ne yıyecegını doktor istedıgı kadar sunu yedır bunu yedır desin benim kzıım yemedıkten sonra veremem zaten onları..yaz mevsimi zaten meyve sebze bol fırsat bu fırsat onlardan bol bol yedirin saglıklı beslenmesıne özen gösterin hepsi bu kadar bence arkadaşlar..

bencede en az bir yıl götürülmeli eğer hastane maddi olarak ağır geliyorsa sağlık ocağınada götürebilirsin
ben öyle yapıyorum arada birde özel hastaneye gidiyoruz ben ne ek gıda tavsiyesi nede kilosu için gitmiyorum açıkçası doktor düzenli olarak kalbini ve ciğerlerini dinliyor kulaklarına ve boğazına bakıyor yani boğazı enfeksiyon kapsa yada allah korusun kalbinde bir sorun olsa bunu biz gözlemleyemeyiski
ağlar durur sabahlara kadar diş der geçeriz bu bir gerçek

biz de ilk sene her ay götüreceğiz şimdiye kadar götürdük de
takip eden 3 drumuz vardı biri özel hastanede fakat sgk olduğundan sadece 12 lira diğeri özel muayenehane 80 liraydı ki ona daha gitmeyi düşünmüyoruz yeni bir tavsiye aldık çarşamba onu deneyeceğiz bir de izmire gittikçe doğum sonrası takip eden druna götürüyoruz

benim asıl aklıma takılan bugün okuduğum bir yazı oldu kızlar ya
2-3 yaşlarında bir yavrunun hikayesini yazmış annesi bir yıl önce banyo yaptırırken karnında bir şişlik farketmiş dra götürmüşler tümör çıkmış böbrekle birlikte tümörü almışlar kötü huylu olduğundan 1 yıldır kemoterapi-radyoterapi falangörüyormuş
yazısında her ay düzenli kontrollerine götürdük fakat bu tip şeyler normal muayene sırasında ortaya çıkmıyormuş illaki baştan sona ultrason iile bakılması gerekiyormuş diye yazmıştı
izmir gider gitmez ilk işim ultrason kontrolüne sokmak olacak sanırım

merhaba sıbel..bızım dr erdemı 1. Ayında ultrason kontrolune soktu hem kalca kontrolu ıcın hemde tek tek ıc organlarına bakıldı..hatta ben bebek kucuk bı zararı olur mu dıye sormustum drumuzda bıze bu kontrolun zorunlu oldugunu soylemıstı. Yanı sızlerın bebeklerıne boyle bı kontrol yapılmadı mı? Bu ay kontrolundede ıstıycem ..

canım senin dediğin gibi ben bu fikrine karşı çıkanlardanım ben kızımı her ay düzenli bir şekilde doktoruna götürdüm ama 6.ayımıda anladımki aslında 2 doktor 1 doktordan daha iyi bebeğim mutluydu reflexleri geşimi iyiydi doktor bize de öyle söylemişti ama 2.doktora gitmemizle aslında bebeğimin az kilo almasını ve 5.ayın sonunda 5900 gr olmasını çok da tolere edilemeyeceğini öğrendim dokrotr bu çocuk çok zayıf böbrek ultrasonu istiyorum dedi ve böbreğinde taş çıktı keşke 2.doktor işini dah önceki aylarad yapsaydım belki taş küçükken farkedilirdi falan ne bileyim şu tıp fakültesine gidip gelmelerimiz bitsin kızımın diğer iç organlarının da ultrasonunu çektireceğim

ben kızımı bir yaşına kadar ama doktor sonra görmek isterse ondan sonra da götürmeyi düşünenlerdenim

kızlar bebeklerimiz herşeyden önce geliyor tabiki ama benimde demek istediğim işte bu symslow arkadaşımızın başına gelenlerden korkuyorum ben.bi dr dediği bi dr dediğine asla uymuyor.kime inanıcaz hangi dr daha ii bilemiyoruz.ben memnun değilim ama yinede özele götürüyorum.fazla alternatifim yok.böle gidersede devlet hastanesini denicem.
kaanla izmire gitmiştik ve oğlum hasta oldu çok öksürüp tıkanıyordu,dr aradım kıbrıstaymış.neyse bana şurup verdi.kullandım ama geçmedi öksürüğü.izmirde olduğum için özel hastaneye götürdüm şirinyerde ama o saatte bebek dr yokmuş.yeni bi bebek hastenesi açıldığın ı oraya götürmemizi sölediler.neyse götürdüm.daha dr yanımıza gelir gelmez kaanın bi yanağı şiş neden dedi?tabi ben şok oldum.nasıl yani felan oldum.evet dedi dr farketmedimi dedi,yok dedimm.neyse baktı etti felan.1 hafta sonra bodruma geldim.hemen kendi dr götürdüm.kaana baktı etti muhanesi 5 dk bitti.giydirdim aldım kaanı kucağıma.dedim kaanın bi yanağında şişlik varmış izmirde bi dr götrüdüm ve şiş olduğunu sölediler bi bakamırısnız dedim.şölee bi baktııı aaaaa evett bi şişlik var dedi.((tabi ben o arada sinirden çatlıyorum)) neyse baktı etti görünürde bişey yok dedi.biraz takip edelim olmazsa ultrasonla bakarız dedi....
yani kızlar demem o ki ben şahsen özel dr daha iyi diye düşünüyordum.daha iyi baktıklarını daha sağlıklı diyordum ama yanıldım.devlet hastanelerindeki drlar daha tecrübeli daha deneyimli oldukları için herşeyi hemen farkediyorlar.bikaç ay daha eğer dr memnun kalmazsam devlete gitmeyi düşünüyorum....

ben bu ay götürmeyecektim ama rahatsız gibi geldi götürdüm, iyiki de götürmüşüm gerçekten enfeksiyon varmış yavrumun kulağında, inşallah biran önce geçer kuzucuğumdan..

Ben doğduğundan beri hastalanmadıkça götürmedim doktora. Sadece her ay aşıları için sağlık ocağına gidiyoruz. Her ay, çocuğun bir sıkıntısı yoksa gerekli mi ki?

Kesinlikle katılıyorum. Şahsi tecrübem devlet dokorlarının daha ilgili olduğu yönünde. Gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum hamileliğim boyunca gittiğim özel doktor bilemedi ya da önemsemedi de devlet hastanesine başka bir şikayetle gittiğim doktor beni acil tıp fakültesine sevk ettirdi, orada sezaryenle bebeği aldılar. Belki bir kaç gün daha geciksek hem bebeğimin hem benim hayatımız tehlikeye giriyormuş.

Ben de cevap verdiğiniz arkadaş gibi düşünüyorum. Bebeğin bir sıkıntısı yoksa doktor her ay kilosunu boyunu ölçsün diye de götürmüyorum doktora. Zaten sağlık ocağı yapıyor. Evde ben de tartıyorum kızımı. 5 ayın sonunda zaten kilonuz azmış, benimki de o kadar zayıf olsaydı, anormallik olduğunu düşünüp götürebilirdim tabii. Ama kilomuz, boyumuz ayına göre normal şükür. Kızımın görünürde bir sıkıntısı da yok. Olduğu zaman da gidiyoruz doktora, kan-idrar tahlili istiyor ona bakıyor gönderiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…