Kaç Paran Var?

evet öyle zaten mesela gerekince eve yardım yapıyorum
arada market alışverişi katkısı filan da yapıyorum
ama yani birikimimden size ne demi
aynen katılıyorum
ki esirgemem anneme altın bilezik aldım artı takı seti aldım
babama telefon aldım
hani para esirgemiyorum
daha kendimin seti bileziğim yeni telefonum yok yahu..

ben sevmiyorum bu muhabbeti
defalarca da dillendirdim
babam da olsa umrumda değil paylaşmak istemediğim bi bilgide ısrar etmemeli

Sana kişisel tavsiyem birikimini de maaşını da ailene az söyle. Alacağını yine al. Az demen almanı etkilemez ama onların beklentiye girmesini etkiler. Sözlüymüşsün. Çeyiz vs, para biriktirip alırım demek yerine al hep dursun. Yoksa harcanır ona buna. Nereye gittiğini anlamazsın bile.

evet ben de düğün için biriktirmeye çalışıyordum aslında en çok
çeyiz mi dizin diyorsunuz? gerçekten bu konuda kararsızdım konu gelmişken sormak istedim
sizce de çeyiz dizmek daha mı mantıklı ucuz buldukça?

ben sevmiyorum bu muhabbeti
defalarca da dillendirdim
babam da olsa umrumda değil paylaşmak istemediğim bi bilgide ısrar etmemeli
Ben 10 yıllık çalışma hayatımda şunu öğrendim ailene dahi soylemeyeceksin gerekirse. Zamanında herkese bol bol harcadım ama ben en kötü zamanlarimda yalnız kaldım başımın çaresine kendim baktım. O yüzden ailene tabiki yardım et bir katkin olsun ama kendin için de mutlaka kenara biseyler at. Bazı şeyler ozelin olsun

ya o kadar zoruma gidiyorki bu para mevzuları daha geçen gün 200 tl bilgisayarıma klavye yaptırmıştı babam bilgisayarcıya para çekmedim unuttum diye veremedim hemen o gün
annem başımın etini yedi ya sabah işe giderken burnumdan getirdi kavga çıkardı
sonra işe gittim arkadaşım araba almış 50bin tl 25 bini ailesi vermiş filan
o kadar zoruma gittiki oturdum ağladım kaçıp da tuvalete gizlice benim ailem nedne böyle para konularında diye..

Bence eğer evlilik planı Max 2 yıl içindeyse biriktirmek daha mantıklı. Kendine ne istiyorsan liste yap. İndirime girdiklerinde al. Max 6ya böldür. Emin ol böyle böyle borçsuz her şeyini almış olursun. Düğün takıları cebinize kalır. Öbür türlü babaya telefon anneye set derken evlilik zamanı on binlerce kredi çekip ödeyen biri olursun. Ben senden o enerjiyi aldım. Eve mutfağa yardımını yine yap. Küçük sürprizler de olur ama fazlası zarar. Artık hayat şartları daha zor. Senin kuracağım aileyi de düşünmen lazım.

askere gidecek mayısta ekimde döner sonra nişan filan ya seneye şubat tatili ya da yaza inşallah evlenmek istiyoruz artık
tamam sizi dinleyeceğim
hem ucuzdan çeyiz dizeyim
böylece param çeyize gidiyor deyip bir miktar daha kenara atarım kimseye de söylemem..

Aynen öyle. Hem keyifli bir iş aynı zamanda. Senin için asker yolu beklemek de böylece çabuk geçer. Emin ol doların bu hızla yükseldiği her ülkede alıp kenara atmak her daim karlıdır. Kalan paranı da gram altın yap. Ne sen nakit olarak bil ne onlar. Bakmışsın zamanı gelince dağ olmuş. Borçsuz evlenmek mutlu evliliğin 1 numaralı sırrı :)

Benim ailemde böyle. Parani biriktir kizim harcama gelecegine yatirim yap bankada paran duruyor dimi harcamiyorsun dimi vs vs bende pek hoslanmiyorum çünkü biriktiremiyorum. Biriktitemiyorum desem su kadar para alıyorsun hepsini harciyor musun muhabbetleri dönüp is tartismaya kadar gidiyor.

9 yıllık memurum maaşımı soranlar çok oldu söyledim gayet normal bence merak işte. birikimim ise 3-4 kez sorulmuştur anca.babam annem ne kadar birikimim olduğunu ne kadar maaş aldığımı biliyorlar.kardeşlerim de birikimim olduğunu tahmin ediyorlar zaten ama asla sormazlar.

Sana da mi soruyorlar
Eşimin ailesi yani babası bana da sorar
Çok sinir olurum
Size ne bundan derim bir snraki görüşmede birdaha sorar
Takilacak bir durum degil. Inatla olumsuz bir cvp verince sonra vazgeciyorlar zaten. Si hic sinirinizi bozmayin cvp verip gecin..

Vaz mi gecıyorlar:)
3 senelik evliyim her görüşmede hala sorar:)

Maaş için şöyle diyin "genelde geç yatıyor geciken günlerle beraber ben bile bilmiyorum tam aylığının kaça geldiğini"

Birikim için de altın atıyoruz arada be kadar birikti hiç bilmiyorum. Rakam duyamayınca çatlaklar :)

Ahahah
Bizim kendi işimiz kardesimle beraber
Kardesim kac tl alıyo ben kac tl ondan catlıyor

Vaz mi gecıyorlar:)
3 senelik evliyim her görüşmede hala sorar:)
Ben 8 yillik evliyim. Gormezden duymazdan gelmeyi basardim onlar inatla ustelediler ben inatla duymadim. Sonucmu simdi bana gore sekillendiler baktilar emrivaki ile yapmiyorum onlar benim yoluma gittiler. Sadece bu konuda degil her konuda istemedigim hicbirseyi yapmadik saygisizlikta yapmadim kotu cevap verip kendimide uzmedim. Bazen vermem gereken net cvplari verdim bazen bas sallayip yine kendi bildigimi yaptim. Sonucmu huzurluyum. Onlarda hala arada zorluyorlar ama yinede bana pek bisey diyemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…