• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yaşında anne oldunuz

Asla kendini strese sokacağın bir durum yok. Nasip ne varsa o. Ayrıca stresliyken, bebek beklentisiyle yaşanılan ilişkilerde bebek oranı daha az. Biraz zihninizi salın.
Yaş, evlilik yılı vs... Kimseyi alakadar etmez. Çok özel ve mahrem bir konu bebek meselesi. Kimseyi takmayın bu noktada.

Ben de bu tarz çevrelerin bu kadar fazla var olduğuna inanmıyorum.bence buradakilerin kuruntusu. Klasik olacak ama öyle şeyler mi kaldı ? Ben neredeyse düğün günü nişanlımdan ayrıldım.en yakın akrabalar, hatta annem bile neden diye sormadı desem yeridir. Hiçbirşey yaşanmamış gibiydi. Acaba siz kendi kedinize ortamdan pay çıkartıyor olabilir misiniz? Bir dönem benim de evlilik takıntım vardı mesela herkes bana laf sokuyormuş gibi gelirdi. Herşeyi üzerime alınırdım.dediğim yaşlar da 21,22. O yazştaki birine kim evlilik baskısı yapacak? Yapacak olan şimdi yapardı.şimdi 28 yaşındayım.inan soran bile yokmuş aslında.
Hayır hayır direk nasihat tarzı başlıyorlar konuşmaya, kendi ailem bile ..

Olabilir ya ne diyeyim.birkaç defa kestirip atsan çözülür bence. Herkes çocuk iatemek zorunda mı bu hayatta.onlara göre istemek normalse ve kimseye acaba dedirtmiyorlarsa sen de istemiyorsun diye millete acaba dedirtme.hayatımı yaşayamıyorum.gençliğimi tüketmek istemiyorum falan de.istesen bile istemiyorum de.

Konuşturmayın ,çocuk yapmayacağım kararım üzerine kendi aile üyelerim bana nasihat etmeye çalıştı, işte bir tane olsun da , yaşlılıkta falan filan da bir iki he he dedim sonra baktım sürekli çocuk konusu açılıyor yeri zamanı geldi kardeşime sen çocuk yaparken bana sordun mu, fikrimi aldın mı dedim böyle baktı suratıma tuhaf tuhaf yani dedim ; bence çocuk insan ömrünün en güzel yıllarını yiyip bitiren bir şey, size niye yaptınız hayatınızı yaşasaydınız diyor muyum demiyorum , bende yapıp yapmayacağımı size sormuyorum, bu kadar. Net olun, insanların özelinize bu kadar müdahele etmesine izin vermeyin, kendi aileniz bile olsa vücut sizin. Bu konuda eşinizin tavrı da çok önemli, benim eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, o çocuk yapabildiğini kanıtlamış göründüğü için ailesi başlarda soruyordu, bana soramadılar hiç bir zaman da eşimi sıkıştırıyorlardı, en sonunda çocuk yapıp karımı paylaşmayacağım, biz hayatımızı yaşayacağız dedi ve noktayı koydu, biraz da sert bir şekilde yaptı bunu konu kapandı, bir daha kimse konuşmadı. Sizde üzüntünüzü eşinizle paylaşın, bu konuda size destek olmak onun görevi, hayat arkadaşı olmak bunu gerektirir

Ya şöyle düşünün bel fıtığı kuyruk sokumu gibi rahatsızlıklarınız hamile kaldıktan sonra ya da bebek küçükken ortaya çıksa sizin için çok çok daha fazla zor olurdu.

Olmuyorsa vardır sebebi. Ayrıca yaşınız çok genç. Artık insanlar 27 yaşında evlenmeye bile erken gözüyle bakıyor.

Öncelikle tüm tedavilerinizi bitirin. Kendi kendinize rahim filmi çektirmeyi düşünmeyin mutlaka süreci bi kadın doğum uzmanıyla yönetin ve size bu stresi yaşatacak insanlarla iletişimi minimuma indirin.

İmkanınız varsa izin alıp eşinizle başbaşa sakin bi tatil yapın kendinizi bi arındırın.

Umarım çok daha fazla üzülüp yıpranmadan anne olursunuz.
İnşallah, tedavim devam ediyor bu süreçte çok bunaldım, tatil planımız var her açıdan iyi gelecek diye düşünüyorum, insanlarla pek görüşmüyorum iş ve ev arasında koşturuyorum enerjim sadece bunlara yetiyor zaten , çok teşekkür ederim yorum için 🥰

Konuşturmayın ,çocuk yapmayacağım kararım üzerine kendi aile üyelerim bana nasihat etmeye çalıştı, işte bir tane olsun da , yaşlılıkta falan filan da bir iki he he dedim sonra baktım sürekli çocuk konusu açılıyor yeri zamanı geldi kardeşime sen çocuk yaparken bana sordun mu, fikrimi aldın mı dedim böyle baktı suratıma tuhaf tuhaf yani dedim ; bence çocuk insan ömrünün en güzel yıllarını yiyip bitiren bir şey, size niye yaptınız hayatınızı yaşasaydınız diyor muyum demiyorum , bende yapıp yapmayacağımı size sormuyorum, bu kadar. Net olun, insanların özelinize bu kadar müdahele etmesine izin vermeyin, kendi aileniz bile olsa vücut sizin. Bu konuda eşinizin tavrı da çok önemli, benim eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, o çocuk yapabildiğini kanıtlamış göründüğü için ailesi başlarda soruyordu, bana soramadılar hiç bir zaman da eşimi sıkıştırıyorlardı, en sonunda çocuk yapıp karımı paylaşmayacağım, biz hayatımızı yaşayacağız dedi ve noktayı koydu, biraz da sert bir şekilde yaptı bunu konu kapandı, bir daha kimse konuşmadı. Sizde üzüntünüzü eşinizle paylaşın, bu konuda size destek olmak onun görevi, hayat arkadaşı olmak bunu gerektirir
Eşim bu çocuk konusunda çok anlayışlı ailesini uyardı zaten , fakat beklenti hat safhada olduğu için resmen gözümüzün ıçine bakıyorlar şuan, doktor önerileri vs konuları gündeme geldi sonradan tekrar kapandı konu bu sefer benim ailem başladı, artık buna alıştım direk nasip diyorum aksi taktirde benden büyük koca insanları kötü kıracağım...

Hanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
29 ve 34 yaşında anne oldum eşimde benden 2 yaş büyük. Gayette bilinçli yaşlar bence . Herkesin fikri farklı olabilir ama çocukla büyüme fikrine katılmıyorum. Kadının annelik için fizyolojik ve psikolojik hazır olması çok önemli. Aksi halde sorumluluklar ağır geliyor . Konuşan eş umarım doğum sonrası elinden geleni yapar yardım için

Kuzenim benden küçük bir sene ara ile evlendik o hemen çocuk yaptı ben ise atanmayı bekledim , evet benim bu konuyu kafamdan silmem ve unutmam lazım ama insanlar unutturmuyorlar, Bir anda bir densiz yeniden hatırlatıyor..
Evlilik oturmadan çocuk yapmayı da doğru bulmuyorum . Ne kadar tanırsanız tanıyın aynı evde yaşama geçmişiniz yoksa (önceden cinsel birliktelik yaşamış bile olsaniz) bir evi paylaşmak farklıdır. Siz de kuzeninize ay çok erken hemen sorumlulukla uğraşamam deyi verin . Böyle düşmanca hisler besleyen akrabalara ayrı gıcığım

Olabilir ya ne diyeyim.birkaç defa kestirip atsan çözülür bence. Herkes çocuk iatemek zorunda mı bu hayatta.onlara göre istemek normalse ve kimseye acaba dedirtmiyorlarsa sen de istemiyorsun diye millete acaba dedirtme.hayatımı yaşayamıyorum.gençliğimi tüketmek istemiyorum falan de.istesen bile istemiyorum de.
Ya benim çocuk konusunda hep bir çekincem olmuştur, zor bir çocukluk yaşadım anne baba ayrıydı , çok fazla çocuk istemiyorum açıkçası, bir tane sağlıkla istiyorum rabbimden sonra duruma göre belki 2. Yi ister miyim bilmiyorum, çocuk bakmak vs çok ağır ve zor geliyor aslında, çalışan ve aile desteği olmayan bir bayan olarak çocuk konusu hep beni korkutuyor ya yetemezsem diye , belki de bu psikolojiden dolayı olmadı, herşeyin hayırlısı , insanlarla zaten bu konuları konuşmamak için fazla muhabbete girmiyorum..

Sizin geçtiğiniz süreçlerden birebir geçtim. Psikolojimi alt üst ettiler. Kaynanam sağolsun yedi düvele duyurmustu çocukları olmuyor diye. Beni her gören bunun çocuğu olmuyor gözüyle bakmaya başlamıştı her konuşmanın sonu oraya variyordu. Bir düğüne gidiyordum misal alakasız biri gelip bana niye doktora gitmiyorsun cumlesini kuruyordu ben şok oluyordum. Kaynanam adet gunlerimide deşmeye başlayınca iyice sinirlerim bozulmuştu. Arıyordu sürekli bu ay adet oldunmu artık telefonlarına cevap vermiyordum. Sizin yaslaranizdaydim bende o zamanlar. Fazlasiyla yıpratıcı bir süreç heleki çocuk sahibi olmayı çok arzuluyorsan. Kendi iç dünyan bir yandan çevrenin baskisi bir yandan. Onlara ne oluyorsa sanki. Neyseki sonunda 30 yaşında anne oldum ikinci çocuğumda 32 yaşında iken oldu. Sizinde elbet çocuğunuz olacaktır. Söylenenlere kulak asmak size çok zarar verir yaşayan biri olarak söylüyorum bunu yapmayın.
Çok teşekkür ederim , moral oldunuz🙃

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim, sizlerin hayat tecrübelerini okumak bana moral oldu ve yanlız değilmişim dedim, dualarınızda beni unutmayın, rabbim hepimize kalbimizdeki istek ve dileklerimizi hayırlısı ile nasip etsin inşallah 🥰🌸

Millet dediğimiz bir kitle var asla susmuyor, buna emin olun. Cocuk yapmazsınız niye yok derler, çocuğunuz olur ayy erkendi derler, bir tane olur ikinciyi sorarlar. Millet yüzünden sinir stres sahibi oldum ya. Belki kötü niyetli değillerdir ama sordukları sorularla insanların psikolojilerini etkiliyorlar. Yaşla anne olmaya hazır hissetmenin bence alakası yok.. Dilerim en kısa zamanda güzel haberler alırsınız.
He bir de bence size bunu ima eden insanları bozmaktan çekinmeyin, ölümlü dünya siz uzuleceginize onlar üzülüp haddini bilsinler

Hanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
Ben 28 olmak üzereydim anne olduğumda, eşim de 35'ti..
Ben de 1 yıl olmayınca doktora başvurmuştum, sorun bende değil eşimde çıkınca, boşa bekledik demiştik hatta.
Eşimin kücük bir operasyon geçirmesi gerekti ve sonrasında oldu..
Beni çevremdeki insanlar konuşma şekilleriyle çok yaralamaya başlamıştı son zamanlarda.. herkesi tersliyordum ben de artık..

38

Cocugum oldugu halde kardesine verdigin cevaba hasta oldum😐😂😂 iyi etmissin agzina saglik…herkes ayni olmak zorunda degil

24 ve 27 yasinda anne oldum. Kimine gore erken gorunebilir. Potansiyelim olsa 34 ve 37 de birer tane daha istiyordum ama 2 cocuk yetermis :) sozun ozu 39 40 yasina kadar gec kalinmis sayilmaz ama sonrasinda gebelik komplikasyonlari ve bebek sagligi icin riskler ciddi manada yukseliyor. Toplum ne kadar modernlesse kadin ne kadar gec evlense de bilimsel gercek bu.

24 ve 27 yasinda anne oldum. Kimine gore erken gorunebilir. Potansiyelim olsa 34 ve 37 de birer tane daha istiyordum ama 2 cocuk yetermis :) sozun ozu 39 40 yasina kadar gec kalinmis sayilmaz ama sonrasinda gebelik komplikasyonlari ve bebek sagligi icin riskler ciddi manada yukseliyor. Toplum ne kadar modernlesse kadin ne kadar gec evlense de bilimsel gercek bu.
Umarım ben geç kalmam 🙃

Back
X