kaç yaşında anne oldunuz?

tabi önemli olan sağlıklı evlatlar dünyaya getirmek. ben sadece kendi açımdan baktım olaya çocukken yaşadıklarımdan yola çıkarak. ben ilk okula başladığımda annem 41 yaşındaydı ee herkesin annesi 20 li 30 yaşlarda felandı dolayısıyla çocuk herkes sonuçta kendi annelerine bakıp birde benim anneme bakınca bir garip geliyordu. anneme de sorarsanız oda en zor seni büyüttüm der 40 yaşında seni okula getirip götürmek çok zor geliyordu der.



Canim sen hic uzulme. Neden dersen, senin kucuklugundeki zamanla simdi ayni deyil inan bana. Bence bircok sey imkanlara bagli ve kardeslerin arasindaki yas farkina bagli. Imkanlari kisitli olan genc arkadaslarimin cocuklarinin (anneleri piskolojik olarak sIkIntida oldugu icin ) piskolojileri gozlemledigim kadariyla imkanlari rahat olan (dolayisiyle kafasi rahat olan) daha yasli insanlarin cocuklarina gore daha kotu diye dusununuyorum. Anneler sIkildikca acisini cocuklarindan cikariyorlar cunku :(. Imkanlar derken sadece maddi imkanlardan bahsetmiyorum, maddi manevi imkanlardan bahsediyorum. Tek onemli olan fiziksel yas deyil, duygusal yas ta onemli ayrica. Kanimca anneniz muhtemelen o yasta hayata daha erkekn basladigi icin sira size geldigi zaman yorulmustur. Kadincagiz buyuk cocuklarinin derdiyle mi ugrassin, yeni dunyaya gelen kucuk cocugun derdiyle mi ? Arada yas farkiniz oldugu icin kardeslerinle annenin sorumluluklari dag gibi buyumustur, ve bazen sana karsi mulayim olamamasi bu nedenle olabilir. Ben hangi yasta cocuk sahibi olmaktan cok (genetik bozukluklar disinda) imkanlarin yettigi zaman cocuk sahibi olmanin, ve cocuklarinin arasindaki zamanin makul duzeyde tutulmasinin bir cok insan icin daha yararli oldugunu dusunuyorum.
 
Ben 27 yasinda anne oldum ve ikicisi 28 yasinda oldu , cocuklarimin aralarinda 15 ay var cok guzel bende erken olmak isterdim ama kidmet iste kizim suan 4 aylik oglum 19 aylik :)
 
20 yaşında evlendim, 25 te anne oldum, şuan 30 yaşındayım, ikinciyi de 35 te yapıcam Allah nasip ederse :)
 
kızlar 2. şu zman 3. yü de şu zaman istiyorum diyen arkdaşlara soruyorum nası cesaret kazandınız sonuçta 2 veya 3 çocuk bakmak maddi manevi zor
 
derdim kararsızlık 25 yaşımdayım arkadaşlar senin yerinde olsak erknden yapar büyütürdük diyorlar çok da erken evlenmedim gerçi

Herkesin hazır olduğu zaman vardır bu işin erkeni geci yok ki😦 kimi 20 yaşında hazır olur kimi 35 yaşında. Ama bebek düşünüyorsanız çok da 35 i geçirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Ama çocuk yapma yaşı, çocuk sayısı tamamen size kalmış konular. Takmayın çevreyi. Çocuk yaparsınız ikinci ne zaman derler, ikinci olur üçüncüyü düşünüyor musun derler. Boşver sen kendine göre ayarla
 
kızlar 2. şu zman 3. yü de şu zaman istiyorum diyen arkdaşlara soruyorum nası cesaret kazandınız sonuçta 2 veya 3 çocuk bakmak maddi manevi zor

çok tatlılar ya bundan bir tane daha olsa diyorsun sevgisi hiç bir şeye benzemiyor, bir tane büyütünce alışmış oluyorsun, tek olmasın kardeşi olsun diye düşündük biz tabi zor olur maddi manevi ama değer.
 
Yani bence evlendikten ne kadar süre sonra çocuk yapıldığı da önemli. Biri sizinle aynı yaşta anne olmuştur ama 5 yıldır evlidir ve eşiyle yapmak istediği her şeyi yapmış, görmek istediği her yeri görmüştür.
 
Arkadaşlar ben 23 yaşında kızımı doğurdum şimdi 41 yaşındayım 2.bebeğe hamileyim
 
34 te ilk kızımı ,37 de ikinci kızımı aldım kucağıma. Sen de ne zaman hazır hissedersen o zaman anne ol. Etraf değil senin duygu ve düşüncelerin önemli.
 
Arkadaşlar ben 23 yaşında kızımı doğurdum şimdi 41 yaşındayım 2.bebeğe hamileyim
Ben boyle birseyi cok istiyorum hos daha 1.si olmadi :) 27 yaşındayım 42 43 yasindayken de bitane olsa 2.bahar misali siz cok şanslısınız bence
 
26 yasindaydim. Benim icin, evliliğim icin en ideali buydu. 5 sene sonra istedim Allah da verdi bin sukur. Evliligimin ve esimin tadini cikardim. Simdi de bebegimizin tadini cikariyoruz.
Bu sure ve yaş herkes icin degisir
 
Ben boyle birseyi cok istiyorum hos daha 1.si olmadi :) 27 yaşındayım 42 43 yasindayken de bitane olsa 2.bahar misali siz cok şanslısınız bence
Ay cnm böylemi düşünüyorsun gerçekten saol ya bende kafayi takıyorum ne zamandır ara vermeyi istemezdim bu kadar ama istemediğim aklımdan sildiğim anda oldu hamilelik kıyamadım aldırmaya eşim havalarda uçuyor kardeş kardestir diolar takma kafana diolar bakalım
 
Back
X