• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yaşında evlenirdiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 26 da evlendim ve hep eşimle bunu der dururuz en azından 4 sene falan çocuksuz gezer dururduk ☹️

Çocuksuz gezmekten ziyade erken evlenen, özellikle öğrenciyken evlenen arkadaşlarımız çok daha güzel düzen kurdular. Bizim birbirimize kavuşma derdimizle doluyken zihnimiz onlar hedeflerine birlikte koştular. Araya çocuk bile sıkıştırdılar :D ben çocuk işini o araya sıkıştıramazdım muhtemelen ama güzel iler yapardık.

Çocuksuz gezmekten ziyade erken evlenen, özellikle öğrenciyken evlenen arkadaşlarımız çok daha güzel düzen kurdular. Bizim birbirimize kavuşma derdimizle doluyken zihnimiz onlar hedeflerine birlikte koştular. Araya çocuk bile sıkıştırdılar :D ben çocuk işini o araya sıkıştıramazdım muhtemelen ama güzel iler yapardık.
Evet kesinlikle o dönemde bende çocuk düşünmezdim ama beraber olurduk 💝

İki senedir evliyim.Net olarak sunu anladim.Tertemiz basladigin bir evliligi saygısızlık,birbirine karsi tahammulsuzluk,esini kararlarina onem vermeme(kadin veya erkek)sesini yukseltme ve en onemlisi ailesine laf soylemek yipratiyor.Ben yaptim diye söylemiyorum evet bir kismini zaman zamn yaptim.
Herneyse bence olay bundan ibaret.Tabiki iki kisinin arasinda sevgi varsa ve bunlar yapiliyorsa oluyor benim demek istedigim.Sevgi yoksa zaten hersey oluyor.
Bu arada ben 26 yasinda evlendim ve yine 26 yasinda evlenirdim, tam istediğim yaştı

Yaştan çok olgunluk önemli. Yoksa 38 yaşında olup anasının eteğinden çıkamayan erkekleri okuduk forumda. İlişkiniz nasıl sorumluluk sahibi biri mi?

Yahu o dediklerinizi yapanlar "en iyisi" degildir zaten, en iyisi sanilan veya kendini oyle gosterenlerdir. En iyisi olmak baska oyle sanmak başka.
Tabi ki dert cekmiş insanla, çekmemiz ayni olmaz.
Çok haklısınız. Dedikleriniz çok doğru. En iyisi o olamaz. Sanmak başka bişey evet.

Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?

Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
25’te evlendim şimdiki aklım olsa 28’i beklerdim.

Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?

Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
30+

Önceden lisede falan 24 25 yaşımda evlenirim heralde diyodum. Yaşım 29olacak kasım ayında, evliliğin tohumu bile yok önümde:) üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyor keşke daha cahilken heyecanlıyken karar verp evlenseydim diyorum. Şimdi çok daha zor geliyor. İnşallah 30umda evlenirim hadi herkes amin desin :D

Son düzenleme:
Eğer erkek arkadaşımın yaşı benden büyükse, işim gücüm varsa, düzenli bir yaşam seviyorsam ve çocuk istiyorsam 25-27. Yaşlar yakınsa, içime sinen bir işim yoksa veya yaşamak istediğim deneyimler varsa, çocuğa karar verememişsem daha geç evlenirdim. Yani şartlara göre değişir.

hazırsan yaşın baya uygun. ben 18 eşim 20 yaşındaydı . yine aynı yaşında evlenirdim çünkü mutluyum. abim 22 yaşında evlendi yengem 20di onlar de mutlu . oğlum 22 gelinim 19 du
evlendiler umarım onlar de uzun huzurlu evlilik yaşarlar))))

25 her 2 tarafta bence erken . Erkekler evet geç olgunlaşıyor yoksa diğer türlü kadın çok yıpranıyor 34 yaşında evlendim memnunum

Şimdiki aklım olsa 30 yaşında evlenirdim. Biraz gezer tozardım ülke içi ve ya dışı. Bunu sevgilimle ya da arkadaşlarımla yapardım. Hayatı, evlilikleri gözlemlerdim. Evleneceğim kişiyle ilişkiler üzerine kitaplar okur seminerlere katılırdım. Öfke kontrolü, kriz yönetme, iletişim üzerine eğitimler almamızı sağlar öyle evlenirdim. Evlilikten sonra, 2 yıl hamile kalmamak için daha sıkı önlemler alırdım. Borçsuz evlenirdim. Nişanlılık sürecini uzun tutar, ailesini gözlemlerdim. Eş adayının babası annesine nasıl davranıyorsa o da aynısı oluyor. Nişan atmaktan çekinmezdim(alt tarafı evliliğe ön hazırlık) aklıma gelenler bunlar.

Ben 23 yaşında, üni biter bitmez evlendim.5 senelik iliskimdi. Şuan 25 yaşındayım.cok mutluyum,iyi ki de evlenmişim.insan bulunca kaybetmemeli.. Bazen diyorum acaba işe girip öyle mi evlenseydim diye?(işten kastım devlet) Ama işe gireceğimin garantisi yok, malum insanlar kaç yıl sınava girip atanamıyor..

Yaş konusuna gelirsek, ben evlenmekte tereddüt etmedim çünkü eşim benden 7 yaş büyük.Evliligin sorumluluğunu kaldirabileceğinden şüphem yoktu.

Size gelirsek ikinizde iş güç sahibiymissiniz,anlasiyorsaniz ve guveniyorsaniz,bekleyecek birşey yok.. zaman uçup gidiyor.. 25 yaş erken bı yaş değil..

Ben 27 yaşındayım, eşim 36. Yeni evlendik. Hatta tam evlenmedik bile aynı evde değiliz. 2,5 senedir birlikteyiz.

Ben çok memnunum.
İyiki evlenmişim 26 buçukta evlendim
25 bence erken .
26 da erken hatta.

İlla 27 ye dayansın yani bence.
Çünkü eşiniz yaşıt 🤷

35’ten önce asla evlenmezdim. Özellikle 25 yaş çok çok erken bence. Para kazan, arabanı al, para biriktir, sevgilinle gez, seviş, kendine baş, güzelleş ve tüm bunları evli değilken yap çünkü evlenince çok zor.
Ben böyle şeyleri ofiste söylediğimde büyük tepki alıyorum.
Bu konuyu bir başlıkta belirttim.
Aynı şeyleri söylediğimde, ofisteki arkadaşlar bana afedersiniz o. gibi bakıyorlar.
Ek olarak, 30 yaşından sonra kadınların çocuk yapma sorunundan bahsediyorlar.
Bu özellikteki bir kadınla aklı başında hiçbir erkeğin evlenmeyeceğini ve yalnız yaşayacağını savunuyorlar.
Bana da o gözle bakıyorlar. Ben bekar kalacakmışım. Aslında bu konuda biraz haklılar. Hayatıma girip çıkan 3-5 erkekten sonra bana da bir şeyler oldu... Erkekler ilgimi çekmiyor. Bazen nefret bile ediyorum. Belki geçmişte yaşadığım çok iliki buna neden oldu.
Bir tanesi benle alay ediyor: "artık kedilerle, köpeklerle yaşarsın" diyor.
Yani bu anlattığını yapan ve yaşayan biriyim ama eğer bana hayatı sıfırdan yaşama şansı verilseydi, böyle bir yaşantıyı tercih etmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X