• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yumurta toplandı , kaçı transfere uygun oldu?

Rasperry84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
116
109
103
40
Merhaba arkadaşlar bende şuan bir tedavi sürecin de olduğum için sizlerin tecrübeleri ve yaşadıklarını merak ediyorum . Tedavide kaç yumurta toplandı ( benim 2) kaçı trasfere uygun oldu ? (1 kaldı trasfere uygunmu haber bekliyorum) sonuçlar ne oldu merak ediyorum. Bu konu altın da konuşabilirsek belki rahatlayacağım🥺 sevgiler

Merhaba arkadaşlar bende şuan bir tedavi sürecin de olduğum için sizlerin tecrübeleri ve yaşadıklarını merak ediyorum . Tedavide kaç yumurta toplandı ( benim 2) kaçı trasfere uygun oldu ? (1 kaldı trasfere uygunmu haber bekliyorum) sonuçlar ne oldu merak ediyorum. Bu konu altın da konuşabilirsek belki rahatlayacağım🥺 sevgiler
Selam canım Bende amh düşüklüğü var 6 yumurtam toplandı ama 2 si tam olgun değildi. 4 kaldı 4 ü de döllenmişti ama 2 sinin gelişimi 4. günde durdu kalan 2 si de 5. günde donduruldu.

Günaydın canım sonuç bekliyormusub şuan . Hadi inşallah güzel haberler olsun. Bende bugün haber bekliyorum❤️

İlk yumurta toplamada 1 yumurtam vardı dolu çıktı dollendi. 3. Gün donduruldu.
Sonra ikinci yumurta toplama oldu 2 yumurta çıktı dollendi. 3. Gün donduruldu.
18 Ağustos da iki tanesini transfer oldum.
İkisi de tuttu. Maalesef birinin kalbi 8. Haftada durdu kalan diğer yavrumla yola devam ediyoruz. İnşallah onu kucağıma alırım 🤲
Rabbim sizin de yardımcınız olsun 🧡

Yaaa ne güzel rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏 acaba bana da tekrar yaparmı sana yapılan uygulamayı bizde konuştuk yeterli olmazsa yumurta tekrar toplayalım olanları dondurup diye .

Merhaba. Bence başkalarıyla kıyaslayıp modunuzu düşürmeyin. Bu konuda çok fazla varyasyon var. Amh seviyesi, sperm kalitesi, yaş, kalite vs. Bebek için bir tane kaliteli embriyo yeterli diyor hep doktorlar. Embriyoların 5. Güne ulaşmasında spermin büyük önemi varmış.

Tabiki canım herkes farklı tepkiler veriyor , kıyaslama değil de bir nevi güzel haberler alanlar bana umut oluyor. Motive gibi tek olmadığını görüyorsun ve bir şekilde mutlu haber geleceğine inanıyorsun. Bu süreçte umutsuzluk ve stres daha kötü sonuçlara sebebiyet verir. Kimle konuşsam benim ne hissettiğimi anlamıyorlar burada empati yapılabiliyor bu yüzden :)))

Tabiki canım herkes farklı tepkiler veriyor , kıyaslama değil de bir nevi güzel haberler alanlar bana umut oluyor. Motive gibi tek olmadığını görüyorsun ve bir şekilde mutlu haber geleceğine inanıyorsun. Bu süreçte umutsuzluk ve stres daha kötü sonuçlara sebebiyet verir. Kimle konuşsam benim ne hissettiğimi anlamıyorlar burada empati yapılabiliyor bu yüzden :)))
Yaşamayan bilmiyor gerçekten. Insanlar için yorum yapmak kolay oluyor. Ben tedavi sürecinden kimseye bahsetmedim. Ona rağmen konusu açılınca insanlar hemen pat yorum yapıyor. Çok acele ediyorlar hemen tuo bebek yaptırıyorlar çok sabirsizlar falan filan daha neler neler. Allah yardımcımız olsun.

Aynen öyle , olumsuz birşey oluyor ağlamak istiyorsun ona bile izin verilmiyor . Ağlamak istiyorum hocam bile bırakın ağlasın diyor ağlasın benim söylediklerim tokat gibi ilk kez duyuyor hayatın da izin verin ağlasın . Çok zor bir süreç gerçekten Allah herkese sabır versin canım 🙏

Merhaba arkadaşlar,

Benim yaşım 34. Amh: 0,40 1 dış gebelik öyküm var ve ameliyat oldum. Sağ tüpüm de alındı. Zaten yarım rahimliyim :P Yani yok yok gibi. Eşimde de hafif sayı azlığı (8 milyon), hafif morfoloji bozukluğu (%2) ve hafif ileri hız düşüklüğü (%2) var. Bu ay ilk kez tüp bebeğe başladık. 2 folikül görünüyordu. Yüksek doz ilaçlarla (5 gün famera, 15 gün merional) pazartesi günü opu ile 4 yumurta topladık. 3 ü olgundu ve işlem yapıldı. Salı günü 2sinin döllendiğini öğrendik. Bugün 3. günleri ve şimdilik iyiler :) Dua edin de 5. güne sağ salim gelsinler. 5. güne gelen olursa dondurulacak. Sonra tekrar yumurta büyütmeye geçeceğiz kısmetse.

Yani kaç yumurta toplandığının amh ile çok ilgisi var aslında. Amh sı yüksek kadınlarda 50 yumurta bile toplandığı oluyormuş. Ama önemli olan güzelce büyüyen hayırlı 1 yumurta 1 sperm :) Bu tedavi sırasında moralin de önemi olduğu için hiç moralinizi bozmadan tedavilere devam.

Canım bende senin gibi bir embriyom transfere uygun mu diye merak içimde bekledim
Benim 4 yumurta toplandı sadece bir tanesi döllendi ve 3.güne geldi hücre sayısı iyi olduğu için donduruldu bir sonraki ay transfer edilecek bekliyorum

Merhaba buradaki güzel yorumlar umut verici oluyor ama her bünye kendine özgü o yüzden kıyaslama yapıp kendiniz üzmeyin. Bana iki toplama yapıldı havuz yöntemi yani. Doktorum her ihtimale karşı kenarda embriyo olması önemli demişti. İlk tedavide gonal f 300 kullandım 3 folikül görünüyodu 1 tane toplandı ve 5. Güne gelip donduruldu. İkincisinde ise gonalf e ek merional 150 vuruldum 10 folikül göründü 8 toplandı 5i 5. Güne gidip donduruldu sürpriz bir şekilde. Amh 1.19du geçen kasımda. Fsh ise 12.5 en son ölçümde. Senin amh çok düşük değil. Tek başına zaten bir şey ifade etmiyor daha düşük amh ile doğal yolla hamile kalan var. Amh ne zaman menapoza girceğin hakkında bilgi veriyor. Bunun yanında fsh, yumurta kalitesi, sperm kalitesi de önemli. Ben tek yumurta döllendiğinde çok okumuştum buraları bir sürü tek embriyo ile hamile kalan vardı. Hiç canını sıkma yani.

Merhaba arkadaşlar,

Benim yaşım 34. Amh: 0,40 1 dış gebelik öyküm var ve ameliyat oldum. Sağ tüpüm de alındı. Zaten yarım rahimliyim :p Yani yok yok gibi. Eşimde de hafif sayı azlığı (8 milyon), hafif morfoloji bozukluğu (%2) ve hafif ileri hız düşüklüğü (%2) var. Bu ay ilk kez tüp bebeğe başladık. 2 folikül görünüyordu. Yüksek doz ilaçlarla (5 gün famera, 15 gün merional) pazartesi günü opu ile 4 yumurta topladık. 3 ü olgundu ve işlem yapıldı. Salı günü 2sinin döllendiğini öğrendik. Bugün 3. günleri ve şimdilik iyiler :) Dua edin de 5. güne sağ salim gelsinler. 5. güne gelen olursa dondurulacak. Sonra tekrar yumurta büyütmeye geçeceğiz kısmetse.

Yani kaç yumurta toplandığının amh ile çok ilgisi var aslında. Amh sı yüksek kadınlarda 50 yumurta bile toplandığı oluyormuş. Ama önemli olan güzelce büyüyen hayırlı 1 yumurta 1 sperm :) Bu tedavi sırasında moralin de önemi olduğu için hiç moralinizi bozmadan tedavilere devam.
Merhaba inşallah güzel haberler alırsın . Ben maalesef alamadım az önce aradılar 5.gün dü bölünme durmuş :( çok üzgünüm

Canım bende senin gibi bir embriyom transfere uygun mu diye merak içimde bekledim
Benim 4 yumurta toplandı sadece bir tanesi döllendi ve 3.güne geldi hücre sayısı iyi olduğu için donduruldu bir sonraki ay transfer edilecek bekliyorum
Benim heyecanla beklediğim haber maalesef gelmedi :( bölünme durmuş . Yeniden başlayacağız 😓

Merhaba buradaki güzel yorumlar umut verici oluyor ama her bünye kendine özgü o yüzden kıyaslama yapıp kendiniz üzmeyin. Bana iki toplama yapıldı havuz yöntemi yani. Doktorum her ihtimale karşı kenarda embriyo olması önemli demişti. İlk tedavide gonal f 300 kullandım 3 folikül görünüyodu 1 tane toplandı ve 5. Güne gelip donduruldu. İkincisinde ise gonalf e ek merional 150 vuruldum 10 folikül göründü 8 toplandı 5i 5. Güne gidip donduruldu sürpriz bir şekilde. Amh 1.19du geçen kasımda. Fsh ise 12.5 en son ölçümde. Senin amh çok düşük değil. Tek başına zaten bir şey ifade etmiyor daha düşük amh ile doğal yolla hamile kalan var. Amh ne zaman menapoza girceğin hakkında bilgi veriyor. Bunun yanında fsh, yumurta kalitesi, sperm kalitesi de önemli. Ben tek yumurta döllendiğinde çok okumuştum buraları bir sürü tek embriyo ile hamile kalan vardı. Hiç canını sıkma yani.
Canım meehaba benim amh 0,17 çıkmıştı düşük baya ama 2 yumurta ancak toplayabildik bende seninkine benzer ilaçlar iğneler kullandım. Biri ertesi gün gitti zaten diğeride bıgün 5.gün gitti aradılar haber verdiler:( bundan sonraki süreci pazartesi günü artık netleştireceğiz.rabbim hayırlısı ne ise onu versin her birimize 🙏

Canım meehaba benim amh 0,17 çıkmıştı düşük baya ama 2 yumurta ancak toplayabildik bende seninkine benzer ilaçlar iğneler kullandım. Biri ertesi gün gitti zaten diğeride bıgün 5.gün gitti aradılar haber verdiler:KK43: bundan sonraki süreci pazartesi günü artık netleştireceğiz.rabbim hayırlısı ne ise onu versin her birimize 🙏
Anladım canım yumurta varsa umut var demektir diyor doktorlar. İkinci tedavide daha iyi olur inşallah. Bu arada ben bu süreçte prowomen kullandım. Sayısından ziyade kalitesi önemli yumurtaların onun için vermişti doktor. Bir de tek yumurta olunca embriyoskop kullanmıştık. Umarım gönlünce olur her şey🤗

Anladım canım yumurta varsa umut var demektir diyor doktorlar. İkinci tedavide daha iyi olur inşallah. Bu arada ben bu süreçte prowomen kullandım. Sayısından ziyade kalitesi önemli yumurtaların onun için vermişti doktor. Bir de tek yumurta olunca embriyoskop kullanmıştık. Umarım gönlünce olur her şey🤗
İnşallah canım belki pazartesi günü değiştirir ilaçları farklı bir şekilde dener ,hiç bilmiyorum :( burada konuşmak gerçekten insanı nekadar rahatlatıyormuş ❤️

Back
X