Kaçarak evlenmek...

Ayzagibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
819
1.187
113
İyi bayramlar herkese.

2.5 yıldır bi ilişkim var ciddi bi yola girelim ddi ailelere söyledik.ben kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım ozelde çalışıyor. Memleket farklı çalıştığımız yerler farklı...
Aileme söyledim bi kaç sorun lar vardı
Ablamın evliliğinde sorun olduğu için çok etkilendi ailem aynı şeyleri senin de başına gelir artik kızımızın uzak yerlere ve tanimadigimiz aileye gondermeyiz vb örnek vererek razi gelmediler gelmeyecek gibiler.6 yaş fark var aramızda. Ailemin sorun ettiği seyler yaş farkı işi uzaklık.
Erkek arkadaşımın ailesi tanışmak için gelmek istiyorlar ama annem onu bile istemiyor. Bensee tanısmalarıni istiyorum gerçekten öyle karar vermelerini isterim.

Erkek arkadaşımı seviyorum saygılı anlayışlı merhametli oldugunu ve onünlü anlasabilecegimi düşünüyorum. Tabiki kafama koymadım kaçmayı ben de isterim de dualarla telli duvaklı evden uğurlamak isterim bi an şeytana uyasim geliyor. Evimi yuvami kurmak istiyorum. Kararima saygı duymalarıni da istiyorum Aynı zaman da razı olmalarını ve gönlümün de rahat olmasını istiyorum.

Sizden aileyi nasıl ikna edebilirim nasıl bi fikir yol yöntem taktik uygulayabilirim.
En son çare kaçmayı ara ara düşünüyorum
Allah göstermesin ama böyle bir durumu düşündüm olumlu olumsuz ne gibi sonuçlar olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaçmak mııı ? Son çaren bile olmamalı.

Evlenmek istediğin kişiyi kendin seçecek özgürlük ve yaştasın eyvallah ama

Kaçmak ne ?

Ben bu adamla evleneceğim diye kararını ailene kabul ettirecek sorumluluk ve gücün de olmalı .

Sakın ama sakın kaçma gibi bir hata yapmayın, kaçarak evlenenlerden 100 kişi de belki en fazla 2 kişi mutlu bir evlilik sürdürüyordur, geri kalanı ailesinin rızasını almadığı, ailesini dinlemediği için pişman, ailelerin tanışmasını sağlamak için ailenizin sözünü çiğnemeyeceği, saydığı birilerini sokun araya, tanımadan, tanışmadan kestirip atmasınlar.

Sakin yapma. Ikna etmeye bak. Bir sure ugras, gelsin istesinler. Her seyi usulune uygun yaptigin halde kabul etmiyorlarsa, bu surecte sevgilin bikmadan her yolu deniyorsa o zaman ailene de ki "biz evleniyoruz, sizli ya da sizsiz."
Mesleginizi elinize almis kocaman insanlarsiniz, aileler bile isteye nasi bu kadar mutsuz edebiliyor evlatlarini aklim almiyor.

Eğitimli bir insansınız lütfen kaçma falan saçmalamayın. Sizi bir mücadele bekliyor ve kaçmak bu mücalededen korkmaktan başka bir şey değil. Yapabileceğiniz başka bir sürü şey var. Ne kadar süredir aileniz erkek arkadaşınızı biliyor. Yavaş yavaş işleyeceksiniz durumu. Bu aylar bile alabilir.

hayatını mahvetme asamasındasın,farkına var,uyan..sakın bunu kendıne ailene yapma

Kaçmak nedir ya hadi gidersin düğününü yaparsın ailene benim bu günümde yanımda olur lütfen dersin gelmiyorlarsa yine kendi bilecekleri iş ama kaçıp ailenin başını öne eğmeye ne gerek var elin adamı için? Ayrıca ailen madem uzağa gitmeni istemiyor, gitmeyin o zaman orada yaşayın. sen onları bırakıp kaçacak kadar o çocuğu seviyorsan, o da senin için orada yaşamayı kabul etmeli.

Kaçmak mı? Hanımefendi geleceğinizi çöpe atmak istiyosanız kaçın tabii. Seviyorum, dürüst ve saygılı biri falan bunlar uzaktan öyle olabilir. Ama gerçekte iyi tanıyo musunuz?

Evet var gücüm ama bazen tükeniyor böyle ihtimaller de düşünüyoruz ama diyom ya insaAllah böyle bir durum olmaz çünkü kaldiramayacagim

öyle birileri var ama kimse desteklemedigi için arka çıkmıyor bana maalesef tek ben uğraşıyorum

Ya şu ailelerin çocuklarının sahibi gibi davranmalarından gerçekten nefret ediyorum.
Ailenizi ikna edin.Kaçmak çözüm değil.Tartışsanız bile ikna olmalarını sağlayın.
İnsaAllah olurlar ikna etmeye çalışıyorum 7 8 aydır

Onlar kabuk etmediği halde ne ben cagirabi kırım tanışmaya ne de onlar daVet siz gelirler. Annemin yalvararak ayrıl o çocuktan dediğini unutmuyorum. Dün tekrar konuştum. Gözleri doldu annemin
Şaştım kaldım inanın
Hayırlısı olur inşaAllah

7 8 aydır biliyor annem babam. Yavaş yavas işleyecek ama bazen sabır kalmıyor sanki. Eğer tanışmayı bile kabul etmiyorsa ailem ne için uğraşıyorum ki ben

öyle birileri var ama kimse desteklemedigi için arka çıkmıyor bana maalesef tek ben uğraşıyorum
O zaman tek başınıza bile olsa ailenizi tanışmaları için ikna etmeye çalışacaksınız, öyle zoru görünce kaçarım diye içinizden geçirmeyin, herkes sevdiğini ailesine hemen kabul ettiremedi, bu gibi hayatınızı etkileyecek kararlarda herşey şıp diye olmuyor, zamanla hallolacak meseleler, ki ailenize de hak vermelisiniz, ablanızın yaşadıklarından dolayı tedirginler, aynı şeyleri yaşamanızdan korkuyorlar, bende anneyim, bende olsam korkarım, sonuçta siz onların evladısınız, kimse evladına kötülük etmek istemez, önce erkek arkadaşınızı tanıştırmaya çalışsanız, onu bir tanısalar, karakteri hakkında az çok fikir sahibi olurlar.

Yil olmus 2016 kocaya kacmak mi kaldi ya hu ? Ayrica madem bu kadar gelenekcisiniz kiz evi naz evidir ,sevgilinizin ailesi bi gelsin ,kovacak halleri yok ya ? O zaman siz,bilirsiniz ,maliniz degilim ben sizin deyip yolunuza bakarsiniz ..araya girip ailenizi sakinlestirecek kimsenin olmayisi da cok garip cidden

Aileleri dinlemek ve orta yolu bulmaya calismak gerek. Sonucta kotu giden bir evlilikte ilk calmak isteyecegin kapi onlarinki ve ilk donecegin yer aile evi oluyor.
Evet ben de hep destek olmalarıni isterim
Bakalım insaAllah orta yol bulunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…