ben kaçmak ile anne baba rızası olmadan evlenmeyi aynı şey olarak görmüyorum.reşit olmayan biri olsaydınız ve sevgilinizle kaçıp onunla beraber yaşasaydınız ya da imam nikahı kıysaydınız buna kaçmak derdim.ya da ailenize hiç haber vermeden evlenseydiniz yaptığınız şeyin pek de doğru olmadığını söylerdim.ama siz 27 yaşında, çalışan bir kadınsınız, aileniz mi karar verecek kiminle evlenip kiminle evlenmeyeceğinize?tabi ki de ailenizin de rızası olsa çok daha iyi olur ama siz yetişkin bir birey olarak kendinize uygun gördüğünüz biriyle evlenebilirsiniz, anne babanıza da haber verirsiniz evleniyorum diye, tabi tanıştırmak da lazım ama tanışmamakta çok ısrarcılar garip bir şekilde. sevgilinizi tanıyor olsalar, bir yanlışını görmüş olsalar tamam da tanışmamışlar bile.ailenin fikri de önemli ama son karar size ait olmalı.evliliğinizde problemler çıkarsa ve aileniz de size destek çıkmazsa bu onların hatası olur ne olursa olsun siz onların evladısınız, onlar destek çıkmasa bile çalışıyorsunuz, kendi kendinize bakabileceğinizi düşünüyorum.yine de biraz daha direnin, sizin vazgeçmediğinizi görünce tanışmaya ikna olurlar belki.