Kaçarak evlenmek...

Merak ettiğim şu; ablanızın da sizin gibi bir mesleği var mı? Ailenize artık elinizde mesleğiniz olduğunu, kendi hayatınızı kurduğunuzu ve kendi kararlarınızı kendiniz verebileceğinizi, onlara değer verdiğiniz için hala ikna etmeye çalıştığınızı ve tanışma olayını da ailemize yakışır şekilde halledelim vesaire şeklinde şeyler söylemelisiniz cümle devrik oldu uykuluyum ama anlatabilmişimdir umarım.
Hiçbir şeyin garantisi yok, dünya iyisi ve aynı şehirde olan bir insanla da çok kötü şeyler yaşayıp ayrılabilirdiniz. Evlilik kölelik değil, yürümezse biter. Bunları da ailenize söyleyin olası bir durumda kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz için sorun yaşamayacağınızı da belirtin.

Kadın 27 yasinda erkek 34 yasinda. Sorunlarin arasinda yas farkini da soyluyor her seferinde. 6 yas ya. Sanirsin kadin 18 erkek 40. Baska da bisey diyemiyorum.

Kaçarak evlendikten 5 yıl sonrayı düşünün, sizin gözünüzde 5 yıl sonra harika bir evlilik sorunsuz bir hayat falan canlanıyor mu? İşte size cevap.

Kaçarak evlenmeyi ciddi olarak düşümedim başlık dikkat çeksin diye yazdım.
Ama öyle olduğunu düşünsem 1 yıl bile olsa harika ola çağını sanmam
CvP için de tsk ederim

Biz 4 yıl savaştık babamı ikna etmek için.. çok zor günler atlattık. Ama babam inatsa ben de onun kızıyım dedim! Öyle de böylede gelicekler bizim eve. Nişanlım da hiç pes etmedi onun duruşu beni hep cesaretlendirdi. Babam en sonunda ikna oldu, şimdi en sevdiği damadı :)) 5. yılımızdayız ve 1 ay sonra da düğünümüz var :)
Ailelerden çok çektik zamanında yaşadıklarımı anlatsam roman olur ama şimdi herşey o kadar güzel ve normal ki bazen nişanlimla düşünüp boş yere o kadar eziyet çektik diyoruz ama olsun sonu güzel oldu :)
Ne olursa olsun onlar senin ailen sakın böyle bir şey düşünme.. nişanlıma deli gibi aşık olduğum halde ailem herkesten önce gelir benim. Kimse için ama hiç kimse için onların üzülmesine izin vermem!

Kaçmak = intihar etmek. .
Sakın sakın kaçmayın. .
Düğünle evlenmek gibisi varmı?

Vay be mutluluklar insaAllah

Biz de biraz daha zamana bırakalım ddik
Ama insaAllah 4 yıl geçmez

Allahin izniyle hiç öyle şeyler yasanmayacak

ben kaçmak ile anne baba rızası olmadan evlenmeyi aynı şey olarak görmüyorum.reşit olmayan biri olsaydınız ve sevgilinizle kaçıp onunla beraber yaşasaydınız ya da imam nikahı kıysaydınız buna kaçmak derdim.ya da ailenize hiç haber vermeden evlenseydiniz yaptığınız şeyin pek de doğru olmadığını söylerdim.ama siz 27 yaşında, çalışan bir kadınsınız, aileniz mi karar verecek kiminle evlenip kiminle evlenmeyeceğinize?tabi ki de ailenizin de rızası olsa çok daha iyi olur ama siz yetişkin bir birey olarak kendinize uygun gördüğünüz biriyle evlenebilirsiniz, anne babanıza da haber verirsiniz evleniyorum diye, tabi tanıştırmak da lazım ama tanışmamakta çok ısrarcılar garip bir şekilde. sevgilinizi tanıyor olsalar, bir yanlışını görmüş olsalar tamam da tanışmamışlar bile.ailenin fikri de önemli ama son karar size ait olmalı.evliliğinizde problemler çıkarsa ve aileniz de size destek çıkmazsa bu onların hatası olur ne olursa olsun siz onların evladısınız, onlar destek çıkmasa bile çalışıyorsunuz, kendi kendinize bakabileceğinizi düşünüyorum.yine de biraz daha direnin, sizin vazgeçmediğinizi görünce tanışmaya ikna olurlar belki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…