Ah üzerine yuva olmaz
Hele ana-baba ahı üzerine asla olmaz
Milyonda bir anca çıkar kaçıp mutlu olan
Bu ihtimali kaldır seçeneklerinden
Seceneklerden kaldırılmış bir şey zaten ama böyle de bir yere varamadım aylardır.
Bayramda tanışmak için gelmeyi çok istediler ama onu bile kabuk etmedi ailem başka nasıl olacak ki anlamadım gitti
Çok özür dilerim ben kaçırdım sanırım. Sebebi erkek arkadaşınızın özel sektörde çalışması mı yoksa istememelerinin başka bir sebebi mi var?
Evet sürekli bi iş olmadığı. İşte ablamın evliliğinde bj sorun oldu o da etkiledi ailemi onu örnek verip duruyorlar bak ablan da evlendi bak noldu gibisinden. Bundan dolayı uzaklık yani memlekete uzak bi yerde olmuş olacağım evlilik olursa bunu da sorun ettiler.
Sürekli işten kasıt ne? Misal biz de özel sektörde mühendisiz. Evet işimiz garanti değil ama herkes de memur olamaz. Ordaki işinden çıksa yeni bir iş bulması çok mu zor?
Uzaklık olayı evet beni de hep düşündürmüştür. Çok sıkıtılı, gözlerinin önünde olmayınca koruyamayacaklar gibi geliyor sanırım. Onun sizin şehrinize gelme gibi bir durumu olabilir mi?
Okumus eğitimli kızsın.kaçmak da ne?hiç bi zaman kıymetin olmayacak kendin geldin denecek
Anne babanın rızasını almadığın için mutlu olamayacaksın
Değmez bi erkek için değmez
Ben bi gece ansızın kaçmayı kast etmedim zaten hani nikah kiyarsin haber edersin bu durumu sonucta ikisi de aynı kapıya geliyor anne baba rızası olmadan olacak.ben ailemi ikna etmeye çalışıyorumama maalesef bi tanışmayı bile kabul etmedi bnm ailem.bir yere yetişcem ama sırf bu konuya yazmak için giriş yaptım.
biliyorum dinlemeyeceksin, biliyorum biz farklıyız öyle olmayız diye düşüneceksin.
çünkü ben yaşadım ve bana söylenen tüm herşeye kulak tıkadım. çünkü bana göre biz çok farklıydık öyle olmayacaktık.
benmde ailem istemedi, aramızda 8 yaş vardı. doğru düzgün sabit denilecek bir işi yoktu. mesleği vardı ama atıyorum bir firmada 7-8 yıllık personel gibi sabit bir işi yoktu. ve annesi vardı birlikte yaşayacağımız.
annemle babam gençken karar almışlar çocuklarımızı sevdikleriyle evlendircez diye. normalde hala bile çoğu akrabalarımızda aileler karar verir kimle evleneceklerine. hep bunu söylediler bana. biz seni evlendirmek isteriz sevdiğinle ama bu olmaz diye.
hiç kaçmayı düşünmedim. en olmadı nikah günü alıp ben şu gün evleniyorum diye evlenirim diye düşünüyordum. ama bir gece ansızın evden kaçmayı hiç düşünmedim. annemler korkmuş ben kaçarım vs diye. yakın bi akrabamızın başına gelmişti çünkü. ikna oldular zoraki.
ama hiç heveslenmediler, giyimlerine bile özenmediler ne düğünde ne nişanda. şimdi bakıyorum resimlere ne kadar belli isteksiz oldukları.
ve evlendiğimin ilk haftası anladım anne babanın rızası olmayan işlerde hayır olmadığını. ve evlilik denen şeyin sevgililikten çok farklı olduğunu.
o yüzden derim ki anne babanızı dinleyin. ve illa istiyorsanız en azından sizin şehrinize gelsin.
Is konusunda sıkıntılı oldugunu siz de kabul ediyor olmalisiniz. Zira ben bile mesajlardan bu kaniya vardim.aileniz hakli sanirim
Cahilim evet !Bu devirde okumus calisan bir kadinin kacmasi gercekten komedi. Yapmayin etmeyin cahilce davranmayin derim. Ailenizi ikna edersiniz biraz zamana birakin
Olur yapmamBugünün yarını da var sakın öyle birşey yapma
Kaçarsan kötü gözle bakılır. Bir cocuk kolay yetişmiyor anne baba rızası olmadan yapma. Takı takılmaz ailene laf gelir. Ailen affetmeyebilir. Baban falan affetmezse eve gidemezsin bayramlarda ayrı kalırsın psikolojin bozulur. Cocugun olur paylaşacan bir ailen olmaz. Bizim tanıdık üc senedir hala affetmedi kızını.İyi bayramlar herkese.
2.5 yıldır bi ilişkim var ciddi bi yola girelim ddi ailelere söyledik.ben kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım ozelde çalışıyor. Memleket farklı çalıştığımız yerler farklı...
Aileme söyledim bi kaç sorun lar vardı
Ablamın evliliğinde sorun olduğu için çok etkilendi ailem aynı şeyleri senin de başına gelir artik kızımızın uzak yerlere ve tanimadigimiz aileye gondermeyiz vb örnek vererek razi gelmediler gelmeyecek gibiler.6 yaş fark var aramızda. Ailemin sorun ettiği seyler yaş farkı işi uzaklık.
Erkek arkadaşımın ailesi tanışmak için gelmek istiyorlar ama annem onu bile istemiyor. Bensee tanısmalarıni istiyorum gerçekten öyle karar vermelerini isterim.
Erkek arkadaşımı seviyorum saygılı anlayışlı merhametli oldugunu ve onünlü anlasabilecegimi düşünüyorum. Tabiki kafama koymadım kaçmayı ben de isterim de dualarla telli duvaklı evden uğurlamak isterim bi an şeytana uyasim geliyor. Evimi yuvami kurmak istiyorum. Kararima saygı duymalarıni da istiyorum Aynı zaman da razı olmalarını ve gönlümün de rahat olmasını istiyorum.
Sizden aileyi nasıl ikna edebilirim nasıl bi fikir yol yöntem taktik uygulayabilirim.
En son çare kaçmayı ara ara düşünüyorum
Allah göstermesin ama böyle bir durumu düşündüm olumlu olumsuz ne gibi sonuçlar olabilir ?
Size saygi duymak, aldiginiz her karari onaylamak demek degildir. Yanlis bir evlilik yaparsaniz bu sadece sizi uzen ve ilgilendiren bir durum olmaz. Tum aileniz etkilenir.Evet haklı olabilirler ama ben kararima saygı duyulmasını istiyorumiş konusu ilerde sikinti olur tabi ama bu üstesinden gelinebilir bi durum diye düşünüyorum
Kaçarsan kötü gözle bakılır. Bir cocuk kolay yetişmiyor anne baba rızası olmadan yapma. Takı takılmaz ailene laf gelir. Ailen affetmeyebilir. Baban falan affetmezse eve gidemezsin bayramlarda ayrı kalırsın psikolojin bozulur. Cocugun olur paylaşacan bir ailen olmaz. Bizim tanıdık üc senedir hala affetmedi kızını.
6 yas farkı sorun mu? Benim eşimle 7 yas var aramda. Uzakta olunca evlilik yürümüyor mu ailene göre. Ben evlendim yurt dısına geldim ailemi cok az görüyorum. Görüntülü konuşma falan yapabiliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?