• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçayım mı ben ne yapayım????

Yani ben kaçma demeye gelmistim kararsiz kaldim okuyunca.Kacmak yerine nikahi yap bir guzel .Ailene de soyleme madem.Birak reddedsinler.Cehiz alsan sana seni gene red eder bunlar. Git birde cehiz seti al gozunde kalmasin birşey dolu dolu yap.

Baban ne derse desin isteme olsun. Mecbur karşı tarafa onay verecek gibi geldi bana. Son aşamaya kadar zorla yani. O zaman da olmuyorsa otur düğününü planla. Dört kardeşin ve arkadaşların bile gelse yeter, ama gidip 3-5 kişilik küçük bir nikahla evlenme. Yapılması gereken herşeyi yaptır. Hele doğuda, kıymetin olsun istiyorsan kıymetli olduğunu hissettir. Ama tabii öncesinde adamdan, ailesinden, sonraki düzeninizden, onun ailesinin size karışıp müdahele etmeyeceğinden emin olman lazım. Yangından kaçıp doluya tutulma derim...

Sevgiliniz sizin gibi meslek sahibi mi? Ailesi görmüş, okumuş, meslek sahibi kişiler mi? Gerçekten ailenizin dediği gibi paranızı yiyecekler mi?
O da öğretmen aynı okulda görev yapıyoruz, ailesinden annesi ev hanımı babası aşçı mütevazı kendi hallerinde insanlar. Evet eve geldim geleli ee paraları naptın paraları muhabbeti dönüyo, üç yıllık öğretmenim birikmiş param yok tek kuruş

Valla yağmurdan kaçarken doluya tutulma senin iki katı özen göstermen lazım evleneceğin insana.Çok çok iyi tanıman lazım.Kaçma bence.Erkek arkadaşın ne iş yapıyor.

Baban ne derse desin isteme olsun. Mecbur karşı tarafa onay verecek gibi geldi bana. Son aşamaya kadar zorla yani. O zaman da olmuyorsa otur düğününü planla. Dört kardeşin ve arkadaşların bile gelse yeter, ama gidip 3-5 kişilik küçük bir nikahla evlenme. Yapılması gereken herşeyi yaptır. Hele doğuda, kıymetin olsun istiyorsan kıymetli olduğunu hissettir. Ama tabii öncesinde adamdan, ailesinden, sonraki düzeninizden, onun ailesinin size karışıp müdahele etmeyeceğinden emin olman lazım. Yangından kaçıp doluya tutulma derim...
Kendi memleketimden gidip sevdiğimin orada düğün yaparım zaten, sevdiğimin tarafına da söylenmez kaçtığım benim memlekette düğün olmuş da gelmişim gibi mesela, onların adete göre kız tarafı erkek düğününe gitmezmiş yadırganmaz da ailemin olmaması filan, off ne bilim yaa bunları düşündüren aileme de yazıklar olsun

Ailen evlenmeni istemez para suyu çekilir korku bu. Ama kaçma sakın. Sen eve para aktarmakla hayirli evlat olmazsin. Seninde bir hayatın var unutma. Hem Ne kadar iyide olsa kimseye güvenme. Belki onun kotu yonlerini göremiyorsun bu sorunlardan ötürü. Bence once kendine gelmeye çalış. Ailenden de uzak dur. Seni dunyaya getriyorlarsa bakmak zorundalar. Senin hayatini yonetmek zorunda degiller.

Valla yağmurdan kaçarken doluya tutulma senin iki katı özen göstermen lazım evleneceğin insana.Çok çok iyi tanıman lazım.Kaçma bence.Erkek arkadaşın ne iş yapıyor.
Yani haklısınız sevdiğim adam ne kadar doğru ona bakmam gerek, Allah şaşırtmasın ama eminim ya. Öğretmen o da canım.

Sevgilin de öğretmenmiş

Ben yerlisi deyince onun için vermiyor sandım

Babanın Eve kabul etmesi bile aslında olumlu

Ne bahane buluyor be istiyor insanlardan da caydıracak

Uzatmaya gerek yok

Ayarla küçük bir nişan yazın olsun baban hık mık dese de sıkıntı olmaz gibi

Seneye de evlenirsin

Biraz daha iknaya çabala. Gerisi senin hayatın garanti bir işin var evliliğim yürümezse ne olur diye düşünme tek başına devam edersin. Kendi istediklerini yap derim.

Bu olaylarda annem elinde çekirdekle seyirci rolünde, tek bir olaya karışmıyo
Allah yardimcin olsun cnm. Sana tavsiyem kendine borc yap. Mesrla bi eve yada araba al kredi oduyorum de. Ikna edici zaruri borclarin olsun. Yine laf ederler ama odeme diyemezler. Mesela 1500mu kredi oduyosun fiyati daha yuksek de. Ogrenemezler hic. Ama bi erkege kacma. Sana suan tatli gelebilir ama elin oglu degisir zamanla. Onlarda kacmasaydin, sen geldin vs vs derler. Kimseye koz verme. Bnm bi arkadasimin babasida oyle. Oda yeni atandi. Laf oyunu yapip onlari kandirman gerek boyle dutumlarda. Tatile ise seminerm var de gec git. Bir iki laflarina sabredersen ilerde buna da alisirlar. Nasi davranirsan oyle gider emin ol

Sevgilin de öğretmenmiş

Ben yerlisi deyince onun için vermiyor sandım

Babanın Eve kabul etmesi bile aslında olumlu

Ne bahane buluyor be istiyor insanlardan da caydıracak

Uzatmaya gerek yok

Ayarla küçük bir nişan yazın olsun baban hık mık dese de sıkıntı olmaz gibi

Seneye de evlenirsin
Kültürleri farklıymış ee dedm tamam araştırın sorun soruşturun nasillardir gidin yerlerinde görün dedim, iki sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar, ara tatilde geleler karşı taraf mevzuya girmeye çalışıyo yok fetö yok abd saçma sapan siyaset haber konuştu gönderdi iki gün, altın yönünden sıkıntı yapacak mesela 10 tane 200 gram değerinde altın isteyeyim de görsünler takı set yüzük bilezik de olacak, erkek tarafı düğünü de benim istediğim gibi olacak gibi şeyler söylüyor amaç vermek değil yıldırmak.

Kendi memleketimden gidip sevdiğimin orada düğün yaparım zaten, sevdiğimin tarafına da söylenmez kaçtığım benim memlekette düğün olmuş da gelmişim gibi mesela, onların adete göre kız tarafı erkek düğününe gitmezmiş yadırganmaz da ailemin olmaması filan, off ne bilim yaa bunları düşündüren aileme de yazıklar olsun

Neyseki okumuş kendini kurtarmışsın, herkesin hayatında farklı farklı sorunlar var, seninki de bu demekki. Sadece emin olmaya bak evlilik kararından, iyiliğini istemeyenlerin yanında olmamasına takılma..

Kaçma sakın canım, sakın öyle birşey yapma,yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimalin var.İçine gireceğin aileyi ne kadar tanıyorsun ki,evet evleneceğin kişi çok iyi olabilir ama yarının ne getireceği belli olmaz.Bir mechule gitme,ne kadar kötü olsa da ailen bundan sonra arkanda olmayacak ve bunu herkes bilecek.Evet ailen şuanda da arkanda değil belki ama,teorikte bi ailen var.
İnsanlar çok değişik, kimseye kapılarını ardına kadar açma.
Ailen, baban seni para makinası olarak görüyo belli,bu meseleyi nasıl çözersin bilemiyorum ama ben sadece kaçma kısmına yorum yapmak istedim.

Kültürleri farklıymış ee dedm tamam araştırın sorun soruşturun nasillardir gidin yerlerinde görün dedim, iki sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar, ara tatilde geleler karşı taraf mevzuya girmeye çalışıyo yok fetö yok abd saçma sapan siyaset haber konuştu gönderdi iki gün, altın yönünden sıkıntı yapacak mesela 10 tane 200 gram değerinde altın isteyeyim de görsünler takı set yüzük bilezik de olacak, erkek tarafı düğünü de benim istediğim gibi olacak gibi şeyler söylüyor amaç vermek değil yıldırmak.

Ama bunu sana diyor seni yıldırıyor

Onlar ciddi olarak gelirse 5 bilezikten fazlasını istemez bence çok konuşuyor ya onu bile isteyemez onlardan şanınıza uygun yapın der

Baban ama o da atasözü teşbihte hata olmaz

Havlayan köpek ısırmaz deyip dal isteme konularına

Ben şöyle diyorum siz para vermeye devam ettikçe aileniz sizi evlendirmeye yanasmayacak parayı kesin evlenmene karismazlar belki

Back
X