Kaçıncı haftada doğum yaptınız?

37+ 5 te oğlum.....40+5 te de nihayet kızım geldi.....ikiside normal doğum:lepi:

28.HAftamda doğum yaptım malesef 1 150 gr.ağırlığında 44 gün yoğun bakımda kaldı bebeğim ama şükürler olsun şimdi çok iyi allahıma bin defa şükürler olsun 5 750 oldu kilosu

3 cm. açılınca anesteziyi başlatıyorlar. yalnız ben epiduralle doğum yaptıktan sonra inanılmaz bel ağrıları çekiliyormuş diye duydum.böyle bi durumdan haberdar olan varmı?:uhm: :emir_bebek:

epiduralle ameliyattan sonra bol sıvı kahve ve çikolata tüketmek gerekiyr bunu doktorlar genelde söylemeyi untuyor. yinede düşünenler doktorlarına sorsun. bel ağrısı değil ama çok fazla baş ağrısına neden oluyor kafein ve sıvıtüketimi bunu engelliyo.:68:

1. de 37+4 le normal doğum
2. de 39 da normal doğum
3. de 39 da bebeğim ters duruyordu zaten sezaryende istiyodum, tüplerimi bağlatmak için sezaryenle doğum oldu.
aslında kişiye göre değişiyo iyileşme süreci akrabalarımdan iki günde ayağa kalkanda var, 1 ay kalkamayanda, ben çok acı çektim açıkçası, normal doğumda sadece o an acı çekiyosun doğumdan sonrada en fazla 1-2 gün sürer. Ama sezaryen benim için çok zordu.
Doğum yapacak olanlar kendi bünyelerini az çok biliyorlardır ona göre karar verin derim.
Mecbur kalmadıkça normal doğumdan yanayım.

mrb sizin gibi halamında 3 tane çocuğu var oda üçüncüde tüplerini bağlatmak için sezeryan oldu ve daha çok sıkıntı yaşadı iki ameliyat bir olduğunda çok zor olduğunu duymuştum tüp bağlatma operasyonu işi zorlaştırıyormuş.iyileşme sürecide uzuyomuş.
benim bir oğlum var sezeryanla doğum yaptım ama ne ağrı ne sızı sadece gaz probleminden sıkıntı çektim 2 haftaya kalmadan tamamen iyileştim her işimi kendim yaptım.

40+3 te sezeryan doğum yaptım ne açılma ne sancı hiç birşey yoktu doktorum %20 normal doğum yapabilme olasılığın var dedi son hafta bir test yapıyolarmış belirtilere bakıp nst ve alttan muhayene etti inanın herkes canının yandığını söyler benim canım yanmadı plesenta yaşlanması başlamış dedi eşime riskli olduğunu söylemiş ben korktuğum için bişey söylemedi bana sonradan öğrendim. istersen 2 gün bekleyelim sancının gelmesini dedi ama surat ifadesi beklemeyelim diyodu resmen yada suni sancı vereyim başlatalım doğumu dedi bende açıkçası buna cesaret edemedim çevremden duyduklarımdan çok daha zor olduğunu uzun sürdüğünü acının daha çok ve buna rağmen açılma olmama ihtimalini duyduktan sonra cesaret edemedim ve birden sezeryan istiyorum kelimesi çıktı ağzımdan.
oğlum doğduktan sonra cildi kup kuruydu kızarıklıklar vardı hemşire doktoruma niye cildi böyle diye sorduğunda plesenta yaşlılığından suyu çok azaldı bir anda zamanı geçmiş doğum alerjik olma ihtimali var iyiki beklememişiz dediğini duydum zaten kulak kabarttığımı anlayınca doktor sustu.
sonradan öğrendiğime göre zaten ben istemesem bile eşim sezeryana alın diyecekmiş çünki oğlumun bu nedenlerden dolayı hayati riski varmış.normal doğum istediğim için beklemiş bende en doğru kararı vermiştim tek pişmanlığım keşke oğlumu doğar doğmaz kucağıma alabilseydim ve anneliği daha iyi hissedebilmek için o sancıları biraz yaşayabilseydim ama allahamıma şükür oğluma sağ salim kavuştum.

39+5 teyim hiç bir belirti yok. bu arada ölçümlerde fl değeri 3 hafta geriden takip ediyor. bu durum doğumu geciktirir mi bilemiyorum ama artık sabırsızlanıyorum. benim durumumda olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

39+5 teyim hiç bir belirti yok. bu arada ölçümlerde fl değeri 3 hafta geriden takip ediyor. bu durum doğumu geciktirir mi bilemiyorum ama artık sabırsızlanıyorum. benim durumumda olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

canım ben de 37+4 teyim bugün nst ye girdim,bebeğimin kalp atışları iyi ama şimdilik sancım yok.herşey böyle devam ederse bu ayın sonunda bebeğimi kucağıma alıcam Allah'ın izniyle.ama tabi bazen aceleci oluyorlar onu da göz önünde bulundurup her an hazırlıklı olmak lazım.

canım ben de 37+4 teyim bugün nst ye girdim,bebeğimin kalp atışları iyi ama şimdilik sancım yok.herşey böyle devam ederse bu ayın sonunda bebeğimi kucağıma alıcam Allah'ın izniyle.ama tabi bazen aceleci oluyorlar onu da göz önünde bulundurup her an hazırlıklı olmak lazım.

bende 38+1 ken normal doğum yaptım aynı sizin gibi hiç sancımda yoktu aniden suyum geldi ama hala sancım yoktu hastaneye güle oynaya gittim nstye bağladılar hala sancım yoktu suni sancıyla doğurdum bende benim hiç belirtim yok ağrım sancım yok 40 haftayıda doldururum 41ide diyodum :) ama öle olmadı herşeye hazırlıklı olun artık bebeğiniz her an gelebilir :) kolay doğumlar olsun allah yardımcınız olsun inşallah

bende 38+1 ken normal doğum yaptım aynı sizin gibi hiç sancımda yoktu aniden suyum geldi ama hala sancım yoktu hastaneye güle oynaya gittim nstye bağladılar hala sancım yoktu suni sancıyla doğurdum bende benim hiç belirtim yok ağrım sancım yok 40 haftayıda doldururum 41ide diyodum :) ama öle olmadı herşeye hazırlıklı olun artık bebeğiniz her an gelebilir :) kolay doğumlar olsun allah yardımcınız olsun inşallah

haklısın canım bu işler belli olmuyo,benimde 1 kaç gündür biraz ağrılarım var ama benim böbreklerim rahatsız,bazen o ağrıyla bu ağrıları çözemiyorum o da sanki bel kısmımdan geliyo,sonra biraz daha içeriye doğru yayılıyor,o yüzden pek çözemiyorum.artık sabırsızlanmaya başladım,allah ne zaman kısmet ettiyse o zaman olur zaten.allah hepimizin bebeğini korusun.

41+3 oldum hala doğum belirtisi yok!! bu kadar gecikme yaşayan başka arkadaşlar varsa lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

41+3 oldum hala doğum belirtisi yok!! bu kadar gecikme yaşayan başka arkadaşlar varsa lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

bende 41+3 doğum yaptım sancım olmadı suni sancıyla normal doğum yaptım sende sınırdasın doktoruna danış bence :emir_bebek::emir_bebek:

Back
X