Kaçıncı Pgtli embriyo transferinde pozitif gördünüz? (Buradaki pozitflik sağlkla ilerleyn gebelk)

• 1.transfer

• 2.transfer

• 3.transfer

• 4 ve üzeri transferlerde

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Anket çok yararlı ve moral verici olmuş. Maalesef benım 1.denemede pgt li 2 embriyo transferi oldu,1 i tuttu o da 8.hafta düştü. Haziranda 2.deneme için hazırlık yapıcaz temmuzda transfer gerçekleşir gıbı
Şimdi ben 1.denemede 2 embriyo transferi oldum. bu benım 2 deneme yapmış olduğum anlamına mı geliyor. Yani ben 4.deneme için mi hazırlık yapıyorum
Tekrardan mı pgt li çift embriyo transferi yapılacak? Diğerinin 8. Haftada düşme sebebi nedir acaba? Araştırma yapıldı mı? Açıkçası bunu düşünmedim anketi hazırlarken, ben transfer başına diye düşündüm.2. transfer fakat 3 ve 4. Pgtli embriyo transferiniz olacak esasen. Olumlu alırsanız 2. Transferi işaretleyebilirsiniz , çünkü ikinci işlem olmuş oluyor 🌸

Anketin son güncel hali şöyledir: 1. Transfer %65 , 2. Transfer %23 , 3.transfer %5.9, 4.trnsfer %5.9. toplamda %88 i ilk iki transferde olumlu sonucu almış oluyor. Tabi ki katılım arttıkça oranlar değişecektir.

Anket çok yararlı ve moral verici olmuş. Maalesef benım 1.denemede pgt li 2 embriyo transferi oldu,1 i tuttu o da 8.hafta düştü. Haziranda 2.deneme için hazırlık yapıcaz temmuzda transfer gerçekleşir gıbı
Şimdi ben 1.denemede 2 embriyo transferi oldum. bu benım 2 deneme yapmış olduğum anlamına mı geliyor. Yani ben 4.deneme için mi hazırlık yapıyorum
Neden oldu sebebını dedılermı ? Katıl hüceyre falan mı?

Teşekkür ederim bilgi için. Daha önce hiç gebelik yaşamadığım için doktorum genetikten bahsetmedi. Dondurulmuş 10 adet embriyom var ilk transferimiz negatif sonuçlandı oluyorsa en azından bir kaç tanesini göndermeyi tercih edebiliriz anketten anladığım kadarıyla pgtli embriyoların tutma olasılığı daha yüksek 😊
Biz gönderdik canım bi sıkıntı olmadı çok şükür oğlum şuan 1 buçuk yaşında❤️

Tekrardan mı pgt li çift embriyo transferi yapılacak? Diğerinin 8. Haftada düşme sebebi nedir acaba? Araştırma yapıldı mı? Açıkçası bunu düşünmedim anketi hazırlarken, ben transfer başına diye düşündüm.2. transfer fakat 3 ve 4. Pgtli embriyo transferiniz olacak esasen. Olumlu alırsanız 2. Transferi işaretleyebilirsiniz , çünkü ikinci işlem olmuş oluyor 🌸
Düşme sebebini araştırmadık maalesef.
Embriyolarımın hepsi pgt li. Ve yine çift transfer almayı planlıyorum inşallah. Yok ben transfer mi embriyo mu sayılıyor ondan emin olamadığım için sormuştum

Neden oldu sebebını dedılermı ? Katıl hüceyre falan mı?
Sebep söylemedi tüp bebek merkezi.Olabılır dediler o kadar. Takibimi başka şehirde yaptırdım. Sadece düşük olduğunun haberini verdim o kadar.
Katil hücreden ziyade dna hasarı benım aklımı kurcaladı. Çünkü eşimde varikosel vardı
Anladığım kadarıyla bağışıklık düşürücü vücudumun bağışıklığı düşürüldü zaten. Katil hücre tedavisi hakkında bilgilendirilmedim veya önerilen bi tedavi olmadı

Sebep söylemedi tüp bebek merkezi.Olabılır dediler o kadar. Takibimi başka şehirde yaptırdım. Sadece düşük olduğunun haberini verdim o kadar.
Katil hücreden ziyade dna hasarı benım aklımı kurcaladı. Çünkü eşimde varikosel vardı
Anladığım kadarıyla bağışıklık düşürücü vücudumun bağışıklığı düşürüldü zaten. Katil hücre tedavisi hakkında bilgilendirilmedim veya önerilen bi tedavi olmadı
Anladığım kadarıyla kanamalı düşük yaşadınız, geçmiş olsun, inşallah bu sefer güzel sonuçlarınız olur. Fakat pgt den temiz geldiyse onun yumurta ve sperm yönünden %98 temiz olduğu anlamına gelir. Yine de %100 diye bir şey yok elbet.

Anladığım kadarıyla kanamalı düşük yaşadınız, geçmiş olsun, inşallah bu sefer güzel sonuçlarınız olur. Fakat pgt den temiz geldiyse onun yumurta ve sperm yönünden %98 temiz olduğu anlamına gelir. Yine de %100 diye bir şey yok elbet.
Evet kanamalı oldu düşük. sonrasında küretaja da gerek kalmadı rahim temiz dendi.
2 farklı doktora göründüm nolur nolmaz diye önemli olduğunu biliyorum çünkü iltihap veya yapışıklığa sebep olabılıyor galiba
Evet aynen öyle pgt li bile olsa belli başlı kromozomal hastalıklar bakılıyor. Belkide nadir veya görülme sıklığı az olan bi hastalığı vardı onu bilmiyoruz.ama eşimin ailesinde de bizde de öyle bi durum yok akraba değiliz,sadece şansımızı yukseltmek adına pgt yaptırdık. Yaşlarımız 37-31 di tedavi başlangıcı

Dna hasarı pgt yapdırmışsın zaten ondan deyıl pht genenelde düiük katıl hıceyre falan olur ıntealipid serum tedavısı kullanılıyor o zaman

Maşallah Allah bağışlasın darısı biz anne olmayı bekleyenlere inşallah 🧿💙
Amin canım bi tane özel gereksinimli kızım var oda tüp bebek tedavisi ile oldu onda pgt yaptırmadık, ilk gebeliğimde düşük oldu o da anormal gelişim göstermişti. ikincide pgt olsun istedik

Evet kanamalı oldu düşük. sonrasında küretaja da gerek kalmadı rahim temiz dendi.
2 farklı doktora göründüm nolur nolmaz diye önemli olduğunu biliyorum çünkü iltihap veya yapışıklığa sebep olabılıyor galiba
Evet aynen öyle pgt li bile olsa belli başlı kromozomal hastalıklar bakılıyor. Belkide nadir veya görülme sıklığı az olan bi hastalığı vardı onu bilmiyoruz.ama eşimin ailesinde de bizde de öyle bi durum yok akraba değiliz,sadece şansımızı yukseltmek adına pgt yaptırdık. Yaşlarımız 37-31 di tedavi başlangıcı
Kalbi durmuş olsaydı dediğiniz olabilirdi ama bence direkt kanamalı düşük olduysa genetikle alakalı değildir diye düşünüyorum. Bir histeroskopi ya da hsg oldu mu kürtaj sonrası? Bir de pıhtılaşma ve katil hücre testleri verdiniz mi?

Kalbi durmuş olsaydı dediğiniz olabilirdi ama bence direkt kanamalı düşük olduysa genetikle alakalı değildir diye düşünüyorum. Bir histeroskopi ya da hsg oldu mu kürtaj sonrası? Bir de pıhtılaşma ve katil hücre testleri verdiniz mi?
Kan sulandırıcı kullanıyordum zaten. Hiç bi test vermedik. Düşük tekrarlarsa histeroskopiyi düşünürüm. Rahmi çok oynamama yönünde bazı doktorlar

Aslında takibimi yapan doktor yolk sac büyük duruyordu ben kalbi atmaz diye düşünmüştüm ama bi sonraki görüşmemizde kalbı atınca sıkıntı yok diye düşündüm size bişey dmeedim dedi zaten düşüğün üzerine konuştuğumuzda. Muhtemelen ilaçlar yaşattı diye düşündük. İlaçları bırakmaya başladıkça düştü
Hatta pgt li olmasına şaşırdı. Bence o embriyoda kromozomal sıkıntı vardı dedi.pgt li olup down olanda duydum sonuçta bunu insan değerlendiriyor hata olabılır dedi doktorumuz. Muhtemelen sizinde değerlendirmeniz doğru yapılmadı dedi
Başka bi doktorda tüp bebek merkezimizin başarılı bi yer olduğunu, işini ciddi yaptığını söyledi aklınız karışmasın dedi

Son düzenleme:
Bide hsg ile ne alakası var anlamadım. Zaten embriyonun tüplerle rahim yollarıyla alakası yok ki. Direkt tutulacağı yere zerk ediliyor. Ha hareket eder yanlış yere tutunur o kısmet. Ama hsg ile alakası yok

Bide hsg ile ne alakası var anlamadım. Zaten embriyonun tüplerle rahim yollarıyla alakası yok ki. Direkt tutulacağı yere zerk ediliyor. Ha hareket eder yanlış yere tutunur o kısmet. Ama hsg ile alakası yok
Hsg, düşük yahut kürtaj sonrası genelde öneriliyor diye söyledim. Tüpler ve rahim birbirinden bağlantısız şeyler değil. Bir sıvı birikimi, düşük sonrası yapışıklık, tüplerde biriken bir enfeksiyon da düşüklere sebep olabiliyor diye, bu tür vakaların ardından önerilebiliyor. Tabi doktorunuz gerek görmediyse, sorun görmemiştir. Dediğiniz gibi pgtde de %100 diye bir şey yok. Nerede tedavi görüyorsunuz?

Hsg, düşük yahut kürtaj sonrası genelde öneriliyor diye söyledim. Tüpler ve rahim birbirinden bağlantısız şeyler değil. Bir sıvı birikimi, düşük sonrası yapışıklık, tüplerde biriken bir enfeksiyon da düşüklere sebep olabiliyor diye, bu tür vakaların ardından önerilebiliyor. Tabi doktorunuz gerek görmediyse, sorun görmemiştir. Dediğiniz gibi pgtde de %100 diye bir şey yok. Nerede tedavi görüyorsunuz?
Kıbrıs miracle hastanesi

Ben henüz transfer olmadım,1 genetikli daha istedi doktor o yüzden opu oldum 5.güne giden olursa tekrar genetiğe yollayacağım.Maslak Acıbadem’de tedavi görüyorum siz nerde tedavi görüyorsunuz transfer oldunuz mu🌸
3 adet pgtli embriyonuz varsa bilimsel araştırmalara göre yüzde 90 gebelikle sonuçlanıyor. Dr unuz sizin de şansınızı artırmak için bu yolu deniyor bence doğru bir düşünce 🙏🏼 ben henüz opu olmadım, şişli Memorial deyim şuan.

Back
X