Kader midir bilmem:(

elo64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
153
2
46
İzmir
Dert değil aslında benimki.. ama şuanki üzüntümü tarif edemem.. liseden samimi olduğum ama çok fazlada görüşmediğim bi arkadaşımın annesini gördüm bugün arkadaşımı sordum.. 3 yıl daha okursa eğitim görevlisi olabileceğini falan söyledi.. çok uzatmayım onun adına çok sevindim. Ama adaletmi bu demiyo değilim. Aynı liseden mezunuz aynı okullarda okuduk ikimizde ilk yıl üniversteyi kazanamadık. o ikinci yıl özel üniversteye gitti. işte burda benim isyanım başlıyo bende eğer okumuş olsaydım belki aynı şekilde olcaktı.ya ne bileyim belki beni anlamayabilirsiniz ama yargılamayın.şuan bi yerde satış danışmadı olarak işe başlıcam. Açıktan okuyorum. Yani siz dışardan baktığınız kadarıyla söleyin fikirlerinizi. Anlıcağınız bardağın dolu tarafını gösterin:S

bence hiç böyle düşünmee bak sana tek örnek kendimi veriyorum. ortaokul lise derken hep özel okul kolejlerde okudum. üniversite sınavında puanım cokta değildi azda değildi babam özel üniversiteye yollamak istedi gitmedim. devlet üniversitesine gittim .. köy gibi biryerde okudum. ama o zamanları hiç unutamıyorumm hergünü çok değerli benim için. orda nişanlımla tanıstım.. ve cok değerli 4 tane arkadaşım var... herşeyde bir hayır vardır de tatlım ve kadere bağlama..

bak bende okulda çok başarılıydım hatta en çalışkanlarındandım okulun össde istediğim kadar puan alamadım benden kötü olanlar hep iyi yerlere yerleştiler ben öle istemedğim bir yere yerleştim iş sıkıntısı çektim çekiyorum millet ne paralar kırıyor ben üç kuruşa talim ettim hemde canım çıkarak ama ne yapalım canım bu hayata geldik bir şekilde yaşamamız gerek ona buna bakarak hayat geçmez ki yapılcak birşey yok.sen kendi yoluna bak .bak bana hala o bu herkes diyor neden çalışmıyorsun vs vs kafama göre bulamadım iş başvurularımmı bekliyorum bütün arkadaşlarım resmen alay ediyor ev kızı oldun bilmem ne akrabalarım hatta apartman kapıcısı bile sen ne okudun bakım o bölümde iş bualamazsın dedi yani o bile karıştı ne alakysa .yani herkesin dertleri var takılma demiyeceğim takııyor insan ama kendi hayatına çeki düzen ver bak bilemzsin belki bu işte ilerde iyi yerlere geliceksin başka kapılar açıcak sana sen kendine konsantre ol canım .

bu konu bıraz kader aılenın kosullarını secemıyosun ama degıstırmek senın elınde basarılı olabılcek kısıler her sekılde basarılı olurlar bence sızde kendınızı gelıstırmek ıcın elınızden gelenı yaptıktan sonra gerısı onemlı degıl dusunmeyın bence boyle seylerı

Hiç canını sıkma derim ben herkesin kısmeti kazanacağı ayrı eyrlerdedir sizinde onunla aynı kaderi aynı geleceği paylaşmanız zaten söz konusu olamaz aynı ünide okusaydınız bile yine çok çok farklı yerlerde olucaktınız çnkü hayat rüzgarı insanı nereye sürüyeceği blli olmuyor. Ben de özel üniverstede 2 yıl okudum ama %100 bursluydum açıktan da 4 yıla tamamlamayı düşünüyorum. haklı olabilirsin üzülmekte bende öyle dsüşünüyorum bazen arkdaşlarım vr mesela bankacılık ve sgortacılık olduğu için bölümümz bankalarda falan çalışıyorlar çok iyi paralar kazanıyorlar ama ne çalşma saatleri belli ne birşeyleri bir hfta sonu tatilleri vr ama akşam 9 da eve gidiyorlar çk iyi kazanıyorlar ama onlara sorsan bin pişmanlar sürekli eğitim seminer konferans bunalmış durumdalar bnde sigorta alanını terch ettim çk rht bir işim vr aldığım para onların kazandığınn yarısı ama seçtiğim işi zevkle yapıyorum her sbh işkence çekerek gitmiyorm ofisime onlar gbi. Çok para kazanacağım diye sevdiğim mesleği bir kenara atıp ömür boyu onu keşke yapsaydım diye içimde ukte tutmaktansa az kazanırmm seve seve yaparım işimi daha iyi. bence sizn durmunuzda bardağın en dolu hatta taşan kısmı bu dert etmeyin derim

valla benimde yaşıtlarım bitirdi üniversiteyi ben hala başlıcam.bende buna üzülüyorum.1 sene ara verdim birde.ama bölümüm hakkında detaylı bilgim yoktu çünkü.şimdi bilinçliyim inşallah geçiş hakkımı kullanırım.istediğim bölümü bu senede okuyamıcam ama yinede dua ediyorum çalışıyorum ve çare arıyorum.sende açıktan oku sonra üniversiteye yazıl yani tamam yaşıtlarından belki geri kalacaksın ama hiç takma yani herkes aynı durumda olacak diye bir şey yok.sen satış danışmanı olabilirsin,kuaför olabilirsin,pastacı çırağı olabilirsin.yani demek istediğim herkes aynı kademede değildir.düşünsene herkes doktor o zaman hani hasta herkes kendini muayene ederdi.olumlu düşünmeye bak.

Bence başkalarıyla kendini kıyaslama,herkes farklı şekilde doğar farklı şekilde yaşar.Okulu kazanamamanın sebebini sen biliyorsun kendimden biliyorum ders çalışmazdım pek yumurta kapıya dayanınca sonuç itibariyle oda kazanamamış ama onun maddi durumu senden iyi olduğu için özel üniversiteye gönderilmiş tek fark bu..Başta gayret gösterdin mi göstermedin mi bilmiyorum ama sonradan dövünmenin pek anlamı yok. Ne güzel açıktan devam ediyormuşsun mutlaka bitirmeye meslek sahibi olmaya bak.Ne okuodun bu arada ?

sana bende kendımden bahsedeyım,bende basarı duzeyı yuksek bır lısede okudum. eskı sınıf arkadaslarımı goruyorum; kımı hemsıre kımı ogretmen kımıde muhendıs olmuş. bense ev hanımıyım:)ama yınede uzulmuyorum, halıme sukredıyorum ve bu yasımdan sonra ıçımdekı o (adaletsızlıge) bende sessız kalamadım ve busene sınava gırıcem kısmetse, hernekadar sen begenmesende bır karıyerın var bunun ıçın bıle sukretmek gerek benım içinde hayırlısı bakalım hayat benı nereye savurucak..

maddıyat , ıs , okul halledılır yeterkı gerı donusu olmayan bırsey olmasın canını sıkma bu kadar nasıbınden oteye gecemezsın canım

benimde derslerim notlarım iyiydi. üniversite sınavında ilk 100.000 arasına girmiştim.
ama olmadı. şartlar uymadı. gidemedim. işe girdim. bende açıköğretimi bitirdim.

şimdi emekliliğime 4 yıl kaldı. her işte bir hayır vardır. üzme kendini...

Empati kurun.
Siz o imkanlara sahip olsaydınız bu da adaletli mi diyenlere ne derdiniz?
Hayatın ne getireceğini bilemiyoruz.
Neyin hayırlı olup olmadığını da...

bugün büyük bi umutla işe başladım.. ve öğlene kadar çalışabildim strestenn yoğunluktan bayıldım kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…